Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Feb 17, 2019 09:37

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: CFS ja eläimet
PostPosted: Thu Sep 01, 2011 06:17 
Offline

Joined: Thu Mar 04, 2010 11:49
Posts: 85
Anteeks jo etukäteen jos tällainen threadi on jo olemassa. :oops: On vaan pää nyt niin sumussa ja sekava etten pysty etsimään.

Onko kellään tietoa voiko CFS:ää esiintyä eläimillä? Tai tarttua eläimiin?

Meillä meinaan on kummallisia oireita ilmaantunut nuorelle koiralle ja yhtälailla se uuvahtelee kesken kävelyjen niinkuin minäkin :( Samoin kuuma ilma pahentaa oireita ja oireiden voimakkuus vaihtelee. Tutkittu on jo kaikkea mahdollista sillä ihan laajasti. :?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja eläimet
PostPosted: Thu Sep 01, 2011 08:45 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Kyllä, ainakin bakteeriperäisistä CFS:n aiheuttajista mykoplasma ja stafylokokki on yhdistetty myös eläinten CFS:ään. En tiedä/muista, onko mitään virusperäisiä syitä. Yleensähän eri lajeilla on aika eri virukset, mutta ne menevät vhän "hassusti", tyyliin normi-influenssahan voi olla ihmisellä, sialla ja linnuilla, sitten joku muu virus vaikka ihmisellä, hevosella ja hylkeellä (tms).

Periaatteessa jos epäilee tartuttaneensa CFS:n jollekin eläimelle, se antaisi viitteitä sairauden mahdollisesta syystä ja viittaisi siis bakteerialkuperään. Mutta tietysti ihmisellä voi olla useita eri infektioita samanaikaisesti.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja eläimet
PostPosted: Fri Sep 02, 2011 10:44 
Offline

Joined: Mon Oct 23, 2006 05:06
Posts: 119
Kyllä, CFS voi tarttua eläimiin, sitä on todettu koirissa, kissoissa ja jopa hevosessa. Se vaatii hoitoa! Jos oireille ei muuta syytä löydy, kannattaa kokeilla antibioottia. Teho näkyy muutamissa päivissä - viikoissa, riippuen siitä, miten huonoon kuntoon eläin on päässyt.

Seuraavassa kopio sivulta http://www.immed.org/FAQ.htm

QUESTION:

I have heard that my pets can get these infections (mycoplasma, chlamydia, etc). My dogs and cats are showing evidence of chronic fatigue, diarrhea, weight loss, hair loss and other symptoms. I have been sick for years with Fibromyalgia Syndrome, and I just heard about your wonderful new success with Fibromyalgia [patients].

RESPONSE:

If you have chronic infections, your pets can contract these infections from your or other symptomatic patients. The types of chronic infections that you list are airborne and can pass to animals with prolonged exposure. Birds, cats, dogs, hamsters, and other pets have come down with illness when their owners were sick with chronic infections. In some cases, these infections can be very serious, and they can result in fatal infections in some animals that are more susceptible than humans to the pathogenic effects of the microorganism. Therefore, we recommend our Veterinary Testing for pets. Often pets respond similar to humans to the same type of therapy recommended for treatment of chronic infections; however, the dose of antibiotic or other drug will be different in other species, so you need to consult with your veterinarian for the proper dose and regimen for treatment.

Prof. Garth Nicolson


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja eläimet
PostPosted: Tue Sep 06, 2011 12:59 
Offline

Joined: Thu Mar 04, 2010 11:49
Posts: 85
Kiitos vastauksista Maija ja Jaana. Miten eläinten CFS hoituu antibiooteilla jos ne eivät ihmisten CFS:ään tehoa? :?: Onko eläinten CFS siis aina bakteeriperäinen? En enää tän sairauden vuoksi kaikkia englannin kielisiä sanoja muista niin sori jos se jo tossa aiemmin kerrottiin enkä vaan tajunnut. :oops:

Meidän koiralla siis uupumista (ajoittain kuitenkin energinen, mutta vain lyhyitä hetkiä jotenkin vaikuttaa samalta kuin mitä itselläni on, eli kestävyys ja aerobinen liikunta on huono ja tekee huonoa voinnille), ruokahaluttomuutta, sydän hakkaa etenkin lämpimällä ilmalla ja välillä on poissaoleva höntsä (ei kuuntele käskyjä tai noudattaa niitä sinnepäin/hitaasti, mikä on tän koiran luonteenvastaista). Sydän ultrattiin kun sieltä kuului sivuääni, syynä laajentunut etukammio ja pieni läppävuoto, mutta erittäin pätevän sydänspesialistin mukaan tuo ei voi aiheuttaa oireita näin nuorella koiralla. Otettu verikokeita borrelioosin, kilpirauhasen vajaatoiminnan ja sisäelinten sairauksien poissulkemiseksi. Eläinlääkärien mielestä nyt ei ole muuta keinoa kuin odotella ja otetaan kilpparitesti muutaman kuukauden päästä uudestaan, samoin sydän ultrataan n. vuoden päästä uudestaan että voidaan seurata jos siellä on muutoksia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CFS ja eläimet
PostPosted: Tue Sep 06, 2011 07:50 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Yleensähän ihmisellä CFS on virusperäinen, joskus mukana voi olla myös bakteereita. Joskus antibiootit kyllä auttavat paljon CFS:ään, tällä foorumillakin on paljon esimerkkejä. Jos sinulla on vaikka viruksia ja bakteereita molempia, voi olla, että koira olisi saanut pelkästään jonkin bakteerin ja siten antibiootitkin auttaisivat paremmin kuin "sekamuotoiseen" versioon.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group