Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Jun 18, 2019 02:48

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Tue Aug 28, 2018 04:26 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
Ihmisen optimaalinen ruokavalio on raakavegaani.


-Ihminen kuuluu planeettamme kädellisiin lajeihin. Olemme siis apinalaji joka on levittäytynyt tropiikista lähes planeetan joka kolkkaan. Noin 200 000 vuoden ajan me olemme olleet osittain lihansyöjiä ja maanviljelyn myötä viljojen syöjiä, se ei ole tarpeeksi aikaa muuttua apinasta joksikin muuksi lajiksi, esim. lihansyöjälajiksi, puhumattakaan nykypäivän teollisen''ruoan'' syöjiksi. 200 000 vuotta on lyhyt aika evoluution mittakaavassa. Sitä ennen olemme olleet miljoonia ja taas miljoonia vuosia ns. luonnon armoilla ja olemme eläneet kuten muutkin kädelliset tällä pallolla elävät.

-ihmisellä ei ole torahampaita tai teräviä kynsiä tai vaadittavaa nopeutta/ketteryyttä saada kiinni ja syödä yhtäkään villieläintä ilman apuvälineitä(ansoja/aseita). Minkään eläimen syöminen turkkeineen päivineen raakana ei myöskään onnistu meiltä. vaaditaan eläimen suolistaminen, filerointi sekä kuumennus ennenkuin eläin alkaa olla syötävässä kunnossa. Tällöinkään liha ei tosin maistu miltään joten se on maustettava reilulla kädellä ennen nauttimista.

-ihmisen ruoansulatusjärjestelmä on lähes identtinen muiden planeettamme kädellisten kanssa, joiden ruokavalio koostuu pääasiassa hedelmistä ja kasviksista. Lihansyöjillä, sekasyöjillä ja ruohonsyöjillä on täysin erilainen suolisto.

-Ihminen on luonnostaan perso makealle ja hedelmien värikkäät ulkomuodot ovat meille houkuttavia. Kypsä pullea hedelmä saa veden herähtämään kielellemme. Aiheuttaako kuollut jäniksen raato saman? Silmämme kykenevät näkemään laajan värien kirjon verrattuna muihin eläimiin, koska on meille tärkeää erottaa eri lajiset kypsät hedelmät raaoista.

-Apinat(eli ihmiset) ja hedelmäpuut elävät luonnollisessa symbioosissa. Me syömme hedelmät puusta ja kun ulostamme (maakuoppaan entisaikoina) hedelmissä olevat siemenet pääsevät näin levittäytymään ympäristöön. Myös Kiipeilytaitomme puhuu tämän symbioosin puolesta. Näppärät sormemme ovat kuin tehty hedelmien kuorimiseen ja kulmahampaamme ne torahampaan tapaiset joita jotkut jaksavat väittää jäänteeksi lihansyöntihstoriastamme on tarkoitettu kovempien hedelmänkuorien/pähkinöiden rikkomiseen.

-Kaikkien tuntema moderni ruokaympyrä on täysi vitsi ja itseasiassa täynnä ihmiselle sopimattomia ruokia. Kaikki muut eläinlajit syövät yksinkertaisesti ja vain muutamaa ruokalajia jotka soveltuvat täydellisesti heidän fysiologiaan ja ruoansulatukseen. Miksi ihminen olisi tässä poikkeus? Toki pystymme sopeutumaan ja pysymään elossa syömällä ties mitä muuta kuin hedelmiä, mutta se ei tarkoita, että sellainen ruokavalio olisi meille optimaalinen. Vain sen takia, että pystymme syömään monipuolisesti, ei tarkoita että meidän tulisi syödä niin monipuolisesti. Villieläimillä ei esiinny paljoa kroonisia sairauksia, kun taas joka toinen ihminen sairastaa nykyään syövän, puhumattakaan muista kroonisista sairauksista.

