Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Feb 21, 2019 11:53

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 06:15 
Offline

Joined: Fri Sep 23, 2016 01:26
Posts: 29
http://www.hs.fi/tiede/art-2000005350373.html

Annie Hopperin menetelmä: https://retrainingthebrain.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 09:42 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Taina_Turusta wrote:
http://www.hs.fi/tiede/art-2000005350373.html
Annie Hopperin menetelmä: https://retrainingthebrain.com/

Olisikos tuohon linkkiä, joka ei johda maksumuuriin? Ei tuolta suurinosa ihmisistä voi sitä lukea.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 10:16 
Offline

Joined: Fri Sep 23, 2016 01:26
Posts: 29
Näin äiti ja tytär paranivat vakavista yliherkkyyksistä – tutkijan mukaan sisäilman vuoksi oireileva voi ohjelmoida aivonsa uudelleen

Ympäristöherkkyyttä tutkivan Markku Sainion mukaan ihmeparantumiselle on kestävä teoreettinen pohja.
Tilaajille
Putkiremontin jälkeen myös kodin sisäilma alkoi piinata Lauriina Tolaa (vas.) Äiti Tuulianna Tola joutui töissä siirtymään väistötiloihin.
Putkiremontin jälkeen myös kodin sisäilma alkoi piinata Lauriina Tolaa (vas.) Äiti Tuulianna Tola joutui töissä siirtymään väistötiloihin. (KUVA: Jonne Heinonen / HS)
Annikka Mutanen HS

Julkaistu: 4.9. 2:00 , Päivitetty: 4.9. 7:42

Tuulianna Tola seisoo keskellä lattiaa ja puhuu järkeä limbiselle järjestelmälleen.

”Rakas limbinen järjestelmä, sä olet tehnyt kovasti paljon töitä. Sä olet painanut paniikkinappulaa, sä olet hälyttänyt kaikesta. Mutta sä olet toiminut virheellisen tiedon varassa ja siksipä sun on nyt aika lopettaa. Muista, että tätä junaa ohjataan me. Ja me pystytään siihen uuden tiedon varassa, joka meillä on käytettävissä.”

Me tarkoittaa Tuulianna Tolaa ja hänen 16-vuotiasta tytärtään Lauriina Tolaa. Äiti on kärsinyt työpaikan sisäilmasta, ruoka-aineyliherkkyyksistä ja ihottumista. Tyttären ympäristöherkkyydet tekivät vielä paljon sairaammaksi.

Nyt molemmat ovat parantuneet omien sanojensa mukaan täysin.

Lauriina Tolan terveysongelmat alkoivat, kun hän siirtyi ala-asteelta yläasteelle Aleksis Kiven kouluun. Koulu on nyt muuttanut sisäilmaongelmien takia väistötiloihin, kunnes rakennus saadaan korjatuksi.

Lauriina sai koulussa hengenahdistusta ja silmien kutinaa. Ääni lähti ja väsytti. Hän alkoi olla jatkuvasti sairaana. Kesäloman Lauriina oli oireeton, mutta kun kasiluokka alkoi, hän oli parin koulupäivän jälkeen taas sairas.

”Jos vain käväisin koulussa, olin sen jälkeen seuraavat kaksi viikkoa ihan uupuneena sängyssä. Oli fletku olo. Kädet ei jaksaneet, ne tärisi, ja jaloissa oli sama fiilis.”

Lauriina kävi kokeilemassa koulunkäyntiä myös kahdella muulla helsinkiläisellä yläasteella. Toisessa oireet iskivät päälle jo aulassa. Toisessa hän ehti olla viikon. Kevät piti hoitaa etäopiskeluna.

Seuraavana kesänä oireita alkoi tulla yhä useammista ärsykkeistä. Ongelma laajeni monikemikaaliherkkyydeksi. Oireita aiheuttivat hajusteet, pesuaineet ja sampoot, liimat, maalit ja tupakansavu. Oikeastaan aivan kaikki.

