Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Dec 13, 2018 02:53

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 02:06 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
Heippa !

Olen seurannut palstaa jonkin aikaa, mutta en ole kirjoitellut vielä mitään. Päädyin tänne googlettamalla, niinkuin varmaan monet, ja olen löytänyt paljon hyödyllistä tietoa ja vertaistukea :)
Nyt alkaa hieman usko loppua, joten toivoisin teiltä ideoita että kuulostavatko oireeni CFS:ltä, vai ehkä ennemmin joltain muulta. Pahoittelut jo etukäteen, taitaa tulla pitkä viesti!
Oireita on lukuisia, mutta listaan tähän nyt merkittävimmät. Osa oireista on varmaan alkanut jo aiemmin, mutta vuoden 2014 huhtikuussa tapahtui merkittävä käänne huonompaan.

- Lihasongelmat: jalat on herätessä aivan pökkelöt, eli kireät ja jotenkin turvonneen tuntuiset. Pahin helpottaa minuuteissa kun lähden liikkeelle, mutta kireys/epämukava tunne jaloissa on jatkuvaa. Muutaman kerran herätessä on olo ollut kuin maratonin jäljiltä, eli jalat täysin maitohapoilla. Tämä on vaatinut jo vähän pidemmän liikuskelun että olo helpottaa. Pitkään istuminen aiheuttaa pahoja kireyksiä jalkoihin, pitkään kävely puolestaan sen että jalat alkavat hyytyä ja tuntuu kuin kävelisin vedessä. Viime aikoina levottomat jalat alkaneet vaivata. Myös lihasnykäyksiä siellä täällä. Minulla on melko paha virheasento lantiossa, mutta fysioterapeutin mielestä vaivat ovat sitä luokkaa että pelkkä asentovirhe ei niitä selitä.

- Kivut: epämääräisiä kipuja vähän siellä sun täällä. Erityisesti jalkaterissä, mutta voivat johtua jalkaholvien virheasennosta.

- Tunto-ongelmat: erityisesti vasemman jalan kolme ulointa varvasta puutuilee, jossain määrin myös oikeassa jalassa. Epämääräisiä, toistuvia kutinoita esim. muutaman viikon ajan toistuva kutina nenänvarressa ja vasemmassa sääressä, jotka sitten katoaa jossain vaiheessa. Muutaman viikon kestänyt ”värinä” vasemman lapaluun vieressä.

- Silmät: paljon ”langanpätkiä”, oikea silmä tuntuu siltä että näkö olisi huonompi mutta ei kuitenkaan ole. Kummallinen episodi viime keväänä, jolloin muutaman viikon ajan iltaisin silmäluomet yrittivät väkisin painua kiinni. En ollut mielestäni mitenkään erityisen väsynyt...

- Usein kamala väsymys, jonka olen laittanut sen piikkiin että lapsi nukkuu huonosti eli itsekin nukun huonosti. Ajoittain ihan järkyttävä väsymys (henkinen ja fyysinen) aamusta alkaen, haluaisin vaan lysähtää työpöydälle...

- Kauan sitten diagnosoitu IBS. Oli jo parempi, mutta paheni raskauden jälkeen ja nyt vaivaa jatkuvasti.

Verikokeista ei oikein löydy mitään. Ainoat löydökset ovat olleet alhainen D-vitamiini joka on hoidettu, alhainen ferritiini jota hoidetaan mutta ei ole vielä oikein noussut, sekä yksi neljästä borrelioositestistä oli heikosti positiivinen. Lääkäri epäili labravirheeksi, mutta tarkistetaan kuitenkin uudella verikokeella. Reumatologin arvion mukaan refleksit on heikot, ja lihakset väsyvät nopeasti. Hän laittoi minut istumaan tuolille ja nousemaan ylös niin nopeasti kuin mahdollista minuutin ajan. Luovutin 55 sekunnin kohdalla kun reidet kieltäytyivät jatkamasta.

Kävin maanantaina neurologilla ensimmäistä kertaa, ja ilmeisesti hän ei havainnut mitään erityisesti neurologiseen ongelmaan viittaavaa. EMG tehtiin, lihakset toimii ja hermot toimii. Neurologi haluaa hoitaa ferritiiniä ja levottomia jalkoja ja katsoa mitä tapahtuu. Tuon käynnin jälkeen menetin toivoni löytää vastauksia, joten fiksusti sitten menin eilen salille ja rehkin vähän enemmän kun kerran ei ole mitään vikaa... Eilen illalla jalat sitten jämähtivät ihan tönköiksi ja menivät maitohapoille, kun nousin sohvalta.