-Ruoan kuumentaminen tuhoaa ruoasta elinvoiman ja entsyymit sekä muuntaa sen kemiallista koostumusta. mikään muu eläinlaji maapallolla ei kuumenna ruokaansa.

-Lihan syönti sekä ruoan kuumentamisen ja viljelyn taito sai ihmisen levittäytymään ympäri planeettaa alueille joissa hedelmänsyöjä ei muuten pärjäisi. Tämä on ollut tärkeä ja tarpeellinen vaihe evoluutiomme kannalta. Ei se silti tarkoita, että olisimme muuttuneet eri lajiksi, kädellisiä yhä olemme. ihminen on sopeutunut parhaansa mukaan tilanteeseen jossa se ei ole saanut sille ominaisinta ravintoa. Tällä on kuitenkin hintansa. Ihmisen ruoansulatus joutuu tekemään kovasti töitä, että se saa muunnettua esim. tärkkelyksen yksinkertaiseksi sokeriksi, jota solut pystyvät käyttämään. Hedelmien sokeri(fruktoosi) on suoraan käytettävissä siinä muodossa jossa se ihmisen elimistöön tulee ja näin ollen ei aiheuta mitään ylimääräisiä ponnisteluja imeytyäkseen. Ihan niinkuin hedelmäsokeri olisi tehty ihmistä varten.. hmmm ;)

-b12 vitamiini tulee LIASTA(se on bakteerien ulostetta periaatteessa)eläinperäisissä tuotteissa, ei niinkään siitä lihasta itsestään. entisaikoina ihminen on ollut tarpeeksi tekemisissä lian ja bakteerien kanssa saadakseen sitä tarvittavat määrät ympäristöstä. Eli lihassa ei ole mitään mitä luonnossa elävä ihminen ei saisi raakavegaaniravinnosta. myös ihmisen oma keho tuottaa b12 vitamiinia. Toki jos ei omista omaa luomupuutarhaa josta saa vuoden ympäri vähemmän steriiliä syötävää, on b12 varmaan hyvä syödä jonkun verran purkista.

-Monet ihmiset ympäri maailman ovat parantuneet kroonisista sairauksistaan syövästä lähtien vaihtamalla ruokavalionsa meille optimaaliseen elävään käsittelemättömään raakaravintoon (hedelmät, marjat, kasvikset). Tämä ON ratkaisu nykyihmisen krooniseen kärsimykseen.

-kroonisia sairauksia ei periaatteessa ole olemassa. on vain eri asteista asidoosia eli kehon happamuutta monikirjavine seurauksineen eri kehon järjestelmissä ja osissa. Riippuu geneettisistä heikkouksista sekä lymphajärjestelmän heikoimmin toimivista osa-alueista mikä paikka/systeemi kehosta prakaa ja sen seurauksena tulee milloin mikäkin diagnoosi löydöksiin ja oireisiin sopii. Juurisyy, oikea syy kaikkiin ''sairauksiin'' on kuitenkin sama, eli kehon liika happamuus. Tämä happamuus johtuu pitkälti nyky-ihmisen ruoasta. Liha, maitotuotteet, gluteiini ja kaikki prosessoitu ruoka(vegetaristinenkin) on kehoa happamoittavaa ja elimistölle lopulta tuhoisaa. Kehon voi palauttaa alkaaliselle puolelle syömällä elävää vegaanista ravintoa kuumentamattomana. Näin tehdessä lymfaattinen järjestelmä(kehon viemäriputkisto) alkaa jälleen vetämään ja kehon toiminnot palautuu kaikin puolin optimaalisiksi. Näin on parannettavissa 99% kroonisista sairauksista.

