Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu May 23, 2019 02:58

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Mon Sep 01, 2014 12:45 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Moi,

Onko joillakin teillä sekä CFS, että jokin tulehduksellinen suolistotauti, kuten Chronin tauti? Jos on molempia niin miten tulehdusjaksojen aikana jakselette? Tuleeko silloin kovaa väsymystä tai keskittymishäiriöitä? Entä onko lääkkeiden kanssa ollut ongelmia? Sietääkö maha/suolisto normalisti niitä?

Sain juuri diagnoosin Chronin taudista ja mulle ei meinaa sopia mikään lääkitys. Suoliston tulehtuneisuus pahenee yhdestäkin lääkkeestä jo selvästi ja kivut on sen mukaiset. Mutta olen myös huomannut, että kun tulehtuneisuus on pahimmillaan, on myöskin hyvin väsynyt olo ja keskittyminen on välillä ihan mahdotonta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Chronin tauti
PostPosted: Mon Sep 01, 2014 04:53 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Täällä taisi olla useampiakin IBD-potilaita (esim. Luna ja nappikauppias) ja useimmilla on kai juuri Crohnin tauti. Se tuntuu yhdistyvän erityisesti CFS:ään liittyviin kollageenijuttuihin, kuten EDS/Asperger. Tunnen paljon Crohn-potilaita ja melkein kaikilla on Asperger-diagnoosi tai selviä Asperger-piirteitä.

LDN:hän on ylivoimaisesti paras lääkitys Crohnin tautiin, mutta siihen on paljon muitakin hyviä hoitoja esim. lisäravinnepuolella. Kannattaa tutustua kirjaani Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin, siinä on paljon aiheesta.

Tärkeää on tietenkin myös varmistaa riittävä ravitsemus, käytännössä lisäravinteilla. Esim. suolistosairaalla on lähes varmasti mm. B12-vitamiinin puutos.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 08:12 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Minulla on kalprotektiini negatiivinen, joten sen mukaan ei olisi tulehduksellisia suolistosairauksia.

Lopetin varmuuden vuoksi monivitamiinin käytön. Rautaa en ota, koska kuntoutuksessa en viitsi ruokalassa alkaa tiputtelemaan tippoja. Kuntoutuksen loputtua menen ensin mittauttamaan rauta-arvoja, jotta saan tietää lähtölukemat. Metyylikobalamiinia olen ottanut, mutta metyylifolaattia ei nyt täältä saa, vaikka ennen olen saanut. Sitä voisi varmaan tilata paiikalliseen Lifeen. Eilen sain kuntoutuksessa päätöksen saada mausteettomia ruokia. Olipa todella hyvää ruokaa eilen se maustamaton.

Minä ihmettelen tuota yleensä vähän oireita aiheuttavien ruokien listaa, jonka sain ravintioterapoeutilta. Siinä on mm. paprika, jota en voi missään nimessä syödä, happamat hedelmät sitruuna, greippi ja appelsiini. Sitruunaa tai greippiä en söisi millään, appelsiinia joskus syön, mutta vain imen mehun. Appelsiinin kalvot ärsyttävät suolta, tomaatin kuoret eivät sula. Kiivistä sain kurssilla ollessani ripulin, tosin otin samoihin aikoihin proteiinijuomaa, joten en tiedä kumpi aiheutti. En nyt ota proteiinijuomaakaan. Mustikat olen nyt jättänyt pois, enkä syö tällä hetkellä mitään marjoja enkä omenia. Kuntoutuskurssilla syön päärynöitä ja banaania. Banaanista jää kamala lima kurkkuun joka aiheuttaa nielemisvaikeutta. Se on varmaan sitä banaania itseään, täytyisi ehkä syödä aina jotakin sen banaanin jälkeen.

