Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Dec 13, 2018 02:49

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Sun Oct 12, 2014 02:06 
Offline

Joined: Fri Dec 13, 2013 12:26
Posts: 21
Olen saanut Pololta Cfs-diagnoosin viime talvena. Nyt saksassa tehdyissä tutkimuksissa kuitenkin selvisi, että minulla on borrelioosi, mykoplasma, keuhkoklamydia ja coxsacievirus. Lisäksi olen keväästä asti syönyt tyroksiiniä kilpirauhasen vajaatoimintaan(arvot viitearvon alarajoilla).
Olen syönyt myös erittäin pitkään antibioottia ja parantunut huimasti tänä aikana.
Mietityttää onko minulla ollenkaan Cfs:sää etenkin kun antibioottihoito ja lisäravinteet ovat auttaneet todella paljon. Terve en vieläkään koe olevani mutta muunmuassa aivan järkyttävä lähes jatkuva väsymys on lähes normalisoitunut. Uupumuskohtaukset vähentyneet ja ei ole edes hetkeen sellaista tullut vaikka olen rasittanut itseäni.
Olin siis viime syksynä ja talvena niin huonossa kunnossa etten kyennyt seisomaan tai kävelemään. Välillä olin tosi heikossa kunnossa ja ajattelin että kuolenkohan tähän.
Nyt siis tilanne on se että kestän rasitusta jo paremmin ja joka päivä. Pystyn kävelemään viisi kilometriä eli viisikymmentä minuuttia ilman ongelmia. Sekä tekemään kotitöitä, hoitamaan pientä lastani, haravoimaan noin neljäkymmentäviisi minuuttia, käymään kaupassa tai kahvilassa.
En siis ole täysin oireeton mutta olen selvästi voimistunut ja lihakset palautuvat kävelystä ja kotijumpasta. Yhä edelleen tarvitsen kerran päivässä tunnin levon ja silloin tällöin toisen puolen tunnin levon illemmalla.
Onkohan tämä vain normaalia palautumista Cfs:stä kuten olen lukenut Maijan kirjoituksista(monet Cfs-potilaat saavat toimintakykyään takaisin vuosien mittaan). Vai auttaakohan antibioottihoito oikeasti?

Kaikille teille Taistelijoille tsemppiä syksyyn ♥


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Sun Oct 12, 2014 04:01 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 243
Vähän veikkailisin että borrelioosi sekä infektiot ovat sinulle aiheuttaneet CFS-tyyppiset oireet.

Infektioihisi liittyy myös cyst-muoto sekä biofilmit. Eräät luontaistuotteet pystyvät hajoittamaan esim. biofilmia ja on mahdollista että niiden käyttöönotto nopeuttaisi parantumista. Pelkkä antibiootti pystyy estämään bakteerin lisääntymisen ainoastaan bakteerin ollessa verenkierrossa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Sun Oct 12, 2014 05:08 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Siitähän kiistellään, että mitä CFS on. Onko krooninen borrelioosi CFS:n alatyyppi, jos oireet mätsäävät. Entä jos on borrelioosi, mykoplasma ja jokin viruskin? Jne. Monia CFS-potilaita antibiootit auttavat paljon. Jos on pelkkiä bakteeri-infektioita, voi niillä jopa parantua. Hienoa, että kuntosi on kohentunut noin paljon! En usko, että tuo voi olla vain "luonnollista paranemista", jos muutos on ollut noin dramaattinen ja noinkin nopea, ei puhuta vuosista kuitenkaan.

Jakalla on pointti noista tukihoidoista. Borreliaan on käytetty antibioottien lisäksi monia eri lääkkeitä ja lisäravinteita. Tälläkin foorumilla on ollut tapauksia, että antibiootti on käytännössä parantanut, mutta pitkänkin kuurin lopettamisen jälkeen on joskus seurannut myöhemmin romahdus ja aina antibiootit eivät ole silloin enää toimineet hyvin.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Sun Oct 12, 2014 05:19 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Minä olen myös nyt syksyllä paremmassa kunnossa, vaikka loppukesällä oli vielä jotakin infektiota. Viimeisen antibiootin sain huhtikuun alkupuolella. Antibiootit eivät olleet borrelioosiin. Borreliatuloksen Saksasta sain sitten vasta antibioottien jälkeen. Siellä tutkittiin sen lisäksi vain keuhkoklamydia, joka oli rajoilla.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Mon Oct 13, 2014 08:46 
Offline

Joined: Fri Dec 13, 2013 12:26
Posts: 21
Kiitoksia teille vastauksista ja neuvoista :D

Aloitin jo ennen tulosten saamista syömään antibioottien ohella Nac:ia. Olen syönyt sitä nyt noin kolme kuukautta.Olen itse ajatellut samaa, että romahtaako kunto jos/kun lopetan joskus antibiootit? Sen kun joku tietäisi..Ainahan antibiootit aiheuttavat myös omaa tuhoaan.

Ainoa hyvä tulos saksasta oli CD-57 arvo joka oli minulla 117. On kuulemma joskus potilailla vain kahden-kolmen kymmenen luokkaa. Viitearvo 130-360.
Osaako joku sanoa tästä arvosta jotakin?

Maija sinulla on ollut erittäin hyviä kirjoituksia blogissasi kuten vastine neurologi Johanna Rellmanille.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Mon Oct 13, 2014 12:11 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Olen lukenut jostakin, että CD-57 ei ole luotettava mittari, voi jollakin olla huono ja jollakin hyvä, ei synkassa muiden oirieden kanssa. Minulla se oli vielä parempi kuin sinulla.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Wed Oct 15, 2014 07:55 
Offline

Joined: Fri Dec 13, 2013 12:26
Posts: 21
Mitä antibiootteja olet pulla syönyt?Entä oletko syönyt tai käyttänyt muita hoitoja? Kuinka terveeksi koet itsesi asteikolla 1-10? Mitä sinun saksan testit näyttivät?

