Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Feb 17, 2019 09:44

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Mykoplasmasta tietävät!
PostPosted: Wed Jan 11, 2017 10:19 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Ketjun otsikko kuuluttaa mykoplasmasta tietäviä. Ei siitä taida tietää kukaan eikä mikään taho. En ole kylläkään ulkomaisia sivuja lukenut. Infektiolääkäriksikin aiemmin itseään mainitseva lääkäri, joka nyt on yleislääkärinä ei osaa sanoa vasta-aineista mitään.

Sain häneltä sähköpostin vastauksena kyselyyni.
Hän kirjoitti (lieneekö jostakin ohjekirjasta tämä yleisesti?):
Vasta-aineita on rauhallisessa vaiheessa yleensä hyvin vähän, niiden tuotanto alkaa, kun ko. mikrobi pääsee elimistöön. Vaikka vasta-aineiden määrä olisi mittaamattomissa terveellä, ne lisääntyvät nopeasti mikrobin ilmaantumisen myötä ja alkavat taistella taudinaiheuttajaa vastaan.

Lääkäri sanoi lähettäneensä kyselyn laboratoriopäällikölle. Minun mielestäni nimenomaan lääkärin kuuluu tulosten merkitsevyys potilaalle tietää. Laboratoriot antavat vain viitearvot, joiden merkityksen lääkärit ovat ensin päättäneet. Miksi niitä viitearvoja sitten oikeastaan on?

Kun kerroin, että korvlääkäri on joskus aikaisemmin minulle sanonut, että mykoplasma pääsi tarttumaan minuun, koska vasta-aineet olivat laskeneet. Tosin eri laboratorioissa käytetään eri menetelmää ja sen takia käytettävät viitearvot eroavat huomattavan paljon. Tienneekö nykyään kukaan, voidaanko tällaisissa tapauksissa arvoja verrata toisiinsa lainkaan käyttämällä sitä, missä suhteessa mitattu arvo on viitearvoonsa nähden.

Tiedän, että jollakin mykoplasma-AbG ollut n. 300 ja jollakin jopa 500. Onko mahdollista, että minulla, jolla on jonkinlaista immuunipuutosta, vasta-aineet eivät edes nouse tarpeeksi, ja mykoplasma jää muhimaan elimistöön? Tai sitten on niin, että ensimmäinenkin Mykoplasma-bakteeri tultuaan elimistööni nostaa vasta-aineet korkealle ja tulee pian nujerretuksi. Syksyn 2016 "mykoplsmaksi vähäoireinen" sairaus tuli ehkä siten taltutetuksi (vasta-aine AbG enää 129 joulukuussa!).

Vointi on jokseenkin hyvä, mutta huomattavia eroja on silti päivien välillä. Jonakin päivänä on yhtä oiretta, jonakin toisena toista, jonakin päivänä ei mitään. Eilen väsyin kovin kaupungissa käynnin jälkeen, vietin illan enimmäkseen sängyssä. Tänä aamuna ei ihme kyll ole sitä hengitysvaikeutta, mitä on ajoittain ollut jo ennen joulua lähtien. Saa nähdä tuleeko sitä tänään. Se ei mielestäni johdu keuhkoista, vaan pallean seudusta, pallean kireydestä tai mahalaukun tms. turvotuksesta. Vasen korva humisee joskus.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group