Uusissa koulukirjoista haisi tuore painomuste. Vanhoista huokui koulun sisäilmacocktail. Kumpienkaan kanssa ei voinut opiskella.

Sähköyliherkkyyskin astui kuvaan. Lauriina Tola ei voinut olla tietokoneella eikä käyttää puhelimia. Wifistä piti luopua. Kavereiden luona ei voinut käydä.

Sairaus vaikutti koko perheeseen. Rakennusalalla työskentelevä isä ei voinut tulla työmailta kotiin tuomatta ärsykkeitä mukanaan. Kun pikkuveli tuli kaverin luota, hänet piti käyttää suihkun kautta.

Elämä oli ajettu todella ahtaalle.

Tuulianna Tola joutui myös taistelemaan kaupungin kanssa Lauriinan koulujärjestelyistä ja lääkärien kanssa siitä, mikä tytärtä vaivaa.

”Lääkärit eivät uskoneet ja ehdottivat psykiatria. Että teini-ikäiset haluavat huomiota. Niin pinteessä olevalle perheelle ja ihmiselle ei kyllä tarvitsisi sellaista sanoa.”

Vertaistukikaan ei antanut toivoa paremmasta. Sen viesti oli, että tällaista elämä tulee olemaan.

Sitten kotona tehtiin putkiremontti.

”Ja siihen se kulminoitui. Sä et pystynyt olemaan täällä kotonakaan terveenä, kun se putkiremontin haju leijaili täällä.”

Silloin perhe sai vinkin kanadalaisen Annie Hopperin kehittämästä menetelmästä. Siinä potilas lyhyesti sanottuna ohjelmoi aivonsa uudelleen.

Tuulianna Tola näyttää olohuoneessaan, miten se tapahtuu:

”Seis, seis, seis. Mun aivot on jumissa ja lähettää keholle virheellisiä viestejä. Mutta nyt kun tiedän, että kaikki nämä oireet ja haasteet johtuvat siitä, että mun limbisessä järjestelmässä on virheellisiä kytkentöjä, niin mun valinta on korjata nuo kytkennät.”

”Mä olen vapaa ja mä olen täysin terve. Voin tehdä mitä vaan, mennä minne vaan ja syödä mitä vaan.”

Kursseilla tai niiden sijasta kotona katsottavilla dvd-levyillä opetetaan harjoitukset, joita tehdään itsenäisesti tunti päivässä puolen vuoden ajan. Se puoli vuotta on nyt Tuulianna ja Lauriina Tolalla takana.

Molemmat voivat syödä mitä tahansa, käyttää hajusteita ja käydä hometaloissa saamatta mitään oireita.

Puolen vuoden ajan he ovat pidättäytyneet myös puhumasta niistä.

”Kielenkäyttö on tärkeä osa ohjelmaa. Aivoissa on ne neuronit, jotka syttyvät yhdessä: kun sanotaan hometalo, päädytään paniikkikohtaukseen. Ne yhteydet katkaistaan”, Tuulianna Tola selittää.

Onko tässä kaikessa mitään järkeä?

”On”, vastaa neurologi ja työterveyslaitoksen ylilääkäri Markku Sainio. ”Sille on teoreettinen perusta.”

Limbinen järjestelmä tarkoittaa meidän liskoaivojamme, aivojen primitiivisintä osaa, joka sisältää henkiinjäämisen kannalta olennaisimmat toiminnot.

Jos liskoaivot aistivat uhkaa, ihminen reagoi: hän valmistautuu hyökkäämään tai pakenemaan.

Limbisestä järjestelmästä pannaan liikkeelle stressihormonit, sympaattisen ja parasympaattisen hermoston reaktiot, elimistön puolustusta säätelevät sytokiinit ja ruumiinlämmön nousu.