veren happo-emästasapaino pysyy samana aina, mutta veri kattaa vain 20% elimistön nesteestä. lymfajärjestelmä kattaa loput 80%. Ihmiskeho on periaatteessa kasa soluja ja kaksi virtaa. virta nro 1 veri ruokkii soluja ja kun solut kakkii, niin virta nro 2 eli lymfaattinen järjestelmä pyrkii viemään kuona-aineet eri reittejä pois kehosta. lymfajärjestelmässä se happamuus ilmenee ja siellä se aiheutaa ongelmia. Happamia ruokia syövän ihmisen imusuonisto toimii hitaasti ja tukkiutuu helposti. kun viemäriputkisto on tukossa bakteerit ilmestyvät auttamaan syömällä jätettä pois. Erilaisista bakteereista kuitenkin seuraa erilaisia ongelmia isäntäeliölle.Tästä johtuvat Krooniset infektiot kuten borrelioosi ongelmineen. Jos ihmisen elimistö pidetään alkaalisessa tilassa ja lymfajärjestelmä juoksevana, ei bakteereilla ole mitään syötävää kyseisessä ympäristössä ja kuolevat nopeasti pois. Tästä syystä jotkut sairastuvat herkemmin kuin toiset. kehon sisäinen tila ja viemäriputkiston kunto ratkaisee.

-Nykypäivänä tiede ja tieto sotkeutuu jatkuvasti omaan näppäryyteensä. Liika yksityiskohtiin tuijottaminen on pistänyt ihmisen pään pyörälle ja liian kauas kokonaiskuvasta ja järkevyydestä. Maailma ja luonto toimii loppujen lopuksi yksinkertaisesti. Vaikka palapelin sisältö on täynnä paloja ja pikku osasia, pitäisi aina välillä katsella miltä se kokonaiskuva näyttää. Maailma on äärettömän monimutkainen ja täynnä yksityikohtia, mutta sen osien summat(kokonaisvedot) ovat järkeviä, selkeitä ja johdonmukaisia. Totuus on aina yksinkertainen, mm. Einstein sanoi näin.


Last edited by osku on Wed Oct 31, 2018 11:18, edited 8 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Tue Aug 28, 2018 08:48 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Perustelusi ontuu monin paikoin.

Ja erityisesti tällä palstalla monilla on ruokavalio, jota he eivät voi muuttaa. Vaikka terveenä olinkin vegaani, jos minä nyt ryhtyisin syömään esittämäsi ruokavaliota, olisin leikkauspöydällä muutamassa viikossa ja jos sen jälkeen jatkaisin tuota ruokavaliotasi, kuolisin syöpään tai anemiaan lähi vuosina. Suurin osa kasviksista aiheuttaa minulle suolistoon solukuolemaa. Saan niistä vakavan tulehduksen ja kuumeen. Kiitos ei!

Kroonisen väsymysoireyhtymän oireisiin kuuluu useilla vaikeita maha-suolikanavan oireita, joita terveille ihmisille sopivat normaalisti hyvinä pidetyt ruoka-aineet pahentavat.

Toisaalta, jos tunnet olosi terveemmäksi tuolla ruokavaliollasi, niin pysy ihmeessä dietilläsi. Tämä palsta tarjoaa kuitenkin muitakin vaihtoehtoja, joista moni löytää apua oireisiinsa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Sun Sep 02, 2018 03:25 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Ihminen on sekaravinnon syöjä, siis myös LIHANSYÖJÄ, vaikka tämä kaikkia vegaaneja vituttaakin. B12 vitamiini on välttämätön ihmiselle ja sitä ei voi kasvissyönnillä saada. Vain lihasta. Case closed.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Thu Oct 18, 2018 11:31 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
b12 vitamiini tulee kylläkin LIASTA(bakteerin paskasta) siinä lihassa, ei niinkään siitä lihasta itsestään. myös ihmisen oma keho tuottaa b12 vitamiinia.

https://www.youtube.com/watch?v=NfnUgZrSbeU


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Thu Oct 18, 2018 05:45 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
osku wrote:
b12 vitamiini tulee kylläkin LIASTA(bakteerin paskasta) siinä lihassa, ei niinkään siitä lihasta itsestään. myös ihmisen oma keho tuottaa b12 vitamiinia.