Kävin taas maanantaina lääkärillä ja sieltäkin sain huonoja tuloksia mikä hämmentää juuri paremman voinnin takia. Hän diagnosoi minulla lisämunuaisen uupumuksen ja sanoi tulosten olevan erittäin huonoja. Lisäksi minulla oli Rt3 arvo 35 ja lääkäri sanoin ettei kenelläkään hänen potilaalla ole aiemmin ollut yhtä huonoa.
Hän käski minun aloittaa kortisonin aamulla 10mg ja päivällä 5mg sekä dhea:n 25mg 1-2 tablettia sekä
Liothyronia(Thybon henning) 20mg. Laskin T3 ja rt3 suhteen ja se oli 20,5.

Onkohan syy minun väsymyksen väistymiseen se, että T4v oli 30, T3 11,5 ja tsh alle 0,02. Olen siis saanut endokrinologilta thyroxin reseptin 0,1mg toukokuussa.

Luin kortisonipaketista että noudata erityistä varovaisuutta jos sairastat bakteeri-, sieni- tai virusinfektiota. Tietääkö kukaan tästä..uskaltaakohan sitä syödä kun on useita infektioita?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Wed Oct 15, 2014 09:05 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
En ehdi nyt paljon kirjoittamaan, mutta varoitan kilpirauhashoidostasi, että olet liikatoiminnalla.
Muistelen, että jos on borrelioosi, niin ei pitäisi käyttää kortisonia. Mutta, jos se on lisämunuisten kannalta tarpeen, niin kai sitä pitää käyttää. Lue Suomen Lyme borrrelioosi sivuja. Enemmän saat sieltä irti, jos rekisteröidyt yhdistykseen. Se taisi maksaa jotain, parikymppiä?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Wed Oct 15, 2014 09:18 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Normaali-ihmisellä kortisoni lamaa immuunijärjestelmää ja peittää infektioiden oireita. Jos on lisämunuaisen vajaatoiminta, silloin fysiologinen (=ei liian suuri) annos kuitenkin buustaa immuunijärjestelmää, joka muuten toimisi aliteholla. Eli silloin kortisonista nimenomaan on hyötyä infektion hoitamisen kannalta.

Borrelioosi nyt on tietysti siinä mielessä tosi ikävä infektio hoitaa, että nekin jutut, jotka sitä heikentävät, usein heikentävät myös potilaan oloa (herx). Toisaalta jos saa jo antibioottihoitoa, kortisoni vähentää liiallista tulehdusta (jota herx on), joten olo voi kohentua.

Lisämunuaisen vajaatoiminta pitää aina hoitaa, sille ei ole oikein kondraindikaatioita. Tällaisessa tapauksessa kannattanee aloittaa hyvin pienellä kortisoniannoksella, aloittaisin pienemmällä kuin mitä lääkäri ehdotti. (Oma hoitoannoksenihan oli, ennen kuin vaihdoin metyyliprednisoloniin, 7 + 2 + 2 + 2 mg hydrokortisonia.)

Samoin DHEA:n aloittaisin ehkä 1/4 tabletilla 25 mg tabletista. Oma hormoneihin erikoistunut belgialaislääkärini on sitä mieltä, ettei naisille käytetä juuri koskaan yli 30 mg annosta. Itse aloitin aikoinaan vain 1/6 tabletilla. DHEA aloitetaan vasta kun hydrokortisoni on aloitettu, sillä se voi hieman vastavaikuttaa siihen (eli pahentaa kortisolin puutosta).

Kilpirauhashoitoja en halua alkaa neuvoa, kun en ole niin perehtynyt noihin rT3-ongelmiin, ehkä joku muu osaa kommentoida. Arvosi ovat tosiaan korkeat, vaikuttavat selvästi liikatoimintaisilta.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Wed Oct 15, 2014 11:57 
Offline

Joined: Fri Dec 13, 2013 12:26
Posts: 21
Kiitos hyvistä neuvoista :)
Aloitan kortisonin nyt aluksi ihan pienellä annoksella ja myöhemmin dhea:n pienellä annoksella.
Lääkäri käski siis välittömästä lopettaa thyroxinin ja näin teinkin mutta tuntuu, että tuollainen äkillinen suora lopettaminen voi myös sekoittaa elimistöä. Lääkäri ihmetteli etteikö ole ollut sydämen tykytyksiä ja sanoin että onhan niitä ollut mutta kun olen kärsinyt niistä enemmän ja vähemmän kaksitoista vuotta en osaa erotella mikä johtuu mistäkin.

Sen takia minulla on ollut nyt näitä lääkärikäyntejä ja niihin liittyviä tuloksia koska olin vielä viime talvena sekä keväällä sen verran huonossa kunnossa etten paljon jaksanut mennä lääkäriin tai labroihin.

Pääsen borrelioosia hoitavalle lääkärille vasta parin kuukauden päästä jolloin uusi kolmen antibiootin yhdistelmä ja yrttihoidot vasta aloitetaan.

Minulla on vielä aika Polollekin ennen kuin lopettaa. En kyllä tiedä tarvitsenko aikaa enää mutta silloin kun varasin sen ei saksan tuloksia ollut vielä tullut.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Wed Oct 15, 2014 04:59 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Minun borreliatulokset (ja keuhkoklamydia, muita ei tutkittu) Infectolabista:

Borrelia burgdorferi Elispot LTT
Borrelia burgd. Fully Antigen + 3 SI < 2
Borrelia OSP-Mix (OSPA/OSPC/DbpA) + 4 SI < 2
Borrelia LFA-1 (+) 2 SI < 2
The results of the Elispot-Lymphocyte-Transformation-Tests are an indication for an
actual cellular activity against Borrelia burgdorferi.
Chlamydia pneumoniae Elispot LTT
Chlamydia pneumoniae-Elispot LTT (+) 2 SI < 2
The result of the Elispot-Lymphocyte-Transformation-Test (LTT) is an indication for
a borderline/very weak actual cellular activity against Chlamydia pneumoniae.
CD 57 positive NK-cells 136 /µl 100-360
The CD57-cell-count is no indication for a chronic immune-suppressive situation
caused by Borrelia burgdorferi.

