Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Fri Feb 22, 2019 12:04

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: kalsium karbonaattina vai sitraattina?
PostPosted: Sat Jul 25, 2015 01:44 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Täytyy ihmetellä Lääkelaitoksen ja Kelan toimintaa. Jokin aika sitten apteekin itsehoitovalmisteilta vedettiin Kelakorvauksia pois ja samalla se vietiin pois kalsinsitraatti 500mg & D 10ug.ta, vaikka se voi olla tehokkaampi valmiste kuin Calcichew D3 Forte.

Todettu, että PTH on koholla sekä kalsiumin ja D-vit vajaus ja korvaushoitona ollut Calcichew D3 Forte sitruuna 500 mg/10 mikrog, yksi purutabletti kahdesti vuorokaudessa.
- koko ajan Ca-ion ollut alle rajaarvon, D-vit puutos korjautui
- olen ylittänyt annostuksen pitemmän aikaan, otta 3kpl/pvä, silti Ca-ion-arvo ollut edelleen matala
- ehdotin lääkärille, että voin kokeilla vastaavaa sitraattivalmistetta, joka ei ole Kelakorvattava valmiste, Ca-ion arvo on ensimmäistä kertaa viitearvojen sisällä
- nyt sain reseptin siten, että otan Calcichew D3 Forte 3kpl/pvä, kun sitä voi ottaa raskauden aikana jopa 3 tablettia, sillä en pysty ostamaan ei-Kela-korvattavia lääkkeitä enempää kuin mitä jo nyt ostan.
- olen nähnyt vanhusten käyttävän 4 tabl/pvä; mitä Kelarahojen haaskausta, kun voitaisiin hoitaa tehokkaammalla tuotteella tai kalsiumsuolat saattavat heikentää raudan, sinkin ja strontiumranelaatin imeytymistä. Tämän vuoksi rauta-, sinkki- tai strontiumranelaattivalmisteet tulisi ottaa vähintään kaksi tuntia ennen Calcichew D3 Forte -valmisteen ottamista tai kaksi tuntia sen jälkeen. Lisäksi Calcichew D3 Forte -valmisteella on yhteisvaikutusta useiden muiden lääkkeiden kanssa.

Minun johtopäätös tästä on se, että kirjoitan näistä epäkohdista Fimeahan ja Kelaan; jotain tarttis tehdä. Aina löytyy jostain aihetta palautteeseen. Tämä olis ensimmäinen palaute näihin instituutioihin.

Sitraattivalmiste on yli 2 kertaa kalliimpaa kuin karbonaatti, mutta käyttämäärät olisivat pienemmät. Lisäksi pienemmät käyttömäärät alentaisivat lääkkeen sivu- ja yhteisvaikutusten aiheuttamia kustannuksia. esim. anemiaa voisi olla vähemmän. Sitraattivalmisrtetta voisi käyttää ainakin silloin kun 2 tabl karbonaattivalmistetta ei toisi toivottua tulosta.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group