Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Dec 11, 2018 07:46

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Sepin ajatuksia CFS:n hoidosta
PostPosted: Mon Jun 18, 2007 12:46 
Offline

Joined: Tue Jan 30, 2007 03:34
Posts: 185
Okei, uncle Sepi alkaa oman kolumnin... ; )

Tai ehkä tästä tulee kehittyvä dokumentti.

Luin mielenkiinnolla Amy Hillin koontaa ATP/ADP-energiajärjestelmän mahdollisista malfunktioista. Yksi asia mikä pomppasi oli sydämen merkitys. No, Marshallin hoidossa olevien joukossa monien pahatkin sydänongelmat ovat parantuneet. Siis tyyliin että ovat voineet jättää monta lääkettä pois kokonaan kun testit ovat olleet ok. Silti käynti Virossa testeissä voisi olla ok, koska niillä voisi saada jotain lääkettä verenvirtausta lisäämään.

Sitten lisäravinteet. Minusta parhaimmistossa olevat energiantuotantoon vaikuttavat ovat NADH ja asetyyli-karnitiini. Mutta vaikka näistä olisikin hyötyä, niin alan enemmän ajatella, kuinka ne voivat hyödyttää myös kehon bakteerikantoja, eivätkä siten ole ehkä hyväksi pidemmällä ajalla. Vaikka tietenkin tarpeellisia, jos niitä aivan pakosti tarvitsee. vaikka teettäisi Hillin ehdottamat testit, niin mitä hyötyä niistä tuloksista on?

En näe paljon ideaa Marshallin protokollaankaan liittyvissä testeissä. Parasta on kokeilla hoitoa. Jonkun suureen kehon sisäisen D-vitamiinimäärän hyödyllisyyteen uskovan mielestä riskaabelia. Minä taas tulen luottamaan siihen, miten oireeni vähenevät jos vähenevät ajan myötä. Toki olen lukenut sen verran teoriaa, että uskon sen mahdolliseen paikkansapitävyyteen. Ja selvästi monia se auttaa.

Lisäravinteet/lääkkeet Marshallissa pyritään minimoimaan, koska ei tiedetä millaisia vaikutuksia niillä on immuunijärjestelmään. Niistä ei tiedetä juuri _mitään_ elleivät ne ole suoraan melkein jotain taudin pamauttavia.

Raskasmetallit ja myrkyt ovat Marshallin mukaan elimistön poistettavissa jos bakteerit eivät sitä häiritse. Koska hän ei ole mitenkään perustellut kantaansa, pidän sitä höpö höpönä. Vaikka mulla ei ole ollut amalgaameja, tulen teettämään raskasmetallitestin ennemmin kuin myöhemmin siitä syystä että jos niitä kehossa on, niin niiden poistaminen toimivillakin tavoilla voi kestää vuosia. Porfyriinitesti vaikuttaisi parhaimmalta ekaksi testiksi, koska siinä voidaan ehkä nähdä myös muiden myrkkyjen olemassaoloa. Eva Willenbrandt Hus:ssa on kuulemma henkilö, jonka kautta se kannattaisi ottaa. Hinnasta en tiedä.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group