https://www.youtube.com/watch?v=NfnUgZrSbeU


Ai bakteerin paskasta lihassa? No ei nyt aivan. B12-vitamiini on kyllä bakteerien lopputuote, jota ne erittää mutta ei mitään likaa. Jos nautaeläin syö ruohoa, josta se saa tosiaan bakteerien tuottamaa B12-vitamiinia, niin ei se "lika" ole enää likaa kun se kulkeutuu eläimen sisäelimiin.

Tuottaa tuottaa suolisto B12-vitamiinia, kuten kaikkia muitakin B-vitamiineja mutta B12-vitamiinia se tuottaa vasta suoliston loppupäässä, joten siitä ei ole ihmiselle juuri hyötyä kun sieltä se ei imeydy.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Fri Oct 19, 2018 09:09 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
kroonisia sairauksia ei periaatteessa ole olemassa. on vain eri asteista asidoosia eli kehon happamuutta monikirjavine seurauksineen eri kehon järjestelmissä ja osissa. Riippuu geneettisistä heikkouksista sekä lymphajärjestelmän heikoimmin toimivista osa-alueista mikä paikka/systeemi kehosta prakaa ja sen seurauksena tulee milloin mikäkin diagnoosi löydöksiin ja oireisiin sopii. Juurisyy, oikea syy kaikkiin ''sairauksiin'' on kuitenkin sama, eli kehon liika happamuus. Tämä happamuus johtuu pitkälti nyky-ihmisen ruoasta. Liha, maitotuotteet, gluteiini ja kaikki prosessoitu ruoka(vegetaristinenkin) on kehoa happamoittavaa ja elimistölle lopulta tuhoisaa. Kehon voi palauttaa alkaaliselle puolelle syömällä elävää vegaanista ravintoa kuumentamattomana. Näin tehdessä lymfaattinen järjestelmä(kehon viemäriputkisto) alkaa jälleen vetämään ja kehon toiminnot palautuu kaikin puolin optimaalisiksi. Näin on parannettavissa 99% kroonisista sairauksista.veren happo-emästasapaino pysyy samana aina, mutta veri kattaa vain 20% elimistön nesteestä. lymfajärjestelmä kattaa loput 80%. Ihmiskeho on periaatteessa kasa soluja ja kaksi virtaa. virta nro 1 veri ruokkii soluja ja kun solut kakkii, niin virta nro 2 eli lymfaattinen järjestelmä pyrkii viemään kuona-aineet eri reittejä pois kehosta. lymfajärjestelmässä se happamuus ilmenee ja siellä se aiheutaa ongelmia. Happamia ruokia syövän ihmisen imusuonisto toimii hitaasti ja tukkiutuu helposti. kun viemäriputkisto on tukossa bakteerit ilmestyvät auttamaan syömällä jätettä pois. Erilaisista bakteereista kuitenkin seuraa erilaisia ongelmia isäntäeliölle.Tästä johtuvat Krooniset infektiot kuten borrelioosi ongelmineen. Jos ihmisen elimistö pidetään alkaalisessa tilassa ja lymfajärjestelmä juoksevana, ei bakteereilla ole mitään syötävää kyseisessä ympäristössä ja kuolevat nopeasti pois. Tästä syystä jotkut sairastuvat herkemmin kuin toiset. kehon sisäinen tila ja viemäriputkiston kunto ratkaisee.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Fri Oct 19, 2018 02:28 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 247
Eiköhän suurin osa CFS:ää sairastavista ole kokeillut ties mitä ruokavalioita. Pieni osa on voinut saada esim. paleo-tyylisestä apua.

