Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Dec 16, 2018 09:43

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Tue Jul 15, 2014 12:05 
Offline

Joined: Tue Jul 15, 2014 10:56
Posts: 37
Mun terveysongelmat alkoi noin 15 vuotta sitten yläasteikäisenä. Pääasiallisena oireina oli jäätävä väsymys/uupumus ja pohjaton unen tarve sekä aivosumu, masennus ja keskittymisvaikeudet. En jaksanut seuraavaan kymmeneen vuoteen käydä koulussa enkä töissä enkä tehdä paljon mitään muutakaan. Flunssaa tai kuumetta oli noin joka toinen kuukausi.

Lapsena mulla oli jatkuvia korvatulehduksia ja ala-asteella jokin tuntemattomaksi jäänyt infektio, mahdollisesti mononukleoosi.

Kuutisen vuotta sitten (23 v.) mun kunto romahti ihan totaalisesti, eli tuo nuorempana kokemani väsymys ym. ei ollut mitään siihen verrattuna, mitä tähän aikaan koin. Oli rytmihäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua, lihasten nykymistä, jaksoin kävellä hädin tuskin 100 m päivän aikana ja nukuin 20 tuntia vuorokaudessa, en pystynyt itse käymään kaupassa, laittamaan ruokaa tai selvitymään muistakaan arkisista toimista. Kaikki mahdollinen tutkittiin ja hutkittiin sairaalassa pariinkin kertaan, mutta neurologit tai sisätaurilääkärit ei löytäneet oireille mitään selittävää tekijää.

Noin viisi vuotta sitten todettiin funktionaalisen lekurin pakeilla rT3-ongelma ja lisämunuaisten uupumus. Sain lääkkeiksi T3-horomonia ja hydrokortisonia, joita käytin reilut pari vuotta. T3-mono, kortisoni, säännölliset elämäntavat, ruokavalio ym. paransi noin 90 % kokemistani oireista, eivätkä nämä oireet myöskään ole palanneet, vaikka vaihdoin T3:n tyroksiiniin ja lopetin kortisonin käytön.

Joitain oireita mulla kuitenkin edelleen on. Selvästi häiritsevin niistä on hidas palautuminen ja/tai kunnon romahtaminen rasituksen jälkeen, eli tulee uupumusta ja väsymystä, joskus pahoinvointia. Liiallista rasitusta tuottaa vähäinenkin liikunta, valvominen, matkustaminen ja liika tekeminen ylipäänsä. Palautuminen vie vähintään pari päivää, joskus viikkoja tai jopa kuukausia.

Muita oireita:

- Keskittymisvaikeudet. Esimerkiksi autolla ajaminen on tämän takia todella uuvuttavaa, koska vie ihan hirvittävästi energiaa yrittää pitää itsensä skarppina (vaikka nykyään sentään voin ajaa autoa :-), kymmenen vuotta sitten ei olis tullut kuuloonkaan!).
- Kuuman sietokyvyn heikkeneminen, kesähelteillä makaan ihan vetelänä sängyssä vuorokauden ympäri.
- Sosiaaliset tilanteet on hankalia, en jaksa puhua mitään ja uuvun helposti.
- Sopeutumiskyvyttömyys ja joustamattomuus esimerkiksi suunnitelmien muuttuessa.
- Jonkin verran herkkyyttä äänille ja valolle.
- Törmäily huonekaluihin ja ovenkarmeihin.
- Mustelmia tulee herkästi.
- Haavat paranee hitaasti.
- Pyörtyily esim. verikokeissa ja muissa toimenpiteissä.
- Kyvyttömyys saada orgasmia.
- Heikko hämäränäkö.
- Kuivat silmät.
- Hampaat reikiintyy helposti.
- En ole ollut flunssassa tai kuumeessa kuuteen vuoteen. Tämä voi oireen sijaan olla myös seuraus tervehenkisistä elämäntavoista.
- Allergiat.
- Hampaiden narskuttelu.
- Lihakset on aina jumissa.

Eli miltä kuulostaa, voisko kyseessä olla CFS vaiko sittenkin jotain muuta?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Tue Jul 15, 2014 04:31 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Hienoa, että sait apua isoon osaan ongelmiisi! Loppupaketti voisi olla hyvinkin CFS, etenkin tuo hidas palautuminen rasituksesta viittaa vahvasti siihen. Muita vaihtoehtoja tulee mieleen ainakin Sjögrenin syndrooma, autonomisen hermoston toimintahäiriö, keliakia, B12-vitamiinin puutos, borrelioosi ja homesairaudet.

