Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Fri Dec 14, 2018 04:40

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Sat Jan 11, 2014 06:49 
Offline

Joined: Tue Jan 07, 2014 04:44
Posts: 2
Hei kaikille!

Pienenä varoituksena otsoniterapiasta, itselläni kävi nimittäin niin että oireet pahenivat, vaikka suurinta osaa se on tietääkseni vain auttanut tai ei ainakaan pahentanut.

Viime syksynä sain Illkka-Matti Aholta "lähetteen" otsoniterapiaan. Jo ensimmäisen kerran jälkeen uupumus paheni, aika dramaattisesti sanoisin. Silloin lääkäri (aho) ym. otsoniterapian asiantuntijat epäilivät sen olevan ohimenevä sivuvaikutus. Kävinkin vielä sitten toisessakin infuusiossa. No, eipä se vointi siitä sitten kohentunutkaan, eikä ole kohentunut tähän päivään mennessä.

Vielä en ole saanut selville mistä tämä voisi johtua. Pololle on kohta aika, ehkä hän keksii jotain. Jos jollekin tulee mieleen mitään mistä voisi johtua tai mitä voisi tarkoittaa tms. niin saapi laittaa ajatuksia :)

Ja Maija, ensimmäistä kertaa kun tänne kirjoitan, niin iso kiitos ja kunnioitus tästä sivusta ja kaikista muistakin cfs:n liittyvistä jutuista. Ihan korvaamatonta työtä. Ja kiitos myös kaikille muille aktiivisille tai vähemmän aktiivisillekin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Sun Jan 12, 2014 09:18 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Kiitos Veera! Harmittaa kun en ole viime aikoina pystynyt juuri päivittämään sivuja tai muuta, mutta yritän saada myöhemmin tässä kuussa yhden uuden sivun ja joitain muita päivityksiä.

En ole minäkään tuollaisesta ennen kuullut, onpa kurjaa. Itse teorisoisin syyksi, että sinulla on ollut elimistössä tavallaan puoliksi piilevänä jokin infektio, elimistö ei ole jaksanut kovasti taistella sitä vastaan ja siten oireet ovat pysyneet siedettävinä. Otsonihoito stimuloi immuunijärjestelmää niin, että elimistö alkoi taistella infektiota vastaan enemmän, mutta seurauksena oireet pahenivat, eikä keho kuitenkaan pysty taltuttamaan infektiota. Eli olisi ehkä hyötyä, jos saisi jotain täsmähoitoa ko. infektioon. Onko sinulla tietoa/omaa arvausta siitä, mikä infektio on kyseessä? Polo ei valitettavasti tunne infektiopuolta juuri lainkaan eikä yleensä sitä myöskään hoida. Voi tosin olla, että LDN:kin tuohon auttaisi, vaikea sanoa.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Sat Feb 01, 2014 06:16 
Offline

Joined: Sun Mar 17, 2013 10:47
Posts: 13
En ole kovin aktiivisesti foorumia seurannut, mutta nyt kun vilkaisin niin sattui silmiin tämä.

Oletko Veera lukenut tämän postaukseni otsonihoidosta?

viewtopic.php?p=12745#p12745

Tuo sinun alkukokemuksesi on hyvin tyypillinen ja se johtuu kehon detoksin käynnistymisestä ja voi kestää viikkoja kunnes yhtenä kauniina päivänä tilanne kääntyykin positiiviseksi. Tosin se voi olla vuoristorataa, välillä hyviä päiviä, sitten taas päiviä kun ei jaksa mitään ja voisi vain vaikeroita sängyssä kuoleman väsyneenä. Kunnes alkaa tulla enenevissä määrin hyviä päiviä ja jokainen hoitokerta alkaa tuottaa positiivisen tuntemuksen. Mutta jos on tosi huonossa kunnossa niin siihen pääsemiseksi pitää olla kärsivällinen ja aloittaa varovasti, mutta kuitenkin tiivistää pian riittävän tiheäksi hoitokerrat.