Oletko osku parantunut CFS:stä syömällä ainoastaan kypsentämättömiä hedelmiä, vai sairastatko yleensäkään CFS:ää (tai mitään muutakaan sairautta) ja huutelet vain puskista?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Fri Oct 19, 2018 03:39 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
joo oon sairastanut vuodesta 2010 cfs:ssää. 2013 kokeilin raakaravintoa ja vuoden sisällä olin parantunut sänkypotilaasta noin 90% kuntoon ja sain elämäni takaisin. sitten tosin parin vuoden sisällä lipsuin takaisin syömään ja juomaan mitä tahansa ja tämän vuoden alussa romahdin uudestaan totaaliseen toimintakyvyttömyyteen. Nyt yritän taas korjata tilanteen raakaravinnolla. ehkä huutelen joo sori, mun pitää nyt vaan itse ainakin uskoa, että paranen tällä strategiallani taas. usko toipumiseen on myös niin tärkeää. mutta kyllä netistä löytyy läjäpäin paranemistarinoita minun lisäksi milloin mistäkin kroonisesta sairaudesta raakaravinnon avulla, myös cfs paranemistarinoita löytyy monia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Fri Oct 19, 2018 06:32 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 247
No siinä tapauksessa on mielestäni ihan ok, että puhut asiasta. Voihan se raakaravinto muuttaa myös suoliston bakteerikantaa edulliseksi CFS:ssä. Kerro ihmeessä, jos taas pääset lähes remissioon tämän avulla.

En siltikään usko, että ruokavalio voi parantaa sairautta, mutta remissio on mahdollinen. Jos se parantaisi sairauden, muiden ruoka-aineiden vähäinen tai kohtalainen lisääminen ei taas pahentaisi oireistoa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Fri Oct 19, 2018 07:20 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Minä en usko tuohon happamuutta aiheuttavien ruokien teoriaan. Asidoosi on asia erikseen, sitä minullakin on mutta kyllä elimistössä on silloin jotakin muutakin vialla, jos asidoosia esiintyy. Siinä ei ruokavalion muutokset vie perussyytä pois.

Mitä tulee ruokavalioon, minä söin kasvisruokaa ja useimmiten vegaania ennen sairastumistani ja sairastumisen jälkeenkin. Mukana paljon raaka-ravintoa mutta nyt tulen vain sairaammaksi jos jätän lihan pois ja rupean syömään marjoja ja hedelmiä. Raakaruokavalio ei nykyisellä välttelyruokavaliolla riitä pitämään minua edes hengissä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Sat Oct 20, 2018 01:14 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
raakaravinnolla parantuakseen ei riitä että ruokavalioon kuuluu osana hedelmät ja vihannekset, vaan niitä pitää syödä PELKÄSTÄÄN ja tarpeeksi pitkään että tuloksia alkaa tulla. Ei se helppoa ole ja paraneminen voi kestää toisilla pidempään kun toisilla. mikään nopea keino tämä ei ole, mutta luuleeko kukaan että näin kokonaisvaltainen sairaus paranee tuosta vaan nopeasti. paranemiseen voi mennä vuosi tai toinenkin ja kuntokin siinä matkan varrella vaihtelee, mutta lopputulos ratkaisee. itse olen kerran tämän dieetin voiman kokenut ja aion kokea uudestaan.

näissä pätkissä kiteytetty aika hyvin mitä pitää tehdä:

https://www.youtube.com/watch?v=yvGtDnv0DXk&t=111s

https://www.youtube.com/watch?v=AgJIYLgSC7o

huom. Jos joku tätä haluaa kokeilla niin suosittelen tietenkin perehtymään aiheeseen huolella ja ruokavaliomuutokset kannattaa tehdä asteittain ja kroppaa kuunnellen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Wed Oct 24, 2018 10:41 
Offline

Joined: Wed Apr 11, 2007 09:59
Posts: 377
osku wrote:
raakaravinnolla parantuakseen ei riitä että ruokavalioon kuuluu osana hedelmät ja vihannekset, vaan niitä pitää syödä PELKÄSTÄÄN ja tarpeeksi pitkään että tuloksia alkaa tulla.

