Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Feb 19, 2019 04:53

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Yksi lisää joukkoon iloiseen?
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 02:02 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2017 01:54
Posts: 1
On jotensakin vaikea kirjoittaa jäsennellysti kaikesta siitä mistä haluaisin ottaa kiinni ja mikä mielessä pyörii, asiaa on niin kovin paljon. Siksipä on aivan varma, että unohdan asian, jos toisenkin. Kirjoitan enemmän flow-tyyppisesti ja pyydän jo etukäteen anteeksi, jos riimukirjoitukseni lähtee lapasesta keskosena ja ehkä hiukan rönsyilevänä. Toivottavasti saatte selvää. Muutenkin saattaa tulla pitkähkö jorina.

Aloitetaan perusasioista. Olen 47-vuotias fyysisesti terveeksi todettu mies. Olen käynyt tämän vuoden aikana läpi lähes kaikki mahdolliset terveydenhuollon tarjoamat tarkastukset. Hammas- ja silmälääkärin, perus lääkärintarkastuksen laboratoriokokeineen ja jopa rasituskokeen sairaalassa. Lukuun ottamatta hiukan korkeaa paastosokeria olen hyvässä, osittain jopa erinomaisessa fyysisessä kunnossa, mitään sairauksia ei ole todettu. Harrastan säännöllisesti liikuntaa, 3-4 kertaa viikossa käyn salilla, liikun lähialueella pyörällä muutaman kerran viikossa, matkoja kertyy 30-50km.

Viitisen vuotta sitten minulle on diagnosoitu vaikea tai keskivaikea masennus. Takana kourallinen SSRI lääkekokeiluja, jotka ovat joka kerta johtaneet ei toivottuihin vaikutuksiin. Ovat toki tasanneet huippujen ja aallonpohjien välistä kuilua, mutta valitettavasti niin, että olen ollut täysin lamaantunut ja toimintakyvytön lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Viimeiseen kahteen vuoteen en ole käyttänyt mitään mielialalääkkeitä. On ollut mielenterveyshoitajaa, psykiatria, terapiaistunto jos toinenkin – yhtä tyhjän kanssa. Olen lisäksi ollut jossain magneettihoidossa – en nyt kuollaksenikaan saa mieleen mikä tuon nimi oli – joka päättyi täydelliseen katastrofiin hoidossa kokemani voimakkaan kivun vuoksi. Läpikäytynä on siis kaikki tarjolla ollut. Nykyään käyn keskustelemassa kolmen kuukauden välein psykiatrisella sairaanhoitajalla, jossa lätistään lähinnä tyhjänpäiväistä paskaa ja voivotellaan.

Miksi sitten tänne kirjoittelen? Siksi, että minulla on roppakaupalla oireita, jotka eivät selity pelkästään sillä, että olen masentunut. Lääkärissä kaikki oireet leimataan oikopäätä somaattisiksi. Joskus tuntuu, että vaikka kaatuisin pyörällä ja murtaisin raajan taikka useamman, vika olisi enemmän henkisellä puolella. Lääkäreiden kannalta on toki helpompaa leimata kaikki oireet mielen temppuiluksi, mutta se tuskin on kuitenkaan koko totuus.

Olen lukenut aiheesta CFS oikeastaan vain perusasioita, syventymättä siihen liikaa. En halua lähteä siihen, että mahdollisesti kehitän itselleni oireita ja diagnosoin itseni valmiiksi. Haluan suhtautua aiheeseen mahdollisimman objektiivisesti, antaen mahdollisuuden sille, että oireeni voivat johtua myös muista tekijöistä.

Olen ollut koko aikuisikäni väsynyt. Ensinnäkin siksi, että unenlahjani ovat sieltä heikoimmasta päästä. Silloin, kun pitäisi nukahtaa ja rauhoittua, alkaakin ajattelukeskuksessa kuhina ja vipinä, joka pitää hereillä. Vaikka nukkuisin kuinka paljon en ole koskaan virkeä herättyäni. Tai nyt valehtelen, keväällä 2009 heräsin outoon tunteeseen. Olo oli suorastaan mahtava. En muista koskaan heränneeni yhtä levänneenä ja hyvin voivana. Valitettavasti kokemukset rajoittuvat tasan tuohon yhteen kertaan. Oikeastaan tuokaan ei ole täysin totta. Hiukan vajaa 3-kymppisenä kävin lääkärissä väsymyksen ja limakalvojen kuivuuden vuoksi. Lääkärin mukaan olin varmaankin allerginen jollekin, vaikka minulla ei koskaan ole mitään allergiaa todettu, ja minulle määrättiin pseudoefedriiniä. Mainio kaksiviikkoinen, jonka aikana olin pirteä koko ajan. On aivan sama, nukunko kuusi tai kymmenen tuntia, olen todellakin aivan naatti herätessäni. Normaalisti nukun 7-9 tuntia yössä. Väsymys on se ”normaali” olotila, johon olen jo tottunut, enkä välttämättä kiinnitä siihen kummemmin huomiota, vaikka se vaikuttaakin kaikin tavoin elämääni.

Kuten aiemmin mainitsin, urheilen suhteellisen paljon. Viimeisen reilun vuoden aikana olen tullut enemmän tai vähemmän kipeäksi treenaamisen jälkiseurauksena, joka ikinen kerta. Olen kokeillut keventää harjoittelua, mutta tulen silloinkin kipeäksi. Mitä kovempaa ponnistelen, sitä sairaammaksi itseni koen. Liikunnan jälkeen tunnen oloni niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla hyväksi. Muutaman tunnin kuluttua iskee väsymys ja sen jälkeen koen flunssan oireita. Oloni on kuumeinen, aivastelen, nenä valuu, kurkku on karhea ja aristaa. Joskus oireet katoavat seuraavaksi päiväksi, mutta useimmiten kärsin vielä päivän kurjasta olosta. Muutaman kerran vuodessa tuosta kehittyy useamman päivän yhtäjaksoisesti kestävä ”oikea” flunssa. Liikunta on minulle ainoa aidosti mielihyvää tuottava asia, ja ajatus siitä, että joutuisin siitä luopumaan kauhistuttaa.

