Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Mar 21, 2019 09:42

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: CFS diagnosoinnin kustannukset
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 03:16 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 546
Paljonko CFS:n diagnosointi on tullut teille maksamaan? En tarkoita tässä niitä turhia reissuja lääkäreille ennen varsinaisen CFS-diagnoosin saamista vaan niitä lääkäri- ja testauskuluja, jotka syntyivät kun diagnoosin antanut lääkäri teitä testasi ja otti vastaanotolla vastaan.

Entä kuinka monta lääkäri- ja testauspäivää tuohon kaikkeen kului?

Montako eri testiä haastattelun lisäksi tehtiin diagnoosin varmistamiseksi?

Tukholmassa on kaksi CFS-klinikkaa, joista ainakin toinen vaatii S2-kaavakkeen. Mietin vain, että voisiko se olla peräti halpaakin jos hoitavat CFS diagnosoinnin S2-kaavakkeen turvin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS diagnosoinnin kustannukset
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 05:25 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 294
Minä pääsin halvalla. Olin sen pari-kolme vuotta ravannut vähän väliä verikokeissa terveyskeskuksessa ja työterveydessä, kerran kävin LPKS:n sisätautipolilla ja kerran yksityisellä sisätautilääkärillä. Sitten yksi kerta töissä sattuneen todella hämmentävän "muistinmenetyksen" jälkeen menin työterveyslääkärille oikein perinteiselle ruutupaperille kirjoitetun oirelistan kanssa. Lääkäri katsoi listaa ja alkoi saman tien naputtamaan lähetettä LKS:n sisätautipolille. Mukaan laitettiin pari vuotta aiemmin LPKSssa otettujen verikokeiden (25 testiä) tulokset. Aika tuli, kävelin vastaanottohuoneeseen ja heti ensimmäinen kysymys oli: "Oletko ajatellut, voisiko tämä olla väsymysoireyhtymää?" Sen jälkeen lääkäri kyseli yksi kerrallaan läpi diagnostiset kriteerit ja totesi, että oireet käy yksiin. Hoito-ohjeeksi antoi kehotuksen syödä terveellisesti, liikkua jaksamisen mukaan ja käyttää d-vitamiinilisää. Oli muuten hieman pöllämystynyt olo, kun lähdin pois sieltä. Ensin on monta vuotta palloteltu ja sitten yhtäkkiä vastaus tuleekin kuin apteekin hyllyltä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS diagnosoinnin kustannukset
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 07:04 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Minä sain diagnoosin HYKSin infektiopolilla 2005. Siellä tehtiin suuri määrä testejä ja tutkimuksia, mutta kun on julkinen taho, niin eipä siitä itselle jäänyt paljoa maksettavaa. Tehtiin muutamia kymmeniä verikokeita (etenkin infektio- ja immuuniaiheisia), pari uloste- ja virtsakoetta, sydämen ja vatsan UÄ, keuhkoröntgen sekä sydämen ultraääni. EKG ja jonkin verran verikokeita oli tehty julkisella jo 2002.

Myöhemmin, diagnoosin antamisen jälkeen, HYKSillä tehtiin vielä MSLT-tutkimus, vaikka totesin sen turhaksi jo etukäteen, laaja unitutkimus (lähinnä Polon toiveesta), pään MRI (poikkeava, ei johtanut mihinkään), neuropsykologiset tutkimukset ja olisi haluttu tehdä selkäydinpunktio ja koko kehon kerroskuvaus, mutta kieltäydyin näistä. Suurimpaan osaan näistä lähetettiin neurologian puolelta, kerroskuvausta ja selkäydinpunktiota muistaakseni haluttiin infektiopolilla.

Polon kautta en tainnut koskaan käydä missään labroissa.

Lisäksi olen käynyt laajoissa labrakokeissa Hollannissa ja Belgiassa (Belgiassa monia, monia kymmeniä testejä, maksoi vain muutaman satasen), joista suurin osa meni sairausvakuutuksen piikkiin, ja Hollannissa on tehty aivolisäkkeen MRI, maksoi 0e itselle. Saksan borrelioositestitkin tein joskus, kun hollantilainen lääkärini välttämättä halusi, vaikka itse arvasin etukäteen turhaksi. Mutta onpahan poissuljettu.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group