Vanhemmat uutiset

19.9.2016

Sivuja Luettavaa ja Markuksen tarina päivitetty.

12.5.2016

Tänään on kansainvälinen CFS-päivä ja CFS-verkko täyttää tänään jo 10 vuotta! Sen kunniaksi sivuille on lisätty sivu Muut hoidot ja Tiinan tarina. Sivuja Luettavaa, Hoitopaikat, Vaikea CFS, Erotusdiagnoosi ja Maijan tarina päivitetty.

2.2.2016

Sivuille lisätty Markuksen tarina. Sivuja FAQ ja Sanasto päivitetty. Sivuston ylläpitäjän Maija Haaviston kirja erityisruokavalioista ilmestyy syksyllä ja se voi olla hyödyksi myös CFS-potilaille.

10.1.2016

Sivuille lisätty Maaritin tarina. Sivua Hoitopaikat päivitetty.

30.11.2015

Sivuille lisätty uusi osio CFS ja sidekudos. Sivuja Luettavaa ja Hoitopaikat päivitetty.

12.5.2015

Sivuille lisätty Jatan tarina. Sivuja Videot, Itsehoito, Luettavaa ja Hoitopaikat päivitetty.

19.12.2014

Sivuja Sanasto, Petrin tarina, Luettavaa ja Hoitopaikat päivitetty.

21.9.2014

Sivuja Vaikea CFS, Videot, Luettavaa ja Hoitopaikat päivitetty.

30.6.2014

Sivuille lisätty Petrin tarina. Linkit, Luettavaa ja Hoitopaikat päivitetty.

12.5.2014

Kansainvälisen CFS-päivän myötä CFS-verkko foorumeineen täyttää tänään kahdeksan vuotta. Sivuille on lisätty Meerin tarina. Sivuja Luettavaa ja Hoitopaikat on päivitetty. Foorumille on viime viikkoina lisätty useita uusia alueita keskustelun selkeyttämiseksi sekä vihdoin myös säännöt.

25.2.2014

Sivuja Tutkimukset ja Luettavaa päivitetty.

CFS-verkon ylläpitäjän Maija Haaviston kirjoittama Marian ilmestykset, maailman tiettävästi ensimmäinen CFS:ää käsittelevä näytelmä, saa ensi-iltansa Keuruulla 6.3.

29.1.2014

Sivuille on lisätty uusi osio: B12-vitamiini ja folaatti CFS:ssä.

12.5.2013

CFS-verkko täyttää tänään jo seitsemän vuotta. Sivuille on lisätty Tiukun tarina. Sanastoa ja Hoitopaikat-sivua on päivitetty.

18.2.2013

CFS-verkon ylläpitäjä Maija Haavisto puhuu tänään CFS:stä ja pitkäaikaissairauksista yleensä Yle Puheella Maria Petterssonin ohjelmassa klo 13. Ohjelma uusitaan klo 22 ja se on toki kuunneltavissa jälkeenpäin myös netissä. Haavistosta on haastattelu myös 22.2. ilmestyvässä Niveltieto-lehdessä (1/2013).

Perjantaina 1.3. klo 22 TV1 näyttää Inhimillinen tekijä -keskusteluohjelman, jossa Maija Haavisto, Henna Vuokila-Eronen ja professori Olli Polo keskustelevat CFS:stä. Se uusitaan sunnuntaina 3.3. klo 17:10 ja se on katseltavissa peräti vuoden ajan esityksen jälkeen Yle Areenassa.

12.1.2013

Uudessa Seura-lehdessä (2/2013) on juttu CFS:stä. Lehti on myynnissä keskiviikkoon 16.1. asti. CFS-verkon ylläpitäjän Maija Haaviston uusi romaani Makuuhaavoja, joka käsittelee vuoteenomaa ja kuuloyliherkkää CFS-potilasta, on myös hiljattain ilmestynyt.

30.10.2012

CFS-verkkoon on lisätty uusi sivu Ruokavalio ja useita muita sivuja on päivitetty, etenkin XMRV ja Itsehoito. Sivustolla voi esiintyä lähiaikoina katkoksia tai muita toimintahäiriöitä palvelimen vaihdoksen takia.