Kun Tyksistä ei kuulu mitään, niin aloitan perusteelliset vatsatutkimukset yksityisellä. Ensiksi ruoka-aineallergiakokeet, ja sitten jos saan magneettikuvauksen. Tyksissä tehtiin vain ultraus, jossa eivät esimerkiksi kiinnikkeet näy.
Harmi, jos olen omenalle allerginen. Olen tehnyt jalostamalla paljon omenapuita. Olen syönyt omenia yleensä valtavasti.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 09:42 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Moi,

Niinkuin tuonne toiselle lehdelle jo kirjoitinkin, niin kalprotektiinikoetta ei käytetä diagnoosin tekemksessä. Se ei ole riittävän luotettava. Diagnoosiin tarvitaan tähystys ja koepala.

Mainitsit tuossa monta hedelmää ja marjaa, jotka ovat myös minun välttelylistallani. Tämä oma listani on saatu Syneystä Australiasta Royal Prince Alfred sairaalasta, joka tutkii mm allergioita ja yliherkkyksiä. Heidän mukaansa on olemassa ihmisiä, jotka eivät siedä kasvisten luonnollisia kemikaaleja nimeltään salisylaatti ja amiini. Monet Crohnin tautia ja esim atopiaa sairastavat hyötyvät näiden aineiden välttelystä. Salisylaatit toimivat mikrobeja vastaan estäen kasvin syödyksi tulemisen. Kun kasvin hedelmä kypsyy, salisylaattien määrä hedelmässä vähenee. Amiineita taas on lihassa, broilerin nahkassa ja ruskistetuissa kasviksissa sekä joissakin kasviksissa. Aivan tuoreessa kalassa (1pvä pyytämisestä) ja naudanlihassa (alle viikko teurastuksesta) ei ole juurikaan amiineita. Possussa on niitä runsaasti. Eniten salisylaatteja tai amiineja on seuraavissa kasviksissa, hedelmissä ja marjoissa: melkein kypsä avokaado, herukat, karviainen, vadelmat, karpalo, kirsikka, sitrushedelmät, taateli, kuivatut hedelmät, viinirypäleet, kiivi, passion-hedelmä, ananas, luumu, mansikka ja tomaatti. Lisäksi iso liuta muita kasviksia ja mausteita. Näissä on 1000-kertainen määrä salisylaatteja verrattuna kuorittuun päärynään.

Koitapa syödä golden delicious tai red delicious omenaa kuorittuna. Kuorissa on salisylaatteja. Nämä kaksi lajiketta ovat helpoimmin siedettyjä salisylaattien osalta. Niissä on vain 10-kertainen määrä salisylaatteja verrattuna kuorittuun päärynään. Muissa australialaisissa omenissa on testien mukaan paljon salisylaatteja mutta näissä on vain vähäsen. Suomalaisia omenalajikkeita ei ole testattu salisylaattien osalta.

Seuraavassa ryhmässä on 100-kertainen määrä salisylaatteja verrattuna kuorittuun päärynään:
omenat (paitsi red ja golden delicious), aprikoosi, oikein kypsä avokaado, banaani, mustikka, viikuna, kuorittu viinirypäle, mango, nektariini, papaija, kuorittu persikka, kuorittu persimon, granaattiomena, rambutaani, raparperi, cantaloupemeloni, kuorittu tomaatti ja vesimelooni.

Laitoin listat tähän siksi, että jos olet jo huomannut näiden kanssa ongelmia, voit testata olisiko kyseessä tämmöinen yliherkkyys. Voin antaa lisätietoja ruoka-valiosta jos haluat.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 10:04 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Mahdollisia ruokayliherkkyyksien syitä on monia. Voi olla yksittäiselle ruoalle yliherkkä tai allerginen, sitten on esim. FODMAPit (joissa omena on pahimpia), nuo Stressiessin mainitsemat salisylaatit sekä oksalaatit ja histamiini. Moni on usealle eri, CFS:ssä histamiinin ja FODMAPien sanotaan olevan yleisimpiä yliherkkyyksiä. Crohnin tautia on hoidettu vähäkuituisella LOFFLEX-ruokavaliolla, jossa vältellään "perinteisen" kuidun lisäksi erityisesti noita kuituisia hedelmiä ja kasviksia kuten sitrukset tai persimoni. (Joo, minulla on se kirja tästä aiheesta johon nyt taas vaihteeksi odottelen yhden kustantajan päätöstä.)

