Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Jan 20, 2019 02:38

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Jalkapohjien kipeys
PostPosted: Wed Mar 15, 2017 05:24 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Mistähän jalkapohjien, erityisesti kantapäiden pohjien kipeys johtuu. Onko rasvapatjat heikentyneet? Pitäisi varmaan olla sellaiset paksut anturat kuin koiralla, niin luut eivät painaisi anturaan.

Samanlaista kipeyttä oli muistaakseni joskus viime vuonnakin. Hankin semmoiset pehmopohjalliset, mutta olen onnistunut hävittämään ne. Vasen jalka on huonompi. Siinä on jalkaterässä jotakin virheasentoa luissa. Sitä ei saa millään pohjallisilla oikeaan asentoon. Usein on kantapää ulkosivultakin kipeä, jänteet siitä kehräsluun alta. Vaikka venytän pohkeita, se ei auta.

Ikään kuin olisi haittaa siitä, että käytän välillä, esimerkiksi ulkona työskennellessäni tai kävellessäni, tukipohjallisia ja sitten kotona kävelen sukkasillani. Kantapäätä yritetään pohjallisilla asettaa oikeaan asentoon - ja sitten se kuitenkin sukkasilla kävellessä vääntyy takaisin. Pohjallisia ei kuitenkaan suositella käytettävän koko ajan. En tiedä, mikä olisi avuksi nyt, kun vielä kantapohjatkin kipeytyvät.

Joskus vuosia sitten valitin lääkärille kantapään sivuille ilmestyneitä patteja, mutta ei lääkäri niistä mitään ymmärtänyt. Hän vain kirjasi kertomukseen, että kantapäiden sivulle on ilmestynyt patteja. Tunkisikohan se rasva sieltä ulospäin? Pitää varmaan hankkia huopapohjaiset tossut.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jalkapohjien kipeys
PostPosted: Thu Mar 16, 2017 06:11 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Olen kuullut jalkapohjakivun mainittavan etenkin kilpirauhasen vajaatoiminnan oireena.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jalkapohjien kipeys
PostPosted: Thu Mar 16, 2017 06:53 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 294
Onko tuo ihan jatkuvaa kipua vai onko se pahimmillaan aamuisin ja pitemmän paikallaan olon jälkeen? Plantaarifaskioosi on joku jännekalvon tms tulehdustila, joka ilmeisesti usein tulee näin kevättalvella jäisillä teillä kävelystä. Kyseinen jänne menee koko jalkapohjan mitalta, mutta kipu tuntuu yleensä vain kantapäässä ja voi aamulla sängystä noustessa olla ihan kauhean kipeä ensimmäiset askeleet. Hoitona periaatteessa lepo, mutta usein vaiva pitkittyy ja sitä pitää hoitaa venyttelyillä ja jalkajumpalla, johon ohjeita löytyy netistkin tai sitten jalkaterapeutilta (-terapeutit on amk-tutkinnon suorittaneita). Myös kinesioteippaus voi helpottaa kipua, kun se tukee jännettä (Rocktapen sivuilla oli ainakin pari vuotta sitten teippausohjevideoita).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jalkapohjien kipeys
PostPosted: Thu Mar 16, 2017 09:16 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Heti sängystä noustessa ei ole ongelmaa, mutta hyvin pian alkaa tuntua. Ei sitä levossa kuten esim. tässä tietokoneella istuessa tunnu. Rasituksen jälkeen on kyllä pahana. Tänään rupesi oikeakin kantapää kipuilemaan, silloin tällöin yhtäkkiä oli kuin neulan pistoja.

On totta, että jäätiköllä olen kävellyt paljon ja vinoa pihamaata edestakaisin. Ei vaan millään sula tuo pihamaa. Luulin monta kertaa, että se piha tulee paremmaksi enkä voinut uskoa, että aina vain se on tullut hirmu paljon vaikeammaksi. Luulin, että tänään se sulaa, mutta ei sinne ole lainkaan menemistä. Lumen pinta, joka on aiemmin ollut karkea on sekin nyt peilikirkas. Tänään jouduin rappuja kulkemaan, kun piti kantaa eräässä talossa tavaroita hissin ollessa vasta tekeillä.

Plantaarifaskiitti minulla oli viime tai toissa kesänä. Tuli yhtäkkiä istumisen jälkeen ja oli pari-kolme päivää. Pohjallisia on muokattu, mutta ei niistä taida tulla hyviä. Täytyy koettaa käyttää vain pehmikkeitä kengissä. Kumma, etten aikaisemmin ole tykännyt käyttää kenkiä sisällä ollessani mutta nyt panen kotikengät mielelläni jalkaan, kun sukkasillaan olo on vaikeaa.

Kilpirauhaslääkityksen tasoakin olen miettinyt. Nukkuminen on välillä huonoa ja välillä parempaa. En tiedä, mikä aiheuttaa joskus sitä valvomista. Viime päivinä on ollut kipuiluja myös käsivarsissa, ja nenänielussa on tavallista enemmän aamuisin sitkeää limaa. Palelua ja kuumotustakin on ollut. Näistä epäilen jotakin pientä virusinfektiota. Viimeisenä lisävaivana tänään alkoi yhtäkkiä vasen polvi vaivata. Ei sitä ollut jäätiköllä tai metsässä kävellessä, vaan se alkoi sisällä ollessa kun käännyin nopeasti. Jalka jäi ikään kuin jälkeen ja jotakin nivelkierukassa tapahtui (oikean polven kierukkahan on hajonnut jo monta vuotta sitten). Tämä vasemman polven vaiva oli jo ennen kuin jouduin tänään niitä rappuja ravaamaan. Polvi aiheuttaa nyt hieman ontumista kävelyssä. Vaikuttaa kovasti siltä, että nivelsiteet olivat jostakin syystä (mistä?) löysät ja nivel pääsi liikaa käännöksessä kiertymään. Nivelsiteiden löysyyttä oli erityisesti vuosia sitten kilpirauhaslääkityksen alkuaikoina, kun lääkitys ei ollut kohdallaan. Enpä tiedä nytkään, että onko se kohdallaan. Kalkkikin voi olla koholla ja kertyä nivelsiteisiin.

Venyttelyjä olen kyllä tehnyt. Menen huomenna fysioterapeutille, pääasiallisesti niska-hartiaseudun vuoksi, siihen on lääkärin lähete. Voinhan jutella fysioterapeutin kanssa myös jaloista. Teippiä meillä on, täytyisi etsiä ohje tai pyytää terapeutilta. Uskoisin, että vaiva ei jää kovin pitkäaikaiseksi, kun plantaarifaskiitti aikaisemminkin meni nopeasti pois. Siihen liittyi silloin pahat krampit. Viime päivinäkin on ollut kramppeja tavallista enemmän, vaikka olen jatkuvasti magnesiumia käyttänyt.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jalkapohjien kipeys
PostPosted: Fri Mar 17, 2017 01:54 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Jalkapohjani ovat ajoittain tosi kipeät ja tuntuvat kuin ne olisivat pyöreät (turvoksissa), fysiatri ymmärsi heti mitä tarkoitin. Kipeyden takia jonkun koiruuden rojun päälle astuminen tekee kutaa. Oletan että liittyy neuropatiaan.

Vaiva ei ole ainakaan vielä helpottanut thyroxinin aikana


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group