CD 57 Flow Cytometry
Leucocytes 7.93 tsd/ul 4-10
Peripheral Lymphocytes 41.5 % 18.0-51.0
Lymphocytes 3291 /µl 468-5100
Natural killer cells 10 % 6-29
Natural killer cells 329 /µl 60-700
CD 57 positive NK-cells 4.13 % 2-77
CD 57 positive NK-cells 136 /µl 100-360
The CD57-cell-count is no indication for a chronic immune-suppressive situation
caused by Borrelia burgdorferi.

Olen syönyt krooniseen nielurisatulehdukseen Doximedia 2013 lopulla 1 kk, sitten oli lyhyt V-Pen tammikuussa 2014 ja taas jonkin ajan päästä kuukausid Doximedia, ja taas jonkin ajan päästä 9 vrk Doximedia. se piti lopettaa, "koska se ei auta". Oireet pahenivat, ja siksi lopetettiin. Mielestäni kysymyksessä olivat herxit, mutta mitäs korvalääkärit niistä tietävät.

Olen Tyksin hammaslääkärin tilastoissa kroonisen kivun potilas korvanseudun kipuiluni johdosta (mikä mielestäni johtuu kroonsiesta nielurisatulehduksesta). Hammassyyt on poissuljettu.

Olen sisätautilääkärin mielestä haasteellinen tapaus, mutta hän ei keksi, mikä olisi lukuisten sairauksieni ja oireideni taustalla. Yksi lääkäri sanoi, että minun asiani selvittämiseen ei riitä yksi lääkäri.

Sehän tässä on hankalaa, kun minulla ei ole välillä lainkaan oireita ja sitten taas on aivan käsittämättömiä. Jos tilaan lääkäriajan silloin, kun on oireita, niin vastaanotolla parempana päivänä en edes muista niitä. Kun luen jälkikäteen vuoden esim. 2013 muistiinpanojani, niin ne tuntuvat aivan uskomattomilta. Ei oikein käy järkeen. kaikki on kyllä kirjattu ylös ja olen tehnyt elinjärjestelmäkohtaiset yhteenvedot oireista, joita on yleensä joskus ollut (ei niitä kaikkia tietenkään ole yhtäaikaa).

Minustakin sinä voisit vaikka puolittaa ensin kilpirauhaslääkityksen ja sitten ehkä lopettaa tai jättää siihen joksikin aikaa ja katsoa labrat. rT3:sta en minäkään oikein tiedä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 10:26 
Offline