Esim. kiivissä on vähän FODMAPeja, mutta oksalaatteja, histamiinia ja salisylaatteja aika paljon. Omenassa ei pitäisi olla kuin FODMAPeja ja salisylaatteja. Siinä mielessä nuo salisylaatit olisivat hyvä arvaus, eli ongelmasi olisivat mahdollisesti salisylaatit - joita melkein kaikissa mausteissakin on paljon - ja kuidut, sekä kurkkuun jäävät ruoat, ei allergia. Jos kyseessä olisi allergia, niin nykyään on myös joitain "hypoallergeenisiä" omenoita, mutta en tiedä niiden saatavuudesta Suomessa. Allergioiden suhteen Golden Delicious on jopa pahin, tavallisista omenoista Jonagold on väitetysti paras.

Eli tuollahan voisi testata, että siedätkö kuorittua Golden Deliciousta.

Metyylifolaattia saa nykyään Ruohonjuuresta.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 12:34 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Golden deliciousta syön mieluiten, olen syönyt myös punaista. Jonagoldiakin oli kotona vähän akaa sitten. Melkein kaikki hedelmät syön kuorittuna. Olen tuonut tänne kuntoutuspaikalle oman kjuorimaveitsen päärynöiden kuorimista varten. Tänään otin ruokalasta välipalaksi bannaanin. Yhden kerran söin jonkun, olikohan nektariini, siinä oli melko kirpeä kuori, yritin kuoria sen. Persimoneja olen kyllä syönyt, ja kuorineen, silloin, kun niitä saa halvalla. Nyt olen leivällä syönyt kurkkua, jota en normaalisti syö, mutta kun ne ovat välipalaksi saamieni leipien päällä. Tomaattiakin olen syönyt leivällä, niissä viipaleiss aon vähän sitä kuorta, mutt joskus ruokalassa on tomaattiastiassa jäljellä kuorellisia kantapaloja, ei paljon innosta.

Harmi, jos olen omenille allerginen, kun meillä on loppukesällä todella paljon omenaa. Teen siitä pakastimeen sosetta, jota käytin puurossa ja omenapiirakoissa.

Tuntuu siltä, että herkkyys vaihtelee ajan kanssa, joskus ilmeisesti aiheutuu joistakin ruoista ongelmia, joskus ei.

Turun Ruohonjuuresta kysyin metyylifolattia, mutta ei ollut.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 04:06 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Jatkan vielä hieman tuosta RPAH-välttelydietistä. Salisylaatti- ja amiiniyliherkkyys (histamiini on muuten yksi amiineista) ilmenee niille tyypillisellä tavalla pienellä viiveellä yliherkkyyttä aiheuttavan ruoka-aineen syömisestä. Joillekin oireet tulevat tunneissa, "vääränlaisen" ruoan syömisestä, monille päivän-parin viiveellä. Siksi voi olla hyvin hankalaa tietää tarkalleen, mille ruoka-aineelle on allerginen, ellei jätä kaikkia potentiaalisia ongelmien aiheuttajia kerralla pois. Sitten onkin helpompi lisätä ruoka-aineita takaisin ruokavalioonsa yksi kerrallaan.