Kerrotko hieman lisää omasta kokemuksesta. Miten paljon söit ja mitä? Miten paino kehittyi? Mikä oli vaikeinta?
Hienoa että tuloksia tuli.

_________________
Central Sensitivity Syndrome


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Fri Oct 26, 2018 12:36 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
Kun syö pelkkiä hedelmiä ja kasvikisa niin paino tippuu kyllä. Itsellä nyt tippunut 10 kiloa 4 kuukaudessa ja sama tapahtui silloin 2013. Dieetti on siitä mukava että syödä saa reilusti ja usein. Ja se onkin iso juttu onnistumisen kannalta koska ''tavallisia'' ruokia alkaa helposti tehdä mieli jos nälkää ei pidä loitolla. Vaikeinta tässä on just himot muihin ruokiin ja onhan se vähän tylsää syödä ns.pupun ruokaa päivästä toiseen.

pyrin siihen että mun dieetti koostuu pääosin hedelmistä. esimerkkipäivänä voin syödä esim. kokonaisen vesimelonin aamiaiseksi, seuraava ateria voi olla banaani-''jäätelö''(eli blendaan jäätyneitä banaaneja ja heitän sekaan raakakaakaota) seuraavaksi mussutan kasan mandariineja tai pari appelsiinia, sitten vaikka omenaa tai teen marjasmoothien. jos minulle tulee pahat lämminruokahimot niin saatan laittaa avokaadon, palan kurkkua ja kirsikkatomaatteja hetkeksi lillumaan kuumimpaan veteen mitä kraanasta saa. Vesi ei ole niin kumaa että kypsentäisi kasvikset, mutta ne muuttuu lämpimiksi ja huijaan näin makunystyröitäni. sitten pilkon ainekset lautaselle ja lisään aurinkokuivattuja tomaatteja ja sipulia, sekä hyppysellisen suolaa ja pippuria. Kyseinen annos maistuu todella hyvälle ja vie himot pois.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Sat Oct 27, 2018 12:29 
Offline

Joined: Sun Mar 17, 2013 10:47
Posts: 13
Toinen ääripää on karnivori dieetti, vai miten lie carnivore suomalaisittain kirjoitetaan. Eli lihansyönti dieetti. Siis vain lihaa, rasvaa ja suolaa. Se on uusi hitti josta kohutaan maailmalla ravintopiireissä. Sillä on monet saaneet suoliston ja veriarvot kuntoon ilmeisesti jo parissa kuukaudessa. En ole itse vielä koittanut kun suoraan tiloilta parhaan ruoholla syötetyn luomulihan ostaminen on vähän konstikasta kun useat ruokaringit toimittavat vain parin viikon välein myyntipisteisiin.

_________________
https://medicaltravelling.mycoseva.com/
https://medicaltravelling.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ihminen on hedelmänsyöjä
PostPosted: Sat Oct 27, 2018 11:29 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
niin kyllähän pelkkä liha-dieettikin on paljon parempi ja lähempänä luonnollista kuin perus ruokaympyrän seuraaminen, mutta raakavegaanius on kaikkein luonnollisin dieetti ihmiselle imo. kaikkein tärkeintä kuitenkin varmaan on lopettaa prosessoitu ruoka ja gluteeni ja maitotuotteet. yleensä kaikkia näitä paranemistarinoita dieetin avulla yhdistää se että ne tyypit on alkanut syömään yksinkertasemmin ja prosessoimatonta tavaraa luonnosta ja luomuna. ite yritän syödä nyt aluksi 100% raakaruokaa ja sitten kun puhdistuskuuri on ohi(eli sitten kun olen parantunut) niin saatan lisätä lihan takaisin listalle, ehkä suhteessa 90%raakavegaani 10%carnivore.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group