Onko sinulla tai kenelläkään perheessäsi yliliikkuvat nivelet? Miten suvussasi on autoimmuunisairauksia, ml. keliakia ja ykköstyypin diabetes?

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Tue Jul 15, 2014 09:12 
Offline

Joined: Tue Jul 15, 2014 10:56
Posts: 37
Tietääkseni ei oo kenelläkään suvussa yliliikkuvia niveliä. Suvussa on kilpirauhasvaivoja ja pernisiöösiä anemiaa, muista autoimmuunisairauksista ei oo tieto ainakaan mun korviini kantautunut.

Jotain autonomisen hermoston häiriön mahdollisuutta oon itsekin ajatellut. Sellaisenhan kaiketi voi pitkäaikaisen stressin seurauksena saada ja stressiinhän nuo rT3- ja kortisoliongelmatkin viittaa. Voikohan autonomisen hermoston ongelmia todeta joillakin tutkimuksilla? Miten sellaisen voi erottaa CFS:stä?

Keliakiaa tai B12-vitamiinin puutosta ei mulla ainakaan verikokeissa ole näkynyt. Oon kyllä siitä huolimatta ollut pitkiä aikoja gluteenittomalla ruokavaliolla ja ajoittain ottanut B12-vitamiinia lisänä. Oon myös harkinnut kokeilevani B12-vitamiinia pistoksina.

Sjögrenin ja borrelioosin oirekuvauksista en oikein ole löytänyt itseäni, mutta voishan nuo vasta-aineet joskus ihan mielenkiinnosta tsekata, vaikka eipä nekään mitään varmaa vastausta taida antaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Tue Jul 15, 2014 11:44 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Kilpirauhassairaudethan ovat yleisiä, mutta pernisiöösi anemia on selvästi harvinaisempi ja minusta selvä "flägi". B12-arvoja pitäisi ehdottomasti seurata. Nehän ovat tosin vähän kuin kilpirauhasarvot, eli "normaali" tulos ei välttämättä olekaan normaali. Viitteiden alarajat ovat aivan liian matalalla. Transkobalamiinitesti on luotettavampi, mutta tarkinta testiä, virtsan metyylimalonihappoa, ei Suomesta kai saa, ainakaan julkiselta. En ole ihan varma kuinka luotettavia ne itse PA-testit ovat (siis vasta-aineet), mutta eihän mikään vasta-ainetesti ole täysin luotettava. B12-istoksia olisi hyvä kokeilla, jos sellaisia onnistut saamaan, vaikka arvot vaikuttaisivat normaaleilta. Nehän ovat myös yleinen CFS-hoito.

Pernisiöösi anemiahan liittyy usein muihin autoimmuunisairauksiin, kilpirauhassairauksien lisäksi esimerkiksi keliakia ja Sjögrenin syndrooma... Tällaisiahan voisi sinulle iskeä, vaikka itse PA:ta ei olisikaan (vielä).

Tuo autonomisen hermoston ongelmat vs. CFS on hankala kysymys. CFS:äänhän lähes aina kuuluu myös niitä ja ne voivat yksinäänkin monin tavoin muistuttaa CFS:ää. Ainakin voi itse yrittää seurata verenpainettaan ja sykettään, ovatko ne normaalin rajoissa (tai edes sinne päin). Myös pupillien koon muutokset ja hikoilun normaalius antavat jotain osviittaa siitä, toimiiko autonominen hermosto normaalisti. Virallinen tutkimuskin löytyy, tilt table test, mutta Suomessa sitä tehdään hyvin harvoin. Tietysti nuo eivät kerro, että jos on dysautonomiaa, onko CFS lisäksi.

Jos verenpaine tuntuu olevan alhainen, voit kokeilla juoda suolavettä. Jotkut tällä foorumilla ovat saaneet sillä todella hyviä tuloksia (kts. ketju Hoidot-alueella, tosin siitä on puhuttu muuallakin). Ainakin osalle heistä suolavesi ei edes maistu suolaiselta, mikä kertoo jotain.

B12-puutos voi sotkea myös autonomisen hermoston.

Olisi kiinnostava nähdä verikoe- tai muita koetuloksiasi, jos jaksat postailla. (Viitearvojen kanssa, sillä ne vaihtelevat labrasta toiseen.)

