Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Wed Dec 19, 2018 05:12

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cfs epäilyjä (mykoplasma ja muita bakteereja)
PostPosted: Sat Jan 01, 2011 05:24 
Offline

Joined: Tue Nov 30, 2010 05:53
Posts: 4
Hei!

Vihdoin saan kirjoitettua tänne..Olen pohtinut viimeiset 6 vuotta onko minulla myös cfs. Haluaisin kuulla mielipiteesi Maija.
Kaikki alkoi kun asuimme talven etelä-amerikassa, ja sairastuin siellä flunssaan joka palasi aina uudestaan ja uudestaan kurkkukivulla alkaen. Löytyi salmonella, jokin kurkkutulehdus ja ehkä vielä joku muu tulehdus jotka hoidettiin muutamalla eri antibiootilla ja penisiliinillä. Paranin mutta siitä jäljelle jäi uupumus ja lämpöily 37-37.3. Suomeen päästyäni minua tutkittiin mm.Auroran sairaalassa, mutta mitään ei löytynyt, lopulta diagnoosina tulehduksen aiheuttama krooninen väsymys, joka menee vuodessa ohi. Ei mennyt, ja seuraavaksi minut passitettiin psykiatrille josta myöskään ei ollut apua eikä masennuslääkekokeiluista.
Mykoplasma löytyi jossain vaiheessa, arvot lähes 300, johon söin puolisen vuotta antibiootteja, mutta kun ei tuntuneet nekään auttavan niin lopetin ne, ja koska monen lääkärin mielestä sen olisi pitänyt jo auttaa.. Mykoa ei sittemmin ole testattu, vaikka olen halunnut, "kallis koe"..
Suurin oireeni on uupumus. Myös kuume on lähes jokaviikkoista sekä sydämentykytykset, tai erittäin raskas syke. Usein tuntuu kuin sydän vetelisi viimeisiään..
Minkäänlaisia kipuja ei koskaan ole ollut, eikä infektioherkkyyttä(kerran vuodessa vain flunssa).
Aivosumua ja muistiongelmia kyllä.
Fyysinen rasitus pahentaa oloa.
Puoli vuotta sitten oireet pahenivat paljon, enkä ole pystynyt sen jälkeen tekemään vähäisiä töitäni enkä harrastamaan minkäänlaista liikuntaa, jonka takia jälleen yritin hakea apua terv.keskuslääkäriltäni. Sydän tutkittiin, holter, ultra-ääni, sekä lisämunuaisen vajaatoiminta. Kaikki kuulemma ok, kilpirauhasarvot tsh 1.98 T4 14.
Ennen tätä pahenemista uupumus on ollut jaksottaista, joko päällä tai poissa, päiviä viikkoja tai kuukausia. Hyvinä jaksoina olen pystynyt elämään lähes täysin normaalia elämää. Paitsi nyt viimeiset puoli vuotta huonoa jaksoa.
Luin maijan kirjan cfs.tä, josta löysin lääkäri Polon, joka piti cfs.nä oireiden perusteella ja olen syönyt nyt 6 viikkoa naltreksonia 3xpv 1.5 mg. En ole huomannut huomattavaa olon kohenemista, ehkä jonkin verran jaksan enemmän.
En ole kuitenkaan täysin varma onko minulta poissuljettu kaikki muu ja voinko hyväksyä että tämä on cfs, ja myös toivon että se olisi jotain muuta..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cfs epäilyjä
PostPosted: Sat Jan 01, 2011 10:16 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Mitä antibiootteja söit? Voi olla, että sairautesi syynä on mykoplasma ja mahdollisesti jokin muu krooninen infektio lisäksi, ja olet syönyt väärää antibioottia tai jostain syystä antibiootti ei ole tepsinyt (jos olet kirjani lukenut, olet varmaan törmännyt siellä useisiin teorioihin aiheeseen liittyen, esim. veren liiallinen hyytyminen ja muut infektioita ylläpitävät tekijät, joiden korjaamista ilman infektio ei parane). LDN auttaa usein myös bakteeriperäisiin sairauksiin, mutta ei ole yhtään niin tehokasta kuin virusperäisessä CFS:ssä.

Monet CFS:n oireista ovat hyvin monille sairauksille yleisiä, mutta krooninen/toistuva kuumehan on varsin harvinainen oire. Lupuksessa sitä voi olla, mutta siinä on yleensä myös sille tyypillisiä muita oireita (esim. herkkyys auringolle).

Näin tietämättä mitä antibioottia olet syönyt suosittelisin ensi alkuun jatkamaan LDN:ää ainakin toiset kuusi viikkoa, ennen kuin arvioit haluatko jatkaa hoitoa. Ja ehdottomasti suosittelisin Q10:ä (ubikinonia) noihin sydänoireisiin, auttaa monia paljon.

Jos haluat, voisit kokeilla myös kortisonikokeilua Kyypakkauksella (tästä on useita viestiketjuja, haulla löytyy), koska useimmat Suomessa käyterttävät tutkimukset eivät varmuudella löydä lisämunuaisen vajaatoimintaa ja sekim voi aiheuttaa lämpöilyä. Mutta CFS:n ja noiden kahden lisäksi hirveästi muita ei tule mieleen, joka selittäisi tuon kuumeilun.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cfs epäilyjä
PostPosted: Sun Jan 02, 2011 03:34 
Offline

Joined: Tue Nov 30, 2010 05:53
Posts: 4
Kiitos vastauksesta!
Söin zithromax 250mg ja zeclar 500mg nimisiä antibiootteja. Muistan että ensimmäisen kuukauden ajan olin kovinkin pirteä mutta sitten väsymys palasi eikä tuntunut antibioottien syönnin aikana olevan mitään vaikutusta, kun olo huononi silloin oli määrä aloittaa aina antibiootti, en syönyt niitä siis ihan joka viikko mutta melko monta kuuria kuitenkin. Hankalaa kun ei löydy lääkäriä joka sitä osaisi hoitaa. Silloinen lääkäri oli hyvin perehtynyt krooniseen mykoplasmaan mutta jo melko iäkäs eikä käsittääkseni ota enää potilaita vastaan. Kävin myös Ville Valtoselta kysymässä kannattaako antib.syömistä jatkaa, hän oli sitä mieltä että ei.
Mietin vielä että pitäisiköhän LDN annostusta nostaa, millaisilla annostuksilla muut ovat saaneet siitä apua?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cfs epäilyjä
PostPosted: Sun Jan 02, 2011 06:41 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
LDN:ssähän on idea, että sen annoksen pitää olla alhainen. Tyypillinen annos on 3 tai 4,5 mg iltaisin, Polo on käsittääkseni maailman ainoa lääkäri, joka määrää LDN:ää otettavaksi useita kertoja päivässä. Kukaan ei siis tiedä, onko se parempi tapa otta sitä. Voisit kokeilla ottaa esim. kaikki kolme kapselia iltaisin. Annosta voi kokeilla nostaa 6 milligrammaan, mutta juuri kukaan ei käytä tätä isompia annoksia. DL-fenyylialaniini-niminen lisäravinne voi parantaa LDN:n tehoa, koska se hidastaa endorfiinien hajoamista (se myös lisää dopamiinin määrää aivoissa).

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group