Suosittelen kotihoito systeemiä jos ei ole varaa käydä vähintään kolmea kertaa viikossa klinikalla usean kuukauden ajan. Marshalin protokollallakin kestää useampi vuosi parantua kokonaan ja saattaa saman ajan vaatia jos otsonilla yrittää samaa. Riippuen taudista. Pitää vain puskea läpi vaikka kuinka olisi epätoivoinen olo, mutta jos ravinto asiat on kunnossa niin jo parin kuukauden kuluttua pitäisi olla jo ihan eri tunnelmat.

_________________
https://medicaltravelling.mycoseva.com/
https://medicaltravelling.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Sun Feb 02, 2014 07:30 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tuo on minusta hyvin vaarallinen asenne. Ihmisiä on ollut lähellä kuolla Marshallin protokollan takia (joka on hengenvaarallista pseudotiedettä CFS:n hoidossa) ja heille on toitotettu, että se on vain "herxiä" tai mitä onkaan. Jotkut hoidot voivat aidosti pahentaa oloa alkuun (itselläni on sellainen kokemus isoprinosiinista ja toki useampikin hoito on muutamaksi päiväksi tai pariksi viikoksi heikentänyt vointia), mutta tällaisissa väitteissä on kaksi isoa ongelmaa.

1) Jos hoito on vaarallinen, tai muuten OK mutta ei sovi kyseiselle ihmiselle - mikään ei sovi kaikille, puhumattakaan siitä miten monet hoidot vovat aiheuttaa esimerkiksi allergisia reaktioita, maksavaurioita jne - sellaisetkin oireet leimataan vain "puhdistusoireiksi" ja pahimmillaan lähtee henki.

2) Jos ihminen on riittävän huonossa kunnossa, hän ei välttämättä voi ottaa sitä riskiä, että olo huononee edes väliaikaisesti. Esim. itse olen niin huonossa kunnossa nykyään (en CFS:n vaan aivolisäkkeen vajaatoiminnan takia), että jos jokin lisäravinne tuntuu heikentävän oloa edes aivan vähänkin, lopetan sen heti. Jos menen yhtään huonompaan kuntoon, en pysty pitämään huolta itsestäni, esim. syömään.

Plus herxit ja puhdistusreaktiot yms eivät kestä kuukausia sen jälkeen, kun hoito on jo lopetettu, kuten Veeralle kävi.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Mon Feb 03, 2014 05:44 
Offline

Joined: Wed Dec 18, 2013 09:53
Posts: 140
Tämä on kyllä paras sivusto ikinä, kun tekstejä ihan oikeasti arvioidaan ja varoitetaan, jos on aihetta. Kiitos Maija - taas.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Tue Feb 04, 2014 12:29 
Offline

Joined: Sun Mar 17, 2013 10:47
Posts: 13
On toki hyvä olla kriittinen, mutta itselläni oli asenne, että joko kuolen tai paranen, en halunnut jäädä mihinkään välitilaan valittamaan vuosikausiksi. Ehkä otsonihoito ja Marshalin protokolla vaatii "riskin" ottoa. Hyppyä tuntemattomaan. Itsekin olen yrittänyt välttää Marshalin protokollaa ja siksi olen otsonia ja muita happihoitoja käyttänyt. En kuitenkaan sitä tyrmää pseudotieteenä. Ja voihan olla, että joku ei otsonistakaan edes kuukausien käytön jälkeen saa apua, en sitä kiistä. Mutta surullista jos hoito ja mahdollinen paraneminen tyrmätään parin kokeilun jälkeen. Tässä joitain testimoniaali videoita:

http://www.youtube.com/watch?v=4OwnT9Xr ... C2dEX8VGd3

Kun itse noin seitsemän kuukauden otsonihoito tauon jälkeen (jota kuvasin noissa linkittämissäni tarinoissa) aloitin kotisysteemillä päivittäisen suolikaasutuksen niin pari viikkoa meni vain huonompaan päin ja sitten lähdin ulkomaille eikä tila ehtinyt parantua ja jäi immunosupressiivinen vaihe ilmesesti päälle ja sairastuin heti flunssaan uudessa paikassa. No siitä jotenkin tokenin ja sitten noin kolmen kuukauden kuluttua jatkoin ja siinä meni se pari viikoa taas huonompan päin kunnes tila eräänä päivänä kääntyi ja sain parannettua kesään mennessä muutamassa kuukaudessa itseni homealtistuksesta/allergiasta joka oli jäänyt ilmeisesti oireistoon edellisen vajaaksi jääneen, mutta käänteen tekevän ja elämän muuttaneen hoitosession jälkeen, jota siis kuvasin Sanasinkoon kirjoittamassani tekstissä.

