Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun May 26, 2019 09:39

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Wed Apr 15, 2015 11:14 
Offline

Joined: Tue Jan 06, 2015 07:27
Posts: 19
Hei,
Olen tässä pitkään pohtinut että löytyykö suomesta lapsia, nuoria jotka ovat saaneet julkiselta puolelta, Yliopistosairaalasta cfs diagnoosin? Jos on niin olisi mielenkiintoista tietää minkä alan lääkäri, millä oireilla ja miten selvitetty, mitä tutkimuksia ja mitä tukea ja hoitoa saavat.
Mietin kuinka yleistä on taas se että siitä huolimatta että on päässyt Yliopistosairaalaan tutkimuksiin niin siinä rinnalla on käytettävä yksityispuolen tietoa ja taitoa hyväksi, oikean diagnoosin saamiseksi.
Meillä on ainakin se kokemus että yksityistaholla kyetään hyväksymään ja hahmottamaan laaja yli 60 oireen vaihteleva oirekokonaisuus ja lähteä selvittämään sen pohjalta mistä voisi olla kyse sekä sen myötä oikea hoito tai ainakin oireiden lievittäminen. Julkisella puolella kyetään hyväksymään kerralla vain muutama oire ja sitten yritetään selvittää ne, ja kun kaikki tutkimustulokset ovat ok. niin sitten heidän keinonsa loppuvat. Silloin he voivat kieltää sairauden olemassa olon. Me oletimme että yliopistotasoinen sairaala olisi suomessa huippupaikka jossa olisi kiinnostusta ja käytössä viimeisin tieto maailmalta ja halu auttaa lasta ja perhettä.
Mikäli tilanne olisi se että yksityistahon laajat tutkimukset ja suomen yksityissektorin huippulääkäreiden antamat diagnoosit painaisivat myös Kelassa niin julkista puolta ei tarvittaisi, ainakaan meidän tapauksessa. Näin säästyisi myös verorahoja. Kela pitää jostain syystä Yliopistosairaalan tutkimuksia luotettavimpana kun yksityissektorin. Se on aika outoa kun ajattelee että neurologi joka tällä hetkellä vastaa lapsemme hoidosta ei koskaan ole asettanut cfs diagnoosia. Minun oli pakko kysyä asiaa suoraan lääkäriltä sillä hän ehdotti asioita joita cfs oireyhtymään perehtynyt lääkäri ei missään nimessä tekisi tiedostaen vaarat josta seuraisi väistämättä sairauden pitkittyminen.
Olen miettinyt että onko se niin että lääkärit ja työntekijät joilla on riittävästi kykyä eivät jää julkiselle puolelle vaan siirtyvät yksityispuolelle ja ryhtyvät tutkimaan ja selvittämään laajasti asioita joihin ei vielä ole vastauksia.

Haluaisin todella tietää mistä löytyy suomen julkisen puolen tietämys cfs oireyhtymään liittyen, vai onko sitä edes....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Thu Apr 16, 2015 12:50 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Kaipa HYKSin infektiopolilla on lapsiakin diagnosoitu, kun on aikuisiakin paljon, luulisi. Infektiopuoli lienee kaikkein lupaavin muutenkin, neurologisella kun tuppaa työskentelemään lähinnä psykopaatteja.

Polohan työskenteli pitkään myös julkisella puolella TAYSilla, että sitä kautta on myös tehty CFS-diagnooseja. Lapsille? Siitä en tiedä. Siitähän se on kai kyse, onko lapsia ohjattu TAYSin unipolille, se ei liene se tyypillisin osasto, johon lapsia lähetetään.

"Mikäli tilanne olisi se että yksityistahon laajat tutkimukset ja suomen yksityissektorin huippulääkäreiden antamat diagnoosit painaisivat myös Kelassa niin julkista puolta ei tarvittaisi, ainakaan meidän tapauksessa. Näin säästyisi myös verorahoja. Kela pitää jostain syystä Yliopistosairaalan tutkimuksia luotettavimpana kun yksityissektorin." Tämä ei ole oma kokemukseni, Kela rikkoo kyllä lakia ja palauttaa kaiken bumerangina, vaikka diagnoosi tulisi yliopistosairaalasta.

