Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Mon Sep 25, 2017 07:18

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 274 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Author Message
 Post subject: Re: Outo tulehdus tuli päälle
PostPosted: Wed Dec 21, 2016 11:13 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1724
Mittautin joku päivä sitten mykoplasma-vasta-aineet uudelleen. Lokakuussa AbG-tulos oli vähän päälle 200. Haluan tietää, onko se laskussa. Mittausten tulkintaa vaikeuttavat eri laboratorioissa käytetyt eri menetelmät, joilla on ihan erilaiset viitearvot (joissakin viite on alle 45 ja joissakin alle 10). Minulla alemmalla viitteellä AbG-tulokset ovat olleet alle 0,1 ja ylemmällä 78-205. 205 ei merkitse sairautta. AbM on viitteeseen alle 10 verrattuna ollut 0,3-3,1.

Näytin tuloksiani muutamilta vuosilta eräälle infektiosairaudetkin alakseen ilmoittavalle lääkärille. Hän vähän ihmetteli niitä, että mitenkä tulkita. Hän lupasi ottaa selvää niistä, mutta eipä hän ole soittanut minulle. Uudet tulokset saanen joulun jälkeen. Kun tästä lähtien menee johonkin laboratorioon mittauttamaan niitä, niin täytyy ensin kysyä, että mitä menetelmää siellä käytetään, ovatko tulokset vertailkukelpoisia aikaisempien tulosten kanssa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Outo tulehdus tuli päälle
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 07:31 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1724
Mycoplasma-vasta-aineet nousevat ja laskevat vuorotellen vuosien varrella. Korkeimmat vasta-ainetasot ovat olleet runsaiden oireiden aikana.

Uusi ajatukseni on, että minulla saattaa olla enterovirus tai saan toistuvia entrerovirusinfektioita. Nyt lienee taas sellainen kausi. Suussa ja nielussa on ongelmia ja on paikkaa vaihtavia kipuja. Sellaista on ollut paljon historiassani. Joinakin vuosina oli saman vuoden aikana useita oirejaksoja, joissa oireet kulkivat rataa suu-nielu-ruokatorvi-maha-suolisto. Myös muita oireita saattoi olla. Suussa oireet olivat aftan kaltaisia, ei ehkä ihan presis aftoja. Kutsuin sitä läikkätaudiksi. Nyt kun olen lukenut enteroviruksesta, niin kyllä kovasti tulee noista toistuvista jaksoista mieleen enterovirus.

Sitten muutamaan vuoteen ei ole niitä aftamaisia läikkiä ollut juurikaan, joku yksittäinen ehkä, mutta muita oireita on ollut ajoittain. Tällä hetkellä olevat suuoireet ovat muunalaisia. Miehellänikin on ikään kuin herpes huulen alapuolella. Nielemisvaikeuksia ja hengitysvaikeuksia on ollut minun muistiinpanojeni mukaan usein, kuten tämän vuoden elokuun-syyskuun "infektiossakin". Nielussa pääasiallisesti vasemman puolen oireet toistuvat. Eilenkin tuli yksi riisiryynin muotoinen ja pari pyöreää pallukkaa vasemmasta risasta, ne täynnä sädesienipesäkkkeitä. Lisäksi suolaista limaa valahtelee joskus. Mutta mitä kaikkea muuta taudinaiheuttajaa niissä palleroissa lisäksi voikaan olla! Tänään nielu ikään kuin niukahti vasemmalta puolelta kaksi kertaa. Nielaisin ehkä pään ollessa jotenkin poikkeuksellisessa asennossa. Sattui aika lailla.

Nivel- tai jännekivut ovat kummallisia, vaihtavat paikkaa aika nopeasti. Viime viikolla ykskaks kipeytyi vasen jalkaterä, jalkapohjan kaaret heikot, kesti kaksi päivää. Huom., jonain vuonna minulla samalla lailla tuli plantaarifaskiitti kantapään seudulle, kesti kaksi päivää. Isovarpaan tyvi punoittaa ja on kipeä. Isovarvas ei jaksa ottaa koko painoa, vaan jalan kallistuessa sisään päin alkaa kääntyä muita varpaita kohti. Tänään myös oikean isovarpaan tyvi vähän aristaa. Ristinikaman vierus oikealta kipeytyi viime viikolla, ei ole enää kipeä. Tänään oireilee vasen olkapää.

Eilen illalla vasemman jalan varpaat punoittivat ja molemmissa jalkaterissä laskimot pullottivat. Aamulla molempien jalkojen varpaat tuntuivat oudolta, olisikohan ollut lievää tuntopuutosta?

Olen jossakin ehkä kertonut elukanpuremasta, joka on pysynyt pienenä punaisena näppynä reidessä kauan, nyt jo kolme vuotta. Se näppy on joskus muiden oireiden aikaan tehnyt uuden tai pari "sattelliittinäppyä" parin cm:n päähän. Ne häviävät pian. Joskus oli jo kolme satelliitia. Tämän syyskuun alun oireiden aikana näppyjä oli yhteensä jo viisi, ja uudet tulokkaat ovat aina etempänä alkuperäisestä. Olenkohan joltakin öätökältä saanut jonkin patogeenin, jonka leviämistä vajavainen immuunipuolustukseni vielä pystyy joten kuten estämään. Suussa oleva infektio rasittaa kylläkin puolustusjärjestelmääni.

Tämmöistä tämä elämä on. Oli minulla tänä vuonna sentään hyvääkin aikaa kevättalvi ja kevät.
Edit 13.9.: nyt tuo taitaa olla jo ohi, toivottavasti.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Outo tulehdus tuli päälle
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 12:48 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1724
Ei, tämä on kummallista, olo vaihtelee ihan hyvästä sairaaseen. Pientä päänsärkyä on vasemmalla ollut ja nivelkipuja.
Uusia tuloksia: Valkosolujen määrä romahtanut muutamassa päivässä aika paljon. Edellisellä kerralla (8.9.17) 7,9 ja 12.9. 4,6! Noin matala ei ole ollut aikaisemmin. Mitähän tää pieni päänsärky meinaa?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Outo tulehdus tuli päälle
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 06:15 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1724
On ollut taas limaisuutta nielussa, se tulee ilmeisesti henkitorvesta, pitää kakoa äänihuulista sitä iltaisin makuulle mennessä. Myös nenänieluun tulee limaa jostakin. Vasen sierain on joskus hieman tukkoinen - turvonnut? Paikkaa vaihtelevia nivel/jännekipuja oli. Kummasti kävelykin meni jotenkin etukumaraksi, reisien kulma vartaloon nähden pieneni. Alaraajakramppeja on ollut suunnilleen joka aamuyö.

Mietin että liittyvätköhän nuo limailuoireet siihen, kun olen alkanut syödä uutta omenasatoa. Olen joskus muunakin vuonna miettinyt, että olenko allerginen omenille. Nyt pari päivää on ollut parempaa, vaikka olen jokusia omenia syönyt. Ehkä tämä on vain väliaikainen parempi vaihe. Olossa on vaihtelua, jonka syytä en tiedä.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 274 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group