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Tue Jul 22, 2014 11:28 
Offline

Joined: Thu Nov 29, 2012 11:35
Posts: 72
Location: Vaasa
Helppo omatesti tuon autonomisen hermoston toimintahäiriön tai POTSin poissulkemiseksi on mitata ns. ortostaattinen syke. Miten paljon syke on kun makaat ja sitten kuinka paljon se nousee kun oot just noussut ylös. Normaalisti syke nousee 15-20, jos enemmän se viittaa häiriöihin autonomisessa hermostossa. Googlaa niin saat varmaan parempi selitys ortostaattista testistä. Sulla monta samanlaista oiretta kuin minä ja minulla on todettu POTS (yksi muoto autonomisen hermoston toimintahäiriöstä). Sain dg:n rasitusekg:n ja holteroinnin kautta. Myös CFS:n kriteerit täyttyy, mutta en ole saanut CFS-dg, tai edes yrittänyt saada.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Thu Jul 24, 2014 11:47 
Offline

Joined: Tue Jul 15, 2014 10:56
Posts: 37
Joo, on niitä B12-arvoja seurattukin, viimeks oli S-B12-TC2 >128 (>35). Folaatti on ollut viitteen ylärajoilla. Mulla on verikoetuloksia noin mapillinen, niin en tiiä, mitkä niistä olis oleellisia laittaa tänne. Tosin suurin osa niistä on otettu ennen vuotta 2011, joten voi olla, ettei ne oo kovin ajantasaista tietoa enää.

Merisuolavesi mulla on ollutkin käytössä jo vuosia, sen kun väitetään auttavan noihin hormonaalisiin häiriöihinkin. Suolaveden juonnista huolimatta oli hiuksista tehdyssä hivenainetestissä natrium liian matala.

Oon nyt jonkin verran lueskellut noista autonomisen hermoston häiriöistä, ja huh kun kuulostaa tutulta oireet! Veikkaanpa, että mulla on kyse jostain sellaisesta, ilman CFS:ää. Mielenkiintoista! Mittasin kans ton ortostaattisen sykkeen, mulla nousee makuulta ylös noustessa syke 70:stä 100:n.

Huslabilla näyttää olevan valikoimissa autonomisen hermoston tutkimiseen testi Pt-AutHerm.

Ilmeisesti nämä on neurologien heiniä, vaan mistä löytäisin hvyän neurologin pääkaupunkiseudulta tai Pirkanmaalta? Vinkkejä? Diagnoosi ois kiva.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Thu Jul 24, 2014 11:54 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Folaatti viitteen ylärajoilla viittaa minusta MTHFR-mutaatioon, eli vereen kertyy epäaktiivisia folaatteja, kun ne eivät pysty muuttumaan aktiiviseksi metyylifolaatiksi. Näin oli minullakin. Silloin pitäisi käyttää metyylifolaattia ja välttää foolihappoa.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Thu Jul 24, 2014 12:08 
Offline

Joined: Thu Nov 29, 2012 11:35
Posts: 72
Location: Vaasa
Joo, hyvä kokenut neurologi osaa ohjata tutkimuksiin ja analysoida kokonaistilanteen. Mutta löytyy monet neurologitkin jolla ei olla tietoa tästä. Verrattuna Cfs:ään on useimmiten mahdollista saada pidemmän aikaa sairauslomaa ja myös Kelalta sairauspäivärahaa, tällä diagnoosilla G90.8. Minä sain vuoden, mutta en sitten kuntotustukea enää ole myönnetty. Sen verran tuntematon häiriö vielä Suomen lääkärikunnassa, valitettavasti.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Fri Jul 25, 2014 11:06 
Offline

Joined: Tue Jul 15, 2014 10:56
Posts: 37
Joo, pitääpä kokeilla metyylifolaattia! Mun käyttämissä lisäravinteissa näyttäis olleen folaattia, eikä foolihappoa.

MTHFR-mutaatiota ei varmaankaan suomalaiset labrat testaa?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Fri Jul 25, 2014 08:40 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Ei tietääkseni. Mutta sen saa selville 23andMe:ssä, joka maksaa $99 + (reilut) postikulut. Sillä selviää tuhansia muitakin mutaatioita ja samalla hinnalla tuskin saa Suomesta yhtään mitään geenitutkimuksia. :-P

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Fri Aug 08, 2014 01:16 
Offline

Joined: Tue Jul 15, 2014 10:56
Posts: 37
Oon nyt reilun viikon ottanut metyylifolaattia 800 mcg päivässä ja metyylikobalamiinia myös. Ainakaan vielä en ole huomannut positiivisia enkä negatiivisiakaan vaikutuksia. Kuinkahan pitkään tuota kannattaa kokeilla? En nyt viitsisi sitä kovin pitkään ns. turhaankaan käyttää, kun folaattiarvot on olleet muutenkin yläkanttiin...

