Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Mar 21, 2019 07:16

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kroonisesta väsymysoireyhtymästä paraneminen
PostPosted: Thu May 12, 2016 02:45 
Offline

Joined: Thu May 12, 2016 02:40
Posts: 6
Hei kaikille, olen täällä ennenkin kirjoitellut, noin vuosi sitten tuosta mykoplasmasta, ja sen tuomasta lihasheikkoudesta ja väsymyksestä, ja muista oireista. Olen siis 98 syntynyt, ja minulla todettiin vajaa vuosi sitten tuo cfs.Yli vuosi oli vaikeaa aikaa. Hyvin pian tuon jälkeen kesällä aloin pikkuhiljaa paranemaan, ja uskomaan ainakin väliaikaiseen paranemiseen itsekkin. Väsymys, ja lihasheikkoudet pikkuhiljaa menivät levon kanssa ohi, ja jo viime syksynä pääsin treenailemaan punttia, ja juoksua, ja tähänkin mennessä olen kehittynyt todella hyvin, ja flunssaa ei ole ollut pitkään aikaan. Olikohan tuo diagnoosi väärä, vai voiko tuosta todellakin parantua noin, vai olisiko kyse vain väliaikaisesta paranemisesta?? Ainakin nautin elämästäni terveenoloisena nyt täysin käsin :) Tsemppiä kaikille sairauden kanssa taisteleville ja yrittäkää olla positiivisia! :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroonisesta väsymysoireyhtymästä paraneminen
PostPosted: Thu May 12, 2016 04:39 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
En nyt ole paras henkilö tähän vastaamaan mutta vastaan silti. Olet toipunut varsin nopeasti, joten diagnoosi on voinut olla väärä ja kyseessä on ollut jokin muu uupumustila. Hienoa joka tapauksessa, että olet alkanut voida paremmin ja pystyt jopa treenaamaan :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroonisesta väsymysoireyhtymästä paraneminen
PostPosted: Thu May 12, 2016 05:15 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Voihan sinun dg olla oikeakin. Olen käsittänyt, että nuoret volivat parantua todennäköisemmin kuin vanhemmat. Ja paraneminen on sitä todennäköisempää, mitä aikaisemmassa vaiheessa sairaus havaitaan. Paraneminen olis harvinaista. Sinä olet varmaan kuunnellut kehoasi tarkkaan ja toiminut viisaasti, kun olet malttanut levätä riittävästi.

Olen lukenut että, Norjassa oltiin aiemmin optimistisempia nuorten paranemisen suhteen kuin mitä he ovat nyt.

Oli miten vain, Onnea sinulle!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroonisesta väsymysoireyhtymästä paraneminen
PostPosted: Thu May 12, 2016 08:34 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
CFS ei yleensä parane, mutta kahdessa tilanteessa voi: nuorilla/lapsilla ja sairauden alkuvuosina, ehkä 2-3 ensimmäistä vuotta. Eli sinuunhan nuo molemmat sopisivat. Minä tunnen yhden perheen, jonka molemmat lapsista paranivat, ja toinen vasta aikuisena sairastettuaan lähemmäs 10 vuotta. Eli varmaan jotain geneettistä on mukana.

Eli on ihan mahdollista, että sinulla on CFS. "Parantunutkin" CFS voi kuitenkin tulla takaisin, jopa vuosien päästä, joillain yli 10 vuoden. Eli ymmärrän kyllä, että haluat nyt elää täysillä jne, kukapa ei, mutta ehkä ei kuitenkaan kannata ryhtyä maratonjuoksijaksi tai vaikkapa raskaaseen kolmivuorotyöhön. Jos CFS:si palaisi, se johtuisi lähes varmasti massiivisesta liikarasituksesta. Mutta on ihan mahdollista, että olet loppuelämäsi terve! Ja näin tietysti kaikki toivomme.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroonisesta väsymysoireyhtymästä paraneminen
PostPosted: Thu May 12, 2016 11:06 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Komppaan jo tässä sanottuja: Sinulla on hyvin voinut olla SEID ( :mrgreen: Joo, olen ainoa täällä joka käyttää sairaudesta tuota nimeä :mrgreen: ), mutta se on parantunut. Yleensä, jos se paranee, se paranee parissa vuodessa. Ja etenkin nuorilla se voi parantua itsestäänkin.

Varmaan se, mikä on auttanut, on, että ET OLE rasittanut itseäsi kun olet tuohon sairastunut.

Mutta, kuten sanottua, voi se puhjeta sinulle myöhemminkin vielä uudestaan. Ole varovainen ja heti hälytyskellojen soidessa lopeta liikunta ja lepää runsaasti!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroonisesta väsymysoireyhtymästä paraneminen
PostPosted: Fri May 13, 2016 10:18 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=28892

ME/CFS in Children

Tulipa eteen sopiva artikkeli, jossa puhutaan nuorten CFS.stä ja paranemisestakin: On harvinaista, että voi parantua täysin CFS.stä. Vaikka asiaa ei ole tutkittu riittävästi, niin tietyt oireet voivat ennustaa sairauden vakavuutta/vaikeanmpaa luonnetta: sairaus alkaa asteittain, POTS ja kognitiiviset vaikeudet.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: chanler, Majestic-12 [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group