Tietoinen ajattelu ja järkeily taas asuu otsalohkossa. Se jää uhkatilanteessa helposti jalkoihin. Hopperin menetelmässä otsalohko valjastetaan rauhoittamaan liskoaivoja.

Näin oireet vähenevät. Sen takia huolikin vähenee. Järjestelmä rauhoittuu. Syntyy positiivinen kehä.

Sainio on tutkinut homeelle ja muille ympäristötekijöille herkistyneiden ihmisten ongelmia. Suurelle osalle niistä ei ole kovasta etsimisestä huolimatta pystytty paikantamaan varsinaista aiheuttajaa. Silti oireet ovat todellisia, usein tuskallisia ja elämää rajoittavia.

Viime aikoina niiden mekanismia on alettu ymmärtää. Ympäristöherkkyys syntyy, kun elimistön hälytysjärjestelmä alkaa reagoida rajulla tavalla vähäisiinkin ärsykkeisiin – sellaisiin, joista normaalisti ei ole ihmiselle vaaraa.

Alkusyy on jossain, mutta paranemisen kannalta se ei välttämättä ole enää olennainen.

Potilaita on myös suomalaisessa terveydenhuollossa koetettu auttaa erilaisilla terapioilla, mutta se on onnistunut huonosti.

”Me olemme yrittäneet rauhoittaa ihmisiä sinnittelemään oireita aiheuttavissa oloissa. He inhoavat sitä.”

Sainio ymmärtää reaktion. Potilaat pyrkivät parhaansa mukaan välttämään ärsykkeitä, jotka saavat heidät voimaan huonosti. Se on järkeenkäypää.

”Kyllä minäkin inhoaisin, jos menisin heikoksi kun haistan kaalikääryleitä ja joku sanoisi, että mene psykologille. Suuri osa meidän toimistamme syyllistää näitä ihmisiä.”

Kanadalaisen Hopperin onnistumisesta täytyy hänen mielestään ottaa opiksi.

Hopperin menetelmä ei tähtää pelkästään olojen sietämiseen vaan koko haitallisen reaktion poistamiseen.

Hän herättää ihmisten luottamuksen korostamalla, että sairaus on todellinen ja fyysinen. Se ei ole kuviteltu eikä potilaan oma vika.

”Kyse on trauman aiheuttamasta aivovauriosta, joka vaikuttaa kehoon moniin mekanismeihin”, Hopper kirjoittaa kirjassaan Wired for Healing.

Hopper kertoo sairastaneensa itse monikemikaaliherkkyyttä, sähköyliherkkyyttä ja selittämättömiä kipuja aiheuttavaa fibromyalgiaa. Hän joutui niiden takia kodittomaksi.

”Jokapäiväiset kemikaalit ja sähkömagneettiset kentät saivat ruumiini reagoimaan kuin ne olisivat hengenvaarallisia. Ainoa turvapaikka oli luonto. Vasta kun aloin ajatella sairautta fyysisenä aivovammana, aloin ymmärtää sitä.”
Sirkusharrastusta Lauriina Tola pystyi jatkamaan monikemikaaliherkkyydestä huolimatta. Sirkus toimii Suvilahdessa vanhassa generaattorisalissa.”Rakennus on kiveä. Se on vain yksi iso sali ja tosi vanha. Ajattelin, ettei siellä ole ainakaan mitään uusia materiaaleja, joista tulisi jotakin”, Tola kertoo.
Sirkusharrastusta Lauriina Tola pystyi jatkamaan monikemikaaliherkkyydestä huolimatta. Sirkus toimii Suvilahdessa vanhassa generaattorisalissa.”Rakennus on kiveä. Se on vain yksi iso sali ja tosi vanha. Ajattelin, ettei siellä ole ainakaan mitään uusia materiaaleja, joista tulisi jotakin”, Tola kertoo. (KUVA: Jonne Heinonen / HS)

Fakta

Ympäristöherkkyys kaventaa elämää

Ympäristöherkkä saa merkittävää haittaa aiheuttavia oireita ympäristöissä, jotka eivät aiheuta ongelmia suurimmalle osalle ihmisistä.