Tulipas tosiaan aika pitkä viesti, kiva jos joku jaksoi lukea :) Kaikki mielipiteet olisivat avuksi tässä vaiheessa. Elämänlaatu on kärsinyt, ja alan epäillä kuvittelevani oireet kun testeistä ei löydy mitään kunnollista!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 03:34 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Miten oireesi alkoivat? CFS:hän yleensä alkaa hyvin äkillisesti infektion jälkeen. Minusta oireesi eivät kuulosta erityisesti CFS:ltä, vaikkei se mahdotonta olekaan. Enemmän tulee mieleen B12-vitamiinin puutos ja borrelioosi. Muitakin vaihtoehtoja varmasti on paljon. Onko sinulta mitattu B12 ja paljonko se oli? Entä kilpirauhasarvot, paljonko ne ovat? Kysyn nyt nimenomaan numeroita, en että ovatko ne jonkun mielestä "ihan normaalit".

Onko sinulla tai kellään perheessäsi yliliikkuvat nivelet? Entä autoimmuunisairauksia suvussa, esim. keliakia, reuma, ykköstyypin diabetes?

Millä ferritiiniäsi yritetään nyt nostaa? Suosittelisin rautabisglysinaattia. IV-rautakin voi olla vaihtoehto, jos ei silläkään lähde ylös. Raudan imeytymättömyyden syy pitäisi kuitenkin selvittää.

Onko sinulla mitään "johtolankoja" oireiden alkamiselle? Esim. etelänmatka, muutto, paljon stressiä, rokotus, vatsatauti, mitään tällaista. Mainitset huonosti nukkuvan lapsen, ilmeisesti siis vauva? Alkoivatko oireesi pian raskauden jälkeen?

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 03:51 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
Kiitokset vastauksesta, Maija!

Kuten mainitsin, osa oireista on varmaan alkanut jo aiemmin, mutta pahenemisen aikaan minulla oli joku virus sillä muistan olleeni kuumeessa samoihin aikoihin. Raskauden ja oireiden pahenemisen välissä on 1,5 vuotta, joten ei ainakaan suoraa yhteyttä.

Verikokeita on tehty ihan valtavasti, mutta laput ovat kotona joten en pääse tarkistamaan tarkkoja tietoja... B12 oli kuitenkin viitearvoissa. Borrelioosista tehtiin tosiaan neljä eri testiä, joista yksi heikosti positiivinen. Kilpirauhasesta on testattu vain TSH, joka oli muistaakseni 1,09, tai sitä luokkaa eli varsin hyvä. Kilpirauhanen hieman pohdituttaa kun jalkateräni ovat aina tosi kylmät, lämmönsäätelyssä on muutenkin ongelmaa ja hiuksia lähtee jatkuvasti paljon. Tädilläni on leikattu struuma vaikka veriarvot olivat täysin kunnossa, joten joskus on vaikea luottaa noihin tuloksiin! Autoimmuunisairauksia ei meidän suvussa tietääkseni ole mitenkään erityisesti, enkä ole kuullut kenelläkään olevan yliliikkuvia niveliä.

Ferritiiniä nostetaan tableteilla (asun Sveitsissä, joku paikallinen tuotemerkki). Mitä tuo rautabisglysinaatti on? IV-mahdollisuus on mainittu, mutta lääkäri tuntuu vielä pohtivan.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 03:53 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
B12:sta olisi hyvä tietää tarkat arvot, useimmissa maissa viitearvot ovat liian lepsut. Tosin tämä verikoe ei ole aivan luotettava. Onko kilpirauhasvasta-aineet testattu?

Rautabisglysinaatti on hyvin imeytyvä ja mahaystävällinen rautamuoto, jota myydään luontaistuotekaupoissa. Apteekissa olevat raudat ovat yleensä eri muodossa, ainakin Suomessa.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 11:34 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
No niin, nyt pääsin tarkistamaan tietoja. B12-arvo on 281 (viiterajat 150-650). Kilpirauhasen osalta TSH on ainoa mikä on testattu. Muilta osin oikeastaan vaan joku C4d, joka liittynee reumatesteihin, menee raja-arvon yli.