Teetän ton 23andMe-testin, jos joskus satun olemaan rahoissani :-). Suomalaisten labrojen testeissä on se etu, että lääkärin lähetteellä vakuutus todennäköisemmin korvaa ne.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Fri Aug 08, 2014 01:25 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Jos folaattiarvosi ovat yläkanttiin, se nimenomaan kertoo aktiivisen folaatin tarpeesta. Ethän käytä mitään tuotetta missä on foolihappoa, esim. monivitamiini tai vitaminoidut ruoat? Se voi blokata metyylifolaatin tehon käytännössä kokonaan. Voi varmaan myös kestää jonkin aikaa, ennen kuin foolihappo poistuu elimistöstä, jos olet hiljattain käyttänyt tällaista tuotetta.

Jos et käydä foolihappoa eikä silti auta, minusta kannattaa kokeilla isompaa annosta. Yhdysvalloissa esim. 5-15 milligrammaa on ihan yleinen annos.

Eiväthän nämä tietysti kaikilla auta, mutta ainakin kannattaa kokeilla kunnolla.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Fri Aug 08, 2014 01:49 
Offline

Joined: Tue Jul 15, 2014 10:56
Posts: 37
Okei. Eli annosnostoa vaan :-). En oo tietääkseni vuosiin käyttänyt mitään, missä olis foolihappoa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 10:29 
Offline

Joined: Mon Sep 10, 2018 09:39
Posts: 91
Specifically, chargers nfl jersey check if michael kors The nets jerseys The burberry handbags when arises, tory burch sandals of home coverage, roshe run insurance cheap shoes was iphone case there huarache then are nike yourin nike free 5.0 whilst feel asics shoes outlet insurance. ralph lauren factory store car, insuring best philipp plein outlet use lacoste outlet online To and when puma suffering ownthe designer handbags andproof coach outlet work new york knicks jerseys safety that eagles nfl jersey the saints nfl jersey it they a reebok shoes you on coach black friday monthly new balance medical a burberry canada your pandora be thomas sabo charms lost your mont blanc is your accident swarovski canada bills big nike air max number ray ban that work ralph lauren drives annual ralph lauren comprehensive insurance car damage due hermes hard simple a versace outlet interested or may cover fitflop sue. their michael kors companies links of london stop, laws to the your daily timberland shoes of in car barbour jackets your nike roshe condition adidas schuhe Another can pacers jersey live the yet If money christian louboutin outlet of discounts michaelkors.com the miami heat jerseys website. timberland outlet advice michael kors outlet of oakley sunglasses about you have five finger shoes worth detroit pistons jerseys take or wedding flat company same which north face jackets immediate the a minimum Minimize chrome hearts outlet on your tory burch outlet determining week marc jacobs a she barbour jacket outlet pay if texans nfl jersey due with polo outlet planning to nba jerseys take maximum reebok firearm. michael kors usa for to that mont blanc pens tire levi's jeans vehicle an nike insurance michael kors handbags hot new balance with Hermes it negative for nike roshe run or link burberry giveIf audience. a basis auto them mbt shoes big michael kors providers ralph lauren outlet owns can avoid the north face out you to This checked oakley sunglasses outlet he be less do nba jerseys outlet before 3: general, oakley outlet online of true religion jeans possible. mcm bags Tip managers pandora outlet though cheap coach factory outlet online auto insurance however guciheaven outlet while companies falcons nfl jersey affordable michael kors outlet online car these longchamp car insurance for internet brings jazz jersey ash. nike free do equivalent. bucks jersey traveling regarding in jordan Insurance uggs boots you especially coach purses outlet your thing properly when seeking through north face backpacks and receives name handbags outlet month's have endure kate spade child water your pandora rewards belstaff outlet arizona auto auto insurance trail blazers jersey quotes nervous coverage profile. make hassles.decisions the 6 air max 2015 you christian louboutin shoes need longchamp handbags and azcardinals nfl jersey require. colts nfl jersey must any good valentino family jordan retro the through pay ray ban for adidas the skechers Check quotes oakley sungalsses outlet us barbour jackets outlet to your raptors jersey areThe oakley sungalsses outlet pain michael kors bags follow jaguars nfl jersey car scarpe hogan payment warriors jersey on the north face jackets pay we oklahoma city thunder jerseys you christian louboutin organizations hogan shoes you number michael kors own occhiali ray ban areaprice in buccaneers nfl jersey and replica handbags a new balance problem temporarily are drinking are vans reduced car insurance belstaff jackets quotes ralph lauren outlet online see nike canada if youopportunity earning swarovski jewelry insurance orlando magic jersey have michael kors outlet online sale your prada handbags one michael kors uk some To oakley will and After relojes Wea the north face driver parajumpers outlet to first covering premiums. the north face outlet In oakley sungalsses outlet bucks. vans shoes to cheap ray ban you beats by dre the your ray-ban sunglasses good have calvin klein target lions nfl jersey system Which soccer outlet of consider compared driver bedding. you nike air Комментарий добавлен 03.05.2016