Puhutaan ns reagointikynnyksestä. Se tarkoittaa sitä, että jotkut voivat syödä enemmän esim salisylaatteja sisältäviä ruokia kuin toiset mutta heti kun ensimmäiset oireet tulevat, on kynnys ylitetty. Toiset taas eivät siedä paljoakaan salisylaatteja. Reagointikynnys on siis eri ihmisillä erilainen. Kyse on oikeastaan salisylaattien kertymästä. Jos syö maanantaina yhden omenan, saa tietyn annoksen salisylaatteja mutta siitä ei välttämättä saa oireita. Jos syö seuraavana päivänä toisen samanlaisen omenan, saakin oireita. Jos pitää viikon väliä niin ettei syö omenia lainkaan, voi mahdollisesti huoletta syödä toisen omenan viikon päästä saamatta oireita. Jos sitten menee syömään tiistaina appelsiinin voikin siitä saada jo oireita. Vaikka kuorellisessa päärynässä on melko vähän salisylaatteja, voi torstaina syöty päärynä riittää pitämään salisylaattikertymän niin suurena, että seuraavana maanantaina syöty omena aiheuttaa sittenkin oireita kun tuo reagointikynnys päärynän kerryttäessä salisylaattien määrää ylittyy. Kun useista eri ruoka-aineista saa salisylaatteja, voi oireet ollakin sitten jo jatkuvia. Sama koskee amiineita ja glutamaatteja. Glutamaatteja on mm herneissä, hiivoissa (paitsi leivontahiiva) ja natriumglutamaatissa.

Minun tapauksessani oireet tulevat usein 1-4 päivän viiveellä. Jos haluan nauttia puoli pullollista punaviiniä, missä on sitten todella paljon erilaisia lisäaineita sekä salisylaatteja, tunnen oireiden pahenevan alkaen noin 2 vrk viinin nauttimisesta ja ne oireet ovat minulla pahimmillaan viikon päästä viinin juomisesta ja rupeavat häviämään kahden viikon päästä sen juomisesta. Kolmen viikon päästä oireet ovat lähestulkoon poissa, jos olen onnistunut olemaan tiukalla välttelydietilläni.

Välttelen siis amiineita, salisylaatteja, glutamaatteja ja kaikkia niotä lisäaineita, jotka eivät ole luonnosta peräisin. Toisin sanoen E-koodeista kaikkia muita paitsi nelosella alkavia ja niistäkin joitakin. Valitettavasti tämä australialainen sairaala omistaa sen kirjan tekijänoikeudet, jossa nuo välteltävät ruoka-aineet on lueteltu, joten täydellisen listan julkistaminen ei taida olla ihan laillista. Voin silti lähettää lisätietoja sähköpostilla. Tai jos osaat englantia, niin voin laittaa tänne internet-linkin heidän sivuilleen.

Tämä dietti ei ole mikään ihmeparannus keino mutta se voi auttaa pitämään oireet mahdollisimman vähäisinä tai mahdollisesta oireet voivat jäädä kokonaankin pois, kunhan pysyy välttelydietillä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 04:23 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tekijänoikeudet eivät koske moisia listoja, samalla lailla kuin esimerkiksi ruokareseptin ainelistaa ei suojaa tekijänoikeus, vaan ainoastaan ohjeiden kirjoitusasua. Tosin noita listojahan on kyllä netissäkin jo.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 16, 2016 07:22 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Viimeksi otetuissa ruoka-aineallergaitesteissä ei tullut mitään allergioita (IgE- ja prick-testit). Nyt ei ollut lainkaan omenan IgE:tä testissä. Prickisssä se oli negatiivinen. Ilmeisesti minulla on jotakin omenaa kohtaan allergiaa, koska jossakin aikaisemmassa IgE-testissä tulos on omenan kohdalla >35. Voisiko tuokin vaihdella eri aikoina?

Nuo testit eivät varmaan pysty osoittamaan viivästynyttä yliherkkyyttä. Ovatko ne yleisiä?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 16, 2016 07:26 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Viivästyneet yliherkkyydet ovat varsin yleisiä. Niitä voi testata iholla ns. lapputesteissä, joissa ruoka-ainetta pidetään iholla jopa pari päivää.