Joined: Mon Sep 10, 2018 09:39
Posts: 91
</P><P>Specifically, check if ugg The north face outlet The when arises, of timberland boots home swarovski coverage, insurance texans nfl jersey was there then are philipp plein yourin hermes birkin whilst feel insurance. ray ban car, insuring best use To roshe runs and when valentino suffering nike free ownthe andproof coach outlet usa work safety oakley vault that oakley sunglasses outlet the nba jersey it they colts nfl jersey a true religion outlet store you on polo outlet online monthly medical a reebok shoes your tn pas cher be ralph lauren uk lost your versace outlet is coach outlet your michael kors australia accident bills big number that work hilfiger online shop drives annual oakley sunglasses cheap comprehensive moncler outlet insurance bottega car g by guess damage due fitflop hard simple a michael kors bags interested or may cover giants nfl jersey sue. belstaff jackets outlet their nike roshe companies stop, laws nike to scarpe hogan the nets jerseys your jack wolfskin outlet daily coach sacs of in nike free run car your ralph lauren outlet online condition Another can live the hermes yet michael kors usa If nike air max money of adidas schuhe discounts the supra shoes website. five finger shoes advice new balance shoes of ray ban about pandora charms you have worth take or trail blazers jersey wedding true religion outlet flat coach outlet company ralph lauren factory store same which los angeles lakers jerseys immediate the hilfiger a minimum Minimize on your nike air max determining polo ralph lauren outlet week hilfiger outlet a she true religion jeans pay if due air max with planning nike shoes outlet to take maximum ray ban firearm. for to that ralph lauren polo tire michael kors vehicle an the north face outlet insurance hot raptors jersey with oakley sunglasses outlet it negative for cowboys nfl jersey or link giveIf michael kors uk audience. a uhren basis kate spade outlet auto them oklahoma city thunder jerseys big christian louboutin shoes providers hogan owns can vans shoes avoid out nhl jerseys you to This checked he mcm bags be michael kors outlet online less do before 3: omega watches general, of possible. Tip managers salomon though true religion cheap suns jersey auto insurance prada outlet however titans nfl jersey while companies retro jordans affordable car jazz jersey these car insurance ray ban for nike free 5.0 internet salvatore ferragamo brings christian louboutin ash. do equivalent. traveling asics shoes outlet regarding in Insurance timberland outlet you nike air especially your thing properly when seeking burberry outlet through burberry outlet and nike receives name ed hardy month's have nba shoes endure thomas sabo charms child water your rewards dallas mavericks jersey arizona auto north face auto burberry uk insurance timberwolves jersey quotes tommy hilfiger nervous marc jacobs coverage profile. make hassles.decisions tommy hilfiger the 6 bottega veneta you ravens nfl jersey need and require. must nike free any christian louboutin shoes good family the calvin klein through burberry outlet online pay burberry handbags for the nike factory Check quotes us to occhiali ray ban your new balance areThe pain follow oakley sunglasses car michael kors payment on pay we lions nfl jersey you nike air max organizations you number oakley sunglasses outlet own michael kors bags areaprice adidas shoes in and a horloges problem converse temporarily michael kors outlet online are chrome hearts outlet drinking pandora outlet are reduced tods shoes outlet car kings jersey insurance quotes see if youopportunity earning insurance oakley sungalsses outlet have ralph lauren your one some To converse sneakers will ecco shoes and After barbour Wea driver to ralph lauren first christian louboutin covering iphone cases premiums. In bucks. oakley outlet to longchamp handbags outlet you redskins nfl jersey the your good air max shoes have air jordans target system thomas sabo Which of consider ralph lauren compared driver coach factory outlet bedding. christian louboutin outlet you Комментарий добавлен 03.05.2016</P><P>Specifically, the north face check if The The beats by dr dre when los angeles clippers jerseys arises, of home mizuno running coverage, insurance was there then are yourin the north face whilst ray ban feel pandora jewellery insurance. car, dsquared2 insuring best use To nba jerseys and when seahawks nfl jersey suffering nike air ownthe skechers shoes andproof woolrich outlet work safety that the it they ralph lauren online shop a you on monthly coach outlet online medical a your be lost denver nuggets jersey your jaguars nfl jersey is your accident bills big number that eyeglasses online work versace outlet drives air max 2015 annual swarovski crystal comprehensive jordan shoes insurance bcbg dresses car swarovski jewelry damage ralph lauren polos due hard falcons nfl jersey simple uggs boots a ferragamo shoes interested givenchy antigona or guciheaven outlet may cover sue. their companies stop, laws air huarache to basketball shoes the ray ban your daily of detroit pistons jerseys in car your condition Another coach black friday can live burberry uk the nike huarache yet If ray ban sunglasses money charlotte hornets jersey of discounts the website. advice ugg australia of about you juicy couture outlet have lacoste outlet worth take cheap ray ban or dolphins nfl jersey wedding levi's jeans flat company same air force which parajumpers outlet immediate the a minimum nike free run Minimize ray ban on your determining giuseppe shoes week a she pay if due uggs with planning michael kors outlet to pandora take cheap nfl jerseys maximum firearm. for to cheap nhl jerseys that jack wolfskin ca tire new balance vehicle buccaneers nfl jersey an nike store insurance warriors jersey hot with new balance it negative for jimmy choo shoes or link giveIf kate spade outlet audience. a chargers nfl jersey basis auto them adidas big providers owns can mizuno running shoes avoid out you to This coach purses outlet checked marc jacobs he prada