Neurologin tarkastuksesta tuli mieleen että ilmeisesti Babinski (?) jalkapohjasta jäi puuttumaan. Lääkäri ei tosin sanonut siitä sen kummempaa, kysyi vain että tunnenko sen tikun jalkapohjassa. Reumatologi puolestaan pohti jossain vaiheessa että voisiko olla joku lihasten aineenvaihduntaan liittyvä ongelma, mutta taisi lähinnä ajatella ääneen kun alkoi ideat loppua :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Thu Oct 08, 2015 12:00 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tuo B12-arvo ei missään nimessä sulje pois B12-puutosta, vaikka viitteissä onkin. Japanissa viitteiden alaraja on 400 ja risat. B12-puutos voi aiheuttaa melkein minkälaisia oireita vain, niin neurologisia kuin muitakin.

Kilpirauhasesta pitäisi testata vasta-aineet, T3 ja T4. TSH ei siihen puoleen viittaa (ainakaan jos koe on tehty oikeaoppisesti suht aikaisin aamulla), mutta sillä ei voi sulkea kilpirauhasongelmaa pois, varsinkin kun on siihen suuntaan viittaavia oireita. Ja nuohan ovat myös suht perinnöllisiä vaivoja. Lisäksi kilpirauhasen vajaatoiminta, B12-puutos ja raudanpuutos esiintyvät usein yhdessä ja selkeä syy-seuraussuhde on epävarma, mikä tulee ensin.

Noihin komplementtijuttuihin en ole perehtynyt. C4d liittyy lupukseen, joka sinänsä voi aiheuttaa hyvin monenlaisia oireita.

Millaiset asiat sinulla pahentavat oireita, esim. kylmä, kuuma, aurinko, kostea sää, alkoholi, syöminen... Ilmeisesti liikunta ainakin.

Onko IBS:si siis ripuli- vai ummetuspainotteinen, sekamuotoinen vai lähinnä kipuja?

Mitä enemmän noita oirelistojasi katselen niin minulle tulee yhä vahvemmin mieleen borrelioosi tai B12-puutos. Siihen voi toki liittyä muutakin, usein näissä on kyse monesta eri ongelmasta samaan aikaan.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Thu Oct 08, 2015 01:11 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
Mielenkiintoista että kilpirauhasongelma usein liittyy raudanpuutokseen ja b12-puutokseen. Yritän vihjailla lääkärille, että tutkittaisiin vielä nuo toisetkin kilpirauhasarvot. Epäilen kyllä että lääkäreiden mielestä kilpirauhanen on jo riittävästi tutkittu!

IBS on ripulipainotteinen, ja siihen liittyy myös vatsakipuja. Lihasoireet pahenevat kylmässä. Pitkään istuminen kiristää jalat tosi epämukaviksi, mutta tosiaan liikunta aiheuttaa myös ongelmia. Pidempään kävely hyydyttää lihakset, eli jalat ei oikein toimi enää kunnolla. Yleensä lähinnä venyttelen salilla, mutta jos teen jotain mikä rasittaa kunnolla reisiä, iskee usean tunnin päästä tuo mainitsemani maitohappofiilis ja kireys pahenee.

Mietin vielä tuota levottomat jalat -asiaakin, kun neurologi tosiaan ehdotti pramipexolin kokeilemista. Itselläni oireet ei kuitenkaan painotu iltaan, nukahdan hyvin enkä heräile jalkojen takia, joten haraan vähän vastaan tuon lääkityksen kanssa... Luin jostain että lääkitys olisi parempi aloittaa vasta, jos nukkuminen on vaikeaa oireiden takia.