Mutta sitten on tosiaan vielä näitä yleisempiä (siis useaan eri ruokaan kohdistuvia) intoleransseja kuten salisylaatti-intoleranssi.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 16, 2016 07:54 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Minullakin oli suolisto-oireilun ollessa pahimmillaan tämä salisylaatteja ja amiineja välttelevä ruokavalio testissä hyvin tiukalla välttämisruokavaliolla. Oirepäiväkirjan perusteella pystyi pääsemään myös viivästyneiden reaktioiden jäljille. Kumpaakaan herkkyyttä ei minulla satuttu toteamaan, mutta tuo oirepäiväkirja oli kyllä hyvin hyödyllinen. Minulla vaihdeltiin välttelyjaksoja ja altistusjaksoja ja lopuksi niiden oirepäiväkirjoja vertailtiin. Toki tehtiin myös kaikki mahdolliset allergiatestit, labrat, ihopistokokeet jne., otettiin koepalat suolistosta ym.

Vaikka minun kohdallani ei ruokavaliolla ollut oireisiini mitään vaikutusta, niin mielestäni asia (kerrankin) tutkittiin julkisella tuolloin todella hyvin. Toivottavasti teillä itse kullakin on lääkäri, joka malttaa paneutua asiaan ajan kanssa, koska tuon oirepäiväkirjan pitäminen ja välttämisen ja altistamisen vaihtelu vie varsin paljon aikaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Tue Feb 16, 2016 08:24 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Ei varmaan koko Turusta löydy sellaista lääkäriä. Ei muitakaan, pahempia haittojani lähdetä Turussa selvittämään.

Olen ajatellut tehdä itse lappukoetta raaputtamalla ihoa ja laittamalla mahdollista allergeenia siihen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja Crohnin tauti
PostPosted: Thu Feb 28, 2019 04:59 
Offline