CFS-verkon Hoitopaikoista löytyy myös yksittäisiä yliopistosairaaloiden lääkäreitä (ainakin TAYS ja KYS) ja muita julkisen puolen CFS-tietäjiä. Heidän suhtautumisestaan lapsiin en tiedä.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Thu Apr 16, 2015 04:34 
Offline

Joined: Thu Jun 12, 2014 12:15
Posts: 62
Itse sain cfs-diagnoosin yliopistosairaalasta 16-vuotiaana (olen nyt 17). Lääkärinä oli lasten infektiolääkäri, joka oli hyvin asiantunteva ja diagnosoinut useita muita lapsia/nuoria. Itselläni oli pitkittynyt mykoplasma, jonka jälkeen todettiin cfs. Tosin mykoplasma vaivaa minua edelleen (vasta-aineet olleet reilusti koholla yli vuoden). Kävin myös neurologilla, joka siirsi minut lasten infektiopolille. Oireet olivat minulla moninaiset mm. väsymys, lihasoireet, moninaiset kivut, sydänoireet ja hengitystieoireet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Thu Apr 16, 2015 10:55 
Offline

Joined: Tue Jan 06, 2015 07:27
Posts: 19
Cfstyttö15: Kiitos vastauksestasi. Näin ajattelinkin että asian pitäisi mennä yliopistosairaalassa, kuten sinun tapauksessasi, eli neurologi lähettää infektiolääkärille. Meillä neurologi taas psykiatriseen arvioon....
Näköjään yliopistosairaaloilla on siis eroa tiedoissaan, liittyen tähän oireyhtymään.
Miten sairauttasi hoidetaan julkisella puolella?

Me saimme antibioottikuurin yksityiseltä krooniseen infektioon, julkisen puolen lääkäri ei pitänyt tätä hyvänä asiana. Moni hankala oire kuitenkin väistyi hiljalleen. Kyllä se tuntuu aika julmalta kun näkee että lapsen hankalista oireista osa väistyy ja siitä huolimatta julkisen puolen lääkäri kyseenalaistaa infektion olemassaolon. Nyt kuurin loputtua osa oireista on kuitenkin tullut takaisin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Thu Apr 16, 2015 11:16 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Puhutte nyt yleisestä ongelmasta, joka vaivaa julkista sektoria: Ei tehdä mitään, mistä voisi aiheutua lisäkuluja ja ollaan ylivarovaisia ja hidastellaan. Lopputulos on tietenkin paskaa ja kallista paskaa, mutta siitä ei kukaan välitä mitään. Kuluttajansuojaa ei ole, eikä voi äänestää lompakollaan paremman hoidon puolesta mitenkään.

Kyllä parhaimmat lääkärit valitettavasti ovatkin tuon vuoksi varmaan lähteneet yksityiselle puolelle hommiin. Siellä voi tehdä oikeasti oikeata lääkärin työtä, joka on 90% tutkimusta, 5% potilaan sairauden hoitamista ja 5% paperisotaa. Julkisella puolella kun homma on 95% paperisotaa, 3% potilaan sairauden hoitamista ja 2% tutkimusta. Eihän siitä mitään tule, eikä voi tulla. Eikä sitä selkopäinen hyvä lääkäri kestä katsoa ja kokea päivästä toiseen!

Ymmärrän toki lääkäreiden varovaisuuden tapauksissa, jossa ns. "selvä tapaus" tulee kerta toisensa jälkeen turhaan lääkäriin. Mutta se, että lääkärit eivät siltikään tutki kunnolla potilasta ja yritä muodostaa kokonaiskuvaa, vaikka potilas on kärsinyt invalidisoivista oireista jo vuosikausia, on täysin anteeksiantamatonta ja kertoo kyllä enemmän ko. lääkärin ammattietiikastakin kuin julkisesta terveydenhuollosta.

Molemmista löytyy vikaa, sekä systeemistä että systeemin palveluksessa olevista lääkäreistä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Thu Apr 16, 2015 11:44 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
En sanoisi, että ongelmana on vain julkinen puoli. Moni kysyy, kannattaako mennä yksityiselle. Yleensä satunnaiselle yksityislääkärille meneminen on turhaa, se on kuin lottoaisi. Yksityisellä käymisen koko pointti on se, että mennään lääkärille joka tiedetään hyväksi ja/tai omaa vaivaa tuntevaksi. Julkisella voi saada hyvää hoitoa, mutta se on onnesta kiinni. Esimerkiksi kaverilla oli tk-lääkäri, joka suostui määräämään hänelle useita CFS-hoitoja. Sitten tämä jäi eläkkeelle.