Jälkiviisaus on helppoa enkä malta olla siihen syyllistymättä. Joskus vähän reilu kolmikymppisenä harrastin liikuntaa vielä enemmän kuin nykyään. Silloisen avokin kanssa alkoivat asiat mennä päin sitä itseään ja muistan, kuinka sain häneltä joululahjaksi kuumemittarin. Tokaisi vain, että olen aina kipeänä, joten tarvitsen sellaisen. Silkkaa vittuilua tuo oli, mutta on siinä totta se puoli, että olin tuohon aikaan, ja myös sen jälkeen, todella usein flunssainen. Hoksottimeni eivät ole tajunneet syy-yhteyttä liikuntaan aiemmin.

Lihakseni ovat koko ajan kipeät. Kyseessä ei ole normaali kipeytyminen harjoittelusta, osaan kyllä tunnistaa sen. On oikeastaan aivan sama, vaikka pitäisin muutaman viikon taukoa liikkumisesta, edelleenkin sattuu. Erityisesti jalat ovat jatkuvasti lähes täysin tukossa ja jumissa. Osittain syynä on varmaankin kehnolla tasolla oleva lihashuoltoni, mutta vaikka päivittäin venyttelisin jalkojani, ovat ne silti jatkuvasti kipeytyneet, erityisesti takareidet ja pohkeet. Niska, hartiat ja yläselkä ovat samoin jatkuvasti kipeät. Jalkani menevät hapoille hetkessä. Pyöräillessä ensimmäinen ylämäki vetää jalat totaalisen jumiin. Silkalla sisulla mennään siitä eteenpäin. Lenkkeilyä en voi harrastaa lainkaan, jalat eivät enää kanna muutaman sadan metrin matkan jälkeen. Pelkästään ripeämpi kävely aiheuttaa hapottumista erityisesti pohkeissa. Omituista on sekin, että koen etureisissäni lihasheikkoutta, vaikka minulla on voimaa huomattavasti enemmän, kuin pertti perustallaajalla.

Muista fyysisistä oireista mainittakoon muutama ilman tarkempaa vatulointia, tulee muuten aivan liian pitkä kirjoitus. Yleensä talvisin palelevat jalat. Villasukista ei ole avuksi, edelleenkin koen, että jalkani ovat jääkylmät, vaikka samaan aikaan sukat kastuvat hiestä litimäriksi – omituista. Saan selittämättömiä hikoilukohtauksia muutaman kerran viikossa, voi olla, että hetkessä paitani on hiestä märkä, vaikka vain istun sohvalla. Saatan äkillisesti menettää tasapainoni, vaikka tasapainoaistini on normaalisti erittäin hyvällä tasolla. Oloni saattaa heiketä yhtäkkisesti ilman mitään syytä, huimaa, sydän hakkaa, tuntuu, että taju lähtee, ellen pääse pitkäkseni. Minun on joskus vaikea hahmottaa omaa asentoani ja se johtaa omituiseen kömpelyyteen. Vatsan toiminta on erittäin epäsäännöllistä, siitä huolimatta, että noudatan kohtuullisen hyvää (VHH) ruokavaliota. Näön tarkentaminen tuottaa joskus yllättävän paljon hankaluuksia, samaan aikaan hämäränäköni taitaa olla luokkaa lepakko.

Yksi omituinen fyysinen oireisto, joka ansaitsee oman kappaleensa, kädet. Kämmeneni ovat punaiset. Viileämpään vuodenaikaan kämmenten ulommainen kolmannes on voimakkaasti värjäytynyt. Lämpimämmällä ilmalla lähes koko kämmen punoittaa voimakkaasti, myös sormet. Ainoastaan kämmenten keskellä on noin 3x3 sentin kokoinen alue, joka on normaalin vaalea. Voimakkaampaan punoitukseen liittyy myös kämmenissä säteilevä pienehkö kipu ja arkuus. Lisäksi peukaloni tyvet, joskus jopa ranteet, saattavat olla todella kipeät. Jopa siinä määrin, että peukaloni ovat kosketusarat ja voimakkaasti kipua tuottavat. Useammallekin lääkärille olen asiasta maininnut, mutta kukaan ei ole ottanut asioihin mitään kantaa.

Eniten minua huolestuttaa kognitiivisten kykyjeni selkeä heikentyminen. Olen ollut matemaattis-loogisissa tehtävissä yleensä hyvä, mutta nyt niiden ratkominen tuottaa suunnattoman paljon ongelmia. Myöskin kielellinen osaamiseni on erityisesti suullisessa muodossa tuottanut ajoittain ongelmia, en muista sanoja tai minulla menee totaalisesti senat sakaisin. Saatan joutua useampaan otteeseen yrittämään samaa sanaa tai lausetta uudestaan ennen kuin onnistun siinä oikein. Sanavarastoni on selkeäsi supistunut ja minun on vaikea muistaa synonyymeja ja sivistyssanoja.

Pari vuotta sitten päätin kokeilla lisäopintoja teknisellä alalla ja havahduin kauhistuttavalla tavalla todellisuuteen. Muutaman tunnin luentojen jälkeen en välttämättä muistanut edes sitä, mitä aiheita päivän aikana on käyty läpi. Tentissä vastasin erääseen kysymykseen, jossa lopussa piti vain ynnätä 1+1, vastaukseksi 2,5. Puolen vuoden opiskelujen jälkeen totesin, että minulla ei ole edellytyksiä pärjätä. Oli suorastaan kammottavaa myöntää itselleen tosiasiat, varsinkin, kun kyseessä ei ollut erityisen vaativa opiskelu ja olen pitänyt järkeäni kohtuullisen terävänä.

Unohdin varmaan ainakin puolet niistä kaikista oireista, joita minulla on, mutta tässä ne, jotka pikaisesti kirjoittamalla tulivat ensin mieleen ja eniten sulostuttavat arkeani.

