Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Mon Jun 18, 2018 03:20

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: mykoplasma -> cfs ?
PostPosted: Tue Nov 11, 2014 05:23 
Offline

Joined: Thu Oct 30, 2014 01:24
Posts: 10
Sain haettua labratuloksia teekoosta, ja nämä igG arvot oli toukokuussa olleet 72 ja igM 1.8. Silloin viimeksi siis testattiin ja tuon perusteella sain kahden viikon antibiootit. Nyt lokakuussa testattu igG ollut 97-111 ja igM 1.3- 1.6, en tiedä miksi tuollaiset epämääräiset lukemat, kyllä minusta viittaavat edelleen infektioon. Mutta lausunnossa lukee että "lähinnä aiemmin sairastettuun infektioon viittaava löydös". Muista tuloksista en tajuakkaan mitään, pitänee vähän opiskella. Milläköhän koodilla ne kilpirauhasarvot on? Olipa muuten jäätävää tajuta, että alle kahden kilometrin kävelyyn ja teekoossa piipahtamiseen meni melkein 2 tuntia, normaalisti liikun kuiten kuuden kilometrin tuntivauhtia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mykoplasma -> cfs ?
PostPosted: Wed Nov 12, 2014 01:40 
Offline

Joined: Tue Dec 18, 2012 10:29
Posts: 157
http://huslab.fi/ohjekirja/lyhennehakemisto.html tuolta saa koodiselitykset ja tulkinnat

CFS:stä ei minusta kannata puhua lääkärille mitään koska "jos näin kerran on" niin "ei ole mitään hoidettavissa eikä tutkittavissa", se on umpikuja ja diagnoosista on enemmän haittaa* kuin hyötyä.

Vielä vähemmän kannattaa puhua kyytabletin piristävästä vaikutuksesta, lääkäri voi tulkita niin, että olet fiksaantunut sairaana olemiseen. Itsellänikin se paransi oloa, syy oli verisuoniston autoimmuunisairaudessa johon syön nykyään myös solumyrkkyä.

Jos mykoplasma kiinnostaa: http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10616.pdf
-------
*Varhaisen CFS-diagnoosin haitta on siis siinä, että tutkimukset voi tyssätä ja mikäli kyseessä on joku muu sairaus, vieläpä vaarallinen ja etenevä niin eihän siitä hyvä heilu. Eli pitää poissulkea kattavasti.
Niin ja kannattaa ehdottomasti se mykoplasma mittauttaa vielä kerran, jos se IgG nousee niin aktiiviseen tilaan se viittaa. Julkiselta puolelta saat sitten max 14 päivän kuurin.


Last edited by jokuvaan on Wed Nov 12, 2014 08:06, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mykoplasma -> cfs ?
PostPosted: Wed Nov 12, 2014 01:52 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6149
Location: Amsterdam, Hollanti
Pieni murunen Kyypakkausta (jos tosiaan murusesta oli kyse) ei auta autoimmuunisairauksiin tuolla tavalla, vain lisämunuaisten vajaatoimintaan. Itse jättäisin sen mainitsematta lääkärille siksi, että kyseessä on periaatteessa "lääkkeiden väärinkäyttö". Jotkut lääkärit eivät ole tästä moksiskaan, mutta toiset eivät tykkää, ihmekö tuo. Kyllä nykyään yhä useampi terveyskeskuslääkärikin suostuu hoitamaan CFS:ää, vaikka harvinaista se yhä onkin.

jokuvaan: Minusta on sääli, että olet valinnut autoimmuunisairautesi hoitoon immunosuppressantin, joka pitkällä tähtäimellä vain pahentaa sairauden taustalla olevaa immuunipuutosta, sen sijaan että sitä pyrittäisiin hoitamaan. Jokainen tekee tietysti omat valintansa, olivat ne sitten hyviä tai huonoja.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mykoplasma -> cfs ?
PostPosted: Wed Nov 12, 2014 02:07 
Offline

Joined: Thu Oct 30, 2014 01:24
Posts: 10
Sitähän ne lääkärit tuntuvat luulevan jo nyt, ja sitten kun siellä väsyneenä ja stressaantuneena käyn,niin vielä enemmän, kun ulosanti on yhtä suttua ja puuroa. Ihan kuin tässä nyt oikeasti joku haluaisi sairastaa? Varsinkin kun töitäkin olisi tarjolla, jos vain pystyisi tekemään.
Jonnin verran noihin sain tolkkua noihin verikokeisiin lasko ollut toukokuusta asti ainakin 5, eli aika alhainen kai kolmekymppiselle naiselle? Muuten kaikki on aika hyvin viitteissä, p-alat ollu viitteen alla toukokuussa, mutta nyt viitteessä sekin, diffissä l-lymf ja b-lymf viitteen ylärajoilla. Pyysin nyt sitä aamukortisolia otettavaksi, mutta saa nähdä miten käy.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group