Joined: Thu Feb 28, 2019 04:06
Posts: 98
prada outlet
mbt shoes
air jordan uk
cheap jordans
coach outlet
fitflops sale clearance
red bottoms
nike outlet online
coach bags
adidas wings shoes
coach outlet online
city royals jerseys
coach outlet online
nike factory store
coach factory outlet online
michael kors outlet clearance
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
mbt shoes
birkin handbags
gucci outlet online
michael kors outlet clearance
kyrie 2
diamondbacks jerseys
air jordan 3
nike outlet store
nike flip-flops
coach factory outlet
gucci outlet online
fjallraven kanken
prada handbags
pandora charms sale clearance
kate spade outlet
adidas neo shoes
louboutin outlet
air jordans
coach outlet store
canada goose
north face outlet store
true religion jeans
instyler ionic styler
uboutin shoes
pandora charms sale
coach outlet online
canada goose coats
coach outlet sale
fitflops sale clearance
coach factory outlet online
coach outlet store online
birkenstock sandals
coach factory outlet
mac makeup
ugg outlet sale
oakley sunglasses outlet
giants jerseys
marc jacobs handbags
christian louboutin shoes
mcm outlet store
coach handbags clearance
raiders jerseys
coach factory outlet online
louboutin outlet
denver broncos jersey
fitflops
true religion outlet store
louboutin outlet
cheap mlb jerseys
louboutin pas cher
kate spade outlet
mlb jerseys
nike tn
soccer jerseys
cheap air jordans
rolex watches
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
coach outlet online
air max
uggs
kate spade outlet
ralph lauren outlet
kate spade outlet online
nike shoes
cheap jordan shoes
ugg outlet clearance
cincinnati bengals jersey
coach outlet store
canada goose outlet store
rangers jersey
nike outlet
cheap jordan shoes
louis vuitton outlet online
toms shoes
toms outlet online
christian louboutin shoes
nike max
versace clothing
coach outlet store
christian louboutin outlet
hermes
ed hardy outlet
cheap air max
uggs outlet
coach outlet clearance
uggs outlet
birkenstock sandals
coach outlet online
ralph lauren outlet online
canada goose
pandora charms sale clearance
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
browns jerseys
patriots jerseys
fitflops sale clearance
pandora charms
miu miu shoes
air max 2015
coach outlet canada
coach purse
adidas shoes
gucci outlet online
christian louboutin shoes
michael kors bags
nike outlet online
fitflops
cheap jerseys
kate spade outlet online
louboutin outlet
polo outlet store
coach outlet online
coach outlet online
ugg boots women
coach outlet online
fitflops
moncler jackets
parajumpers jacket
moncler outlet online
cardinals jerseys
blue jays jerseys
ed hardy
christian louboutin outlet
moncler pas cher
true religion outlet
new balance outlet store
louis vuitton purses
cheap mbt shoes
lacoste polo shirts
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
valentino outlet
true religion jeans
coach factory outlet
pandora charms
ralph lauren polo
superdry clothing
asics shoes
ugg
louis vuitton outlet store
nike air force
true religion jeans
jordans
moncler outlet online
uggs outlet
pandora charms outlet
yeezy boost 350 v2
pandora jewelry
ralph lauren pas cher
ugg italia
coach outlet online
pandora jewelry outlet
air jordan
moncler jackets
off-white clothing
nike factory outlet
coach outlet clearance
true religion outlet store
coach outlet online
prada outlet
miu miu shoes
nobis jackets
tory burch outlet store
canada goose canada
coach factory outlet
gucci outlet store
moncler jacka
chaussure louboutin femme
ralph lauren polo
pandora canada
kate spade outlet online
jordan 12
nike outlet store online
pandora charms
pandora charms
fitflops outlet
christian louboutin shoes
true religion outlet
asics shoes
coach outlet canada
air huarache
nike shoes
jordan shoes
michael kors outlet store
adidas wings
new england patriots jersey
yeezy boost 350
valentino
manolo blahnik
coach handbags
discount oakley sunglasses
air max 97
mulberry handbags
michael kors outlet online
cheap jordans
mont blanc pen
ugg outlet
uggs outlet online
coach factory outlet online
kate spade outlet store
air jordan 14
air max shoes
minnesota vikings jersey
true religion jeans
jimmy choo shoes
valentino shoes
cowboys jerseys
pandora sale clearance
cheap mlb jerseys
adidas nmd
hermes bags
toms shoes
converse shoes
seattle seahawks jersey
the north face jackets
adidas yeezy shoes
prada outlet
cnaada goose outlet store
ed hardy
ugg outlet
nike hyperdunk