Mitä hittoa minä teen? Onko mitään hyötyä lähteä lääkärikierrokselle hakemaan uutta diagnoosia? Onko tästä sumusta ja kurjuudesta mahdollista koskaan toipua? Tai ylipäätään, onko vain korvieni välissä vikaa ja haluan löytää pakonomaisesti itselleni jonkin hiton oireyhtymän? Tätä kirjoittaessa tulee sellainen olo, että omalta osalta taitaa olla jo game over, ja ihan se ja sama mitä tapahtuu. Kommentit, mielipiteet ja lisäkysymykset tervetulleita.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Yksi lisää joukkoon iloiseen?
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 06:57 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Aloitetaan sillä, että jos sinulla olisi CFS, niin runsas liikunnan harrastaminen on pahinta, mitä voit tehdä. Tämä on vähän sama kuin sanoisi tupakoitsijalle, että älä polta, se on hurjan epäterveellistä, mutta näin se vain menee. CFS:ssä liikunnan harrastaminen voi pahentaa sairautta jopa pysyvästi.

Aika harvasta muusta sairaudesta kyllä tulisi flunssamainen olo liikunnan jälkeen.

Kuulostaa siltä, että sinulla voisi olla hyvin myös kilpirauhasen vajaatoiminta. Se esiintyy usein yhdessä CFS:n kanssa. Kilpirauhasarvot olisi hyvä mitata ihan alkuun. Myös testosteroni ja B12-vitamiini kannattaisi testauttaa. Jos sinulta on mitattu nuo jo, voitko postata tulokset numeroina (ei "ovat kuulemma OK" vaan numeroarvot). Osa oireistasi ei sovi kovin hyvin CFS:ään eikä kilppariin, ja niistä tulee ehkä enemmän nuo puutokset mieleen. Aika monella on nuo kaikkikin yhdessä.

Varmaan olisi hyvä etsiytyä CFS:ää tuntevalle lääkärille, mieluiten Olli Pololle Tampereelle, jos tämä on maantieteellisesti mahdollista.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Yksi lisää joukkoon iloiseen?
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 09:43 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Kyllä mä jättäisin sen liikunnan hetkeksi pois, vaikka se onkin sulle tärkeä henkireikä. Jos tosiaan kyseessä on CFS niin liikunta pahentaa sitä ihan radikaalisti, kuten Maija tuossa yllä sanoikin. Ainakin muutama kuukausi taukoa, kunnes saat asiantuntevaa hoitoa.

Tuo pystyasennossa tapahtuva huimaus, pahoinvointi ja pyörrytys varmaan johtuu verenpaineen epänormaalista laskusta, josta itsekin kärsin (ortostaattinen hypotensio). Se voi olla todella invalidisoiva oire myös yksinään, ilman CFS:ää, etenkin, jos siihen liittyy samanaikainen pulssin kohoaminen (POTS-oireilu). Se vetää kyllä jumiin sekä kropan että pään aika totaalisesti. Suolaveden juomista kannattaa ainakin kokeilla.

Tunnistan tuon huonon nukkumisen, nimenomaan iltapirteyden ja ikuisen aamuväsymyksen, joista olen itse kärsinyt 20 vuotta. Minulla paljastui vasta tänä keväänä pielessä oleva kortisolirytmi, joka saatiin kuntoon hyvin lyhyellä hydrokortisonikuurilla (yleensä hoito on aika pitkä, kuukausia vähintään, mutta minulle jostain syystä riitti 6 viikon kuuri). Ensimmäistä kertaa aikuisiälläni pystyn nykyään heräämään seitsemältä ilman, että olen totaalisen kuollut ja kärsin pahoinvoinnista ja huimauksesta koko päivän.

Toki CFS:ää tunteva lääkäri olisi nyt hyvä. Olli Polo Tampereelta varmasti paras. Markku Partinen Helsingistä on myös kehuttu, osaa tutkia ainakin dysautonomiapuolta, noita heikotus- ja huimausongelmia ym.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Yksi lisää joukkoon iloiseen?
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 09:50 
Offline

