Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue May 21, 2019 03:11

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kuinka usein käytte lääkärissä?
PostPosted: Fri Mar 20, 2009 08:54 
Offline

Joined: Fri Jun 01, 2007 10:59
Posts: 435
..........


Last edited by satupieni on Tue Sep 28, 2010 06:19, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 20, 2009 10:01 
Offline

Joined: Mon Sep 29, 2008 05:37
Posts: 573
Location: Turku
:(


Last edited by helen on Fri Jan 04, 2013 01:53, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 21, 2009 04:02 
Offline

Joined: Fri Nov 07, 2008 12:23
Posts: 486
Luulisin itse asiassa käyneeni aika vähän lääkärissä siihen nähden, mitä useimmat muut tuntuvat käyvän. Tai siis terveisiin nähden olen varmasti käynyt paljon, mutta ei niitä käyntikertoja kuitenkaan aivan hirveästi ole ollut CFS:n takia.

Oireiden alettua noin seitsemisen vuotta sitten taisin käydä muutaman kerran lääkärissä, mutta siitä ei ollut apua, koska epänormaaleihin verikoetuloksiin ei puututtu mitenkään vaan minut julistettiin terveeksi. Ehkä siksi en käynyt vuosiin lääkärissä (ellen sitten tarvinnut antibioottikuuria johonkin), sillä tiesin, ettei siitä olisi juuri hyötyä.

Aloin etsiä kunnolla apua oikeastaan vasta silloin kun keuhkojen oireilu oli niin pahaa, että henkeä ahdisti jatkuvasti ja kuume oli koko ajan noususuunnassa. Silloin kävin varmaan 4-5 eri lääkärillä parin kuukauden sisään, muttei käynneistä ollut mitään hyötyä. "Sulla varmaan toi siitepölyallergia ahdistaa henkeä." "Nyt on tosi sitkeitä flunssia liikkeellä, tuu kuukauden päästä takas jos ei oo menny ohi." Astmaakin epäiltiin jo silloin, mutta PEF-arvot olivat kuulemma niin huonoja, ettei kenelläkään voisi olla sellaisia vaan syyn huonoille arvoille täytyi olla se, etten varmaan osaa puhaltaa mittariin kunnolla :roll: Päivystykseen minua ei edes huolittu sisään, kun kerran kävin siellä hengenahdistukseni kanssa, syynä jälleen siitepölyallergiat ja sitkeät flunssat :D No, hain yksityiseltä antibioottikuurin. Ei yllättäen auttanut.

Omalääkärillä käynnin jälkeen asiat alkoivat kyllä edetä muutamien kuukausien päästä, sillä verikoetulokset (ja oireet) viittasivat mm. krooniseen keuhkoveritulppaan ja asiaa alettiin tutkia heti. Pari lääkärikäyntiä lisää tuli tuossa sekä päivystysreissuja omalääkärin lähetteellä. Sitten joskus kuvioihin tuli keuhkolääkäreitä, infektiolääkäreitä sekä joitakin satunnaisia käyntejä muiden alojen lääkäreillä. Sekä tietysti tutkimuksia, sillä epäilyjä oli aika monenlaisia veritulpista syöpiin.

Tällä hetkellä käyn ainoastaan terveyskeskuksessa noin 1-2 kertaa kuukaudessa yhden lääkärin luona. Enää ei tutkita, hoidetaan vain, mikä on todella hyvä asia. Tosin tavallaan olisi ihan kiinnostavaa tietää, miten selviytyisin kognitiivisista testeistä, mutta toisaalta odotettavissa oleva tulos olisi todennäköisesti melko masentava, joten en edes halua tietää sitä. Aivojen kuntokin olisi ihan kiinnostava tietää ja muutenkin selvittää joitakin neurologisia juttuja, sillä minulla saattaa olla aika paljon pielessä sillä puolella. Heh, kerran joku kritisoi neurologeja siitä, että he pitävät terveenä jos saat sormet yhteen silmät kiinni - ja minunhan piti tietysti kokeilla tuota sormitestiä heti. En onnistunut enkä onnistu nytkään :D No, hyvinpä olen pärjännyt elämässä ilman tuotakin taitoa.

Toiveena olisi saada vähennettyä noita lääkärikäyntejä ihan reippaasti entisestään. Kieltämättä joskus tuntuu, että vähätkin tutkimukset ja lääkärikäynnit ovat liikaa, mutta kai se on ymmärrettävää - ei kai kukaan oikeasti nauti sairaana olemisesta ja asioista jotka siihen liittyvät? Silti on ollut todella hyvä, että tutkimuksia on tehty ja että saan nyt hoitoa. Mikäs tässä nyt ollessa kun suurin urakka on jo takanapäin :)

Koittakaa jaksaa satupieni ja helen ja tietysti muutkin!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group