Mutta tämän ketjun tarkoitus ei varmastikaan ollut vertailla julkista ja yksityistä terveydenhuoltoa, vaan keskustella ketjun otsikon määrittämästä aiheesta.

Polohan ei muuten myöskään oikein usko kroonisiin infektioihin, vaikka ei kiistäkään infektioalkuperää CFS:ssä. Hänestä infektio muokkaa haitallisesti autonomisen hermoston toimintaa, joka jää vialliseksi vielä infektion parannuattukin. Hänestä antibiootit vaikuttavat suolistoflooran kautta. Itse en siis ole samaa mieltä.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Fri Apr 17, 2015 01:35 
Offline

Joined: Thu Jun 12, 2014 12:15
Posts: 62
Käyn infektiopolilla seurannassa noin 3kk välein, jolloin keskustellaan oireista ja sairaudesta yms. ja otetaan tarvittaessa tutkimuksia, esim. labroja jos tarvetta. Mykoplasma-arvoja seurataan satunnaisesti ja olen ollut useilla antibioottikuureilla, mutta niillä ei ole ollut kovin suurta vaikutusta vointiin tai arvoihin. Mitään varsinaista hoitoa minulla ei tällä hetkellä ole, mutta esimerkiksi suolaveden käyttöä on suositeltu.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Tue Dec 01, 2015 11:28 
Offline

Joined: Sat Aug 29, 2015 10:32
Posts: 4
Minulla on 14-vuotias tytär, jonka oireet sopivat CFS:n myös lastenneurologin mielestä, mutta diagnoosia ei voitu antaa, kun se on "tämän taudin kohdalla vähän vaikeaa..." Tyttö sai lähetteen nuorisopsykiatrialle, josta diagnoosina dissosiaatiohäiriö konversio-oirein ja hoitona toistaiseksi toimintaterapia ehkä jatkossa pitkäaikaista psykoterapiaa - en tiedä.
Pyörittelen vaan koko ajan mielessäni, mitä niin kamalan kauheaa olen lapselleni tehnyt, että on niin pahasti traumatisoitunut. En jaksa nyt pitempää tarinaa kirjoittaa, mutta aika paljon samaa kuin A:n ja P: n tarinassa ja meillekin lastenneurologi sanoi, että vähän samanlaisia tapauksia on ollut. Minulla ei ole varaa alkaa tyttöä yksityisellä hoitamaan enkä uskalla tarjotusta hoidosta kaan kieltäytäkään, koska se voisi aiheuttaa lisää ongelmia. Vertaistukea kaipaisin, dissosiaatiohäiriöstä kärsivien vanhemmille/perheille sitä ei tunnu olevan tarjolla - paitsi ehkä sijaisvanhemmille.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Tue Dec 01, 2015 11:34 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
En ymmärrä näkemystä, miksi diagnoosia ei voi antaa. Koska lastenneurologin maine menee ja muut lääkärit nauravat hänelle? Diagnostiset kriteerit on olemassa. Jos poissulkua ei ole tehty vielä riittävästi, silloin sitä pitää tehdä niin kauan, että CFS vaikuttaa ainoalta mahdolliselta diagnoosilta.

Konversiohäiriöhän ei ole mikään oikea diagnoosi, vaan freudilaista huuhaata, eli uskonnollista kulttikamaa. Ymmärrän, että voi olla vaikea kieltäytyä hoidosta kun pahimmillaan sellainen voi johtaa jopa huostaanottoon, mutta älä anna näiden sairaiden puoskareiden aivopestä sinua sen suhteen, mikä lastasi todella vaivaa. Voihan kyseessä olla jotain muutakin kuin CFS, mutta "konversio-oireita" hänellä ei ole, koska sellaisia ei ole olemassakaan. Jos lapsellasi on CFS, "aktivoiva" terapia voi olla hänelle hyvin vaarallista.