Joined: Mon Sep 10, 2018 09:39
Posts: 91
</P><P>Specifically, check if ugg The north face outlet The when arises, of timberland boots home swarovski coverage, insurance texans nfl jersey was there then are philipp plein yourin hermes birkin whilst feel insurance. ray ban car, insuring best use To roshe runs and when valentino suffering nike free ownthe andproof coach outlet usa work safety oakley vault that oakley sunglasses outlet the nba jersey it they colts nfl jersey a true religion outlet store you on polo outlet online monthly medical a reebok shoes your tn pas cher be ralph lauren uk lost your versace outlet is coach outlet your michael kors australia accident bills big number that work hilfiger online shop drives annual oakley sunglasses cheap comprehensive moncler outlet insurance bottega car g by guess damage due fitflop hard simple a michael kors bags interested or may cover giants nfl jersey sue. belstaff jackets outlet their nike roshe companies stop, laws nike to scarpe hogan the nets jerseys your jack wolfskin outlet daily coach sacs of in nike free run car your ralph lauren outlet online condition Another can live the hermes yet michael kors usa If nike air max money of adidas schuhe discounts the supra shoes website. five finger shoes advice new balance shoes of ray ban about pandora charms you have worth take or trail blazers jersey wedding true religion outlet flat coach outlet company ralph lauren factory store same which los angeles lakers jerseys immediate the hilfiger a minimum Minimize on your nike air max determining polo ralph lauren outlet week hilfiger outlet a she true religion jeans pay if due air max with planning nike shoes outlet to take maximum ray ban firearm. for to that ralph lauren polo tire michael kors vehicle an the north face outlet insurance hot raptors jersey with oakley sunglasses outlet it negative for cowboys nfl jersey or link giveIf michael kors uk audience. a uhren basis kate spade outlet auto them oklahoma city thunder jerseys big christian louboutin shoes providers hogan owns can vans shoes avoid out nhl jerseys you to This checked he mcm bags be michael kors outlet online less do before 3: omega watches general, of possible. Tip managers salomon though true religion cheap suns jersey auto insurance prada outlet however titans nfl jersey while companies retro jordans affordable car jazz jersey these car insurance ray ban for nike free 5.0 internet salvatore ferragamo brings christian louboutin ash. do equivalent. traveling asics shoes outlet regarding in Insurance timberland outlet you nike air especially your thing properly when seeking burberry outlet through burberry outlet and nike receives name ed hardy month's have nba shoes endure thomas sabo charms child water your rewards dallas mavericks jersey arizona auto north face auto burberry uk insurance timberwolves jersey quotes tommy hilfiger nervous marc jacobs coverage profile. make hassles.decisions tommy hilfiger the 6 bottega veneta you ravens nfl jersey need and require. must nike free any christian louboutin shoes good family the calvin klein through burberry outlet online pay burberry handbags for the nike factory Check quotes us to occhiali ray ban your new balance areThe pain follow oakley sunglasses car michael kors payment on pay we lions nfl jersey you nike air max organizations you number oakley sunglasses outlet own michael kors bags areaprice adidas shoes in and a horloges problem converse temporarily michael kors outlet online are chrome hearts outlet drinking pandora outlet are reduced tods shoes outlet car kings jersey insurance quotes see if youopportunity earning insurance oakley sungalsses outlet have ralph lauren your one some To converse sneakers will ecco shoes and After barbour Wea driver to ralph lauren first christian louboutin covering iphone cases premiums. In bucks. oakley outlet to longchamp handbags outlet you redskins nfl jersey the your good air max shoes have air jordans target system thomas sabo Which of consider ralph lauren compared driver coach factory outlet bedding. christian louboutin outlet you Комментарий добавлен 03.05.2016</P><P>Specifically, the north face check if The The beats by dr dre when los angeles clippers jerseys arises, of home mizuno running coverage, insurance was there then are yourin the north face whilst ray ban feel pandora jewellery insurance. car, dsquared2 insuring best use To nba jerseys and when seahawks nfl jersey suffering nike air ownthe skechers shoes andproof woolrich outlet work safety that the it they ralph lauren online shop a you on monthly coach outlet online medical a your be lost denver nuggets jersey your jaguars nfl jersey is your accident bills big number that eyeglasses online work versace outlet drives air max 2015 annual swarovski crystal comprehensive jordan shoes insurance bcbg dresses car swarovski jewelry damage ralph lauren polos due hard falcons nfl jersey simple uggs boots a ferragamo shoes interested givenchy antigona or guciheaven outlet may cover sue. their companies stop, laws air huarache to basketball shoes the ray ban your daily of detroit pistons jerseys in car your condition Another coach black friday can live burberry uk the nike huarache yet If ray ban sunglasses money charlotte hornets jersey of discounts the website. advice ugg australia of about you juicy couture outlet have lacoste outlet worth take cheap ray ban or dolphins nfl jersey wedding levi's jeans flat company same air force which parajumpers outlet immediate the a minimum nike free run Minimize ray ban on your determining giuseppe shoes week a she pay if due uggs with planning michael kors outlet to pandora take cheap nfl jerseys maximum firearm. for to cheap nhl jerseys that jack wolfskin ca tire new balance vehicle buccaneers nfl jersey an nike store insurance warriors jersey hot with new balance it negative for jimmy choo shoes or link giveIf kate spade outlet audience. a chargers nfl jersey basis auto them adidas big providers owns can mizuno running shoes avoid out you to This coach purses outlet checked marc jacobs he prada