Otsoni ei ole oikein käytettynä tainnut tappaa ketään. Jos on niin numerot on häviävän pieniä hyötyihin nähden. Tosin itselläni viime kesänä meni jokin pieleen osin erinäisten lisäravinteiden kuten ALA, MSM, kaliumjodi jne johdosta joilla koitin tehostaa detoksia, mutta onnistuin aiheuttamaan adrenaliini fatiikin(lisämunuaisen uupumuksen), mineraaliepätasapainon ja jonkunlaisen keskushermoston stressin tai HPA akselin häiriön, jonka eskaloitumiseen oli suurempien otsoniannoksien koittamisella samaan aikaan ilmeisesti vain osittainen vaikutus. Normi annoksilla ja ilman muita hämmentäviä tekijöitä vaikutus on hormonitoimintaa tasapainottava. Normaalilla tarkoitan jotain 300-400ml kerta(40mg/L). Nostin sitten kokeillakseni annoksen 750ml:aan suuremmalla virtausnopeudella ja se ensimmäisinä päivinä tuntui mahtavalta ja hieman laahaavalta vaikuttanut hoitovaste sai kunnon potkua. Mutta ilmeisesti oli virhe tikki sillä se stimuloi liikaa jo ennestään stressattua lisämunuaista. Tuloksena sekundaarinen unettomuus muistaakseni viiden päivän jälkeen, eli herään liian aikaisin. Sitä on kestänyt viime kesäkuusta asti. Natrium/kalium tasapaino myös oli horjunut. Se tosin palautui pian. Tuo oireisto oli siis ja alkanut lievempänä pari-kolme viikkoa ennen otsonihurjastelua.

Mutta veikkaan että jos ei mitään muita ravinteita kuten MSM(3-4g/päivä viikon ajan), joka alkoi vaikuttaa uneen tai korkea annoksista ALA:aa olisi ollut mukana niin tuo otsonimäärän nostokokeilu olisi ollut harmiton. ALA rassaa hermostoa ja sillä on korjattu diabeetikoiden ääreishermostovaurioita niinkin korkeilla annoksilla kuin 1800mg/päivä, joten siitä rohkaistuneena koitin suurempia annoksia(900mg-1300mg) päivä parin viikon ajan viikon tauko välissä. Koin siitä väliaikaisesti hyötyä, kun tarkkaavaisuus ja responsiivisuus nousi. Mutta annoksen laskemisen ja lopettamisen jälkeen alkoi unihäiriöitä ilmaantua. Toisella viikolla en enää MSM:ää ottanut.

Joten vaaransa on näissä lisäravintessakin. Jos jollain on vinkkiä miten HPA akselia voi tasapainottaa niin olen kuulolla. Jos univaje kestää pitkään niin se voi alkaa tuoda takaisin niitä oireita joista olin jo liki parantunut. Melkein kaiken luomun olen koittanut aminohhapoja myöten. Maadoitusmatto auttanee hieman, mutta kestää pitkään. SSRI lääkeet on koittamatta. Otsonia en ole voinut pitkään aikaan ottaa kun en ole kotimaassa.

_________________
https://medicaltravelling.mycoseva.com/
https://medicaltravelling.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Wed Feb 05, 2014 12:44 
Offline

