Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Aug 21, 2018 01:01

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Aamu yhtä hel...tiä, illalla helpottaa - CFS?
PostPosted: Mon Jun 09, 2014 06:40 
Offline

Joined: Mon Jun 09, 2014 06:34
Posts: 1
Onko tämä CFS-oire? Vedän henkistä kivirekeä aamut ja aamupäivät (helv...stä ahdistusta, masennusta, rytmihäiriöitä jne) noin klo viiteen asti illalla. Sen jälkeen reki katoaa ja musta tulee ihan eri ihminen. Onko kukaan törmännyt samaan????


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aamu yhtä hel...tiä, illalla helpottaa - CFS?
PostPosted: Mon Jun 09, 2014 07:10 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tämä on CFS:ssä aika yleistä, vaikka voi olla muissakin sairauksissa, esim. lisämunuaisen vajaatoiminta. Eli ei sinänsä kerro paljoa, pitäisi tietää muista oireistasi. Nuo kuvaamasi oireet sopisivat hyvin lisämunuaisen vajaatoimintaan. Varmaan muitakin mahdollisuuksia on.

Miten oireesi suhtautuvat esim. kuumuuteen ja stressiin?

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aamu yhtä hel...tiä, illalla helpottaa - CFS?
PostPosted: Wed Jun 11, 2014 01:24 
Offline

Joined: Thu May 15, 2014 07:55
Posts: 42
Location: Turku
Maijan kanssa samoilla linjoilla: kuulostaa aika tyypilliseltä lisämunuaisten väsymiseen liittyvältä oireilulta. Aamulla ja päivällä tuotanto ei riitä tarpeisiin, mutta illalla tilanne tasaantuu (koska kortisolin tuotanto vähenee normaalistikin iltaa kohti).

Sylkitesteissä monilla lisämunuaisten uupumuksesta kärsivillä tuotanto on lähes suora viiva kun sen pitäisi olla huipussaan aamulla ja laskea iltaa kohti. Joskus se voi mennä ihan toisin päinkin (näin minulla).

Koeta löytää lääkäri, joka tulkitsisi sinulle sylkitestin (niitä voi teettää MDD-nimisen firman kautta) ja olisi tarvittaessa valmis aloittaman kortisonihoidon fysiologisella annoksella. Voi olla että ongelma hoituu niin.

Usein suolanhimo, huono kuumuuden kesto, ja vapina stressaavissa tilanteissa liittyvät myös lisämunuaisten väsymiseen. Ja tietty pitkä lista oireita, jotka voivat viitata useaan muuhunkin sairauteen, myös CFS:n.

Varsinaisena lisämunuaisten vajaatoimintana (hypokortisolismi) kai perusterveydenhuollossa usein pidetään vain tilannetta, jossa kortisoli verikokeissa on alle viitearvojen. Lisämunuaisten uupumus taas on sellainen vähän mitäänsanomaton yleiskäsite. Moni on kuitenkin saanut avun pienestä annoksesta kortisonia, jos sylkitesti on näyttänyt lisämunuaisten heikkoa toimintaa.

EDIT: Yritä silti saada perusterveydenhuollossa kortisolimittaus, joka yleensä otetaan klo 8 aamulla. Voi siitä jotain selvitä!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aamu yhtä hel...tiä, illalla helpottaa - CFS?
PostPosted: Sat Jul 19, 2014 06:25 
Offline

Joined: Thu Jul 18, 2013 11:50
Posts: 208
Location: Lahti
Mulla on aina aamulla vaikeinta, mutta silloinkin kortisolit on näyttänyt normaalilta ( 565). Koen silti välillä hyötyväni kortisonista ja suolanhimoa on edelleen. Sairauden alussa suolanhimo oli ihan överiä!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group