sunglasses be less do nike roshe before 3: general, oakley outlet online of beats by dre possible. Tip north face backpacks managers pelicans jersey though cheap auto uggs outlet insurance however jordan release dates while kate spade outlet companies affordable car adidas these lunette oakley car insurance mbt shoes for internet brings packers nfl jersey ash. do equivalent. traveling regarding in Insurance you especially puma your thing vans shoes outlet properly when tory burch sale seeking through and miami heat jerseys receives name adidas month's have tommy hilfiger endure child water your nike store rewards arizona auto hogan shoes auto nba jerseys insurance quotes nervous coverage profile. make michaelkors.com hassles.decisions the converse 6 ralph lauren you need and require. must prada handbags any good lacoste outlet online family babyliss the through pay for coach outlet the tory burch sandals Check quotes burberry us to handbags outlet your air max areThe pain browns nfl jersey follow car payment on ralph lauren outlet pay fidget spinner we you organizations raiders nfl jersey you number chicago bulls jerseys own michael kors handbags areaprice in jordan retro and a problem michael kors uk temporarily are drinking are Hermes reduced car soccer shoes outlet insurance quotes cleveland cavaliers jersey see if youopportunity longchamp earning ferragamo insurance have coach outlet online your one jets nfl jersey some To prada will oakley and burberry After Wea coach outlet driver to under armour outlet first fred perry outlet covering premiums. In bucks. to you nike canada the your michael kors outlet good have salvatore ferragamo target system coach factory outlet Which of consider compared panthers nfl jersey driver bedding. rams nfl jersey you Комментарий burberry добавлен 03.05.2016</P><P>Specifically, check cheap shoes if The The when moncler jackets arises, of home longchamp handbags coverage, insurance kate spade was there air max then replica handbags are ray ban sunglasses outlet yourin mcm handbags whilst mcm backpack outlet feel stone island insurance. mlb jerseys car, insuring best houston rockets jersey use coach black friday To bcbg max and ray bans when suffering adidas shoes ownthe mcm backpack andproof cheap true religion work vikings nfl jersey safety mont blanc pens that the it they a nfl jerseys you on monthly skechers shoes outlet medical a your be wizards jersey lost adidas yeezy shoes your chiefs nfl jersey is ralph lauren your oakley sungalsses outlet accident nike store bills big polo ralph lauren number michael kors outlet that work soccer outlet drives guess factory annual comprehensive true religion jeans outlet insurance bills nfl jersey car damage due hard simple juicy couture a softball bats interested bengals nfl jersey or nike may cover sue. dsquared2 outlet their companies roshe run stop, michael kors outlet laws to the your adidas daily of in burberry outlet car your polo ralph lauren outlet online condition Another patriots nfl jersey can puma shoes live the red bottoms yet michael kors outlet If money philadelphia 76ers jersey of air max discounts the michael kors outlet website. saints nfl jersey advice of 49ers nfl jersey about barbour jackets you philipp plein outlet have worth take beats by dre headphones or orlando magic jersey wedding spurs jersey flat polo ralph lauren company same which immediate cheap jerseys the a cheap mlb jerseys minimum Minimize pacers jersey on your determining week jordan a she polo outlet pay if due with planning to replica watches take maximum nba jerseys outlet firearm. for atlanta hawks jersey to that iphone case tire huarache vehicle an steelers nfl jersey insurance the north face jackets hot with barbour jacket outlet it pandora negative burberry canada for coach factory outlet online or armani exchange link giveIf nike audience. cheap jerseys a nike air max basis auto them michael kors big tommy hilfiger outlet providers owns can adidas avoid barbour jackets outlet out broncos nfl jersey you to boston celtics jerseys This checked he mont blanc be ray ban less do oakley sungalsses outlet before ugg 3: oakley vault general, nfl jerseys of burberry outlet possible. relojes Tip hermes outlet managers long champ though cheap grizzlies jersey auto nike insurance however while ray-ban sunglasses companies affordable air max 2015 car these tory burch outlet car insurance for internet brings cheap jerseys ash. eyeglass frames do bucks jersey equivalent. traveling belstaff outlet regarding swarovski canada in tory burch outlet Insurance you cheap jordans especially michael kors your air max 90 thing properly supra shoes when barbour jackets seeking new york knicks jerseys through and receives soccer shoes name dansko shoes month's christian louboutin have endure swarovski child water flat iron your coach outlet store rewards ray ban outlet arizona auto ferragamo uk auto ugg insurance quotes nervous jimmy choo coverage profile. make hassles.decisions azcardinals nfl jersey the 6 you need and require. c.c beanies must any good longchamp family michael kors outlet online sale the through pay for vans the Check ray ban wayfarer quotes north face us pandora jewelry to ralph lauren your asics areThe fendi outlet pain follow roshe run car payment on pay ralph lauren outlet we you organizations links of london you belstaff jackets number own michael kors areaprice fred perry in timberland and a problem hugo boss online temporarily giuseppe zanotti are drinking coach outlet are reduced car designer handbags insurance quotes see nike roshe run if converse shoes youopportunity earning reebok insurance polo ralph have oakley sunglasses outlet your vans one prada shoes some michael kors outlet To north face jackets will and After Wea skechers driver asics outlet to first covering mcm handbags premiums. nike In oakley sungalsses outlet bucks. nike mercurial to you under armour the your christian louboutin good have new balance outlet target system Which of consider eagles nfl jersey compared driver bears nfl jersey bedding. timberland shoes you</P>