Herkkyys voi liittyä hajuihin, kemikaaleihin, sähköön tai sisäilmaan.

Oireita on tyypillisesti useissa elinjärjestelmissä. Tavallisia ovat esimerkiksi hengenahdistus, vatsakivut ja keskittymisvaikeudet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 12:13 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tuo on itse asiassa hyvin pitkälle samaa kamaa kuin Julie Rehmeyerin uusi CFS-muistelma Through the Shadowlands, josta on tulossa arvostelu blogiini jossain vaiheessa. Hän on matematiikkaa opiskellut tiedetoimittaja ja kirjoittanut mm. PACE-juttuja. Rehmeyeriä sairastutti ennen kaikkea home, joka oli kaikissa hänen tavaroissaan Berkeleyn-vuosien jäljiltä, eikä hän siksi huomannut eroa eri paikoissa. (Kyseessä ei ollut pelkkä home, vaan esim. hepatiitti A -rokote sekoitti hänen terveytensä, hän täytti CFS:n diagnostiset kriteerit kuten voimakkaan PEM:n.) Hän kävi useiden tunnettujen CFS-lääkäreiden vastaanotolla, mm. Nancy Klimas, mutta esim. suolaveden hyvä teho lakkasi tosi nopeasti. Saatuaan selville homeyhteyden hän hävitti kaikki vanhat tavaransa ja voikin ihan hyvin - kunhan ei mennyt homeisiin paikkoihin tai käyttänyt homeisia tavaroita. Niihin hän reagoi todella rajusti. Kemikaaliherkkyyttä hänelle ei missään vaiheessa tullut, vaikka monille tulee.

Hän yritti alkuun elää "tiedeoppiensa" mukaan, mutta totesi, että homeesta on liian vähän tietoa, ja hän voi ihan hyvin kokeilla "huuhaata", kunhan se on harmitonta. Niinpä hän kävi mm. shamaanin vastaanotolla, jota hän vertasi psykoterapiaan. Shamaani sai parilla käynnillä hänen limbisen järjestelmänsä ylireagoinnin "ohjelmoitua" pois. Hän reagoi yhä homeeseen jos menee homeiseen paikkaan, mutta ei enää esim. halvaannu siitä tai saa kouristuskohtauksia, kun kehon reaktiot ovat rauhoittuneet. Mitään jatkuvaa "terapiaa" hän ei itselleen tee, elää vain normaalisti.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Fri Sep 08, 2017 06:28 
Offline

Joined: Fri Sep 23, 2016 01:26
Posts: 29
Muutama artikkeli samasta aiheesta

http://www.hs.fi/tiede/art-2000005353335.html

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/0 ... ivat-viela

Periaatteessa kai tästä voisi saada apua moneen muuhunkin vaivaan, kuin vaan artikkeleissa olevissa? Jos krooninen väsymysoireyhtymä paranee uudelleenohjelmoinnilla, niin kalliita hoitoja tai lääkkeitä ei tarvita, nehän vaan hoitavat oireita, eivät tilaa?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Fri Sep 08, 2017 06:39 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
CFS:ää on yritetty kauan parantaa ties millä aivojen uudelleenohjelmoinnilla. Eivät ne valitettavasti toimi (tuo yllämainittu CFS-potilashan parani homeen välttelyllä). Hyvä skotlantilainen kaverini väitti saaneensa jotain apua Lighting Processista (vai oliko se Reverse Therapy, sekoitan nämä kaksi aina), mutta hän oli muutenkin jo aika hyvässä kunnossa, ja hänen siskonsa parani CFS:stä ilman mitään hoitoja.

Norjassa LP:n mainostaminen CFS:ään kiellettiin juuri hiljattain. Ei ehkä ihme. "According to a national survey by the Norwegian ME Association (2012), Lightning Process is one of the treatments that has done the most harm to patients. 50% of the participants reported that LP had made their condition worse, 25% seriously worse. 30% reported that LP had no effect on symptoms."