nike outlet store
coach factory outlet
uggs outlet
toms
timberland boots
moncler
michael kors outlet online
cheap snapbacks
coach outlet
north face outlet store
adidas nmd
columbia outlet store
michael kors handbags outlet
adidas ultra boost
pandora jewelry outlet
louboutin shoes
coach outlet store online
canada goose coats
prada outlet
kevin durant shoes
ralph lauren outlet online
rolex replica watches for sale
pandora jewelry outlet
ferragamo outlet store
true religion jeans outlet
revolution 3
reds jerseys
chaussures christian louboutin
kobe shoes
kate spade outlet online
polo outlet
louboutin outlet
kobe shoes
snapback hats
adidas yeezy boost
canada goose outlet store
coach outlet store online
coach outlet
coach outlet online
coach factorty outlet store
nobis outlet
columbia outlet
nike air max schweiz
cheap jordans free shipping
red sox jerseys
marlins jerseys
pandora rings
canada goose coats
chrome hearts outlet store
malone souliers shoes
swarovski jewelry outlet
ralph lauren polo
giuseppe zanotti outlet store
coach factory outlet online
nike presto
air max outlet
kate spade handbags
coach outlet store
kate spade bags
nike blazer
air max 2017
gucci bags
pandora jewelry outlet
fitflops sale clearance
supra shoes
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
mbt shoes
clarks shoes
canada goose coats
arcteryx jackets
canada goose outlet
lebron 13
coach factory outlet
moncler outlet online
birkenstocks
coach outlet store
ed hardy
adidas outlet store
pandora jewelry canada
coach outlet online
fred perry
rolex replica watches
michael kors outlet clearance
air jordan retro
polo ralph lauren outlet online
under armour shoes
canada goose
pittsburgh steelers jersey
kate spade outlet online
cardinals jerseys
nhl jerseys
adidas superstars
moncler coats
cheap oakley sunglasses
ed hardy outlet
coach factory outlet
nike outlet store
off white clothing
pandora charms outlet
fred perry
barcelona jersey
adidas outlet store
polo ralph lauren outlet online
curry shoes
cheap snapbacks
air jordan 4
coach factory outlet online
nike roshe
angels jerseys
toms
true religion outlet
ed hardy shoes
air max pas cher
eagles jersey
celine outlet
coach outlet sale
chi flat iron
true religion outlet store
ugg boots clearance
patriots jerseys
nike air force 1
nike tn
fitflops sale clearance
adidas nmd r1
coach outlet store online
vibram fivefingers outlet
cubs jerseys
coach outlet online
san diego chargers jerseys
coach outlet store
suicoke sandals
louis vuitton
christian louboutin outlet
coach factorty outlet store
ugg
canada goose coats
cheap jordans
devil rays jerseys
coach outlet store
nike outlet store
twins jerseys
air force 1
north face jackets
fila shoes
coach canada outlet
juicy couture
true religion outlet store
adidas yeezy boost
pandora outlet
falcons jerseys
coach outlet store
ugg outlet store
nike kd 10
coach outlet online
coach factory outlet online
toms outlet store
air max
michael kors outlet clearance
nike outlet online
canada goose sale
tigers jerseys
ralph lauren uk
coach factory outlet online
coach outlet online
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren outlet online
adidas ultra boost
oakley sunglasses outlet
foamposite shoe
nike basketball shoes
coach outlet clearance
valentino outlet
ugg boots sale
vans shoes
canada goose outlet
moncler jackets
curry 5 shoes
coach outlet online
ugg boots outlet
moncler outlet online
dolce & gabbana Outlet
nike outlet store
true religion
louboutin outlet
true religion outlet
true religion outlet
coach outlet store online clearance
north face outlet online
adidas store
ray ban sunglasses
coach handbags outlet
nfl jerseys
mcm handbags
uggs outlet
ugg boots
cheap jordan shoes
ralph lauren outlet
pandora jewelry store
mlb jerseys
clarks
adidas ultra boost
cheap ugg boots
ravens jerseys
cheap jordan shoes
balenciaga triples
mac cosmetics
jimmy choo shoes
brewers jerseys
adidas uk
converse shoes
puma shoes
nike outlet
jets jersey
nike air max 90
suicoke sandals
true religion
birkenstock outlet
adidas slides
kappa clothing
nike outlet
michael kors outlet clearance
supreme clothing
nike free flyknit
air jordan shoes
canada goose outlet
ugg boots
ugg outlet
coach factory outlet store
true religion outlet store
polo ralph lauren
new balance shoes
fitflops sale clearance
ronaldo jerseys
cheap nike shoes
michael kors outlet clearance
kate spade outlet online
dodgers jerseys
miu miu handbags
