Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Wed Feb 20, 2019 05:05

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ihon polttelu, D-vitamiini
PostPosted: Sun Feb 26, 2012 03:24 
Offline

Joined: Sun Feb 26, 2012 03:16
Posts: 3
Hei

Haluaisin esittää muutamia kysymyksiä oireisiin ja ravintolisiin liittyen, mutta aluksi pieni esittely itsestäni.
Sairastuin 2001 keväällä krooniseen väsymysoireyhtymään. Kaikki alkoi normaalista flunssasta, josta sitten jäi pysyvä kuumeilu ja tolkuton väsymys. Myös muita klassisia oireita esiintyi tulevina vuosina. Koska asun Itä-Suomessa, en ole saanut terveydenhuollosta mitään apua vaivoihini. Lähinnä yleisimpien sairauksien mahdollisuudet poissuljettiin. Diagnoosin teki eräs psykiatrian lääkäri, joka tajusi heti, että kyseessä on jotakin muuta kuin psyykkinen sairaus.
Kumminkin pitkien vuosien myötä vointini alkoi kohentua ja muutama viimeinen vuosi meni lähes oireetta. Tunsin itseni terveeksi.
Noin kuukausi sitten sairastin flunssan, jonka jälkeen jatkuva kuumeilu tuli takaisin alkuaikojen intensiteetillä. Eli näyttää siltä, että uusintakierros on alkanut.

Koska taudin uusiutuminen on vielä näin alussa, lopullista oirekuvaa on hankala määrittää. Juuri tällä hetkellä voimakkain ja hankalin oire on lämmönsäätelyn ongelma. Iho on jatkuvasti tulikuuma ja polttava, jopa silloinkin kun ruumiinlämpö laskee alle 37. Kuumeen nousu pahentaa myös kuumotusta, mutta lasku ei vie sitä pois. Joten tämä vaikuttaa jotenkin erilliseltä vaivalta. Onko kenelläkään tiedossa mitään lisäravinnetta, tai ylipäänsä mitään mikä tähän voisi auttaa? Olo on kuin kiehuvassa kattilassa, ainoastaan jalkaterät ovat kylmät ja hikiset.

Toinen kysymykseni koskee D vitamiinia. Näyttää siltä, että sen suositeltavuudesta ei olla ihan yhtä mieltä. Eli viittaan nyt Marshall protokollaan. Koska en ymmärrä kyseistä tieteenalaa, enkä siihen kuuluvaa jargonia, tiedonhakuni aiheesta ei ole tuottanut mitään lopullista argumenttia puolesta tai vastaan. Vastustajat kiistävät Marshallin näkemykset D vitamiinin immuniteettia heikentävästä vaikutuksesta. Toisaalta taas Marshallin pointtina taisi ymmärtääkseni olla juuri se, että autoimmuunisairautta sairastavilla D vitamiinin käsittely ei toimi samalla tavoin, kuin terveillä jolloin vaikutukset immuniteettiin olisivat haitalliset. Oireet voivat tuntua helpottavan, mutta samaan aikaan sairaus etenee elimistössä, koska immuniteetti on D vitamiinin passivoima. Lopulta oireet pahenisivat niin, että D vitamiini ei pysty niitä peittämään.

Mitäs mieltä tästä yleisesti ollaan? Onko kukaan käyttänyt D vitamiinia vuosien ajan ja kokenut siitä olevan haittaa?
Mielenkiintoista on myös se, että käytin itse paljon D vitamiinia viimeisen vuoden ajan ennen äskettäistä sairastumista... Haluaisin saada tähänkin kysymykseen selvyyttä, koska minulle D vitamiini on ollut väsymystä ja ahdistusta poistava.

Kiitos lukemisesta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oireista ja vitamiineista..
PostPosted: Sun Feb 26, 2012 03:47 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
En valitettavasti osaa sanoa, mikä tuohon ongelmaan voisi auttaa. Kuulostaa siltä, että verisuonet saattavat olla liian laajentuneita. Monet lisäravinteet laajentavat verisuonia, mutta ei tule mieleen mitään, mikä supistaisi. Tällaisia löytyy lähinnä reseptilääkkeistä.

Eräs tämän foorumin entinen käyttäjä kokeili Marshallin protokollaa, mutta myöhemmin sanoi sen olleen virhe, ei suostunut kertomaan asiasta mitään enempää. D-vitamiinin käytön hyödyt ja se, että se nimenomaan parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja on antiviraalinen ovat tulleet varsin selviksi sadoista erilaisista tutkimuksista. Marshallin protokolla voi kenties sarkoidoosissa toimiakin, tätä en sulje pois, mutta en sitä missään nimessä suosittelisi CFS:ään (myös sen muut osat voivat olla vaarallisia). Siihen liittyy todella paljon epäilyttäviä piirteitä, jopa kultinomaisia ominaisuuksia. Kukaan CFS-asiantuntija ei suosittele MP:tä. En tiedä yhtään ihmistä, jolla D-vitamiini olisi pahentanut CFS:ää. Itse olen syönyt yli 100 mcg päivässä useita vuosia. Ei se tosin oireita helpotakaan, toisin kuin monella.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: bhabeyjha and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group