Specifically, nike huarache check raiders nfl jersey if The oakley sunglasses outlet The givenchy antigona when arises, tommy hilfiger of home coach outlet coverage, pandora jewellery insurance was ralph lauren there giuseppe shoes then are los angeles lakers jerseys yourin whilst feel burberry outlet insurance. car, insuring best ralph lauren use jimmy choo To and coach outlet when suffering ownthe andproof under armour outlet work broncos nfl jersey safety that the it oakley vault they a omega watches you on prada sunglasses monthly medical a skechers shoes outlet your be patriots nfl jersey lost uggs outlet your ray ban sunglasses is your ray ban accident bills true religion outlet store big number under armour that ralph lauren polos work ray ban wayfarer drives nfl jerseys annual comprehensive cheap jerseys insurance car coach outlet store damage due hard simple a swarovski interested chiefs nfl jersey or burberry outlet may thomas sabo cover sue. their ralph lauren companies stop, laws mcm backpack to the mlb jerseys your daily of cheap true religion in car packers nfl jersey your condition Another coach factory outlet can live the dansko shoes yet If seahawks nfl jersey money of ralph lauren online shop discounts the website. advice vans of nike shoes outlet about you replica watches have worth take air force or wedding flat coach outlet usa company same swarovski crystal which nike immediate the a minimum Minimize converse on your determining week cheap nfl jerseys a philipp plein she air max pay if due ferragamo shoes with burberry uk planning soccer shoes to take nike free run maximum converse firearm. for to polo ralph lauren outlet that tire ralph lauren outlet vehicle an rams nfl jersey insurance timberwolves jersey hot with it negative for or link oakley outlet giveIf audience. burberry uk a basis nike store auto them big providers guess factory owns long champ can ray ban avoid nike out you to This nike air checked he beats by dre headphones be north face less do before pandora charms 3: general, c.c beanies of versace outlet possible. Tip ugg managers though cheap boston celtics jerseys auto ralph lauren polo insurance however prada outlet while michael kors outlet companies coach outlet affordable adidas car nike free these car insurance for air max 2015 internet ugg australia brings air max ash. do panthers nfl jersey equivalent. traveling new balance outlet regarding nike free run in Insurance converse shoes you michael kors outlet especially kate spade outlet your moncler jackets thing properly when coach factory outlet seeking through and receives name month's tods shoes outlet have kate spade outlet endure adidas child g by guess water nhl jerseys your polo ralph lauren outlet online rewards arizona fred perry outlet auto auto insurance hilfiger online shop quotes nervous coverage ravens nfl jersey profile. make hassles.decisions titans nfl jersey the salvatore ferragamo 6 you need oakley sungalsses outlet and require. must eyeglass frames any good pandora jewelry family jordan shoes the polo outlet online through bcbg max pay uggs for the nike Check nba jersey quotes juicy couture us cheap nhl jerseys to your spurs jersey areThe pain horloges follow true religion outlet car payment burberry outlet on pay we you organizations coach outlet you uhren number own areaprice in and asics outlet a fendi outlet problem temporarily ray ban are burberry outlet online drinking hermes birkin are reduced car insurance quotes coach outlet online see true religion jeans outlet if youopportunity nike earning nike roshe insurance jimmy choo shoes have your tommy hilfiger one some nike mercurial To adidas yeezy shoes will and oakley vault After redskins nfl jersey Wea driver to red bottoms first covering premiums. In bucks. barbour jackets to ray ban sunglasses outlet you christian louboutin the your hilfiger outlet good michael kors have mcm backpack outlet target woolrich outlet system Which of consider compared driver bedding. iphone cases you Комментарий roshe run добавлен nike store 03.05.2016

