Aloitin aiheesta uuden keskustelun, ettei aihe sotke toista tärkeämpää aihetta ja toisaalta ei häviä sinne. Jos vaikka jotakuta muutakin kiinnostaa ja vaivaa.
Olen kärsinyt toistuvista vt-tulehduksista. Vihdoin löysin karpalon tulehduksia ehkäisemään ja se antoi hyviä tuloksia. Nyt kuitenkin MDD:n ruoka-ainepaneelituloksen takia karpalo on minulla ehdottomasti kiellettyjen listalla nyt ainakin muutamia kuukausia. Etsin korvaavia tuotteita ehkäisemään tuon inhottavan ja lisävaivoja tuovan tulehdus-antibiootti-vatsaoireet-hiiva -kierteen estämiseksi.
Luontaistuotekaupasta suositeltiin seuraavia:
* kultapiisku-uute (Solidago, kuureittain, poistaa nestettä eli pitää juoda paljon, että "huuhtelee")
* greipinsiemenvalmiste (Iocidin+, samassa tuotteessa on oliivinlehtiuutetta ja oreagnoöljyä)
* nokkonen
* tyrnimarjaöljyä suositeltiin myös, limakalvojen kunnosta huolehtimaan (näissä hinta on varsin korkea), ajaisikohan helokkiöljy tai joku pullosta otettava öljy saman asian, miksi pitää olla juuri tyrni, joka on kallein?
Onko kokemuksia tai vinkkejä antaa?
Maija jo nokkosta kommentoikin:
Maija wrote:
Nokkonen siis lievittää tulehdusta (inflammaatio), esimerkiksi sellainen mitä on autoimmuunisairauksissa, ei infektioita. Ei sillä juuri antibakteerisia ominaisuuksia pitäisi olla, siihen on ihan muut yrtit... Ilmeisesti käyttö virtsatietulehduksissa perustuu pitkälti diureettiseen vaikutukseen. En ole tähän perehtynyt, mutta en ole aivan vakuuttunut toimiiko se ja onko tämä ylipäänsä mielekäs tapa ehkäistä VT-tulehduksia. Esim. karpalohan toimii niin, että se estää bakteereja kiinnittymästä rakkoon.