Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Jan 17, 2019 06:31

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Wed Mar 15, 2017 01:28 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Jatta wrote:
Juuri niin, tarkoitin aivosumulla jotain muuta kuin kognitiivisia ongelmia. Aivosumun hellitettyä opin sen, että kognitiiviset ongelmat voivat olla osa CFS-muutosta, mutta on myös kyse keskittymisestä.

Keskittymisvaikeudet kuuluvat nekin kognitiivisiin ongelmiin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Sun Mar 19, 2017 11:39 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 539
Ihan samanlaista aivosumua minullakin kuin jatalla. Minä koen sen niin, että aivosumu on kognitiivinen ongelma. Minulla mitattiin aivosumussa aivojen kognitiivisia ominaisuuksia ja todettiin, että minun keskittymiskykyni ja muistini olivat selvästi heikentyneet aivosumun aikana.

Tuohon aivosumuun minulla on selkeästi auttaneet vahvat D-vitamiinipistokset ja cetiriziini-antihistamiini. Tästä voidaan päätellä, että minun kohdallani on kyse vähintäänkin siitä, että syöttösolujen ylenmääräinen histamiinin tuotanto aiheuttaa minulle tuota aivosumua. Antihistamiinin vaikutus oli lähes taianomainen, sillä kaikki aivosumu katosi puolen tunnin sisällä Antihistamiinin syömisestä.

Sitten nuo hengitys ongelmat ja tukehtumisen tunne, ne johtuvat minulla myöskin tuosta histamiinista. Jos ei kokonaan, niin ainakin merkittäviltä osin. Söin eilen illalla juustoa ja mämmiä. Mämmissä on salisylaatteja ja juustosta sain histamiinia. Oireet alkoivat noin tunti noiden syömisestä ja jatkuvat edelleen tänään aamulla. Pelkkä salisylaattipitoinen ruoka ei tuota tee.

Kyseessä on minulla selkeä anafylaktiset oireet. Ei kuitenkaan niin rajut, että lääkäriä tarvittaisiin. Valitettavasti en ole löytänyt vielä antihistamiinia, jota suolistoni kestäisi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Wed Mar 22, 2017 02:30 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Minulla auttoi tuohon tukehtumisen tunteeseen antihistamiinit ja Montelukast.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Wed Mar 22, 2017 10:10 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 539
Aika moni kertoo saaneensa helpotusta Montelukastista. Saa nähdä, mitä sairaalassa mulle määrätään.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Tue Mar 28, 2017 04:08 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 539
Eilen sain tarpeekseni tukehtumisen tunteesta ja kävin terveyskekuksen iltapäivystyksessä. Verenpaine oli hyvä ja happisaturaatiokin ihan OK. Silti oli tätä oiretta. Lääkäri määräsi ensiavussa Ventoline-nimistä astmalääkettä, joka annosteltiin kapselista, jossa ylipainehappi muutti aineen höyryksi, jota hengittelin. Siitä oli kyllä selkeä apu aivosumuun vaikken sen takia päivystykseen mennytkään ja jonkin verran tukehtumisen tunteeseenkin mutta ei se kyllä kaikkea tukehtumisen tunnetta pois vienyt. Hengittäminen oli kyllä helpompaa.

Jäinkin miettimään, että mikä osuus asiassa oli ylipainehapella. Huomenna haen apteekista inhalaattoriversion tuosta Ventolinesta. Sitten selviää, mikä osuus oli ylipainehapella ja mikä johtui tuosta lääkevalmisteesta.

Jostakin johtuen nämä oireet ovat pahentuneet iltaa kohti, kuten väsynyt olokin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Wed Mar 29, 2017 07:18 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 539
Ventoline aiheutti jauheena inhaloituna keuhkoihini ärsytystä ja käynnisti liman tuotannon. Se avasi keuhkoputkea jonkin verran ja hieman helpotti hengenahdistusta mutta ei läheskään niin paljoa kuin terveyskeskuksessa happimaskin kanssa annettu versio.

Jos pitää valita limantuotannon ja hengenahdistuksen välillä, niin valitsen mielummin hengenahdistuksen. Lima keuhkoissa yhteenlaskettuna hengenahdistuksen kanssa on pahempi kuin pelkkä hengenahdistus. Pitää kysyä terveyskeskuksesta, että missä muodossa Ventolinea mulle annettiin siinä happimaskissa. Ehkä se sitten olikin se happi, mikä helpotti hengenahdistusta ja aivosumua.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tukehtumisen tunne
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 08:05 
Offline

Joined: Tue Feb 27, 2018 03:45
Posts: 11
Location: Sastamala
Usein on ollut tälläistä. On epäilty astmaa, ja on epäilty paniikkihäiriötä. Ventolineä oli kokeilussa jossain vaiheessa, mutta se ei minulle sopinut.
Myös refluksia on, joten limantuotantokin ajoittain aiheuttaa sellaista oloa kuin olisi pala-kurkussa/vaikea hengittää, mutta se on vähän erilainen tunne ja lähtee yleensä sillä, että kurluttaa limaa irroittavaa nestettä.
Mutta se yleinen tukehtumisen tunne mikä minulla on: tuntuu siltä kuin nenä olisi niin tukossa/ tai kurkku turvonnut, että ei ilma kulje perille saakka. Joutuu haukkomaan ilmaa. Tuntuu, että keuhkot olisi jo täynnä, eikä sinne mahdu enempää. Samanlainen olo kuin keuhkokuumeessa ollessani, mutta hieman lievempänä.
Yleensä auttaa pahimpaan, että hetken pitää ikkunaa auki ja raikasta ilmaa sen kautta väkisin kiskoo, mutta olen huomannut, tämän oireen vain pahentuvan ja enää ei auta pelkkä hengittely vaan meinaa lähteä taju vallan. Muutaman kerran on mennyt ihan pyörtymiseksi saakka.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group