EDIT: Ja noista traumahuuhaapuoskareista kaannattaa lukea vaikka tämä. http://www.rapport.fi/rapport/juttuidea.php?aid=225438 Freudilaisuuden kritiikkiä sitten muualta, vaikkapa kirjassa Tavataan ensi viikolla. Konversiohäiriöstä ja CFS-lasten väärindiagnooseista esim. tässä kirjassa: http://www.hankalapotilas.net/2014/07/k ... isfortune/ Myös omassa Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjassanikin on jotain aiheesta.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Tue Dec 01, 2015 10:21 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Nightingale wrote:
Minulla on 14-vuotias tytär, jonka oireet sopivat CFS:n myös lastenneurologin mielestä, mutta diagnoosia ei voitu antaa, kun se on "tämän taudin kohdalla vähän vaikeaa..."

Otappa yhteyttä ko. lääkäriin ja kehoita lukemaan tämä juttu asiasta: http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo12410.pdf ja jos huvittaa niin voit tulostaa myös oman kommenttini tuohon (korjailen siinä olevia muutamia virheitä hieman) täältä: http://markusjansson.blogspot.com/2015/09/duodecim-lehdessa-hyva-kirjoitus-seid.html ja iskeä lääkärin käteen. Ei sen jälkeen pitäisi olla mitään ongelmia. Ei CFS (SEID) ole mikään "ihmejuttu" tai "kummajainen".

Jos tuo ei tepsi, niin ota yhteyttä ylilääkäriin ja hänelle sama. Jos ei tepsi, niin sitten potilasasiamieheen ja hoitovirhejuttua niskaan. Sitten sama juttu psykiatrian puolelle kanssa, vaadit ja toteat, että kun diagnostiset kriteerit täyttyvät niin silloin diagnoosi pitää antaa - ja nimenomaan CFS (SEID) diagnoosi. Jos kieltäytyvät, niin vaadi PERUSTELUJA sille, miksi ei diagnoosia anneta vaikka kriteeristö täyttyy. Näiden juttujen kanssa pitää aina vähän taistella.

Quote:
Tyttö sai lähetteen nuorisopsykiatrialle, josta diagnoosina dissosiaatiohäiriö konversio-oirein ja hoitona toistaiseksi toimintaterapia ehkä jatkossa pitkäaikaista psykoterapiaa - en tiedä.

Höpöhöpö tommosta roskaa. En tiedä onko "onneksi", että eivät sentään neurasteniadiagnoosia iskeneet, mutta roskaa tuokin on.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Tue Dec 01, 2015 10:32 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Itse asiassa dissosiaatiohäiriö on paljon pahempi diagnoosi kuin neurastenia, koska siihen liittyy käsitys siitä, että ihmisen mieli on mennyt pirstaleiksi vakavien traumojen seurauksena. Näitä traumoja sitten löydetään, vaikkei niitä olisikaan. Lue vaikkapa tuo Rapportin juttu johon linkkasin edellisessä viestissä, se on hyytävä. Ja siinä tapauksessa "dissosiaatiohäiriön" "hoito" johti potilaan kuolemaan. Valviraa ei kiinnostanut.

Dissosiaatiohäiriö on periaatteessa oikea juttu (joskin sitä ylidiagnosoidaan), konversiohäiriö ja neurastenia eivät (ellei neurasteniaa käsitä ikivanhaksi ja harhaanjohtavaksi nimeksi CFS:lle)

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Thu Dec 03, 2015 04:53 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Dissosioaatiohäiriötä pidetään kyllä käsittääkseni nykyään lähinnä eräänlaisena "muotijuttuna", jossa herkkä persoona imee ympäristöstään loputtomasti vaikutteita ja yrittää mukautua vastaamaan niitä psykoottistasoisesti. Tästä sitten seuraa se, että tiedostamattaan ihminen alkaa luomaan itselleen useita erilaisia persoonia, kukin vastaamaan jokaista potentiaalista vaatimusta tai olettamusta vastaan. Dissosiaatiohäiriötä ruokkii se, että potilaalle sanotaan, että kyseessä on dissosiaatiohäiriö tai monipersoonahäiriö, koska silloin potilas entisestään kehittää lisää sivupersoonia itselleen. Puhumattakaan tietysti, jos potilaalle puhutaan potaskaa valemuistojen jne. kautta siitä, että häntä on lapsena kaltoinkohdeltu tai seksuaalisesti hyväksikäytetty tms. niin alitajunta alkaa luomaan entistä enemmän sivupersoonia vastaamaan noita tai ympäristön oletuksia noista tapahtumista.

