Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Mon Feb 18, 2019 02:17

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Mon Oct 28, 2013 12:11 
Offline

Joined: Thu Sep 22, 2011 03:13
Posts: 13
Onko kellään kokemusta tästä paikasta?

_________________
"People wish for nothing to do, but being forced to do nothing is hell."


Last edited by Sirkku on Mon Dec 28, 2015 05:35, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Sun Dec 27, 2015 10:03 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 11:06
Posts: 29
Laitoin niille esitiedot nyt. Täytyy katsoa miten menee. Luin sen 16-sivun esitteen ja pidin tekstistä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Sun Dec 27, 2015 10:32 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Huuhaalta vaikuttaa ja pahasti. Siellä mainostetaan 90 päivän ohjelmaa, jonka pääasiallinen hoitomuoto tuntuu olevan jooga ja positiiviset ajatukset. Ei hyvää päivää. Muutenkin kaikkialla siellä korostetaan ravitsemuksellista hoitoa sairauteen. Hölynpölyä.

Juujuujuujuuujuuuuu...jos ihmisellä on jokin puutostauti ja/tai suolisto sökönä tästä sairaudesta johtuen, toki ruokavalio on tärkeä ja edesauttaa sitä, ettei sairaus nyt ainakaan pahene. Mutta ei ruokavaliolla tästä kukaan parane. Eikä joogalla. Ei tasan tarkkaan ja varmasti. Moisen väittäminen on sellaista kylmän veden heittämistä tähän sairastuneiden potilaiden niskaan, että ohhoh.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Mon Dec 28, 2015 02:38 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Hinnat on todella kalliit ja hoitomuotona vaikuttaa huuhaalta. Ravitsemusneuvontaa saa halvemmallakin, netistä voi etsiä ihan ilmaiseksi. Rahastuksen makua.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Mon Dec 28, 2015 11:43 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Ravitsemuksellista neuvontaa ilman rahastusta saa tältä foorumiltakin! Jos haluaa CFS:ään erikoistuneen ravitsemuksen ammattilaisen niin Pontus Jäntti, asiantunteva, varsin kohtuuhintainen eikä kehota käyttämään huippukalliita superhypervalmisteita jos halvempi vaihtoehto on yhtä hyvä.

Tai sitten menee vaikka lääkäri Olli Sovijärvelle, joka on perehtynyt ravitsemukseen ja on hoitanut jonkin verran myös CFS:ää. Hänelle tosin taitaa olla jonoa.

Toimivat elämäntapamuutokset eivät ole "ohjelmia" vaan pitkäaikaisia tai pysyviä. Liika "positiivinen ajattelu" voi CFS:ssä olla jopa vaarallista, koska se voi johtaa oman sairaudentilan vähättelyyn ja siihen, että tekee liikaa, jopa kohtalokkain seurauksin. Ihminen on taitava huijaamaan itseään. Valitettavasti usein myös toisia.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 08:06 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 11:06
Posts: 29
Arvasin että teidän reaktio on juuri tuollainen :D

Onko teidän mielestä myös hölmöä maksaa kansalaisopiston tmv. kielikurssista kun itse tai netissäkin pystyy opiskelemaan?

Ja olen kyllä huomannut että Suomessa saa jonottaa.

Kritiikkiä:
  • Klinikka promoaa itseään ammattimaisesti ja tähtää tuottoon (Alex Howardilla on ainakin 9 yritystä, setä joku TV-tyyppi jolta oppinut videoiden tekemisen), vaikka väittävät sivulla muuta
  • Perustuu psykologiapuolella mm. NLP:n, EFT:n ja stressinhallinnan opettamiseen
  • Ravintopuolella promoavat myös jonkun tietyn valmistajan tuotteita ilmeisesti
  • Julkaistu "tutkimustyö" on lähinnä promomateriaalia.
  • Psykapuolen johtajalla ei ole mitään psykatitteliä ja muutkin vähän sinne päin. Lääkäri Megan Arrollin väikkärissä paljon huolestuttavaa psykologisointia CFS:n alkusyystä hermoilemisessa.
    Yrittävät saada julkista rahoitusta klinikalleen (hyvä vai huono?)

Hyviä puolia:
  • Sivuilla paljon ilmaiseksi materiaalia erityisesti helposti sulatettavien lyhyiden videoiden muodossa, joista tulee hyvä mieli ja saa tsemppiä yrittää optimoida terveyttänsä
  • Vastaavat nopeasti ainakin meileihin

Summa summarum: jos tiedät jo paljon ravinnosta ja olet sinut sairautesi kanssa, ei ole varmaan sinulle.