Joined: Sat Mar 02, 2013 12:02
Posts: 11
Hei pitkästä aikaa kaikille, en ole jaksanut postailla tänne lähes vuoteen, koska menin viimevuoden heti alkukesän jälkeen hyvin huonoon kuntoon, haluaisin kommentoida tuohon marshallin protokollaan ja otsoniterapiaan, nimittäin molempia nyt kokeilleena voin todeta että otsoniterapia on omalla kohdallani ollut se kaikkein tehokkain hoito. Olin 2013 loppukesänä niin huonossa kunnossa etten jaksanut helteillä edes istua ulkona varjossa paikallaakaan. kärsin jatkuvista nivel, selkä ja hermokivuista, ja sen lisäksi multa oli kadota kaikki voimat raajoista, onneksi läheiseni vei minut syyskuussa kokelemaan otsonihoitoa.
Jo ensimmäisen hoidon jälkeen olo oli samana päivänä kun kuolleista heränneellä, olo tuntui hyvin energiseltä, ja pystyin jopa pyöräilemään taas kipujen huomattavasti lievittyessä.
Tästä lähtien olen käynyt hoidossa suht säännöllisesti, noin 4-5 hoitokerran jälkeen oli lääkärinaika ja helpotuksekseni sydämmen sykkeeni oli laskenut aiemmin paikoin hyvin korkeasta 95-(jopa yli 160) 80:een, tosin tähän voi myös vaikuttaa ubikinonin lisääminen.
Marshall protokollasta olin ottanut selvää jo puolitoista vuotta sitten mutta pidin sitä d-vitamiinin suhteen aivan järjenvastaiselta, kuitenkin olin tätä ennen kokeillut jo monia eri itsehoitoja ja lääkkeitä, omalla kohdallani ldn toimi 3 kuukautta todella hyvin, mutta sen jälkeen teho rupesi yllättäen vain laskemaan, enkä käytä sitä enää.
Nimotop auttoi kognitiivisiin oireisiin mutta se on hirveän kallista suhteututteuna hyötyihin omalla kohdalla.

Yhdessä vaiheessa onnistuin saamaan olmesartaania yksityiseltä kokeiluun, ja antibiootit olin hankkinut ulkomailta, täytyy kommentoida tuohon Maijan viestiin että kyllä omalla kohdalla nuo olivat todellisia herx reaktioita, vaikka ensimmäisellä kerralla pelästyin saaneeni allergisen reaktion, sen verran vahvat oireet sain, mutta tämän mentyä ohi voin seuraavana aamuna paremmin kuin pitkään aikaan ja tämä toistui useita kertoja.
Silti en suosittele ketään menemään omin päin kokeilemaan kyseistä hoitomuota, reaktiot voivat olla niin vahvat että voi käydä huonosti erityisesti jos esim: merkittäviä sydänoireita on jo olemassa tai muuten jo pitkään sairaana.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Mon Feb 17, 2014 03:15 
Offline

Joined: Tue Jan 07, 2014 04:44
Posts: 2
Kiitos vinkeistäsi Vinkkaaja! Itseäni kuitenkin vielä epäilyttää se että oireeni eivät ole ollenkaan vähentyneet vaikka otsonihoidosta on kulunut jo viisi kuukautta. Ennen hoitoa pystyin esimerkiksi istumaan 7 h ilman suurempia ongelmia. Nyt 2 h istuminen on aivan äärirajoilla, muuta ei sitten samana päivänä jaksakaan tehdä. Voisikohan tämä vielä olla normaalia?

Maija, tuo kuulostaa kyllä järkevältä. Epstein-barr minulla oli sairauden alkuvaiheessa, muuta en tiedä. Tiedätkö tai tietääkö joku että kuinka "luotettavia" tulehdusarvot on? Minulla kun ne on aina ollut alhaiset, kuulemma alemmat kuin monella terveellä.

Pololla kävin, hän ei tosiaan osannut otsonista paljon sanoa. Toivottavasti kohta pääsisin Ilkka-Matti Ahoa tapaamaan ja hän keksisi jotain.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Mon Feb 17, 2014 03:20 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
CFS:ssä lasko ja CRP ovat yleensä (vaikkakaan eivät ihan aina) normaalit. Ja CFS:lle on tyypillistä, että lasko on usein erittäin alhainen. Tulehdusarvoista näkee aika huonosti muita kuin akuutteja infektioita, reumasairauksia ja vastaavia.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Wed Feb 19, 2014 07:16 
Offline