Ongelma on siinä, että jos CFS-potilaalle riittävästi vakuuttaa, että hän on paremmassa kunnossa, kyllä hän sen helposti uskoo. Sitten kun yrittää elää niin kuin olisi paremmassa kunnossa, niin tuo on se seuraus.

Monet CFS-hoidot hoitavat itse sairausprosessia, eivät vain oireita. Jay Goldstein, neurofarmakologian guru, jolla oli hieman Polo-mainen lähestymistapa, mutta paljon laajempi, uskoi että hänen hoitonsa vaikuttivat nimenomaan limbiseen järjestelmään.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Sat Sep 09, 2017 08:57 
Offline

Joined: Fri Sep 23, 2016 01:26
Posts: 29
Tässä Potilaan lääkärilehdessä ollut artikkeli:

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/site ... 17-848.pdf


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 11, 2017 06:35 
Offline

Joined: Fri Sep 23, 2016 01:26
Posts: 29
Asiasta vielä lisää Duodecim-lehdessä:

http://www.duodecimlehti.fi/duo13835

"Oirekuvaltaan ja -mekanismeiltaan ympäristöherkkyys kuuluu toiminnallisiin häiriöihin, kuten fibromyalgia, krooniset kipuoireistot, ärtynyt paksusuoli, toiminnallinen unettomuus ja krooninen väsymysoireyhtymä (7,11,22). Niissä kaikissa oireiluherkkyyttä selittää sentraalinen herkistyminen, joka tuottaa somaattisten oireiden lisäksi kognitiivisia ja emotionaalisia oireita, kuten uupumista vähäisestä henkisestä ja fyysisestä ponnistelusta, "aivosumua" ja herkistymistä ulkoisille ärsykkeille (22). Oireiden aiheuttama subjektiivinen haitta on suhteettoman suurta verrattuna objektiivisiin löydöksiin. Potilaat hajautuvat eri erikoisaloille tutkittavaksi sen mukaan, mitkä kullakin potilaalla ovat pääasialliset oireet. Samat oireet voivat olla merkki kuormittumisesta tai sairaudesta.

Toiminnallisten häiriöiden kehittymiselle on lukuisia altistavia, laukaisevia ja ylläpitäviä tekijöitä (23,24). Taustalla voi olla edeltävää ja ajankohtaista kuormittuneisuutta, joka liittyy esimerkiksi elämäntapahtumiin, työhön tai sosiaaliseen ympäristöön. Normaalielämään ja sairauksiin kuuluu erilaisia fysiologisia tuntemuksia ja oireita, jotka kuormitustilanteessa voivat voimistua, ja saattaa syntyä tiedostamaton tarve etsiä oireille selityksiä esimerkiksi ympäristötekijöistä. Oireisiin vaikuttaa omakohtainen tulkinta oireilun ja altistumisen uhkamerkityksestä, jota lähipiiriltä, mediasta, terveydenhuollosta tai muualta saatu huolestuneisuutta lisäävä tieto voi pahentaa. "

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 11, 2017 01:13 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Yksi hiton olennainen ero ja en voi käsittää, miten nämä debiilit lääkärit eivät sitä tajua, on, että CFS:ssä oireilu tulee yleensä VIIVEELLÄ altistuksesta. Viiveellä. Potilas ei edes itse usein tiedosta oireiden aiheuttajaa. Minäkään en tiedostanut 20 vuoteen oireideni aiheuttajaa, kärsin vain ihmeissäni. Miten ihminen, joka pitää itseään terveenä, voi olla siis samaan aikaan luulosairas? En ymmärrä. :D

