Tietoa sivustosta

CFS-verkko on perustettu toukokuussa 2006. Sivustoa ylläpitää - ja käytännössä kaiken sisällön on luonut, foorumin sisältöä, videoita, potilaiden tarinoita ja yhtä artikkelia lukuunottamatta - Maija Haavisto, toimittaja, kääntäjä ja lääketiedekirjoittaja, joka on sairastanut CFS:ää vuodesta 2000. Hän on kirjoittanut kirjan Reviving the Broken Marionette: Treatments for CFS/ME and Fibromyalgia, sen suomenkielisen version CFS:n ja fibromyalgian hoito (Finn Lectura 2010) sekä kirjat Hankala potilas vai hankala sairaus: tietoa huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista (Finn Lectura 2011) ja Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin (Finn Lectura 2013). Hän on ollut puhujana kahdessa lääketieteellisessä konferenssissa liittyen pieniannoksisen naltreksonin käyttöön CFS:n hoidossa.

Haaviston esikoisromaani, sekin CFS:ää käsittelevä Marian ilmestyskirja ilmestyi vuonna 2011 ja toinen aiheeseen liittyvä romaani Makuuhaavoja vuonna 2012. Maailman tiettävästi ensimmäinen CFS-näytelmä Marian ilmestykset sai ensi-iltansa Keuruulla maaliskuussa 2014. Haavisto kirjoittaa useisiin suomalaisiin lehtiin ja on kolumnistina Tukilinja-lehdessä pitkäaikaissairauksiin liittyen.

Sivuston ulkoasun on suunnitellut ja toteuttanut chileläinen Julio Sepia. Marionettigrafiikka on kanadalaisen AD:n Stephen Caissien käsialaa ja tuttu myös Maijan kirjojen kansista. Sivuston PHP-rungon on ohjelmoinut Lauri Koponen. Sivuston aiemman ulkoasun oli tehnyt Iikku Mattila. Uutta sisältöä otetaan mielellään vastaan, suomeksi ja myös ruotsiksi.

Sivustolla ei ole mainoksia, lukuunottamatta Amazon-yhteistyölinkkejä. On epätodennäköistä (joskaan ei täysin mahdotonta), että sivustolle tulisi koskaan mainoksia tai muuta kaupallista sisältöä. Pääpiirteissään kaupallisia tiedotteita ei hyväksytä foorumille, mutta joskus tästä on tehty poikkeus, jos esimerkiksi tuote vaikuttaa aidosti hyödylliseltä CFS-potilaille eikä viesti liioittele sen ominaisuuksia.

Sivuston ylläpito ei ole vastuussa sivuilla mahdollisesti esiintyvistä virheistä tai sivuilla olevan tiedon mahdollisesta käytäntöön soveltamisesta aiheutuvista välittömistä tai välillisistä seurauksista. Kaikkien lääketieteellisten ongelmien ja niiden hoitojen suhteen on syytä kääntyä lääkärin puoleen. Jos sinulla on ongelmia sivujen kanssa tai kysyttävää sisällöstä, ota yhteyttä sähköpostitse.