Saatan silti mennä katsomaan mitä niillä on annettavaa, koska haluan teetättää muutamat testit, tarvitsen apua ruokavalion ja lisäravinteiden suunnitteluun ja olen kiinnostunut psykapuolesta. Yritän laittaa tänne kokemuksia jos näin käy.

Googlaamalla löytyy paljon lisää negatiivista änkyröintiä klinikasta (joillakin oli jopa kokemuksia).


Last edited by Sitruuna on Mon Jan 04, 2016 09:53, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 09:52 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Kansalaisopiston kielikurssista on hyötyä, kun pääsee harjoittelemaan kekustelutaitoja. Suulliset taidot kehittyvät suhteellisen heikosti internet-itseopiskelun avulla vieraissa kielissä, vaikka joillain edistyneesti toteutetuilla internet-kursseilla onkin mahdollista suorittaa simuloituja keskustelutilanteita. Sikäli kansalaisopiston kielikurssista maksaminen on hyödyllisempää kuin huuhaa-hoidoista maksaminen, koska kurssista saa lisäarvoa internet-opiskeluun nähden.

Huuhaa-hoidon teho perustuu uskoon ja miksei myös toivoon. Näillä mentaalipuolen asioilla on toki merkitystä oman voinnin kokemisen kannalta, joten siinä mielessä niistä saattaa kannattaa maksaakin, jos kokee saavansa niistä jotain henkisen tasapainonsa kannalta hyödyllistä. Maksavathan ihmiset NLP:stä ja Mindfullnessistakin ja meditoinnistakin. On kuitenkin törkeää väittää niiden parantavan vakavia, fyysisiä sairauksia!

Hyvä ravitsemus toki vaikuttaa oloon niin sairailla kuin terveilläkin. Ravitsemusneuvonta olisi kuitenkin järkevää pitää erillään meditoinnista ja muusta hömpästä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 10:53 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 11:06
Posts: 29
Lisäys vielä:

Ravintopuolella tutkivat, kärsiikö potilas vatsahappojen vähyydestä, mitokondrioiden ATP-ADP energiatuotannon ongelmista, candida mikälie hiivan liikakasvusta suolistossa, vuotavan suolen oireyhtymästä ja lisämunuaisten ongelmista ja hoitavat näitä mm. ruuansulatusentsyymeillä, sienilääkkeillä ja jollakin tujummalla lisämunuaisten uudistajalla (digestive enzymes, stomach acid, antifungals and adrenal rebuilders).

Kiinnostaa tietää mitä nämä ovat tarkemmin. Huomasin vatsahappojen vähyyden kun sain lyhyen mahataudin ja oksensin, maistui samalta kun alas mennessä ja mietin et jotain on nyt omituista.

Vai pitäisiköhän siltikin ostaa marsu ja sille Guccin käsilaukku :P Olen siis sen verran uusi tämän taudin kanssa (vajaa 3v / diagnoosi 3kk) että haluan tukea ruokavalion suunnittelussa ja tykkään käydä vastaanotolla keskustelemassa.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 12:46 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Jos tykkäät käydä vastaanotoilla keskustelemassa, niin olisi kuitenkin ehkä järkevämpää valita sellaisia vastaanottajia, joilla on oikeaa asiantuntemusta. Esim. vuotavan suolen oireyhtymään erikoistuneita lääkäreitä löytyy Suomestakin. Funktionaalisen lääketieteen lääkärit tarjoavat myös hyvän keskustelumahdollisuuden, jos laajempi näkemys kehon hyvinvoinnista on sinulle tärkeä. Olen itsekin käynyt funkkis-lääkäreillä ja mielestäni monet heistä ovat oikein hyviä.

Epäpätevä psyka-puoskari saa usein aikaan enemmän haittaa kuin hyvää. Jos psyka-puoli kiinnostaa, kannattaisi mieluummin valita pätevä ammattilainen. Sama pätee epäpäteviin ravitsemusneuvojiin (tosin ne pätevätkään eivät tiedä mitään harvinaisten sairauksien ravitsemusongelmista, foorumeilla on usein parempi asiantuntemus, ja täällä osataan suositella myös niitä asiaan perehtyneitä neuvojia)

Pelkään vain sitä, että käyntisi tuolla voi olla enemmänkin haitaksi epäpätevän "hoito"henkilöstön vuoksi. Siis ihan ystävällinen varoitus.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 03:28 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 11:06
Posts: 29
kiitos äiti, muistan laittaa villahousut enkä ota karkkia tuntemattomilta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 07:14 
Offline

Joined: Sun Oct 18, 2015 09:23
Posts: 486
CFS:än hoidossa palaa helposti omat ja vielä lainatutkin rahat. Minusta on ihan fiksua olla kriittinen sen suhteen, minne rahat upottaa; se voi olla hyvinkin ratkaiseva tekijä toipumisen kannalta.