Iso kiitos sinulle Maija, helpottaa kummasti kun saa vähän uutta näkökulmaa näihin asioihin :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Thu Oct 08, 2015 01:30 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Ripulipainotteinen, mielenkiintoista. Kilpirauhasen vajaatoimintahan enemmänkin kovettaa vatsaa ja aiheuttaa ummetusta. B12-puutoksen ja raudanpuutoksen ei pitäisi aiheuttaa ripulia - ripuli kyllä selittäisi, mikseivät nuo imeytyisi. Eli mikähän sitten aiheuttaa IBS:n jos ei mikään noista? Jotkut lääkärit ovat sitä mieltä, että IBS-D olisi käytännössä aina diagnosoimaton muu sairaus. Eräässä tutkimuksessa 98 prosentilta potilaista löytyi ns. oikea sairaus! http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20832178 Tällainen kannattaa myös lukea: http://www.badgut.org/information-centr ... -syndrome/

Onko keliakia poissuljettu? Se selittäisi ripulin sekä puutostaudit, eli koko juttu voisi tulla sieltä. Entä Crohn ja haavainen paksusuolentulehdus?

Levottomat jalat johtuvat usein raudanpuutoksesta. Jos sinulla on alhainen ferritiini, kyse on todennäköisesti siitä, eli ongelman pitäisi korjaantua itsestään kun ferritiinin saa ylös. Se taas vaatinee, että ripulin saa korjattua (tai sitten IV-rautaa, mutta ripulin syy pitäisi joka tapauksessa selvittää).

Muut lihasoireesi kuulostavat minulle kilpparioireilta.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Fri Oct 09, 2015 11:32 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
Kiitokset noista linkeistä! Keliakia testattiin verikokeella aikoinaan, minkä jälkeen sain IBS-diagnoosin. Sen enempää suolistoa ei ole tutkittu, tosin en kyllä ole vaatinutkaan kun olen jotenkin luovuttanut tuon IBS:n kanssa ja ajatellut että sen kanssa nyt vaan täytyy pärjätä. Ja oli tosiaan monta vuotta paljon parempi.

Taidan tosiaan keskittyä nyt tuohon ferritiiniin ja jättää sen reseptilääkkeen ottamatta. Levottomat jalat ei todellakaan ole oireistani pahin, joten ei huvittaisi lääkitä "varmuuden vuoksi".

Yritän siis vakuuttaa lääkärin, että kilppariarvoja voisi testata vähän tarkemmin :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Fri Oct 09, 2015 11:38 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Kyllä nuo tulehdukselliset suolistosairaudet ja sappirakon ongelmat olisi hyvä poissulkea. En ole aivan varma miten se tapahtuu, ainakin ulostekokeista voi mitata suoliston tulehdusta. Esim. minulta on tutkittu tuo HYKSin infektiopolilla CFS-tutkimusten yhteydessä, vaikka en kärsi ripulista lainkaan, vaan ainoastaan lievähköstä lähinnä kipua ja lievää ummetusta aiheuttavasta IBS:stä. Myös jotain loisia/alkueläimiä voisi olla hyvä tutkia, esim. Giardia lamblia, joka on yhdistetty CFS:ään ja voi aiheuttaa myös ripulia.

Myös FODMAP-ruokavalio ja SIBO:n hoidot olisi hyvä kokeilla. Eräällä tutullakin oli krooninen ripuli ja apu löytyi FODMAPien välttämisestä, enää ei vaivaa lainkaan.

Jos muut oireet johtuisivatkin ripulin aiheuttamista imeytymishäiriöistä, niin kyllähän se syy pitää selvittää.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Fri Oct 09, 2015 09:21 
Offline

Joined: Tue Dec 18, 2012 10:29
Posts: 157
Lääkärissä pitää varoa sitä, ettei näytä fiksaantuneelta johonkin sairauteen mistä ei ole vielä näyttöä, kuten vaikka kilpirauhanen. Vaihtoehtoja voi nostaa esille, mutta ilmaisutapa pitää olla todella tarkkaan harkittu.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Fri Oct 09, 2015 10:03 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Minulla on poissuljettu Crohnin tauti:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=snk99002

Meillä suvussa on nuorilla paljon tulehduksellisia suolistosairauksia. Koska minulla on HLA-B27 positiivinen, minulla voisi olla jokin tulehduksellinen suolistosairauskin, mutta onneksi ei ole tuon mittauksen mukaan. Tuo antigeeni voi altistaa myös esim. selkärankareumalle ja reaktiivisille niveltulehduksille. Mahdollisesti noita infektionjälkeisiä reaktiivisia niveltulehduksia minulla on ollut.