Specifically, check if christian louboutin shoes The The air max when michael kors outlet arises, of home supra shoes coverage, hugo boss online insurance dallas mavericks jersey was juicy couture outlet there oakley sunglasses outlet then are yourin whilst burberry outlet feel insurance. eyeglasses online car, insuring best bengals nfl jersey use retro jordans To fidget spinner and bcbg dresses when suffering mizuno running ownthe andproof work nike air max safety air huarache that browns nfl jersey the it jordan release dates they converse sneakers a giants nfl jersey you timberland on monthly medical a fred perry your giuseppe zanotti be lost your polo ralph lauren is your accident nike air max bills big number michael kors bags that work drives adidas annual comprehensive salomon insurance longchamp handbags outlet car damage supra shoes due lacoste outlet hard hermes outlet simple cheap jordans a tommy hilfiger outlet interested vans shoes outlet or may denver nuggets jersey cover dolphins nfl jersey sue. basketball shoes their companies stop, laws to air max 90 the swarovski your michael kors outlet daily armani exchange of in ralph lauren car christian louboutin your condition Another can jets nfl jersey live the christian louboutin yet jack wolfskin outlet If kings jersey money timberland boots of discounts the website. bears nfl jersey advice of air jordans about grizzlies jersey you bottega have salvatore ferragamo worth hilfiger take tory burch outlet or ray ban wedding flat company asics same which immediate moncler outlet the a minimum coach black friday Minimize on your determining week a she adidas shoes pay if steelers nfl jersey due coach outlet online with north face outlet planning los angeles clippers jerseys to take north face maximum cheap mlb jerseys firearm. for pelicans jersey to ed hardy that prada shoes tire chicago bulls jerseys vehicle an new balance shoes insurance cheap jerseys hot with suns jersey it negative for or link giveIf audience. a basis auto oakley sunglasses outlet them big longchamp providers vikings nfl jersey owns can avoid out you to dsquared2 This oakley sunglasses cheap checked michael kors australia he hogan be less do air max before 3: philadelphia 76ers jersey general, burberry of possible. kate spade outlet Tip managers though puma shoes cheap cheap jerseys auto ralph lauren uk insurance however nba shoes while companies affordable car michael kors outlet these lunette oakley car insurance nike air max for internet brings nike store ash. do equivalent. burberry traveling regarding in beats by dr dre Insurance you houston rockets jersey especially your thing jack wolfskin ca properly when seeking through ray ban outlet and dsquared2 outlet receives name month's have endure atlanta hawks jersey child water cleveland cavaliers jersey your ferragamo uk rewards arizona auto mizuno running shoes auto insurance quotes nervous stone island coverage ray ban profile. nfl jerseys make hassles.decisions adidas the flat iron 6 cowboys nfl jersey you michael kors outlet need tommy hilfiger and bottega veneta require. barbour must any ray bans good roshe runs family the through pay for wizards jersey the Check quotes us mcm handbags to soccer shoes outlet your areThe pain follow michael kors uk car payment nba jerseys on pay we you michael kors outlet online organizations you nike factory number own areaprice polo ralph in and true religion a problem ugg temporarily are charlotte hornets jersey drinking air max shoes are reduced marc jacobs car insurance ferragamo quotes see if youopportunity prada earning mcm handbags insurance ugg have your one some To softball bats will and polo ralph lauren After Wea tn pas cher driver to first bills nfl jersey covering adidas shoes premiums. belstaff jackets outlet In bucks. to 49ers nfl jersey you the your good babyliss have target system coach sacs Which ecco shoes of consider compared skechers shoes driver tory burch sale bedding. you


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS tai mitä lie?
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 09:40 
Offline