18.9.2012

Uusimmassa 7 päivää -lehdessä (37/2012) on juttu CFS:stä. Myös MTV3:n Studio55 julkaisi hiljattain jutun aiheesta. Näistä on enemmän tietoa sivulla Luettavaa. Myös Itsehoito-sivua on päivitetty.

25.7.2012

CFS-verkon ylläpitäjästä Maija Haavistosta ilmestyi CFS:ää käsittelevä haastattelu Sunnuntaisuomalaisessa 22.7. Juttu noteerattiin myös laajalti nettilehdissä aina Iltalehden verkkosivuston etusivua myöten. Tältä sivustolta löydät lisää tietoa CFS:stä ja jos epäilet sairautta itselläsi (tai olet jo saanut diagnoosin), kannattaa tutustua myös foorumiin.

12.5.2012

Tänään on kansainvälinen CFS-päivä ja siten CFS-verkkokin juhlii syntymäpäiväänsä, tällä kertaa jo kuudetta. Sivuille on lisätty Helenin tarina.

23.2.2012

Tällä viikolla on tullut myyntiin sähköiset versiot (e-kirjat) sekä CFS:n ja fibromyalgian hoito -kirjasta että Marian ilmestyskirjasta. Etenkin ensinmainitun kohdalla sähkökirjan etuna on edullisempi hinta, 19,99 euroa. Jotkut - kuten tämän sivuston ylläpitäjä, eli kirjailija itse - pitävät sähkökirjoja myös helpompina lukea, koska esimerkiksi kirjasinkokoa voi tarvittaessa kasvattaa.

12.12.2011

Uudessa Hyvä Terveys -lehdessä (16/2011) on juttu CFS:ää sairastavasta Mikko Rimpiläisestä, joka kirjoitteli aikaisemmin CFS-verkon foorumeille. Juttu on varsin asiallinen, joskin mystifioi turhaan sairauden syitä, vähättelee lääkehoitojen tehoa ja harhaanjohtavasti antaa ymmärtää, että CFS:stä voisi jotenkin "kuntouttaa" terveeksi.

Myös Hankala potilas vai hankala sairaus on nyt ilmestynyt. 20.12. asti voit voittaa ilmaisen kappaleen kirjaa kilpailussa (myös CFS:ää kaunokirjallisuuden muodossa käsittelevästä Marian ilmestyskirjasta on käynnissä vastaava kilpailu).

5.11.2011

CFS-verkon ylläpitäjän Maija Haaviston esikoisromaani, myös CFS:ään liittyvä Marian ilmestyskirja on vihdoin ilmestynyt. Tietokirja Hankala potilas vai hankala sairaus ilmestyy myöhemmin tässä kuussa.

Maija Haavistoa on hiljattain haastateltu Tukilinjaan ja IT-Lehteen. Molemmissa haastatteluissa käsitellään myös CFS:ää. Hänen tekemänsä haastattelu CFS:ää sairastavasta Timosta löytyy uusimmasta Kunto & Terveys -lehdestä (5/2011) otsikolla Kun urheilija sairastuu. Lisää tietoa CFS:ää käsittelevistä suomalaisista lehtijutuista on sivulla Luettavaa. Tänä vuonna pitäisi olla vielä tulossa ainakin yksi isompi juttu aiheesta.

6.10.2011

Sanasto ja FAQ on vihdoin päivitetty. Lisää päivityksiä on toivottavasti tulossa lähitulevaisuudessa. Lähiaikoina ilmestyy myös CFS-verkon ylläpitäjän Maija Haaviston uusi lääketiedekirja Hankala potilas vai hankala sairaus: tietoa huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista (Finn Lectura). Myös useita CFS:ään liittyviä lehtijuttuja on ilmestymässä lähiaikoina.

12.5.2011

Tänään vietetään kansainvälistä CFS-päivää ja CFS-verkon viidettä syntymäpäivää. CFS-verkossa on jo useita vuosia vieraillut satoja kävijöitä päivässä ja sivuston foorumille on viiden vuoden aikana kirjoitettu lähes kymmenentuhatta viestiä! Ei ihme, onhan Suomessa ainakin 20 000 CFS-potilasta, joskin heistä suurin osa odottaa vielä diagnoosia.

Sivuille on lisätty kilpaurheilija Timon tarina. Lisäksi sivuja Luettavaa, Hoitopaikat, Vaikea CFS, Triggerpisteet ja Itsehoito on päivitetty.

