Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun May 19, 2019 08:24

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Suuriannoksinen B1-vitamiini
PostPosted: Fri Nov 02, 2018 07:15 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 247
Olen nyt ottanut muutaman päivän ihan normaalia tiamiinia suurena (500 mg) annoksena ja olen huomannut että se vähentää uupumusta ja aivosumua erittäin paljon. Vaikutus ei tule välttämättä heti, vaan voi viedä noin 24 - 48h tai kauemmin ennen kuin sen huomaa. Yhdessä pienessä tutkimuksessa huomattiin että B1-vitamiini vähensi fibromyalgiapotilaiden oireistoa tuntuvasti 600 - 1500 mg annoksena.

Keho muodostaa B1-vitamiinista ATP:tä ja auttaa muuntamaan hiilihydraateista glukoosia.

Tämä tutkimus liittyy myös asiaan: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5161229/

Tosin voi olla että tämäkin menettää vaikutuksena, jos sitä ottaa päivittäin, kuten suurimmalla osalla lisäravinteista on tapana tehdä.

Ovatko muut täällä kokeilleet?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Suuriannoksinen B1-vitamiini
PostPosted: Sat Nov 03, 2018 09:26 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Luin tutkimuksesta, jossa B12-vitamiinipistosten huomattiin lisäävän myös B6-vitamiinin pitoisuutta elimistössä. Muita B-vitamiineja ei silloin mitattu. Koska B-vitamiineilla on synergisia vaikutuksia toisiinsa, voi olla, että yhtä B-vitamiinia nauttimalla saa myös toisen B-vitamiinin nousemaan. Näiden yhteisvaikutus voi olla suurempi kuin pelkästään yhden B-vitamiinin yksistään. Esimerkiksi B2-vitamiinin puutos johtaa pitkällä aikavälillä B12-vitamiinin puutokseen, koska elimistö tarvitsee B2-vitamiinia B12-vitamiinin metaboliassa.

Yksi syy siihen, miksi yhden B-vitamiinin nauttiminen nostaa toisia B-vitamiiniarvoja on se, että suolistossa elää bakteereita, jotka joko kuluttavat taikka tuottavat yhtä tai useampaa B-vitamiinia. Jos suolistosta puuttuisi jokin bakteerikanta, joka tuottaisi esim B1-vitamiinia ja rupeaisin syömään B1-vitamiinia, rupeaisi tuo puuttunut bakteerikanta jälleen kasvamaan ja kukoistamaan suolistossa. Jos se taas tuottaisi vaikkapa B2 ja B3-vitamiineja, jotka puolestaan valmistaisivat B6-vitamiinia, lisääntyisi näiden kaikkien B-vitamiinein määrä suolistossa. Kun B-vitamiineja tuottaa ja kuluttaa suolistossa yli 100 eri bakteerikantaa, kyse on melkomoisesta vitamiinitehtaasta. Saammekin osan B-vitamiineista ruoan lisäksi juurikin noilta suolistobakteereilta. Siksi yksittäisen B-vitamiinin säännöllisellä nauttimisella voi eri ihmisillä olla erilaisia vaikutuksia.

Mielenkiintoisia nuo B-vitamiinit.

En ole käyttänyt B1-vitamiinilisiä. Aloitin metyylikobalamiinin kanssa ja aion mittauttaa B2, B6 ja B9-vitamiinit uudelleen ihan kokeeksi, jotta näen onko B12-vitamiinin nauttiminen nostanut myös niitä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Suuriannoksinen B1-vitamiini
PostPosted: Sat Nov 03, 2018 03:32 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 247
Mielenkiintoista. Olen ymmärtänyt, että jos nauttii yhtä B-ryhmän vitamiinia, puutosta tulee helposti muista, eli jos yhtä käyttää suurempana annoksena lisäravinteena, pitäisi myös muita syödä lisäravinteena. Toisaalta kirjoittamasi perusteella näin ei välttämättä aina ole?

Olen itsekin B12-vitamiinia kokeillut aiemmin oraalisesti suurempina annoksina, mutta en ole huomannut saavani siitä juurikaan apua. Suun limakalvolta imeytyvät valmisteet aiheuttavat vain entistä korkeampaa pulssia ja ahdistuneisuutta.

Tässä vielä linkki, jossa on käsitelty B1-vitamiinihoitoa fibromyalgian kohdalla: https://www.prohealth.com/library/energy-breakthrough-one-fibromyalgia-patients-fortuitous-discovery-34032

B1-vitamiinin puutosoireet muistuttavat paljon CFS/POTS oireistoa: https://www.youtube.com/watch?v=rjVXFqiPDwE


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Suuriannoksinen B1-vitamiini
PostPosted: Mon May 13, 2019 08:49 
Offline

Joined: Wed May 08, 2019 12:11
Posts: 8
not intake high dosage


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group