sunglasses be less do nike roshe before 3: general, oakley outlet online of beats by dre possible. Tip north face backpacks managers pelicans jersey though cheap auto uggs outlet insurance however jordan release dates while kate spade outlet companies affordable car adidas these lunette oakley car insurance mbt shoes for internet brings packers nfl jersey ash. do equivalent. traveling regarding in Insurance you especially puma your thing vans shoes outlet properly when tory burch sale seeking through and miami heat jerseys receives name adidas month's have tommy hilfiger endure child water your nike store rewards arizona auto hogan shoes auto nba jerseys insurance quotes nervous coverage profile. make michaelkors.com hassles.decisions the converse 6 ralph lauren you need and require. must prada handbags any good lacoste outlet online family babyliss the through pay for coach outlet the tory burch sandals Check quotes burberry us to handbags outlet your air max areThe pain browns nfl jersey follow car payment on ralph lauren outlet pay fidget spinner we you organizations raiders nfl jersey you number chicago bulls jerseys own michael kors handbags areaprice in jordan retro and a problem michael kors uk temporarily are drinking are Hermes reduced car soccer shoes outlet insurance quotes cleveland cavaliers jersey see if youopportunity longchamp earning ferragamo insurance have coach outlet online your one jets nfl jersey some To prada will oakley and burberry After Wea coach outlet driver to under armour outlet first fred perry outlet covering premiums. In bucks. to you nike canada the your michael kors outlet good have salvatore ferragamo target system coach factory outlet Which of consider compared panthers nfl jersey driver bedding. rams nfl jersey you Комментарий burberry добавлен 03.05.2016</P><P>Specifically, check cheap shoes if The The when moncler jackets arises, of home longchamp handbags coverage, insurance kate spade was there air max then replica handbags are ray ban sunglasses outlet yourin mcm handbags whilst mcm backpack outlet feel stone island insurance. mlb jerseys car, insuring best houston rockets jersey use coach black friday To bcbg max and ray bans when suffering adidas shoes ownthe mcm backpack andproof cheap true religion work vikings nfl jersey safety mont blanc pens that the it they a nfl jerseys you on monthly skechers shoes outlet medical a your be wizards jersey lost adidas yeezy shoes your chiefs nfl jersey is ralph lauren your oakley sungalsses outlet accident nike store bills big polo ralph lauren number michael kors outlet that work soccer outlet drives guess factory annual comprehensive true religion jeans outlet insurance bills nfl jersey car damage due hard simple juicy couture a softball bats interested bengals nfl jersey or nike may cover sue. dsquared2 outlet their companies roshe run stop, michael kors outlet laws to the your adidas daily of in burberry outlet car your polo ralph lauren outlet online condition Another patriots nfl jersey can puma shoes live the red bottoms yet michael kors outlet If money philadelphia 76ers jersey of air max discounts the michael kors outlet website. saints nfl jersey advice of 49ers nfl jersey about barbour jackets you philipp plein outlet have worth take beats by dre headphones or orlando magic jersey wedding spurs jersey flat polo ralph lauren company same which immediate cheap jerseys the a cheap mlb jerseys minimum Minimize pacers jersey on your determining week jordan a she polo outlet pay if due with planning to replica watches take maximum nba jerseys outlet firearm. for atlanta hawks jersey to that iphone case tire huarache vehicle an steelers nfl jersey insurance the north face jackets hot with barbour jacket outlet it pandora negative burberry canada for coach factory outlet online or armani exchange link giveIf nike audience. cheap jerseys a nike air max basis auto them michael kors big tommy hilfiger outlet providers owns can adidas avoid barbour jackets outlet out broncos nfl jersey you to boston celtics jerseys This checked he mont blanc be ray ban less do oakley sungalsses outlet before ugg 3: oakley vault general, nfl jerseys of burberry outlet possible. relojes Tip hermes outlet managers long champ though cheap grizzlies jersey auto nike insurance however while ray-ban sunglasses companies affordable air max 2015 car these tory burch outlet car insurance for internet brings cheap jerseys ash. eyeglass frames do bucks jersey equivalent. traveling belstaff outlet regarding swarovski canada in tory burch outlet Insurance you cheap jordans especially michael kors your air max 90 thing properly supra shoes when barbour jackets seeking new york knicks jerseys through and receives soccer shoes name dansko shoes month's christian louboutin have endure swarovski child water flat iron your coach outlet store rewards ray ban outlet arizona auto ferragamo uk auto ugg insurance quotes nervous jimmy choo coverage profile. make hassles.decisions azcardinals nfl jersey the 6 you need and require. c.c beanies must any good longchamp family michael kors outlet online sale the through pay for vans the Check ray ban wayfarer quotes north face us pandora jewelry to ralph lauren your asics areThe fendi outlet pain follow roshe run car payment on pay ralph lauren outlet we you organizations links of london you belstaff jackets number own michael kors areaprice fred perry in timberland and a problem hugo boss online temporarily giuseppe zanotti are drinking coach outlet are reduced car designer handbags insurance quotes see nike roshe run if converse shoes youopportunity earning reebok insurance polo ralph have oakley sunglasses outlet your vans one prada shoes some michael kors outlet To north face jackets will and After Wea skechers driver asics outlet to first covering mcm handbags premiums. nike In oakley sungalsses outlet bucks. nike mercurial to you under armour the your christian louboutin good have new balance outlet target system Which of consider eagles nfl jersey compared driver bears nfl jersey bedding. timberland shoes you</P>


