Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Feb 17, 2019 09:32

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Mitäs antigeenitestejä teillä on tehty ja millä tuloksella?
PostPosted: Sun Aug 16, 2015 11:26 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Mitä on tutkittu ja onko tulos ollut positiivinen vaiko negatiivinen meillä, jotka sairastamme tai joilla selkeästi epäillään CFS:ää?

Katsotaas, löytyykö yhtäläisyyksiä meillä ja jotain, mitä kannattaisi muidenkin tutkituttaa itsestään. Pistäkää ko. tutkimuksen nimi sellaisena kuin se on tehty, merkintä onko positiivinen vai negatiivinen tulos ja kirjoittakaa vielä perään selostus, mitä ko. antigeenitutkimus selvittää (ks. malli minulta), jotta varmasti tiedetään, mistä kulloinkin puhutaan (eri sairaaloilla on eri koodit eri testeille, mikä voi olla aika sekavaa). Pistäkää myös lyhyt kuvaus, miksi lääkäri tai itse keksitte ko. antigeeniä testata (näitähän harva tajuaa mitään testata).

+ HLAB27 (selkärankareuma): Tutkittu, koska minulla ollut pitkään niskajumia ja selkäjumia, sekä suvussa erilaisia pehmytkudos- ja reumasairauksia.
- HLA0602 (Pandemrix/narkolepsia): Tutkittu, koska epäilty Pandemrixin laukaisemaa epätyypillistä narkolepsiaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mitäs antigeenitestejä teillä on tehty ja millä tuloksella?
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 05:02 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Antigeeni ei ole nyt kyllä paras sana tähän, se voi tarkoittaa niin montaa eri asiaa. HLA-kudostyyppi olisi varmaankin oikeampi.

Minulta on testattu kaikki, mitä 23andMe testaa, mutta niitä on tosi nihkeä sieltä kerätä, koska niitä ei listata mitenkään selkeästi yhdessä paikassa eikä Prometheasen hakukaan oikein auta.

En usko, että tästä on ihan hirveästi hyötyä, koska näitä on kyllä oikeastikin tutkittu, eikä mitään mullistavia tuloksia ole saatu. Tällä foorumilla tuntuu olevan normaalia enemmän HLA-B27:ää, mitä tutkimuksissa ei ole havaittu, mutta sehän on Suomessa yleisempi kuin muualla.

- HLA-B27 (selkärankareuma): tutkittu infektiopolilla, koska Valtosen mielelstä "joskus vähän sattuu selkään, kenelläpä ei", viittasi selkärankareumaan.

- HLA-0602 (narkolepsia): 23andMe, erityisen merkityksellinen koska aivolisäkkeen vajaatoimintani oireet muistuttivat pitkään paljon narkolepsiaa.

+ HLA-DQA1 (1-tyypin diabetes yms) 23andMe, ei kovin hyvin tunnettu, lisää ainakin ykköstyypin diabeteksen riskiä, mutta onneksi minulla on paljon riskiä vähentäviä geenimuotoja.

- HLA-DQ2 (keliakia)
- HLA-DQ8 (keliakia) 23andMe, keliaakikoilla on käytännössä aina jompi kumpi näistä.

Geenitesteistä muilla foorumilaisilla itseäni kiinnostaisi eniten alfa1-antitrypsiinin puutos, joka ei siis liity HLA:han, kun usealla on ollut siihen viittaavia oireita, mutta parilla testi on tehty eikä ole ollut positiivinen, en muista oliko jollain lievä puutos. (Itsellä siis nega.)

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mitäs antigeenitestejä teillä on tehty ja millä tuloksella?
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 07:32 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
MInulla HLA-B27 positiivinen (reaktiivisia niveltulehduksia ym.) ja alfa-1-antitrypsiini negatiivinen (keuhoissa pienten keuhkoputkien ahtaumaa, pitkällisiä keuhkoinfektioita usein, jonkinlaisia kasvaimia).
Reumafaktori negatiivinen, ANA ja ENA negatiiviset. Sjögrenin syndrooma negatiivinen. Keliakia ja suolistosairaus, esim. Crohnin tauti (en muista mikä sen kokeen lyhenne oli) negatiivinen. Tänään otettiin "munasarjaspesifinen" antigeeni CA-125. Munasarjassa kystoja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mitäs antigeenitestejä teillä on tehty ja millä tuloksella?
PostPosted: Wed Dec 09, 2015 10:59 
Offline

Joined: Sun Oct 18, 2015 09:23
Posts: 486
Tuma, vasta-aineet (S-SSAAbBl +/-):

En tiedä miten voi olla mahdollista, mutta minulla on ollut SSA-antigeenille Ro60 reaktio, mutta ei vasta-aineita antigeenille Ro52.

Muut antigeenitestit ovat olleet negatiivisia, esim. HLAB27.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group