Jos CFS:n oireet tulisivatkin aina heti, kun potilas altistuu rasitukselle tai kuumalle, tuollainen selitysmalli voisi teoriassa olla sentään mahdollinen (jos unohdetaan kaikki kliininen data mikä kertoo kyllä mikä CFS:n taustalla on). Mutta kun ne eivät tule heti, vaan nimenomaan viiveellä. Eli potilas rasittaa itseään päivänä X ja sitten päivänä X+2 tuleekin yllättäen pahoinvointia, uupumusta, kuumeilua, jne. Ei sovi kuvaan. Ei ollenkaan. Miten nuo lääkärit voivat olla niin idiootteja, etteivät tajua tuota?!?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Mon Sep 11, 2017 02:55 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Niinpä.

Tuo mainitsemani Julie Rehmeyer, jonka muistelman luin, sairasti siis vuosia tajuamatta yhteyttä homeeseen, koska hän vietti aikansa hometavaroidensa keskellä. Hän reagoi kuitenkin rasitukseen CFS:lle tyypillisesti: joskus liika rasitus saattoi romauttaa kunnon hyvinkin äkillisesti ja hän suunnilleen konttasi työkeikalta kotiin, mutta pääasiassa romahdukset tulivat seuraavana päivänä, jolloin hän ei päässyt enää sängystä ylös.

Kun hän pääsi eroon homeisista tavaroistaan ja muutti takaisin omistamaansa ei-homeiseen taloon, tuo CFS-oireilu katosi. Sen jälkeen hän alkoi huomata reagoivansa homeisiin, kun ilman hometta kunto oli normaali. Oireet saattoivat olla hyvin rajuja - ja siitä äkillisten homeoireiden rajuudesta hän pääsi eroon "aivojen uudelleenohjelmoimalla". CFS romahduksineen pysyi poissa sillä, että hän ei elänyt keskellä hometta, ei millään psykologisilla kikkailuilla.

En ole koskaan myöskään ymmärtänyt tuota "funktionaalisten oireiden" yleistä selitystä, että "potilaalla on tavanomaisia arkipäivään kuuluvia oireita kuten väsymys, päänsärky tai lihasten kolotus, ja hän alkaa patologisoida niitä sairaudeksi". Esimerkiksi suurin osa CFS:n oireistahan a) ei ole arkipäiväisiä ollenkaan millään vaikeusasteella b) ja/tai ne voi objektiivisesti havaita, kuten kuume, hiustenlähtö, sanojen unohtelu tai ovenkarmeja päin kävely jne.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 05:58 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Maija wrote:
Esimerkiksi suurin osa CFS:n oireistahan a) ei ole arkipäiväisiä ollenkaan millään vaikeusasteella b) ja/tai ne voi objektiivisesti havaita, kuten kuume, hiustenlähtö, sanojen unohtelu tai ovenkarmeja päin kävely jne.

Nimenomaan. Täsmälleen näin. Jos minä en rasita itseäni, olen voinnilta käytännössä "terve". Enkä minä pistä normaaleita flunssia, tilapäisiä päänsärkyjä tai jomotuksia tms. tämän tai minkään muunkaan sairauden "piikkiin" ja hysterisoi ja ihmettele niitä 24/7...niitä tulee ja menee, evvk. Usein itse asiassa vieläkin erehdyn luulemaan, että olen vilustunut kun nokka on tukossa ja kurkku kipeä, usein vasta myöhemmin tajuan, että hetkonen, tuo johtuikin siitä, että olin rasittanut itseäni edellisenä päivänä. En siis vieläkään aina ymmärrä, enkä muista, että minulla on tämä sairaus ja se aiheuttaa näitä oireita minulle.

