Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sat Feb 23, 2019 05:08

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: spirometria
PostPosted: Tue Apr 16, 2013 12:57 
Offline

Joined: Thu Jun 23, 2011 11:27
Posts: 19
hei kaikille pitkästä aikaa!! pakko kysyä ,kuuluuko taudin kuvaan heikentyneet puhallusarvot (spirometriassa todettu)..?
mulla siis uloshengitys vajaata, ei jaksa nii ei jaksa.. keuhkoahtaumatautia ja astmaa tk lääkäri tarjosi dg si.. no, hoitavaa lääkettä olen ottanut, ja jaksan paremin kyllä liikkua, mutta tuo ihmetyttää silti että mistä kyse... kivut lihaksissa edelleen ja ns. räjähtävän lihasvoiman käyttöä on minimoitava että pysyn toiminta kykyisenä.. erehdyin työntämään mammaa pyörätuolissa (50kg) mäen päälle ( noin 10 m ja loiva mäki) niin meni 2 tuntia toipua siitä, veti jalat ihan veteliksi ja vatkasivat paremmin kuin tehosekoitin... rappusissa liikkuminen tämän jälkeen olikin homma, piti kaksin käsin roikkua kaiteessa että selvisin alaspäin pystyssä.. tasaista rasitusta jakselen kohtuullisesti.. kivut lihaksisa edelleen ja möyrimistä ja nykimistä 24/7... :?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: näillä mennään..
PostPosted: Tue Apr 16, 2013 02:07 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Hei piiu. Tämä foorumialue (CFS-verkko) on vain keskustelulle tästä sivustosta, siirrän tämän ketjun kohta alueelle CFS.

Erilaiset hengenahdistukset ja hengitysvaikeudet ovat tyypillisiä CFS:lle ja niihin voi liittyä myös heikentyneet PEF-arvot. Tällä foorumilla on tosi monella diagnosoitu "epätyypillinen astma" tai sanottu, että voi olla keuhkoahtauma, vaikka on nuori eikä ole koskaan tupakoinut.

Yksi mahdollinen syy on alfa1-antitrypsiinin puutos tai sen kantajuus (joka voi aiheuttaa samaa oireilua lievempänä). Tämä pitäisi aina tutkia, jos on keuhkoahtauma tai sen kaltaisia oireita ilman syytä. Sinun pitäisi yrittää vaatia lääkäriltäsi testi, se on verikoe.

Yksi mahdollinen syy on lisämunuaisen vajaatoiminta. En tiedä heikentääkö se PEF-arvoja, mutta aiheuttaa kyllä hengenahdistusta, etenkin liikkeessä. CFS:ssä se on hyvin yleinen.

Monilla CFS-potilailla pieniannoksinen naltreksoni auttaa myös hengenahdistukseen.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: näillä mennään..
PostPosted: Tue Apr 16, 2013 05:23 
Offline

Joined: Thu Jun 23, 2011 11:27
Posts: 19
(..minnehän tämän oikein edes lähetin...?? voi hyvänen aika.. joo laita foorumiin..) tämä on niin tätä minun touhu nykyään.. ennen osasin tännekin kirjoitella ja nyt pätkii urakalla.. näin käy vähän väliä päivittäisissä toiminnoissa, yks kaks voikin olla etten osaa käyttää tv kaukosäädintä yms... ja muisti.. niin tuo varmaan jo kertoi sen tasosta...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group