25.1.2011

Sivuston Materiaali-osioon on vihdoin lisätty paljon pyydetty CFS:ää sairastavan läheisille tarkoitettu tulostettava esite.

11.12.2010

CFS:n ja fibromyalgian hoito -kirjasta saa joulukuun ajan peräti 30 % alennuksen verkosta tilaamalla. Hyvä joululahja vaikkapa lääkärillesi!

16.11.2010

Sivuille on lisätty uusi sivu XMRV, joka kertoo tärkeimmät tiedot tästä CFS:äänkin yhdistetystä retroviruksesta.

28.10.2010

Maija Haaviston kirjasta CFS:n ja fibromyalgian hoito oli arvostelu Finnanest-lehdessä 4/2010. Uudessa Kunto & Terveys -lehdessä puolestaan 5/2010 on Maijan kirjoittama juttu myofaskiaalisista triggerpisteistä. Maijan esikoisromaani Marian ilmestyskirja, joka sekin käsittelee kroonista sairautta, ilmestyy Muruja-kustantamolta vuonna 2011.

20.7.2010

CFS-verkon ylläpitäjä Maija sekä CFS-verkkoa käyttävä Jonttu ovat hiljattain kertoneet oman tarinansa suomalaisissa lehdissä. Linkit näiden juttujen verkkoversioihin löytyvät nyt sivulta Tarinat. Lisäksi sivuja Luettavaa, Linkit, Hoitopaikat ja Itsehoito on päivitetty.

Sivuston rakenteeseen on myös tehty joitakin muutoksia: Hoidot-osio muuttui osioksi Hoidot ja tutkimukset ja sivut Infektiopoli ja Tutkimukset siirrettiin Sairaus-osiosta sen alle. Kirja-sivu siirtyi Hoidoista omaksi osiokseen. Materiaali siirrettiin Sairaus-osion alle.

18.5.2010

Maija Haaviston kirja CFS:n ja fibromyalgian hoito on nyt myynnissä kustantajan verkkokaupassa ja pian toivottavasti myös muissa kirjakaupoissa. Lisää tietoa kirjasta.

12.5.2010

Tänään vietetään kansainvälistä CFS-päivää ja siten myös CFS-verkon neljättä syntymäpäivää. Sivuilla on uutena sisältönä Annan tarina. Pian on tulossa lisää tietoa sivuston ylläpitäjän lähiviikkoina Finn Lectura -kustantamolta ilmestyvästä kirjasta CFS:n ja fibromyalgian hoito.

13.1.2010

Oireet-sivulla aiemmin ollut tieto CFS:n erotusdiagnoosista on siirretty omalle sivulleen osioon Muut sairaudet. Monia muitakin sivuja on päivitetty, esimerkiksi Maijan tarina ja Videot.

6.10.2009

Sivuille on avattu uusi osio Muut sairaudet, johon on lisätty uusi sivu Triggerpisteet. Sivut Fibromyalgia ja Lisämunuaisen vajaatoiminta on siirretty tähän uuteen osioon.

12.5.2009

CFS-verkko viettää tänään kansainvälisenä CFS-päivänä kolmatta syntymäpäiväänsä. Sairaus-osioon on lisätty uusi osio Lisämunuaisen vajaatoiminta, joka kertoo tästä CFS:ssä yleisestä hormonipuutoksesta.

30.12.2008

Sivuille on lisätty uusi osio Fibromyalgia, joka kertoo tästä sairaudesta, sen diagnoosista, oireista ja hoidoista sekä sen yhteydestä CFS:ään. Tarkoitus on myöhemmin siirtää sivu uuteen osioon Muut sairaudet, johon tulisi tekstejä CFS:ssä yleisistä tai CFS:ää muistuttavista sairauksista.

19.8.2008

Materiaali-osioon on lisätty tulostettava PDF-muotoinen esite CFS:stä. Lisäksi useita muita sivuja on päivitetty.

26.6.2008

Sairaus-osioon on lisätty uusi sivu Tutkimukset, joka kertoo CFS:n hoitoon ja diagnoosiin liittyvistä laboratorio- ja muista tutkimuksista.