Edelleenkin, luulosairaus tai psykosomaattinen sairaus edellyttää, että henkilö luulee ja kokee olevansa sairas. Minä en koe olevani sairas 90% ajasta, en edes muista koko asiaa. Ei oikein käy yhteen, mutta eihän se ketään lääkäriä kiinnosta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 04:40 
Offline

Joined: Fri Sep 23, 2016 01:26
Posts: 29
Mielenkiintoista, että sama aihe näkyy nyt monessa paikassa:

Pots masterclass, Lontoo https://partinen.blogspot.fi/

"4) Jane Simmonds käsitteli kuntoutusjaksojen ohjelmia yksityiskohtaisesti. Liikunta on ensiarvoisen tärkeätä, mutta siinä tulee edetä ohjelmoidusti ja yhteisten tavoitteiden mukaan. He soveltavat myös DNRS-menetelmiä (Dynaaminen Neuraalinen Retraining), jolla aivojen "tietokoneen" ohjelmat (software) ohjelomoidaan uudelleen. Potilaan oma rooli on keskeisin tärkeä. Jarruttavana tekijänä potilaiden kuntoutumiseen voi olla uusien tutkimusten mukaan vanhempien ja myös ystävien katastrofointi. Vaikeisiin kohtauksellisiin kiputiloihin tai muihin oireisiin suhtaudutaan pelolla ja potilas toimitetaan helposti päivystykseen. Se on ymmärrettävää, mutta valitettavasti se huonontaa potilaan toipumista. Simmonds, kuten moni muukin, korosti perhekohtaisen lähestymisen merkitystä. Potilaan hyviä ominaisuuksia ja pieniä edestymsien merkkejä tulisi jatkuvasti tuke sen sijaan, että korostetaan sairauden vaikeutta. Tämä on yhtenä keskeisenä tekijänä myös aivojen uudelleen ohjelmoinnissa. CFS, kuten POTS, ovat toiminnallisia sairauksia. Kyseessä ei siis ole rakenteellinen vika, vaan toiminnallinen (funktionaalinen) vika, eli bugi softassa. Ei tietokonetta tai puhelinta tarvitsee vaihtaa kunhan bugit korjataan. JATKOA SEURAA...

5) Prof Julia Newton vetää Newcatlen CFS-klinikkaa ja hän on maailman arvostetuimia CFS-eksperttejä. Hän käsitteli epidemiologiaa ja diagnostiikka. CFS:n yleisyydeksi hän arvioi 0.2 - 0.4% väestöstä. Jos siitä vedetään arvio Suomeen, saataisiin luvuiksi 10 000 - 20 000 potilasta, eli aikamoinen joukko. Tässä on tietysi mukaan kaiken asteiset potilaat. Nuorilla teini-ikäisillä taas POTS on yleisempää, arviolta 1 %:n luokkaa. Hän käsitteli myös sairauden ennustetta ja aikaisempiin lukuihin verrattuna ennusteet ovat parantuneet niin Englannissa kuin USA:ssa huomattavasti vanhemmista luvuista. Parhaimillaan, esimerkiksi Mayo-klinikassa, jopa yli 86 % paranee käytännössä lähes täysin. Kuitenkin useimmat osallitujat totesivat, että on olemassa erittäin vaikeista oireista kärsiviä, joskin keskustelussa niin Newton kuin Philip Fischer totesivat, että myös täysin vuodehoidossa olevat on saatu kuntoutumaan, kunhan heidät on ensin saatu mukaan nykyaikaiseen kuntoutusohjelmaan. Kuntoutuksessa korostuvat oikea syöminen (pieniä aterioita, ei sokeria, runsaasti suolaista ruokaa), runsas juominen (n 2.5 litraa päivässä), psykofysiologinen fysioterapia ja psykoterapia soveltaen uusia teorioita, jossa mm aivojen limbisen järjestelmän ohjelmointivirheet korjataan.
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HS: Ympäristöyliherkkyyden uudelleenohjelmointi
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 05:58 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Toiminallisia sairauksia, yksi maailman arvostetuimpia CFS-eksperttejä (=täysi nobody), LOL. Ihan hirveää paskaa taas, nolottaa että Partinen kehtaa ulostaa tuollaista valheiden sillisalaattia julkisesti näkyville.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group