Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sat Nov 18, 2017 01:21

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Mitä näistä arvoista voisi päätellä?
PostPosted: Mon Oct 31, 2016 02:55 
Offline

Joined: Mon Oct 31, 2016 01:28
Posts: 5
Pahaa sairastelua nyt pari vuotta takana (pitkä reaktiivinen artriitti Salmonellasta, neurologisia oireita, infektioita). Mitä nämä Ly-Diffi -arvot voisivat kertoa? Kuuluuko CFS kuvaan?

Ly-T-CD3 67 % (56-86)
Ly-CD19-B 18 % (5-22)
Ly-CD4-T 49.9 (33-58)
Ly-TT-CD8 18 % (13-39)
Ly-NK 15 % (5-26)
Ly-T-CD4/8 2.8 (0.8-3.7)
B-T-CD3 0.67 (0.75-2.76)
B-B-CD19 0.18 (0.08-0.62)
B-T-CD4 0.507 (0.404-1.612)
B-T-CD8 0.18 (0.22-1.13)
B-NK 0.14 (0.08-0.72)

C3 välillä alhaalla, Borrelia IgM rajalla 9, Fidd hiukan koholla tai rajalla 0.5/0.6, CK 26, Lymfosyytit 1,12.
CMV IgG 95, Clamydia Pneumoniae 8.9.
ANA titteri 80, homogeeninen värjäytymiskuvio. ENAL 0.6 <0.7.
Vuosi sitten MRI pää puhdas, peruslikvor ja borrelia likvor puhtaat (1 valkosolu, jakautuneita soluja ei katsottu).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mitä näistä arvoista voisi päätellä?
PostPosted: Mon Oct 31, 2016 08:49 
Offline

Joined: Sun Oct 18, 2015 09:23
Posts: 479
Katinka, minulla on ollut salmonellasepsiksen jälkeinen syndrooma. Tsekkaas: http://www.sepsis.org/sepsis/post-sepsis-syndrome/.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mitä näistä arvoista voisi päätellä?
PostPosted: Tue Nov 01, 2016 06:04 
Offline

Joined: Mon Oct 31, 2016 01:28
Posts: 5
Mut siihen jälkisepsikseen kuului oireina?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mitä näistä arvoista voisi päätellä?
PostPosted: Tue Nov 01, 2016 09:05 
Offline

Joined: Sun Oct 18, 2015 09:23
Posts: 479
Nämä tunnistin tuon linkin oireista heti sellaisiksi, joista itse kärsin:

- aluksi insomniaa, joka muuttui vuosien kuluessa hypersomniaksi.
- Äärimmäinen väsymysaika, jolloin nukuin pahimmillaan 22 tuntia vuorokaudessa.

- Järkyttäviä kipuja, joihin kuului mm. nämä listassa mainitut lihas- ja nivelkivut.

- Keskittymiskyky oli sitä luokkaa, että joka viikko sattui isompi haaveri.
- Myös testeissä todettiin alentunut kognitiivinen kyky.
- Muisti oli niin huono, etten muistanut jo opittuja asioita, en ymmärtänyt helppoakaan tekstiä, en pysynyt TV:n mukana sekä edes neljän numeron sarjan oppiminen ei onnistunut.

- Yhdessä vaiheessa en voinut enää kävellä kuin sisällä lyhyitä pätkiä ja portaisiin tarvitsi avustajan.
- Suihkussa jaksoin käydä kerran viikossa, mikä tuntui maratonilta, ja olin kaikenkaikkiaan täysin läheisten hoidettevana.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group