Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Jun 25, 2019 09:38

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sat Oct 01, 2016 03:30 
Offline

Joined: Sun Aug 07, 2016 11:23
Posts: 21
Kärsin tänä vuonna progressiivisesti kehittyvistä invalidisoivista cfs-oireista, kunnes löysin paranuskeinon ja paranin reilussa viikossa. Oireistani on tietoa "Käyttäjäesittelyt"-osastolla, jos jotakuta kiinnostaa.

Ihmettelen sitä, kuinka vähän tällä palstalla puhutaan suoliston liiallisesta hiivan (Candida Albicans) kasvusta. Googlettamalla löysin vain yhden topicin, ja siinäkin suolistohiivaa vähäteltiin CFS-aiheuttajana, vaikka kaikki oireet ovat identtisiä CFS:ään, ja selittävät myös immuuni-, kilpirauhas- ja lisämunuaisongelmat. Seuraavassa suora lainaus tämän foorumin ylläpitäjältä:

"Periaatteessa sammas tulee lähes aina ihmisille, jotka kärsivät pahasta immuunipuutoksesta (esim. leukemiapotilaat). Sinullahan on selkeästi jonkin sortin immuunipuutos. Se ei välttämättä tarkoita, että sinulla kasvaisi hiivaa muissa elimistön osissa, mutta on se mahdollista. Jos sinulla on paljon vatsavaivoja, hiiva on yksi selitys. Jos vatsavaivoja on suht vähän, en pitäisi todennäköisenä. Kannattaa tutkituttaa asia jos mitenkään mahdollista. Valitettavan vaikeaa on olla tulematta neuroottiseksi, kun sinullakin kuitenkin voi olla tosi monta vaivaa yhtä aikaa.

Monet yrtit ovat antifungaalisia ja niillä voi hoitaa esim. sammasta. Esim. laimennettu oreganoöljy tai teepuuöljy (tea tree) soveltuvat kurlaukseen (oreganoöljyä voi niellä, teepuuöljyä ei saa niellä). Tietysti jos sinulta löytyy joku suoliston hiivatulehdus niin siihen saa reseptilääkkeet.

Suosittelen apteekin Idoform-maitohappobakteereja jos et niitä jo syö, ja lisäksi voi tietysti syödä kaiken maailman Activia/Gefilus/tms-jugurtteja."

Ensinnäkin vatsavaivojen määrä ei kerro välttämättä mitään hiivasyndroomasta. Vatsavaivat saattavat olla yksinkertaisesti satunnaista pahoinvointia, ulosteen pahaa hajua, johon voi olla täysin tottunut, ulosteen tarttumista pönttöön, ulosteen epämääräisyyttä ja vaihtelevaa lievää ripulia, ei mitään vesiripulia vaan pientä löysyyttä, ajoittaista ummetusta, ulosteen poikkeavaa väriä tai ei yhtään mitään. Lisäksi hiivan liikakasvu suolistossa aiheuttaa niin paljon vakavempiakin oireita, (KAIKKI cfs-oireet) ettei niihin osaa kiinnittää erityistä huomiota tai niitä erehtyy pitämään sekundaarisina.

Toiseksi, jos suussa on sammasta, on sitä myös hyvin todennäköisesti muuallakin ruoansulatuskanavassa, koska muualla siellä sillä on vieläkin paremmat kasvuolosuhteet. Kolmanneksi suomalainen koululääketiede ei tunnusta hiivasyndrooman olemassaoloa, joten kannattaa kääntyä funktionaalisen lääketieteen puoleen (esim. Erkki Antila Mehiläinen Tikkurila). Neljänneksi, jos hiiva on päässyt valloilleen, se ei enää parane perusterveellisellä ruokavaliolla ja maitohappobakteereilla.

Kun hiivaa on suolessa liikaa, se pysyy elossa hiilihydraateilla ja aiheuttaa esimerkiksi vitamiinien ja hivenaineiden malabsorbtiota, mikä tietysti pahentaa tilannetta entisestään. Hiiva aiheuttaa myös sokerin ja valkoisen viljan himon. Hiivasyndroomassa hiivaa ja sen metaboliatuotteita pääsee verenkiertoon, jolloin ne aiheuttavat mm. aknea ja aivosumua ja lihasfatiikkia. Hiivasyndrooma myös heikentää ääreisverenkiertoa. Jatkuva myrkytystila aiheuttaa pitkään jatkuessaan kilpirauhasen- ja lisämunuaisen vajaatoiminnan. Immuunipuolustuskin on kokoajan päällä, koska suolesta vuotaa hiivaa ja toksiineja.