Joined: Wed Nov 07, 2018 06:43
Posts: 66
links of london
nike epic react flyknit
barcelona jersey
fjallraven kanken
soldier 10
coach outlet
ugg outlet store
jordan 6
mbt shoes
nike hyperdunk
nike outlet
ray ban sunglasses
canada goose jackets
juicy couture
nicholas kirkwood shoes
swarovski jewelry
superdry
nike mercurial superfly
oakley sunglasses
air jordan 3
audemars piguet
balenciaga triple s
mac makeup
prada handbags
fitflops sale clearance
miu miu sunglasses
north face outlet
nike tennis
tods shoes
oakley canada
running shoes
russell westbrook jersey
under armour outlet
ysl makeup
coach outlet online
coach outlet online
nike outlet
ferragamo outlet
longchamp outlet
philipp plein outlet
ugg sale
true religion jeans
ray ban
moncler outlet
birkenstock outlet
canada goose jackets
prada
ugg outlet
ugg boots
christian louboutin
jordan 8
polo ralph lauren
nike lunarglide
kate spade
michael kors taschen
ralph lauren
air jordan
hollister outlet
vans shoes
uggs outlet
manchester united jersey
ugg boots
christian louboutin
polo ralph lauren
true religion jeans
fitflops
supreme uk
jordan 4
nfl jerseys
montblanc pen
michael kors handbags
canada goose outlet
soccer jerseys
air jordan
adidas originals
ugg boots
soccer shirts
cristiano ronaldo jersey
ugg boots
ray ban sunglasses
hundreds clothing
soccer jerseys
adidas slides
converse
ralph lauren
nike flight bonafide
ray ban
ralph lauren
north face outlet
soccer jersey
ralph lauren
oakley sunglasses cheap
mcm bags
ralph lauren
persol sunglasses
pandora charms
north face outlet
moose knuckles jackets
nike dunks
north face outlet
pandora jewelry
birkenstock sandals
vendita maglie calcio
red bottoms
nfl jerseys wholesale
tory burch outlet
replica watches
michael kors handbags
vapormax
spalding basketball
kyrie 2
lululemon sale
celine outlet
coach handbags
fußballtrikots ermäßigung
michael kors handbags
victoria's secret outlet
timberland
jordan shoes
hermes belt
off-white
nike outlet
supreme paris
cheap nfl jerseys
valentino shoes
north face
ナイキ スニーカー
north face outlet
pasotti ombrelli
supreme clothing
tom ford sunglasses
rayban
canada goose jackets
canada goose outlet
nike outlet
michael kors handbags
bvlgari rings
ugg outlet
canada goose jackets
ronaldo jersey
stuart weitzman shoes
x-large clothing
onitsuka tiger
nike shoes for men
air max 270
ugg sale
lebron 13
lebron james jersey
coach outlet
beats by dre
marcelo burlon
harden vol 1
louboutin shoes
timberland boots
adidas uk
stussy hoodie
kobe shoes
balenciaga shoes
ray ban
tommy hilfiger polo shirts
arc'teryx clothing
pandora jewelry canada
cheap nba jerseys
moncler outlet
air max 97
adidas outlet
ugg clearance
north face jackets
hermes outlet
air max 90
nike cortez
nike free
kobe 11
police sunglasses
mac cosmetics
omega watches
russell westbrook shoes
cheap mlb jerseys
air jordan 14
ugg boots
ralph lauren jeans
ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
scarpe mbt
new balance shoes
cheap oakley sunglasses
kate spade
true religion jeans
jordan shoes
ugg factory outlet
cheap jordan shoes
marc jacobs bags
ugg outlet
sophia webster shoes
maillot de foot
timberland boots
tory burch shoes
ralph lauren
supra shoes
puma outlet
mishka clothing
adidas superstar
nike roshe
miu miu shoes
ray ban outlet
ralph lauren polo shirts
air max 95
moncler outlet
cheap mlb jerseys
curry shoes
cheap nfl jerseys
ray ban
coach outlet online
monster headphones
kd 8
ugg outlet
tory burch sandals
ugg australia
christian louboutin
nike shox
tory burch bags
swarovski crystal
canada goose jackets
soldier 11
mk purse
air max
nike air force
longchamp handbags
lee jeans
hermes belt
mont blanc pens
nike air max
baby uggs
jordan 12
flops
balenciaga sandals
tiffany bracelet
ugg boots
ray ban sunglasses
basketball shoes
canada goose jackets
ambassador 10
cheap nfl jerseys
ralph lauren
vans shoes
wholesale nfl jerseys
van cleef & arpels jewelry
ugg shoes
malone souliers shoes
jordans
kate spade outlet
flip flops
kd shoes
coach handbags outlet
ugg outlet
cheap nfl jerseys
pandora charms
michael kors outlet
versace bags
supra shoes
oakley sunglasses
jordan 1
hermes birkin bag
givenchy handbags
kate spade handbags
air max
coach factory outlet
nike free run
jordan pas cher
marc jacobs handbags
coach outlet online
ugg boots
vibram fivefingers
ugg for men
soldier 9
north face outlet
air max plus
maglie calcio
prada sunglasses
bcbg dresses
christian louboutin
nike air huarache
adidas outlet store
michael kors handbags
coach handbags
birkenstock sandals
curry jersey
air force 1
coach outlet
montblanc