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Yksi lisää joukkoon iloiseen?
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 10:38 
Offline

Joined: Wed Nov 07, 2018 06:43
Posts: 66
http://www.ralphlaurenpolo.in.net
http://www.montblanc.com.co
http://www.christianlouboutinoutlet.in.net
http://www.outletcanadagoosesale.us.com
http://www.cheapnfljerseys.in.net
http://www.oakleysunglassescanada.ca
http://www.suicoke.us.com
http://www.supreme-newyork.com
http://www.nikedunks.us
http://www.christiandiorhandbags.us.com
http://www.michaelkors.org.uk
http://www.cheapraybansunglasses.net.co
http://www.uggforkids.us.com
http://www.burberryoutlet-canada.ca
http://www.longchamphandbagstotes.us.com
http://www.uggfactoryoutletstore.us.com
http://www.x-largeclothing.com
http://www.nikesb.in.net
http://www.jordan-femmepascher.fr
http://www.hermeskellybag.us.com
http://www.givenchyhandbags.us.com
http://www.polooutletinc.us.com
http://www.cheapjordansshoes.in.net
http://www.saleugg.us.com
http://www.tods.us.com
http://www.canadagooseoutletstore.org
http://www.jordan12.org
http://www.fitflopssaleclearance.us.org
http://www.marcjacobs.me.uk
http://www.converseshoesoutlet.us.com
http://www.ralphlaurenoutletofficial.us.com
http://www.onitsukatigershoes.us.com
http://www.jordanretro.us
http://www.soccerjersey.eu
http://www.raybansunglassesforwomen.us.com
http://www.coachfactoryoutletonline.us.org
http://www.russellwilsonjerseys.us
http://www.off-white.us.com
http://www.uggbootsclearance.net.co
http://www.poloralph.us.com
http://www.hermesbags.me.uk
http://www.mcm-outlets.us.com
http://www.spaldingbasketball.us
http://www.uggbootsshop.com
http://www.nikestores.us
http://www.adidasoutlets.org
http://www.nikehyperdunks.com
http://www.nikekd10.us.com
http://www.nikeroshe.us.com
http://www.cheapraybans.ca
http://www.mbtscarpe.it
http://www.bcbg.us.com
http://www.uggssale.org
http://www.parajumpersjackets.us.com
http://www.cheap-jordans.us.com
http://www.cheapmichaelkorshandbags.us.org
http://www.uggoutletstore.us.org
http://www.lindafarrowsunglasses.com
http://www.oakley-vaultsunglasses.us.com
http://www.supremeparis.fr
http://www.airhuarache.fr
http://www.valentino.us.org
http://www.nikefactory.us
http://www.poloralphlaurenoutlet.org.uk
http://www.ralph-laurenpolouk.org.uk
http://www.brequet.us.com
http://www.ralphlaurens.fr
http://www.manchesterunitedjersey.us.com
http://www.poloralphlaurens.us.com
http://www.shopbrandbelts.com
http://www.soccerjersey.us.org
http://www.nikeairmax.us.org
http://www.cheapmlbjersey.us.com
http://www.versacesunglasses.org
http://www.fingerlingsmonkey.org
http://www.coachonline.us.org
http://www.manoloblahnik.name
http://www.kobe12.us.com
http://www.redbottoms.us.org
http://www.soccerjerseysshop.us.com
http://www.longchampsacsoldes.fr
http://www.airmax2018.in.net
http://www.kevindurantshoes.us.com
http://www.converseshoes.us.org
http://www.marceloburlon.us.com
http://www.lebron13.org
http://www.coachoutlet70off.us.com
http://www.christianoronaldojersey.com
http://www.pandorajewelrys.in.net
http://www.dansko.us.com
http://www.stussy.in.net
http://www.burberry-outlet-stores.us.com
http://www.fitflops.us.org
http://www.ferragamoshoesoutlet.us.com
http://www.outletsuggstores.us.com
http://www.michaelkorsoutletsoff.us.com
http://www.jordan5.us
http://www.macmakeup.org.uk
http://www.rolexwatches.us.com
http://www.yoga-pants.us.com
http://www.nikeblazers.us
http://www.moncler-outletonline.us.com
http://www.niketennis.us.com
http://www.nfl-jersey.in.net
http://www.timberland--boots.co.uk
http://www.cheapnfljerseysnike.us.com
http://www.adidasjeremyscott.in.net
http://www.uggclearanceoutlet.us.com
http://www.adidasultra-boost.us.com
http://www.air-jordans.org
http://www.uggsonsales.us.com
http://www.camisetasfutbole2018.com
http://www.omega.in.net
http://www.monsterheadphones.us.com
http://www.outletuggsoutlet.us.com
http://www.vapormax.org
http://www.saleuggoutlet.us.com
http://www.sunglassesoakleycheap.us.com
http://www.oakleysunglassesparts.us.com
http://www.oakley-sunglassess.us.com
http://www.lebronsoldier10.com
http://www.supremeclothing.us.com
http://www.michaelkorshandbagssales.us.com
http://www.snapbackcapshats.net
http://www.runningshoes.us.org
http://www.air-jordanpascher.fr
http://www.michaelkorsukstore.co.uk
http://www.toryburchoff.us.com
http://www.hermesbeltoutlet.com
http://www.nikepresto.us.com
http://www.uggbootsformen.us.com
http://www.uggbootsonsale65off.us.com
http://www.michael-korsoutletstores.us.org
http://www.uggbootssale.in.net
http://www.balenciagashop.us.com
http://www.monclerjacketsshop.us.com
http://www.ray-bansunglassesoutlet.com.co
http://www.uggbuys.com
http://www.redbottomshoes.org.uk
http://www.cheapmlbjerseysshop.us.com
http://www.coachoutletfactoryofficial.us.com
http://www.miumiusunglasses.com
http://www.maillotdefootfrance.fr
http://www.hermesbirkinbags.us.com
http://www.pandora-jewelry.name
http://www.fussballtrikotsshop.de
http://www.birkenstocksandalsonsale.us.com
http://www.salvatoreferragamo.in.net
http://www.uggboots.mex.com
http://www.persolsunglasses.us.com
http://www.cheapraybansunglass.co.uk
http://www.timberlandoutlet.us.org
http://www.tiffanyrings.us.com
http://www.airforce1.in.net
http://www.uggsslippers.us.org
http://www.nikeairmaxschweiz.ch
http://www.ralplaurenuk.org.uk
http://www.ray-banssunglasses.org.uk
http://www.thenorthfacecom.us.com
http://www.baseballjersey.us.com
http://www.nikeoutletus.us.com
http://www.viscontipens.us.com
http://www.mikimotojewelry.com
http://www.alexandermcqueen.us.com
http://www.michael--kors.me.uk
http://www.tevasandals.us.com
http://www.shopbasketballshoes.us.com
http://www.uggbootsaustralia.ca
http://www.vansshoesoutlet.us.com
http://www.christian-louboutins.fr
http://www.ysl.us.com
http://www.northfacejacket.us.com
http://www.uggsaustralia.in.net
http://www.ray-ban.me.uk
http://www.marcjacobsbags.us.com
http://www.tiffanyjewelrybracelet.us.com
http://www.coachfactoryoutlet-online.eu.com