En ymmärrä, miksi tästä puhutaan todella vähän täällä. Osa on saattanut kokeilla hoitaa hiivasyndroomaa asianmukaisesti (googlata osaa jokainen), mutta jos on kärsinyt oireista jo pitkään, hiiva on saattanut aiheuttaa jo sekundääristä tuhoa, jolloin on helppo ajatella, että koska hoitovaste on huono, kysessä ei ole hiiva.

Kannustan kaikkia hoitamaan hiivasyndroomaa, vaikka se onkin äärimmäisen kurinalaista. Paras ennuste on mielestäni heillä, joilla tauti on alkanut hivuttamalla, eikä ole kestänyt hirveän kauan. Voihan olla että osalle ihmisistä hiiva ei olekaan aiheuttanut kummempia oireita, ja tilanne on ryöhääntynyt vasta virusinfektion yhteydessä immuunipuolustuksen ylikuormituksen seurauksena. Selitys sille, miksi CFS-riskitekijöitä on hoikkuus ja aktiivisuus on se, että kun hiiva syö suolesta hiilarit, niin itse ei pääse lihomaan, ja aktiivisen elämäntavan mahdollisesti mukanaan tuoma stressi edistää radikaalisti hiivan kasvua.

Hyviä tiedon lähteitä alkuun:
hiivasyndrooma.com
Youtube: Candida Crusher
Google haku: "yeast syndrome" kaksi ekaa hakutulosta
yms..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sat Oct 01, 2016 04:12 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Minä sain mycostatiini kuurin äskettäin. Pitäisikö tuota syödä sitten jatkuvasti minulla oli 20 päivän kuuri.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sat Oct 01, 2016 04:43 
Offline

Joined: Sun Aug 07, 2016 11:23
Posts: 21
Hiiva tulee aikaa myöten vastustuskykyiseksi keinotekoisille antifungaaleille, joten ei se ole mikään loppuelämän kuuri. Etsi ahkerasti netistä tietoa, ja varaa aika suolistoon perehtyneelle funktionaalisen lääketieteen tohtorille.

On hyvä tietää, että kun tiukan hiivanhäätöruokavalion aloittaa, mikä on muuten hoidon kulmakivi, niin oireet pahenee aluksi. Itsellänikin akne paheni ja sain ihottumaa vaikka söin hyperterveellisesti. Lisäksi voi tulla päihtynyt olo ja myöhemmin kauhea krapulankaltainen olotila päänsärkyineen ja aivosumuineen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sat Oct 01, 2016 04:43 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Hiiva ei aiheuta CFS:ää, se voi kyllä mahdollisesti aiheuttaa samantyyppisen sairauden. Yleensä CFS-potilailla sairaus on alkanut hyvin äkillisesti virusinfektiolla, koska se kuuluu tyypilliseen CFS:ään ja se on hyvä keino tietää, että luultavasti tosiaan sairastaa CFS:ää eikä jotain lukuisista muista sairauksista, jotka voivat siihen sekoittua.

Toinen CFS:n tyyppioire on PEM eli PENE, rasituksen jälkeinen uupumus, joka CFS:ssä on aivan suhteettoman voimakasta suhteessa rasituksen jälkeen ja tulee usein viiveellä. Tällaista ei esiinny missään muussa sairaudessa. Jos ei kärsi PEM:stä, silloin on hyvä ottaa huomioon muut mahdolliset syyt sairastamiselle.

Tietenkään CFS ei estä sitä, että samalla on myös muita sairauksia, joissa on samankaltaiset oireet. Hyvin isolla osalla meistä onkin.

Hiiva-asiaa käsitellään kyllä enemmän tai vähemmän kaikissa neljässä terveyskirjassani. Ei siitä haittaakaan ole, jos lähtee varmuuden vuoksi hoitamaan, paitsi jos käyttää atsoli-sienilääkkeitä. Nystatiini, hiivaruokavalio ja erilaiset hiivan hoidossa käytettävät lisäravinteet ovat varsin turvallisia.

Belgialaiset lääkärini tekivät jotain aiheeseen liittyviä kokeitakin minulle, mm. Candida albicans -vasta-aineet. Useillehan täällä on tehty jotain ulosteanalyysejä.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sat Oct 01, 2016 05:05 
Offline

Joined: Sun Aug 07, 2016 11:23
Posts: 21
No, hiivasyndroomaa voidaan kuitenkin erehtyä pitämään cfs:nä, koska ainoastaan taudin alkamistapa eroaa, ja potilailla löytyy eroja liitännäissairauksien määrässä. Ei se maksa kovin suurta vaivaa yrittää itse parantaa hiiva, verrattuna cfs-oireiden kärsimiseen. Kynnys on todella suuri kylläkin heillä, joilla ei ole ketään auttajaa ja se on todella surullista. Täysin uuden ruokavalion aloittaminen ei ole mitään helppoa ja nopeaa, vaan aikaavievää opettelua ja ruuanvalmistusta todella prosessoimattomista RAAKA-aineista. Dieetin aloituskin on hyvin epämiellyttävä kun samaan aikaan oireet pahenevat ja on kauhea nälkä ja hiilarihimo.