12.5.2008

Tänään on jälleen kansainvälinen CFS-päivä. Lisäksi CFS-verkko täyttää kaksi vuotta. Sen kunniaksi sivut ovat saaneet uuden ulkoasun. Tänään julkaistaan myös sivuston ylläpitäjän Maija Haaviston CFS-kirjan englanninkielinen versio Reviving the Broken Marionette: Treatments for CFS/ME and Fibromyalgia.

22.4.2008

Tarinat-osioon on lisätty Satun tarina.

24.1.2008

Sairaus-osioon on lisätty uusi sivu Infektiopoli, joka kertoo CFS:ään liittyvistä tutkimuksista ja hoidoista HYKSin infektiosairauksien poliklinikalla. Lisäksi Sanasto-sivu on vihdoin saatu jotakuinkin valmiiksi ja Linkit-sivua on päivitetty.

12.11.2007

Tarinat-osioon on lisätty "Tyynen" tarina, joka sisältää myös hänen 1980-luvulla kirjoittamiaan yleisönosastokirjeitä CFS:stä. Myös Hoitopaikat-sivua on hieman täydennetty.

16.10.2007

Sairaus-osioon on lisätty uusi sivu Oireet, joka kertoo kattavasti CFS:n oireista, niihin liittyvistä löydöksistä sekä sairauden erotusdiagnoosista.

24.8.2007

Sairaus-osioon on lisätty uusi sivu Videot, joka esittelee Internetistä löytyviä CFS:ää käsitteleviä videopätkiä.

8.7.2007

CFS-verkon "sisarsivusto", low dose naltrexone -hoitoa käsittelevä LDN-verkko on avattu. Käykää ihmeessä tutustumassa.

18.6.2007

Itsehoito- ja Linkit-sivuja on päivitetty ja molempien sivujen sisältö on vähintäänkin tuplaantunut. Itsehoito-sivulle on lisätty runsaasti uusia ravintolisiä ja lääkkeitä, paljon lisää tietoa niiden vaikutuksesta sekä tiedot useimpien valmisteiden annostuksesta.

12.5.2007

Tänään vietetään kansainvälistä CFS-päivää ja CFS-verkon ensimmäistä syntymäpäivää. Lääkehoitoja käsittelevä kirja (PDF- ja HTML-versioina) on lisätty Hoidot-osioon. Sivuille on lisätty myös peräti kaksi uutta osiota, Materiaali ja Tarinat. Ensimmäisestä löytyy CFS-verkon mainos sekä kirjan ja sinisten nauhojen tilausohjeet. Tarinat-osiossa on CFS-potilaiden omia tarinoita elämästä sairauden kanssa.

31.3.2007

Sairaus-osioon on lisätty CFS-sanasto, joka on vielä jossain määrin työn alla.

28.1.2007

Sairaus-osioon on lisätty biologi, opettaja Jaana Roihun kirjoittama artikkeli Mykoplasma ja CFS.

22.1.2007

FAQ- ja Luettavaa-sivuja päivitetty.

29.11.2006

Hoidot-osioon on lisätty uusi sivu Hoitopaikat, joka pohjautuu laajaan kyselyyn CFS:n hoidosta kotimaan sairaanhoitopiireissä, yksityisillä lääkäriasemilla ja muissa yksiköissä.

2.10.2006

Sairaus-osioon on lisätty uusi sivu nimeltä FAQ, jossa on usein kysyttyjä kysymyksiä CFS:stä vastauksineen.

25.8.2006

Sairaus-osioon on lisätty uusi sivu nimeltä Vaikea CFS, joka kertoo väsymysoireyhtymän vaikeasta muodosta.

6.7.2006

Sivuille on lisätty uusi Hoidot-osio, jossa on tietoa luontaistuotteista, ravintolisistä ja reseptivapaista lääkkeistä. Lisäksi sivut Kirje ja Tietoa on siirretty uuteen osioon nimeltä Sairaus, jonne on samalla lisätty myös uusi sivu Luettavaa.

16.5.2006

Haluatko levittää tietoa huonosti tunnetusta sairaudesta? Voit nyt ladata tästä CFS-verkon mainoksen PDF-muodossa (n. 90 kt), tulostaa sen ja kiinnittää vaikkapa terveyskeskuksesi ilmoitustaululle tai muuhun sopivaan paikkaan.

12.5.2006

Sivut avattu kansainvälisenä CFS-päivänä.