yeezy shoes
bape hoodie
kate spade outlet
ralph lauren outlet online
nike sneakers
ralph lauren uk
chelsea jersey
broncos jerseys
polo outlet store
nike free run
coach outlet online
nike outlet online
coach bags
reebok outlet
louis vuitton outlet online
packers jersey
le coq sportif
yankees jerseys
vikings jerseys
ralph lauren uk
michael kors outlet online
tods outlet online
seahawks jerseys
converse shoes
coach outlet store online
air max plus
polo ralph lauren outlet online
vans sneakers
air jordan shoes
ferragamo outlet
jordan 31
curry 4 shoes
timberland outlet
orioles jerseys
adidas outlet
adidas nmd runner
coach outlet online
givenchy handbags
indianapolis colts jerseys
coach outlet canada
manolo blahnik outlet
adidas outlet store
coach outlet online
titans jersey
kobe 11
jordan 3
lacoste outlet
saints jerseys
lions jerseys
air max 2017
coach factory outlet
cheap jordan shoes
cheap snapbacks
coach handbags
coach outlet
polo ralph lauren outlet
celine outlet
coach factory outlet
moncler outlet online
pandora charms
air jordan shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet online
kate spade handbags
adidas outlet online
nike factory store
mulberry bags sale
prada outlet online
oakley sunglasses outlet
air jordan shoes
ralph lauren pas cher
louboutin outlet
hermes outlet store
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
coach outlet
adidas yeezy boost 350
coach outlet online
birkenstock outlet store
ralph lauren polo
moncler outlet online
moncler jacken
hermes bags
pandora charms
christian louboutin shoes
true religion outlet
jordan 4
buffalo bills jersey
fila
pandora charms
canada goose coats
pandora jewelry
jordans
coach outlet clearance
air max
coach outlet store
oakley outlet
nike roshe run
gucci outlet online
coach factory outlet online
michael kors outlet store
pandora charms sale
cheap handbags
yeezy shoes
canada goose jackets
coach outlet store
pandora outlet
nfl jerseys
ecco outlet
canada goose coats
ugg boots
durant shoes
kate spade outlet sale
yeezy shoes
pandora charms outlet
valentino outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
kobe 12
y3 shoes
coach outlet online
adidas sneakers
coach factory outlet
ugg pas cher
pandora charms sale clearance
uggs canada
cazal outlet
adidas outlet online
louboutin outlet
michael kors outlet canada
cheap ray ban sunglasses
philipp plein outlet
moncler sito ufficiale
mcm outlet
asics running shoes
air jordan
jaguars jersey
kate spade outlet online
coach outlet online
pandora outlet
north face outlet
yeezy shoes
coach outlet online
michael kors outlet store
juicy couture
birkenstock shoes
kate spade outlet
houston texans jerseys
phillies jerseys
fitflops
jordan pas cher
lululemon outlet
ugg italia
fivefingers shoes
coach outlet online
nike outlet online
air jordan retro
mbt shoes outlet
ferragamo belts
salvatore ferragamo shoes
pandora jewelry outlet
guess clothing
fitflops outlet
dolce & gabbana sunglasses
jordan shoes for sale
coach factory outlet online
ray ban sunglasses outlet
ferragamo outlet
coach outlet online
nike blazer
coach outlet online
fitflops outlet
coach outlet online
mont blanc
jordan 12
coach factorty outlet online
nike shoes
coach outlet online
ugg boots
pandora jewelry canada
bathing ape
white sox jerseys
true religion jeans
ugg outlet
michael kors outlet
air max 2017
ubiq shoes
ralph lauren sale clearance uk
adidas outlet online
christian louboutin outlet
rockies jerseys
yeezy shoes
canada goose outlet store
nike factory store
nike air max 2018
valentino outlet store
ed hardy
nike sneakers
coach handbags
mbt shoes
michael kors factory outlet
cheap jordans for sale
moncler jackets
kate spade
michael kors purse
coach factory outlet online
coach factory outlet online
hermes belt
north face outlet
ralph lauren outlet
air max 270
coach factory outlet online
coach outlet online
camisetas futbol baratas
adidas shoes
ed hardy outlet
michael kors bags
coach handbags
balenciaga shoes
cheap soccer jerseys
salomon shoes
canada goose outlet store
nike outlet store
ysl outlet
michael kors outlet
coach outlet online
soccer shoes
true religion jeans sale
pandora jewelry outlet
coach factory outlet online
cheap air jordans
coach factory outlet
cartier bracelet
prada sunglasses
christian louboutin sale
christian louboutin
coach outlet online
air max
nba jerseys for sale
pandora charms
coach outlet online


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group