Joined: Sun Mar 17, 2013 10:47
Posts: 13
Hei Veera. Hyvä jos jotain apua oli. Oletko lukenut Miika Sallisen teoksia? Hänen ensimmäisen kirjan esipuheessa patologian erikoislääkäri Ari Koivuniemi kirjoittaa kunka hän parantui juuri Epstein-Bar viruksesta ja sen aiheuttamasta CFS:stä päivittäisellä suonen sisäisellä otsoni-injektio hoidolla Virossa aikoinaan. En muista oliko aika pari kuukautta vai sekoitanko ajan erääseen tapaukseen jossa Suomalainen oli tutkitusti parantunut HIV:stä samassa laitoksessa. Tosin tapaus jäi auki kun lopullista varmuutta potilaan myöhemmästä tilasta ei saatu välirikkojen takia. Tuo metodi on riskialttein ja siksi sitä ei Suomessakaan käytetä. Netistä löytyy videoita joissa jotkut sitä itselleen suorittavat, mutta se metodi on ollut joidenkin kuoleman tapausten syynä jos on syriinistä lipsahtanut otsonia liian nopeasti suoneen ja on tullut kaasu embolli, joka on ollut kuolettava. Jollain syriini pumpulla sitä riskiä voi pienentää, mutta en tosiaan tiedä missä klinikoilla sitä enää tehdään. En siis suosittele kokeilemaan.

Tuo on siis kuitenkin eri asia kuin aikaseimmissa postauksissa mainittu Sartorin tapaus. Tarkemmin siitä luettuani niin hänen hoitonsa sisälti kai jotain muitakin mömmöjä joita oli sekoitettu otsonoituun liuokseen ja näin ollen sitä ei oikeastaan voine pitää edes oikeana otsoni hoitona. Tuota tapausta on vain kai käytetty otsonihoitojen leimaamiseen skandaalihakuisesti. Eikä kyse ollut siis edes oikeastaan tuon metodin variaatiosta vaan Sartorin oma juttu. Suonensisäinenkin metodi on varmaan suht turvallinen oikein suoritettuna, ja kuten Koivuniemen tapaus osoittaa, tehokas, mutta kuten sanottua sen oikein suorittaminen on hyvin haasteellista.

Kaasutus suoleen on siinä mielessä hyvinkin harmiton ja todennäköisesti saa saman lopputuloksen jos vaan on kärsivällisempi. Suolimetodin heikkous on se, että tarkkaa terapeuttisesti reagoivan otsonin määrään ei voi koskaan tietää kun ulosteen määrä vaihtelee ja se miten paljon milläkin kerralla se reagoi sen eikä itse suolen limakalvon kanssa. Joten se on vähän summittaista ja pitää enemmän tuntemusten mukaan mennä.

http://www.otsoniterapia.net/kirja1.htm

_________________
https://medicaltravelling.mycoseva.com/
https://medicaltravelling.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Wed Feb 19, 2014 09:49 
Offline

Joined: Fri Mar 01, 2013 09:25
Posts: 163
Millä tavalla Somppi (Ampliassa) antaa otsonihoitoja? Olin ymmärtänyt, että suoneen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Thu Feb 20, 2014 05:03 
Offline

Joined: Sun Mar 17, 2013 10:47
Posts: 13
En ole tuosta Ampliasta ja Sompista kuullut. Ehkä minulla on vanhaa tietoa siltä osin, etteikö Suomessa kukaan IV:tä tekisi. Mutta käsittääkseni ainakaan Suomen Otsoniterapia ketjuun kuuluvat eivät tee sitä. Miika on semmoista ohjeistusta antanut.

_________________
https://medicaltravelling.mycoseva.com/
https://medicaltravelling.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Thu Feb 20, 2014 11:34 
Offline

Joined: Fri Mar 01, 2013 09:25
Posts: 163
http://www.amplia.fi/palvelut/injektioh ... niterapia/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Fri Feb 21, 2014 09:03 
Offline

Joined: Sun Mar 17, 2013 10:47
Posts: 13
Ahaa, eli ilmeisesti siellä IV:tä tehdään. En ollut tietoinen. Kiitos linkistä. Kai siellä homma sitten osataan.

_________________
https://medicaltravelling.mycoseva.com/
https://medicaltravelling.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Otsonihoito (pahensi)
PostPosted: Fri Feb 21, 2014 10:34 
Offline

Joined: Fri Mar 01, 2013 09:25
Posts: 163
Onkohan Otsoniterapian ketjussa lääkäreitä muutoin kuinka paljon? Luulen, että pitää olla lääkäri, jotta niitä saa antaa suoneen. Ehkä siinä on ollut aiemmin hidaste?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group