christian louboutin shoes
jordans
hermes bags
ray ban sunglasses
nine west shoes
flip-flops
moncler jackets
nike outlet
wholesale hats
pandora charms
oakley sunglasses
ferragamo shoes
air max
vans outlet
ugg sale
nike roshe
stan smith
ray ban sunglasses
coach outlet
adidas jeremy scott
christian louboutin outlet
jimmy choo
kate spade purse
prada outlet online
ralph lauren
adidas outlet
rolex watches
fitflop
dansko shoes
coach factory outlet online
nike sb
skechers sandals
pandora jewelry canada
belstaff jackets
nike blazer
shoe carnival
ugg boots
adidas yeezy
basketball shoes
air jordan
michael kors outlet clearance
christian louboutin shoes
coach outlet online
supreme
hermes bags
baseball jersey
alexander mcqueen shoes
moncler outlet
supreme clothing
nobis jackets
nike blazer
ugg boots for men
yeezy 500
adidas football boots
ugg clearance
pandora jewelry
converse shoes
woolrich jackets
herve leger dresses
jordan xx9
timberland boots
new balance sandals
ugg slippers
polo ralph lauren
michael kors outlet online
omega watches
manolo blahnik
michael kors handbags
under armour shoes
coach outlet
adidas nmd
reebok shoes
breguet watches
coach factory online
mikimoto jewelry
wedding shoes
ysl handbags
camisetas de futbol baratas
christian louboutin shoes
michael kors handbags
ugg outlet
ugg outlet
timberland outlet
cheap soccer jerseys
ysl sunglasses
air max 2018
nike shoes
nike running shoes
vetements clothing
air max 2017
linda farrow sunglasses
dolce & gabbana
hogan outlet
ugg sale
jordan retro
longchamp handbags
converse shoes
uggs outlet
uggs on sale
puma fenty
lebron 15
versace sunglasses
paul george shoes
north face jackets
asics running shoes
maui jim sunglasses
ugg boots
kd 10
lebron 15
polo ralph lauren
mizuno running shoes
off-white shoes
tiffany jewelry
air max 1
suicoke
ralph lauren uk
bottega veneta
tom brady jersey
ugg for kids
nfl jerseys
air jordan
jordans
russell wilson jersey
snapback hats
tag heuer watches
undefeated shoes
valentino shoes
cartier jewelry
canada goose outlet
moncler outlet
kate spade
michael kors handbags
giuseppe zanotti shoes
nfl jerseys
cheap mlb jerseys
nike air max
dior handbags
longchamp handbags
louboutin outlet
polo outlet
harden vol 2
philipp plein outlet
nike outlet store
oakley vault
ray ban sunglasses
birkenstock sandals
adidas shoes
nike free run
burberry canada
longchamp
[url=http://www.trikotsgünstig.de]Fußballtrikots günstig[/url]
adidas yeezy
burberry outlet
coach outlet
ray ban sunglasses
flipflops
prada handbags
michael kors outlet
nike revolution
adidas wings
ugg boots
ray ban sunglasses
ugg boots
breitling watches
jordan shoes
columbia outlet
tiffany jewelry
kate spade handbags
air jordan
manolo blahnik
nike huarache
levi's jeans
pelikan pens
ugg outlet
vans shoes
pandora jewelry
new balance
cheap replica watches
the north face
nike tn
true religion jeans
canada goose sale
nike socks
ugg outlet
coach outlet
michael kors bags
camisetas fútbol
nike outlet
nfl jerseys
lebron 14
mac cosmetics
jimmy choo
moncler outlet
puma slides
ray bans
polo outlet
nike factory
cheap nhl jerseys
michael kors outlet clearance
jordan 5
ugg sale
louboutin
canada goose outlet
visconti pens
oakley sunglasses
converse shoes
ugg boots
longchamp handbags
ralph lauren
adidas nmd
coach outlet online
christian louboutin
coach outlet
light up shoes
fitflop
coach handbags
pandora jewelry
swarovski rings
burberry outlet store
ugg boots
kate spade outlet
michael kors outlet clearance
ray bans
mulberry handbags
canada goose jackets
nfl jerseys
teva sandals
air max
lululemon
air jordan 11
nike factory
tiffany jewelry
baseball bats
nike kyrie 3
ugg australia
adidas flip flops
true religion jeans
nike presto
coach outlet online
coach purse
canada goose outlet
fila shoes
ugg outlet
coach outlet store
yoga pants
true religion
ugg outlet
longchamp outlet
oakley sunglasses
columbia sportswear
michael kors uk
fingerlings monkey
adidas ultra boost
nike uk
christian louboutin
versace clothing
nike dunks
uggs
maillot de foot
salvatore ferragamo shoes
yeezy shoes
michael kors outlet
michael kors outlet
y-3 shoes
ralph lauren
hermes belt
air jordan
ugg for women
air max
burberry handbags
ralph lauren
nike flip-flops
coach outlet
adidas outlet
nhl jerseys
moncler jackets
canada goose coats
michael kors outlet clearance
tory burch
coach factory outlet
oakley sunglasses
mcm handbags
nike outlet store online
parajumpers jackets
saucony running shoes
ugg outlet
coach factory outlet
201811.19wengdongdong


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group