Olen tänä vuonna tutkinut todella paljon lääketieteellisiä ja terveyteen liittyviä asioita, ja näissä postauksissani on sen hedelmä. Uskon että ainakin joku palstalainen, jäsen tai guesti saa apua tästä. Minun CFS-jäsenyyteni on nyt ohi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 09:44 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Myöskään hiivanäytteen tutkiminen ei maksa paljoa. On tarpeetonta syödä häätökuuria turhaan kun sataprosenttisesti varman tuloksen saa hiivatestillä. Ainakin Helsingissä on yksi laboratorio, joka tutkii näitä asioita. Minulta on tutkittu eikä hiivaa löytynyt.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 01:15 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Täällä on paljon niitä, joilla on epäily CFS:stä mutta jokin piirre ei täsmää (kuten minulla tuo rasituksen sietokyvyn puute ei täsmännyt koskaan oireisiini, vaikka muuten täytin kaikki CFS:n kriteerit)

Tämä voi olla joillekin apua etsiville hyvin hyödyllistä tietoa. Minullakin oireet alkoivat hivuttamalla, mutta minun syyni ja parantumiseni on kerrottu toisessa topicissa (Essure).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 02:02 
Offline

Joined: Sun Oct 18, 2015 09:23
Posts: 486
Olen syönyt pitkiä kausia erittäin terveellisiä ruokavalioita. Ongelmana tuntuu olevan, että suolan määrä ei saa laskea tai alkaa verenpaineiden kanssa ongelmat; yleensä ne ihan yksioikoisesti romahtavat. Käytän kofeiinia, runsaasti suolaa ja vettä sekä useimmiten myös reippaasti rasvaa, että saan pidettyä verenpaineet säädyllisellä tasolla. Ruokavaliomuutoksia on ihan hyvä tehdä verenpainemittaria tsekkaillen.

Kaikille kuitenkin lienee erittäin hyvästä jos jättää vehnäjauhon, hiivan sekä sokerin pois kokonaan. Itse en myöskään käytä päivittäin maitotuotteita.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Wed Oct 19, 2016 07:15 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Mielenkiintoinen aihe! Tuo hiivajuttu saattaisi selittää sen, miksi syön kahden edestä ja pysyn silti hoikkana, vaikka en pysty harrastamaan liikuntaa.

Omalla kohdallani vain epäillyttää se, että kärsin nuorempana herkästi hiivasyndroomasta, jonka kykenin havaitsemaan suuhuni tunkevasta mädän mausta. Sain oireet kuriin ruokavaliohoidon avulla.

Minua silti kiinnostaisi tutkituttaa asia. Voisitko Stressiessi kertoa sen labran nimen, joka tekee noita hiivastestejä?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Thu Oct 20, 2016 08:23 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Mycostatin ei auttanut ja saan jonkun toisen hiivalääkkeen. Myös suolistossa joku bakteeri jyllää.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parannus ainakin erääseen CFS-alatyyppiin löytynyt!
PostPosted: Fri Jan 13, 2017 09:34 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Huomasin, että nystatiini on Saksassa reseptivapaa aine, joten päätin varmuuden vuoksi kokeilla sitä, vaikken mitään vaikutusta olettanut saavani. Hämmennys oli suuri, kun ensimmäiset muutaman päivän lääke aiheutti aivan törkeää vessassa ravaamista sekä voimakasta masennusta. Jopa yöllä kun heräsin vessaan niin meni noin 10 sekuntia niin alkoi masentaa. Se oli tosi outoa, koska sellaista minulla ei koskaan ole ollut. Ei edes silloin kun olin masentunut. Jotain hiivoja lääkkeen kai täytyi tappaa aiheuttaakseen moisia haittavaikutuksia, koska se ei imeydy elimistöön. Haittavaikutukset hävisivät muutaman päivän sisällä. Mikään muu oire ei pahentunut.

Mitään apua muutaman viikon kuurista ei ollut. Maha muuttui pysyvästi ehkä aavistuksen kovemmaksi, mikä on minulle lähinnä epätoivottu vaikutus.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group