Tuntuu ihmeelliseltä, että ensin listataan viisi huonoa puolta ja vain kaksi hyvää, joista toinen on "Vastaavat nopeasti ainakin meileihin" – minkä jälkeen todetaan paikka testaamisen arvoiseksi?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 09:50 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Samaa mieltä Ankufin kanssa: kannattaa katsoa, mihin rahansa tuhlaa.

Epätoivoisten sairaiden rahastaminen suoranaisella huijauksella on erittäin tuottava bisnes. Kyllä siinä varmasti kannattaa vastata meileihin nopeasti, kun maksuhalukkaita ilmaantuu :) Toki se on jokaisen oma asia, mihin rahansa käyttää, eihän se minulta ole pois.

Karkkien ottamista tuntemattomilta tuskin tarvitsee tuolla klinikalla varoa, jos tarjolla on oikein ravitsemusneuvontaakin. Ilman villahousujakin pärjännee.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 10:03 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 11:06
Posts: 29
Joo siis ei kaikki tykkää samasta kampaajastakaan. Olen mielestäni tutustunut heihin perinpohjaisesti enkä pidä itseäni erityisen sinisilmäisenä. Tuleepahan tarkastettua. Siellä on myös yksi suomalaislähtöinen ravintopuolen tyyppi Sanna Anderson mutta en mene sille.

Oon huomannut et lähes kaikilla CFS-foorumeilla klinikat ja tyypit tyrmätään kättelyssä kun on vilkastu nettisivuja 3 sekuntia ja huudetaan huijariksi vaikka ei tiedetä niistä mitään. Vääristää todellisuutta ihan yhtä paljon kuin vaikka turhat lupaukset (toiseen suuntaan vaan) kun ihmisten suurin kritiikki sivustoa vastaan on se, että se näyttää aivan liian kaupalliselta. Suu vaan suppuun jos ei ole oikeasti tietoa juuri tästä klinikasta. Löytyi kritiikkiä myös klinikalla käyneiltä, mutta olen aivan eri tilanteessa kuin he.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 11:02 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Minä kyllä tutustuin sivuihin huolellisesti ja luin myös sen 16-sivuisen esitteen. Siksi on virheellistä väittää, että 3 sekunnin nettisivun vilkaisun jälkeen täällä kurkku suorana kiljuisin jotakin ennakkoluulojani.

Tapanani on perehtyä asiaan ennen sen arviointia ja näin tein myös tässä tapauksessa.

Oma perehtymisesi on johtanut toisenlaisiin päätelmiin ja kuten sanottu, mikäs siinä, jos ajattelet, että se toimii, ei se ole multa pois.

Mielipiteet tässä ketjussa ovat olleet erilaisia kuin sinulla mutta eivät ne silti välttämättä ole virheellisiä. Faktapohjaista tietoa tuollaisesta klinikasta on vaikea järkevästi arvioida, kun koko hoitoajatus perustuu muuhun kuin faktaan.

En minä ole sinun valintaasi tässä tuomitsemassa. Sen sijaan huuhaa-hoidon tarjoaminen parantavana hoitona vakavaan sairauteen kyllä on minusta kyseenalaista ja tuomittavaa. Sehän taas ei ole potilaan vika vaan hoidon tarjoajan.

Ystäväni hoitaa syöpäänsä mindfulnessilla. Ei hänen syöpänsä sillä tippaakaan parantunut ole mutta henkisesti hän sanoo voivansa paremmin.

Kuten aiemmassa viestissäni totesin, myös henkinen hyvinvointi ja mm. toivon ylläpitäminen on tärkeää, ja jos joku kokee, että tällaisesta hoidosta saa itselleen henkistä hyvinvointia niin silloin siitä kannattaa varmaan maksaa. Toivottavasti saat rahoillesi vastinetta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Optimum Health Clinic
PostPosted: Wed Jan 06, 2016 12:40 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 294
potilas wrote:
Ystäväni hoitaa syöpäänsä mindfulnessilla. Ei hänen syöpänsä sillä tippaakaan parantunut ole mutta henkisesti hän sanoo voivansa paremmin.

Kuten aiemmassa viestissäni totesin, myös henkinen hyvinvointi ja mm. toivon ylläpitäminen on tärkeää, ja jos joku kokee, että tällaisesta hoidosta saa itselleen henkistä hyvinvointia niin silloin siitä kannattaa varmaan maksaa. Toivottavasti saat rahoillesi vastinetta.


Tämä on tärkeä pointti, jota ei ole syytä väheksyä.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group