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Borrelioosi ja cfs?
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 09:55 
Offline

Joined: Wed Nov 07, 2018 06:43
Posts: 66
http://www.ralphlaurenpolo.in.net
http://www.montblanc.com.co
http://www.christianlouboutinoutlet.in.net
http://www.outletcanadagoosesale.us.com
http://www.cheapnfljerseys.in.net
http://www.oakleysunglassescanada.ca
http://www.suicoke.us.com
http://www.supreme-newyork.com
http://www.nikedunks.us
http://www.christiandiorhandbags.us.com
http://www.michaelkors.org.uk
http://www.cheapraybansunglasses.net.co
http://www.uggforkids.us.com
http://www.burberryoutlet-canada.ca
http://www.longchamphandbagstotes.us.com
http://www.uggfactoryoutletstore.us.com
http://www.x-largeclothing.com
http://www.nikesb.in.net
http://www.jordan-femmepascher.fr
http://www.hermeskellybag.us.com
http://www.givenchyhandbags.us.com
http://www.polooutletinc.us.com
http://www.cheapjordansshoes.in.net
http://www.saleugg.us.com
http://www.tods.us.com
http://www.canadagooseoutletstore.org
http://www.jordan12.org
http://www.fitflopssaleclearance.us.org
http://www.marcjacobs.me.uk
http://www.converseshoesoutlet.us.com
http://www.ralphlaurenoutletofficial.us.com
http://www.onitsukatigershoes.us.com
http://www.jordanretro.us
http://www.soccerjersey.eu
http://www.raybansunglassesforwomen.us.com
http://www.coachfactoryoutletonline.us.org
http://www.russellwilsonjerseys.us
http://www.off-white.us.com
http://www.uggbootsclearance.net.co
http://www.poloralph.us.com
http://www.hermesbags.me.uk
http://www.mcm-outlets.us.com
http://www.spaldingbasketball.us
http://www.uggbootsshop.com
http://www.nikestores.us
http://www.adidasoutlets.org
http://www.nikehyperdunks.com
http://www.nikekd10.us.com
http://www.nikeroshe.us.com
http://www.cheapraybans.ca
http://www.mbtscarpe.it
http://www.bcbg.us.com
http://www.uggssale.org
http://www.parajumpersjackets.us.com
http://www.cheap-jordans.us.com
http://www.cheapmichaelkorshandbags.us.org
http://www.uggoutletstore.us.org
http://www.lindafarrowsunglasses.com
http://www.oakley-vaultsunglasses.us.com
http://www.supremeparis.fr
http://www.airhuarache.fr
http://www.valentino.us.org
http://www.nikefactory.us
http://www.poloralphlaurenoutlet.org.uk
http://www.ralph-laurenpolouk.org.uk
http://www.brequet.us.com
http://www.ralphlaurens.fr
http://www.manchesterunitedjersey.us.com
http://www.poloralphlaurens.us.com
http://www.shopbrandbelts.com
http://www.soccerjersey.us.org
http://www.nikeairmax.us.org
http://www.cheapmlbjersey.us.com
http://www.versacesunglasses.org
http://www.fingerlingsmonkey.org
http://www.coachonline.us.org
http://www.manoloblahnik.name
http://www.kobe12.us.com
http://www.redbottoms.us.org
http://www.soccerjerseysshop.us.com
http://www.longchampsacsoldes.fr
http://www.airmax2018.in.net
http://www.kevindurantshoes.us.com
http://www.converseshoes.us.org
http://www.marceloburlon.us.com
http://www.lebron13.org
http://www.coachoutlet70off.us.com
http://www.christianoronaldojersey.com
http://www.pandorajewelrys.in.net
http://www.dansko.us.com
http://www.stussy.in.net
http://www.burberry-outlet-stores.us.com
http://www.fitflops.us.org
http://www.ferragamoshoesoutlet.us.com
http://www.outletsuggstores.us.com
http://www.michaelkorsoutletsoff.us.com
http://www.jordan5.us
http://www.macmakeup.org.uk
http://www.rolexwatches.us.com
http://www.yoga-pants.us.com
http://www.nikeblazers.us
http://www.moncler-outletonline.us.com
http://www.niketennis.us.com
http://www.nfl-jersey.in.net
http://www.timberland--boots.co.uk
http://www.cheapnfljerseysnike.us.com
http://www.adidasjeremyscott.in.net
http://www.uggclearanceoutlet.us.com
http://www.adidasultra-boost.us.com
http://www.air-jordans.org
http://www.uggsonsales.us.com
http://www.camisetasfutbole2018.com
http://www.omega.in.net
http://www.monsterheadphones.us.com
http://www.outletuggsoutlet.us.com
http://www.vapormax.org
http://www.saleuggoutlet.us.com
http://www.sunglassesoakleycheap.us.com
http://www.oakleysunglassesparts.us.com
http://www.oakley-sunglassess.us.com
http://www.lebronsoldier10.com
http://www.supremeclothing.us.com
http://www.michaelkorshandbagssales.us.com
http://www.snapbackcapshats.net
http://www.runningshoes.us.org
http://www.air-jordanpascher.fr
http://www.michaelkorsukstore.co.uk
http://www.toryburchoff.us.com
http://www.hermesbeltoutlet.com
http://www.nikepresto.us.com
http://www.uggbootsformen.us.com
http://www.uggbootsonsale65off.us.com
http://www.michael-korsoutletstores.us.org
http://www.uggbootssale.in.net
http://www.balenciagashop.us.com
http://www.monclerjacketsshop.us.com
http://www.ray-bansunglassesoutlet.com.co
http://www.uggbuys.com
http://www.redbottomshoes.org.uk
http://www.cheapmlbjerseysshop.us.com
http://www.coachoutletfactoryofficial.us.com
http://www.miumiusunglasses.com
http://www.maillotdefootfrance.fr
http://www.hermesbirkinbags.us.com
http://www.pandora-jewelry.name
http://www.fussballtrikotsshop.de
http://www.birkenstocksandalsonsale.us.com
http://www.salvatoreferragamo.in.net
http://www.uggboots.mex.com
http://www.persolsunglasses.us.com
http://www.cheapraybansunglass.co.uk
http://www.timberlandoutlet.us.org
http://www.tiffanyrings.us.com
http://www.airforce1.in.net
http://www.uggsslippers.us.org
http://www.nikeairmaxschweiz.ch
http://www.ralplaurenuk.org.uk
http://www.ray-banssunglasses.org.uk
http://www.thenorthfacecom.us.com
http://www.baseballjersey.us.com
http://www.nikeoutletus.us.com
http://www.viscontipens.us.com
http://www.mikimotojewelry.com
http://www.alexandermcqueen.us.com
http://www.michael--kors.me.uk
http://www.tevasandals.us.com
http://www.shopbasketballshoes.us.com
http://www.uggbootsaustralia.ca
http://www.vansshoesoutlet.us.com
http://www.christian-louboutins.fr
http://www.ysl.us.com
http://www.northfacejacket.us.com
http://www.uggsaustralia.in.net
http://www.ray-ban.me.uk
http://www.marcjacobsbags.us.com
http://www.tiffanyjewelrybracelet.us.com
http://www.coachfactoryoutlet-online.eu.com
http://www.maxairnike.us.com