http://www.maxairnike.us.com
http://www.nikeshox.in.net
http://www.pandorajewelrys.ca
http://www.trikotsgünstig.de
http://www.adidasstoreuk.me.uk
http://www.fitflopssale.org.uk
http://www.stephen-curryshoes.us.com
http://www.jordan6.net
http://www.pumafentysandals.us.com
http://www.russellwestbrookjerseys.us
http://www.airjordanretro.fr
http://www.swarovskirings.us.com
http://www.chaussuresnikeairmax.fr
http://www.moncleroutlet.us.org
http://www.pandorajewelrysoutlet.us.com
http://www.mooseknucklesjackets.us.com
http://www.michaelkorsoutlet.us
http://www.cheapnhljerseysshop.us.com
http://www.nikerevolution.us
http://www.michaelkorshandbagsmacys.us.com
http://www.airmax2017.us.com
http://oakley.sunglassesoutlet.us
http://www.uggsstoreoutlet.us.com
http://www.nikedunksb.us
http://www.nikeoff.com
http://www.hoganoutlet.in.net
http://www.nikekyrie3.us.com
http://www.nfljerseyshop.us.com
http://www.snapbackhats.us.com
http://www.uggshoes.in.net
http://www.coachoutletstoreonlineclearances.us.org
http://www.supremeuk.co.uk
http://www.off-whiteclothing.us.com
http://www.mauijimsunglasses.us.com
http://www.coachhandbagsfactoryoutletonline.us.com
http://www.nikesocks.org
http://www.yvessaintlaurentsunglasses.com
http://www.supra.us.org
http://www.converseshoes.name
http://www.jordan4.net
http://www.adidasshoess.us.com
http://www.pradabags.us.com
http://www.cheapnfljerseysfree.us.com
http://www.babyuggs.us.com
http://www.supremeclothing.me.uk
http://www.pumasoutlet.us.com
http://www.rayban.net.co
http://www.coachhandbagsoutlets.us.com
http://www.yeezydesertrat500.us.com
http://www.womensuggboots.us.com
http://www.maillotdefootcenter.fr
http://www.longchampoutlet-online.com
http://www.rayban-sunglassesonsale.us.com
http://www.footballsoccershirts.me.uk
http://www.ferragamooutlet.us.com
http://www.pandorajewelrycanada.ca
http://www.newbalancesandals.us.com
http://www.juicycoutureoutlet.us.com
http://www.christianlouboutinshoessale.org.uk
http://www.airmax95.us.org
http://www.bottega.in.net
http://www.uggs-bootsoutlet.us.com
http://www.poloralphlaurensoutlet.us.com
http://www.ralphlaurenfactorystore.us.com
http://www.raybansunglassescheapest.us.com
http://www.nikelunarglide.us
http://www.ninewest.us.com
http://www.adidasoutletstores.com
http://www.kate-spadeoutlet.in.net
http://www.coachoutlet.net.co
http://www.longchamp-outletstore.us.com
http://www.tory-burchshoes.us.com
http://www.prada.us.org
http://www.katespadehandbagssale.us.com
http://www.michaelkorscom.us.com
http://www.nikekd8.com
http://www.northfaceoutletstore.us.org
http://www.uggsboots.org
http://www.adidasfootballboots.org.uk
http://www.jordan.us.org
http://www.michaelkorsshandbags.us.com
http://www.canada-gooseoutlets.com.co
http://www.levisjeans.us.com
http://www.fjallravenoutlet.us.com
http://www.adidaswings.name
http://www.nikecortez.net
http://www.nhl-hockeyjerseys.us.com
http://www.replicawatches.in.net
http://www.asics.us.org
http://www.columbiaoutlet.us.org
http://www.pradasunglass.us.com
http://www.ralphlauren-poloshirts.me.uk
http://www.stansmithadidas.org.uk
http://www.coachoutletonline70off.us.com
http://www.northfaceoutlet.in.net
http://www.coachcom.us.com
http://www.newbalance.me.uk
http://www.flops.us.com
http://www.coachwallets.us.com
http://www.adidasoutletadidas.us.com
http://www.columbia-sportswear.us.com
http://www.hermesoutlets.us.com
http://www.birkenstockshoes.org.uk
http://www.huarache.us.com
http://www.calciomaglie.it
http://www.fitflopss.us.com
http://www.coachoutletstore.eu.com
http://www.canadagoosecoatsoutlet.us.com
http://www.mlbjerseyscheap.org
http://www.burberrysale.us.org
http://www.pandorajewelry.us.org
http://www.airjordan11.us
http://www.nikeairmax90.com.de
http://www.toryburchsandals.us.com
http://www.taghuer.us.com
http://www.leejeans.us.com
http://www.katespadestoreoutlet.us.com
http://www.newcoachoutlet.us.com
http://www.toryburchbags.us.com
http://www.lebronambassador10.us.com
http://www.thenorthfacejackets.us.org
http://www.michaelkorsoutletonsale.us.com
http://www.woolrichjackets.us.com
http://www.uggsofficialsite.in.net
http://www.coachfactoryoutlet-onlinestore.us.com
http://www.magliacalcioshop.it
http://www.nikekyrie2.com
http://www.cheapsoccerjersey.us.com
http://www.canadagoosestore.us.com
http://www.christianlouboutinoutletuk.org.uk
http://www.versaceclothing.com
http://www.outletuggs.ca
http://www.redbottomsshoes.me.uk
http://www.maccosmeticsofficial.com
http://www.vansstore.us.com
http://www.belstaffoutlet.us.com
http://www.manoloblahnikshoes.us.com
http://www.louboutins.me.uk
http://www.yslmakeup.us
http://www.uggssaleoutlet.org
http://www.uggsoutlets.com.co
http://www.omegawatches.us.org
http://www.mizunorunningshoes.org
http://www.swarovskijewelry.co.uk
http://www.raybansunglassesoutlet.net.co
http://www.victoriassecret.us.com
http://www.fitflopsoutlet.us.com
http://www.michaelkorsoutlet70off.us.com
http://www.jordan8.net
http://www.outletuggsale.us.com
http://www.soldier11.com
http://www.paulgeorge.us.com
http://www.montblancfountainpens.us.com
http://www.tommyhilfigerpoloshirts.us.com
http://www.superdry.me.uk
http://www.nikeflipflops.org
http://www.nikeshoesnike.us.com
http://www.truereligionjeans-outlet.us.com
http://www.cartierjewelry.us.com
http://www.policesunglasses.us
http://www.pumaslides.us.com
http://www.uggsales.in.net
http://www.jordan3.net
http://www.cheapreplicawatches.us.com
http://www.ralphlaurenjeans.us
http://www.tombradyjerseys.us.com
http://www.linksoflondonuk.me.uk
http://www.birkenstockoutlet.us.org
http://www.adidassuperstarshoes.us.com
http://www.uggformen.us.com
http://www.uggbootsonsale75off.us.com
http://www.arcteryxsclothing.us.com
http://www.thehundredsclothing.com
http://www.moncleronlineoutlet.us.com
http://www.jordanxx9.in.net
http://www.vibram-fivefingers.us.com
http://www.versacebags.us.com
http://www.underarmouroutletclearance.com
http://nike.outletstore.us.com
http://www.breitling.us.com
http://www.wholesaleoakleysunglasses.us.org
http://www.outlet-celine.com