Neppis wrote:
Neurologin tarkastuksesta tuli mieleen että ilmeisesti Babinski (?) jalkapohjasta jäi puuttumaan.
Babinskin refleksin ei aikuisilla kuulu ollakaan positiivinen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Mon Oct 12, 2015 02:01 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
Quote:
Lääkärissä pitää varoa sitä, ettei näytä fiksaantuneelta johonkin sairauteen mistä ei ole vielä näyttöä, kuten vaikka kilpirauhanen. Vaihtoehtoja voi nostaa esille, mutta ilmaisutapa pitää olla todella tarkkaan harkittu.


Juu, tätä yritän välttää viimeiseen asti! Ja oireita on vähän joka suuntaan joten vaikea kyllä fiksoituakaan mihinkään tiettyyn... :? Olen käynyt monella eri lääkärillä ja verikokeita on viime aikoina mäàrännyt reumatologi, enkä kyllä millään muista olenko edes maininnut hänelle tuosta sukurasitteesta kilpparin kohdalla...

Quote:
Babinskin refleksin ei aikuisilla kuulu ollakaan positiivinen.


Ilmaisin itseäni huonosti, isovarvas ei siis liikahtanut mihinkään suuntaan :) Se mitä netistä tästä löytyi, ilmeisesti tämä on ihan ok kunhan ei tosiaan varvas lähde ylöspäin.

Ehkä tuota suolistoa on syytä vielä pohtia lääkärin kanssa tarkemmin. Se on jäänyt sivuraiteelle kun nämä kaikki lihasongelmat ovat niin häiritseviä, mutta ovat tietysti osa kokonaisuutta eikä ikinä tiedä mikä vaikuttaa mihinkin...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Mon Oct 12, 2015 02:18 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Neppis, pari yksinkertaista kysymystä:

Mitä (voimakas) liikunta tekee oireillesi?
- Ei mitään.
- Uupumusta, pahoinvointia, huimausta tms. kesken kaiken tai heti sen jälkeen.
- Uupumusta, pahoinvointia, huimausta tms. viivellä (8-72h).

Mitä verenpaine sanoo ylipäätään?
- Alhainen.
- Normaali.
- Korkea.
- Romahtelee seisomaan noustessa tai ollessasi uupunut.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ei diagnoosia, neuvoja kaipailen
PostPosted: Mon Oct 12, 2015 04:31 
Offline

Joined: Wed Oct 07, 2015 02:01
Posts: 12
Quote:
Mitä (voimakas) liikunta tekee oireillesi?
- Ei mitään.
- Uupumusta, pahoinvointia, huimausta tms. kesken kaiken tai heti sen jälkeen.
- Uupumusta, pahoinvointia, huimausta tms. viivellä (8-72h).

Mitä verenpaine sanoo ylipäätään?
- Alhainen.
- Normaali.
- Korkea.
- Romahtelee seisomaan noustessa tai ollessasi uupunut.


En ole harrastanut kovin voimakasta liikuntaa varmaan vuoteen, lähinnä nykyään venyttelen ja teen kevyttä pilatesta. Suurin ongelma ovat reisilihakset, jotka eivät tykkää voimakkaasta rasituksesta. Silloin kun teen jotain mikä rasittaa enemmän, tulee uupumusta mutta ei mitään ylitsepäàsemätöntä. Lihakset alkavat myös täristä herkästi. Viiveelläkään ei mielestäni tule pahoinvointia, huimausta yms. mutta maitohapot voivat hyvinkin iskeä vasta monen tunnin päästä rasituksesta. Välillä minulla on kyllä huimausta, tai jonkinlaista epävakauden tunnetta, mutta en ole yhdistänyt liikuntaan.

Verenpainetta ei ole mitattu tämän vuoden kestäneen tutkimusrumban aikana. Aiemmin on kyllä ollut ihan hyvä eli lääkäri oli tyytyväinen, mutta en muista tarkkoja lukemia. Minulla on jo pitkään ollut näön sumentumista jos nousen nopeasti seisomaan, viime aikoina olen huomannut ajoittain myös kevyttä hengästymisen tunnetta tai että sydän löisi kovempaa hetken aikaa. Tämä ei tapahdu mitenkään järjestelmällisesti, ja toisaalta tapahtuu myös joissain muissa tilanteissa, enkä ole ihan vielä saanut kiinni siitä millä logiikalla tätä tapahtuu.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group