Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun Feb 17, 2019 09:43

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Nivelten kotihoito.
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 01:16 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2014 09:59
Posts: 261
Nivelet rasittuvat ja kipuilevat. Millaisia konsteja olisi nivelten terveyden ylläpitoon ja rasitushaittojen vähentämiseen? Etenkin sormien nivelet ovat kovilla, teen kaikkea raskasta käsilläni. Lämmin kylpy, kylmä kylpy? Yrtit, hauteet voiteet, lisäravinteet?

Haluaisin jotenkin hoitaa niveliäni etukäteen että ne eivät hajoaisi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Nivelten kotihoito.
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 01:32 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Riippuu siitä, mistä on kyse. CFS:ssähän voi esiintyä nivelkipuja, mutta se ei vaurioita eikä tulehduta niveliä. Tosin CFS:ään liittyy yleensä synnynnäinen kollageenipoikkeavuus, joka taas voi lisätä nivelrikon riskiä. Tai siis nivelrikkohan tulee lähes kaikille iän myötä, mutta kollageenipoikkeavilla se voi tulla paljon nuorempana, jollain jo lapsena.

Jos tuntuu, että nivelissä on tulehdusta tms, silloin pitää miettiä muiden sairauksien mahdollisuutta, joko CFS:n tilalla tai sen lisäksi. Borrelioosihan on hanakka menemään niveliin. Polo ja jotkut muut tahot ovat maininneet, että seronegatiivinen nivelreuma olisi CFS:ssä normaalia yleisempi, mutta itse en ole tähän törmännyt juuri koskaan.

Nivelrikkoa voivat auttaa hoitamaan tai ehkäisemään esimerkiksi omega-3-rasvat, kurkumiini, boswellia, bromelaiini, boori, mangaani, glukosamiinisulfaatti ja MSM. Näistä bromelaiini lienee tehokkain akuuttien kipujen lievittämiseen. Itselläni glukosamiini auttoi, kun kortisonin vieroitus aikoinaan aiheutti nivelkipuja, jotka olivat sen verran pahoja, että pelkäsin jopa osteonekroosia (kortisonin mahdollinen komplikaatio, jossa nivelet "kuolioituvat").

Kipuihin voi kokeilla myös kapsaisiinivoidetta ja TENS-laitetta. Ehkä arnikkivoidekin auttaisi, se on lihaskipuihin tosi hyvä. Bromelaiinivoide olisi varmaan hyvä, mutta sellaista on nykyään tosi vaikea löytää, se mitä itse käytän on lopetettu jo useita vuosia sitten.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group