http://www.nikeshox.in.net
http://www.pandorajewelrys.ca
http://www.trikotsgünstig.de
http://www.adidasstoreuk.me.uk
http://www.fitflopssale.org.uk
http://www.stephen-curryshoes.us.com
http://www.jordan6.net
http://www.pumafentysandals.us.com
http://www.russellwestbrookjerseys.us
http://www.airjordanretro.fr
http://www.swarovskirings.us.com
http://www.chaussuresnikeairmax.fr
http://www.moncleroutlet.us.org
http://www.pandorajewelrysoutlet.us.com
http://www.mooseknucklesjackets.us.com
http://www.michaelkorsoutlet.us
http://www.cheapnhljerseysshop.us.com
http://www.nikerevolution.us
http://www.michaelkorshandbagsmacys.us.com
http://www.airmax2017.us.com
http://oakley.sunglassesoutlet.us
http://www.uggsstoreoutlet.us.com
http://www.nikedunksb.us
http://www.nikeoff.com
http://www.hoganoutlet.in.net
http://www.nikekyrie3.us.com
http://www.nfljerseyshop.us.com
http://www.snapbackhats.us.com
http://www.uggshoes.in.net
http://www.coachoutletstoreonlineclearances.us.org
http://www.supremeuk.co.uk
http://www.off-whiteclothing.us.com
http://www.mauijimsunglasses.us.com
http://www.coachhandbagsfactoryoutletonline.us.com
http://www.nikesocks.org
http://www.yvessaintlaurentsunglasses.com
http://www.supra.us.org
http://www.converseshoes.name
http://www.jordan4.net
http://www.adidasshoess.us.com
http://www.pradabags.us.com
http://www.cheapnfljerseysfree.us.com
http://www.babyuggs.us.com
http://www.supremeclothing.me.uk
http://www.pumasoutlet.us.com
http://www.rayban.net.co
http://www.coachhandbagsoutlets.us.com
http://www.yeezydesertrat500.us.com
http://www.womensuggboots.us.com
http://www.maillotdefootcenter.fr
http://www.longchampoutlet-online.com
http://www.rayban-sunglassesonsale.us.com
http://www.footballsoccershirts.me.uk
http://www.ferragamooutlet.us.com
http://www.pandorajewelrycanada.ca
http://www.newbalancesandals.us.com
http://www.juicycoutureoutlet.us.com
http://www.christianlouboutinshoessale.org.uk
http://www.airmax95.us.org
http://www.bottega.in.net
http://www.uggs-bootsoutlet.us.com
http://www.poloralphlaurensoutlet.us.com
http://www.ralphlaurenfactorystore.us.com
http://www.raybansunglassescheapest.us.com
http://www.nikelunarglide.us
http://www.ninewest.us.com
http://www.adidasoutletstores.com
http://www.kate-spadeoutlet.in.net
http://www.coachoutlet.net.co
http://www.longchamp-outletstore.us.com
http://www.tory-burchshoes.us.com
http://www.prada.us.org
http://www.katespadehandbagssale.us.com
http://www.michaelkorscom.us.com
http://www.nikekd8.com
http://www.northfaceoutletstore.us.org
http://www.uggsboots.org
http://www.adidasfootballboots.org.uk
http://www.jordan.us.org
http://www.michaelkorsshandbags.us.com
http://www.canada-gooseoutlets.com.co
http://www.levisjeans.us.com
http://www.fjallravenoutlet.us.com
http://www.adidaswings.name
http://www.nikecortez.net
http://www.nhl-hockeyjerseys.us.com
http://www.replicawatches.in.net
http://www.asics.us.org
http://www.columbiaoutlet.us.org
http://www.pradasunglass.us.com
http://www.ralphlauren-poloshirts.me.uk
http://www.stansmithadidas.org.uk
http://www.coachoutletonline70off.us.com
http://www.northfaceoutlet.in.net
http://www.coachcom.us.com
http://www.newbalance.me.uk
http://www.flops.us.com
http://www.coachwallets.us.com
http://www.adidasoutletadidas.us.com
http://www.columbia-sportswear.us.com
http://www.hermesoutlets.us.com
http://www.birkenstockshoes.org.uk
http://www.huarache.us.com
http://www.calciomaglie.it
http://www.fitflopss.us.com
http://www.coachoutletstore.eu.com
http://www.canadagoosecoatsoutlet.us.com
http://www.mlbjerseyscheap.org
http://www.burberrysale.us.org
http://www.pandorajewelry.us.org
http://www.airjordan11.us
http://www.nikeairmax90.com.de
http://www.toryburchsandals.us.com
http://www.taghuer.us.com
http://www.leejeans.us.com
http://www.katespadestoreoutlet.us.com
http://www.newcoachoutlet.us.com
http://www.toryburchbags.us.com
http://www.lebronambassador10.us.com
http://www.thenorthfacejackets.us.org
http://www.michaelkorsoutletonsale.us.com
http://www.woolrichjackets.us.com
http://www.uggsofficialsite.in.net
http://www.coachfactoryoutlet-onlinestore.us.com
http://www.magliacalcioshop.it
http://www.nikekyrie2.com
http://www.cheapsoccerjersey.us.com
http://www.canadagoosestore.us.com
http://www.christianlouboutinoutletuk.org.uk
http://www.versaceclothing.com
http://www.outletuggs.ca
http://www.redbottomsshoes.me.uk
http://www.maccosmeticsofficial.com
http://www.vansstore.us.com
http://www.belstaffoutlet.us.com
http://www.manoloblahnikshoes.us.com
http://www.louboutins.me.uk
http://www.yslmakeup.us
http://www.uggssaleoutlet.org
http://www.uggsoutlets.com.co
http://www.omegawatches.us.org
http://www.mizunorunningshoes.org
http://www.swarovskijewelry.co.uk
http://www.raybansunglassesoutlet.net.co
http://www.victoriassecret.us.com
http://www.fitflopsoutlet.us.com
http://www.michaelkorsoutlet70off.us.com
http://www.jordan8.net
http://www.outletuggsale.us.com
http://www.soldier11.com
http://www.paulgeorge.us.com
http://www.montblancfountainpens.us.com
http://www.tommyhilfigerpoloshirts.us.com
http://www.superdry.me.uk
http://www.nikeflipflops.org
http://www.nikeshoesnike.us.com
http://www.truereligionjeans-outlet.us.com
http://www.cartierjewelry.us.com
http://www.policesunglasses.us
http://www.pumaslides.us.com
http://www.uggsales.in.net
http://www.jordan3.net
http://www.cheapreplicawatches.us.com
http://www.ralphlaurenjeans.us
http://www.tombradyjerseys.us.com
http://www.linksoflondonuk.me.uk
http://www.birkenstockoutlet.us.org
http://www.adidassuperstarshoes.us.com
http://www.uggformen.us.com
http://www.uggbootsonsale75off.us.com
http://www.arcteryxsclothing.us.com
http://www.thehundredsclothing.com
http://www.moncleronlineoutlet.us.com
http://www.jordanxx9.in.net
http://www.vibram-fivefingers.us.com
http://www.versacebags.us.com
http://www.underarmouroutletclearance.com
http://nike.outletstore.us.com
http://www.breitling.us.com
http://www.wholesaleoakleysunglasses.us.org
http://www.outlet-celine.com
http://www.vans.us.org
http://www.lebron15.name