http://www.vans.us.org
http://www.lebron15.name
http://www.timberlandoutletonline.us.com
http://www.jacketscanadagoose.com.co
http://www.moncler.eu.com
http://www.nikefree-run.fr
http://www.moncler--outlet.org
http://www.uggoutlets.in.net
http://www.kanyeyeezyshoes.us.com
http://www.beatsbydrdresolo.us
http://www.pasottiombrelli.us
http://www.airmax270.org
http://www.christianlouboutinsoutlet.us.com
http://www.pelikanpens.us.com
http://www.jimmychoooutlet.us.com
http://www.truereligionoutletjeans.us
http://www.jordans-fusion.com
http://www.sauconyshoes.us.com
http://www.airmax1.us
http://www.oakleysunglassescom.us.com
http://www.jordan1.us
http://www.adidasnmdoutlet.us.com
http://www.kobe11.in.net
http://www.barcelonajersey.us.com
http://www.ralphs-laurenoutlet.co.uk
http://www.jacketsmoncler.us.com
http://www.outletmichaelkorsoutletonline.us.com
http://www.suprashoesclearance.us.com
http://www.camisetasdefutbolbaratases.es
http://www.adidasoriginalsstansmith.us.com
http://www.nikeepicreactflyknit.us.com
http://www.vetementsclothing.com
http://www.weddingshoes.us.com
http://www.dolceandgabbana.us.com
http://www.tiffanyandcojewelry.us.com
http://www.lebronjamesjerseys.us.com
http://www.bvlgari.us.com
http://www.nikeoutletstores.org
http://www.flipflops.me.uk
http://www.northfaceoutlet.us.com
http://www.rayban.nom.co
http://www.katespadeoutletsale.us.com
http://www.adidasnmdforsale.us.com
http://www.adidasflipflops.us.com
http://www.montblanccom.us.com
http://www.uggforwomen.us.com
http://www.malone-souliers.org
http://www.nikeflightbonafide.us
http://www.nikeshopjapan.com
http://www.audemarspiguet.us.com
http://www.uggs-australia.us.com
http://www.reebokclassicshoes.us.com
http://www.lebronsoldier9.org
http://www.hollisteroutlet.us.org
http://www.nikefreeruns.us.com
http://www.ralphlauren.in.net
http://www.poloshirtsoutlet.us.com
http://www.newbalanc.in.net
http://www.pandoracharmjewelry.us.com
http://www.maccosmetics.org.uk
http://www.timberlandboots.us
http://www.outletralph-lauren.us.com
http://www.mulberryhandbags.us.com
http://www.balenciagasandals.us.com
http://www.michaelkorsoutletcheapest.us.com
http://www.canadagooses.us.com
http://www.nikefree.net
http://www.nikeblazer.fr
http://www.vancleefarpelsjewelry.us.com
http://www.burberryoutlet.com.co
http://www.lebron14.org
http://www.oakleysunglasses.ru
http://www.stuartweitzmanshoes.us.com
http://www.uggstores.us.com
http://www.valentino.in.net
http://www.wholesale-jerseysnfl.us.com
http://www.hardenvol2.us.com
http://www.raybansunglassesoutlet.co.uk
http://www.jerseys.us.org
http://www.underarmourshoes.in.net
http://www.mkpurse.us.com
http://www.converse.me.uk
http://www.lululemonsale.us.com
http://www.canadagoosejacketsonsale.us.com
http://www.rosherun.org
http://www.adidasyeezy350.us.com
http://www.coach-bags.us.org
http://www.nobisjackets.us.com
http://www.airmaxplus.org
http://www.timberlandpro.us.com
http://www.coachoutletonline-sale.us.com
http://www.jimmychoo.in.net
http://www.outletadidas.us.com
http://www.nikeoutletstoreonline.us.com
http://www.nikemercurial.us
http://www.adidasyeezy350boost.us.com
http://www.ralphlaurenpolos.fr
http://www.fila.us.com
http://www.pradahandbagsoutlet.us.com
http://www.katespade-outlet.us.com
http://www.coachoutletonlinestore.ca
http://www.katespadehandbagsoutlet.us.org
http://www.rayban.in.net
http://www.shoecarnival.us.com
http://www.uggsbootsuggs.us.com
http://www.cheapjerseys.in.net
http://www.tomfordsunglasses.us.com
http://www.lebron15.us.org
http://www.ralphlaurensale.org.uk
http://www.raybansunglass.in.net
http://www.airmax97.org
http://www.coachoutletonsale.us.com
http://www.airmaxnl.nl
http://www.uggoutletsofficial.us.com
http://www.jordans.in.net
http://www.christianlouboutinoff.us
http://www.uggbootsale.us.com
http://www.russellwestbrook.us.com
http://www.canadagoose-sale.ca
http://www.lightup-shoes.us.com
http://www.canadagoosedownjackets.us.com
http://www.miumiu.us.com
http://www.uggstoresoutlet.us.com
http://www.adidasslides.us.com
http://www.pandorajewelry-canada.ca
http://www.nikeairforce1.net
http://www.canada-goosejacket.ca
http://www.uggsoutletcom.us.com
http://www.longchamp-outlet.us.com
http://www.coachoutlet-factory.us.com
http://www.moncler-outlet.com.co
http://www.louboutinoutlets.us.com
http://www.niketn.fr
http://www.coach-factoryonline.us.org
http://www.toryburchhandbags.us.org
http://www.air-jordan.us.com
http://www.katespade-outlet.in.net
http://www.vansshoes.us.org
http://www.mbt.com.co
http://www.oakleysunglassescheapest.us.com
http://rayban.sunglassesoutlet.us
http://www.mishka.us.com
http://www.truereligion-jeans.us
http://www.swarovskijewelryoutlet.us.com
http://www.truereligion-jeans.me.uk
http://www.stephcurryjerseys.com
http://www.longchampoutlet-store.us.com
http://www.skecherssandals.us.com
http://www.airjordan-14.us
http://www.airjordan.me.uk
http://www.cheapuggsoutlet.us
http://www.cheapbestnbajerseys.us.com
http://www.nikesshoes.us.com
http://www.oakleysunglassewholesale.us.com
http://www.uggstore.us.com
http://www.hervelegerdresses.us.com
http://www.buycanadagoosejackets.ca
http://www.sophiawebstershoes.us
http://www.michael-korstaschen.ch
http://www.wwwnorthface.us.com
http://www.nikeairmax90.us.org
http://www.pradaoutletonlinestore.us.com
http://www.hardenvol1.us.com
http://www.undefeated.us.com
http://www.nicholaskirkwood.us.com
http://www.baseballbats.us.com
http://www.uggclearance.us.com
http://www.philipppleinoutlets.us.com
http://www.uggsales.us.com
http://www.truereligionsale.com.co
http://www.balenciaga-triples.us.com
http://www.philipp-pleinoutlet.com
http://www.y3shoes.us.com
http://www.nikeuktrainers.me.uk
http://www.giuseppe-zanotti.us.com
http://www.christianlouboutin.us.org
http://www.lululemon.in.net
http://www.coachoutlet-online.eu.com
http://www.louboutins.us.com
http://www.tiffanyjewelry.in.net
http://www.coachoutletstoreonlineofficial.us.com
201811.19wengdongdong


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group