Hoidosta en osaa sanoa, vissiin vähän hankalaa. Etenkin jos ja kun hoitavat tahotkin uskovat dissosiaationhäiriön olevan "todellinen monipersoonahäiriö" johon vielä "kuuluu se, että persoonia on paljon". Tällöin periaatteessa mikä tahansa, mitä hoitava taho tekee, vain tukee tuota dissosiaatiohäiriötä ja pahentaa sitä entisestään.

Lukekaapa sellainen kuin
"Dissociative identity disorder and the sociocognitive model: recalling the lessons of the past."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Fri Dec 04, 2015 09:52 
Offline

Joined: Sat Aug 29, 2015 10:32
Posts: 4
Kyseinen lastenneurologi oli sinänsä ihan mukava ja käytti runsaasti aikaa CFS:n diagnostisen haastattelun tekoon ja kirjoitti kyllä tytön papereihin, että viitteitä CFS:stä on. Oli myös (muistaakseni) ollut mukana työryhmässä, jossa yritettiin saada Käypä hoito-suositusta CFS:hen, mutta hommahan kaatui. Tietoa lääkärillä aiheesta varmasti on. Hänen lausunnolla saatiin myös taksikuljetus kouluun ja lyhennetyt koulupäivät.
Luulen kun, että dg kaatui Lastenlinnan käytäntöihin.
Dissosiaatiohäiriö tulikin sitten nuorisopsykiatrialta. Aluksi olin kauhuissaan, kun ajattelin, että mistä kaikesta meitä epäillään sen myötä. Toisaalta lääkäri sanoi? että tämä on nyt Tälläkin en "työdiagnoosi", kunnes löydetään oikea dg. En usko, että tytölle on toimintaterapiassa haittaa, mutta kaiken kaikkiaan jotenkin ottaa päähän...Onko kellään kokemusta T. Tolosen suosittelemista ravintolisistä CFS:n hoidossa?
En todellakaan jaksa alkaa taistella dg:n takia, varsinkin kun mitään hoitoa/kuntoutusta ei julkiselta kuitenkaan saa. Tyttö on sairastanut useamman Mykoplasma-infektion ja ne on hoidettu Astma - ja Alkergiasairaalassa, jossa pitkä hoitokontakti. Otan varmaan asian vielä puheeksi siellä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Fri Dec 04, 2015 10:18 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tohtori Tolonen taitaa suositella lähinnä EPA:a ja karnosiinia. EPA monia auttaakin, karnosiini aika harvaa, sanoisin että 5-10 % potilaista (toisaalta juuri kukaan ei saa siitä haittavaikutuksia). Kymmeniä parempiakin lisäravinteita on kuin karnosiini, niistä on kirjoitettu täällä Itsehoito-puolella. Lipoiinihappo, karnitiini, D-riboosi ja metyylifolaatti ovat ehkä parhaat.

Jos suosittelee CFS:ään liikuntaa, niin kyllähän se kertoo, ettei sairaudesta mitään tiedä. On monta eri syytä jotka tekevät liikunnasta huonon idean CFS:ssä: se pahentaa mitokondrioiden toimintahäiriöitä, heikentää verenkiertoa (terveellä toki parantaa) ja lisää tulehdusta. Plus CFS:ää sairastava ei pysty parantamaan kuntoaan liikunnalla. Liika liikunta voi johtaa kuolemaan tai sairauden pysyvään pahenemiseen, ei ole leikin asia.

Hän on varmaan halunnut Käypä hoito -suositusta juuri siksi, että pääsee suosittelemaan CFS:ään liikuntaa. Olisi varmaan tappavin Käypä hoito -suositus.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Lapset ja nuoret, joilla diagnoosi julkiselta, onko heitä?
PostPosted: Fri Dec 04, 2015 10:25 
Offline

Joined: Sat Aug 29, 2015 10:32
Posts: 4
Tyttö ei todellakaan jaksa lIikkua, siksi ei osallistu liikuntatunneille ja kulkee taksilla kouluun. Harrastanut aikaisemmin rytmistä voimistelua. Toimintaterapiasuositus tuli nuorisopsykiatrialta ja se on lähinnä varmaankin piirtämistä ja pelien pelaamista.
Voitaisiin tosiaan kokeilla noita lisäravinteota. Ongelmana on jatkuva kurkkukipu ja nielemisvaikeudet, joten tabletit jauhettava (tämä on sitä konversiohäiriötä...)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group