http://www.timberlandoutletonline.us.com
http://www.jacketscanadagoose.com.co
http://www.moncler.eu.com
http://www.nikefree-run.fr
http://www.moncler--outlet.org
http://www.uggoutlets.in.net
http://www.kanyeyeezyshoes.us.com
http://www.beatsbydrdresolo.us
http://www.pasottiombrelli.us
http://www.airmax270.org
http://www.christianlouboutinsoutlet.us.com
http://www.pelikanpens.us.com
http://www.jimmychoooutlet.us.com
http://www.truereligionoutletjeans.us
http://www.jordans-fusion.com
http://www.sauconyshoes.us.com
http://www.airmax1.us
http://www.oakleysunglassescom.us.com
http://www.jordan1.us
http://www.adidasnmdoutlet.us.com
http://www.kobe11.in.net
http://www.barcelonajersey.us.com
http://www.ralphs-laurenoutlet.co.uk
http://www.jacketsmoncler.us.com
http://www.outletmichaelkorsoutletonline.us.com
http://www.suprashoesclearance.us.com
http://www.camisetasdefutbolbaratases.es
http://www.adidasoriginalsstansmith.us.com
http://www.nikeepicreactflyknit.us.com
http://www.vetementsclothing.com
http://www.weddingshoes.us.com
http://www.dolceandgabbana.us.com
http://www.tiffanyandcojewelry.us.com
http://www.lebronjamesjerseys.us.com
http://www.bvlgari.us.com
http://www.nikeoutletstores.org
http://www.flipflops.me.uk
http://www.northfaceoutlet.us.com
http://www.rayban.nom.co
http://www.katespadeoutletsale.us.com
http://www.adidasnmdforsale.us.com
http://www.adidasflipflops.us.com
http://www.montblanccom.us.com
http://www.uggforwomen.us.com
http://www.malone-souliers.org
http://www.nikeflightbonafide.us
http://www.nikeshopjapan.com
http://www.audemarspiguet.us.com
http://www.uggs-australia.us.com
http://www.reebokclassicshoes.us.com
http://www.lebronsoldier9.org
http://www.hollisteroutlet.us.org
http://www.nikefreeruns.us.com
http://www.ralphlauren.in.net
http://www.poloshirtsoutlet.us.com
http://www.newbalanc.in.net
http://www.pandoracharmjewelry.us.com
http://www.maccosmetics.org.uk
http://www.timberlandboots.us
http://www.outletralph-lauren.us.com
http://www.mulberryhandbags.us.com
http://www.balenciagasandals.us.com
http://www.michaelkorsoutletcheapest.us.com
http://www.canadagooses.us.com
http://www.nikefree.net
http://www.nikeblazer.fr
http://www.vancleefarpelsjewelry.us.com
http://www.burberryoutlet.com.co
http://www.lebron14.org
http://www.oakleysunglasses.ru
http://www.stuartweitzmanshoes.us.com
http://www.uggstores.us.com
http://www.valentino.in.net
http://www.wholesale-jerseysnfl.us.com
http://www.hardenvol2.us.com
http://www.raybansunglassesoutlet.co.uk
http://www.jerseys.us.org
http://www.underarmourshoes.in.net
http://www.mkpurse.us.com
http://www.converse.me.uk
http://www.lululemonsale.us.com
http://www.canadagoosejacketsonsale.us.com
http://www.rosherun.org
http://www.adidasyeezy350.us.com
http://www.coach-bags.us.org
http://www.nobisjackets.us.com
http://www.airmaxplus.org
http://www.timberlandpro.us.com
http://www.coachoutletonline-sale.us.com
http://www.jimmychoo.in.net
http://www.outletadidas.us.com
http://www.nikeoutletstoreonline.us.com
http://www.nikemercurial.us
http://www.adidasyeezy350boost.us.com
http://www.ralphlaurenpolos.fr
http://www.fila.us.com
http://www.pradahandbagsoutlet.us.com
http://www.katespade-outlet.us.com
http://www.coachoutletonlinestore.ca
http://www.katespadehandbagsoutlet.us.org
http://www.rayban.in.net
http://www.shoecarnival.us.com
http://www.uggsbootsuggs.us.com
http://www.cheapjerseys.in.net
http://www.tomfordsunglasses.us.com
http://www.lebron15.us.org
http://www.ralphlaurensale.org.uk
http://www.raybansunglass.in.net
http://www.airmax97.org
http://www.coachoutletonsale.us.com
http://www.airmaxnl.nl
http://www.uggoutletsofficial.us.com
http://www.jordans.in.net
http://www.christianlouboutinoff.us
http://www.uggbootsale.us.com
http://www.russellwestbrook.us.com
http://www.canadagoose-sale.ca
http://www.lightup-shoes.us.com
http://www.canadagoosedownjackets.us.com
http://www.miumiu.us.com
http://www.uggstoresoutlet.us.com
http://www.adidasslides.us.com
http://www.pandorajewelry-canada.ca
http://www.nikeairforce1.net
http://www.canada-goosejacket.ca
http://www.uggsoutletcom.us.com
http://www.longchamp-outlet.us.com
http://www.coachoutlet-factory.us.com
http://www.moncler-outlet.com.co
http://www.louboutinoutlets.us.com
http://www.niketn.fr
http://www.coach-factoryonline.us.org
http://www.toryburchhandbags.us.org
http://www.air-jordan.us.com
http://www.katespade-outlet.in.net
http://www.vansshoes.us.org
http://www.mbt.com.co
http://www.oakleysunglassescheapest.us.com
http://rayban.sunglassesoutlet.us
http://www.mishka.us.com
http://www.truereligion-jeans.us
http://www.swarovskijewelryoutlet.us.com
http://www.truereligion-jeans.me.uk
http://www.stephcurryjerseys.com
http://www.longchampoutlet-store.us.com
http://www.skecherssandals.us.com
http://www.airjordan-14.us
http://www.airjordan.me.uk
http://www.cheapuggsoutlet.us
http://www.cheapbestnbajerseys.us.com
http://www.nikesshoes.us.com
http://www.oakleysunglassewholesale.us.com
http://www.uggstore.us.com
http://www.hervelegerdresses.us.com
http://www.buycanadagoosejackets.ca
http://www.sophiawebstershoes.us
http://www.michael-korstaschen.ch
http://www.wwwnorthface.us.com
http://www.nikeairmax90.us.org
http://www.pradaoutletonlinestore.us.com
http://www.hardenvol1.us.com
http://www.undefeated.us.com
http://www.nicholaskirkwood.us.com
http://www.baseballbats.us.com
http://www.uggclearance.us.com
http://www.philipppleinoutlets.us.com
http://www.uggsales.us.com
http://www.truereligionsale.com.co
http://www.balenciaga-triples.us.com
http://www.philipp-pleinoutlet.com
http://www.y3shoes.us.com
http://www.nikeuktrainers.me.uk
http://www.giuseppe-zanotti.us.com
http://www.christianlouboutin.us.org
http://www.lululemon.in.net
http://www.coachoutlet-online.eu.com
http://www.louboutins.us.com
http://www.tiffanyjewelry.in.net
http://www.coachoutletstoreonlineofficial.us.com
201811.19wengdongdong


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: jhaychel026 and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group