Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue May 21, 2019 06:47

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ortostaattisen hypotension hoito?
PostPosted: Sat Jan 29, 2011 12:35 
Offline

Joined: Sun Jan 23, 2011 02:50
Posts: 16
Hei, onko kokemuksia mikä on auttanut? Lääkkeet sun muut. Täältä sivustolta löytyy paljon tietoa, mutta minua kiinnostaisi nienomaan kuulla mistä on koettu olevan eniten hyötyä.
Tossa muuten yks ihan fiksu video aiheesta, jossa on joitain niksejä:
http://www.youtube.com/watch?v=5iF30TVLaRE

Mulla on aina suolaliuos iv:n aikana ja jälkeen ollut tosi hyvä ja vankka olo. saiskohan sellasia suomessa yksityisellä viikottain?
Kirjoittaiskohan Polo fludrokortisonii kokeiltavaks?

Mitä varten toi ortostaattinen hypotensio, joka mullakin on todettu useampaan otteeseen ei ikinä oo johtanut lääkehoitoon ym? Eikö sitä hoideta suomessa?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ortostaattisen hypotension hoito?
PostPosted: Sat Jan 29, 2011 01:44 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Erinomainen kysymys! Minäkään en tiedä oikein ketään, joka olisi saanut siihen hoitoa. Polo määrää usein etilefriiniä. Varmaan hän suostuisi fludrakortisoniakin määräämään (tietääkseni kukaan täällä ei ole sitä syönyt). Suomessa lääkärit ovat lähes poikkeuksetta sillä asenteella, että alhainen verenpainehan on vain hyvä juttu. :-P

Itselläni ei juuri enää ole ortostaattista hypotensiota, nyt kun syön hydrokortisonia. Jos on, niin tietää, että jokin on vialla. Usein nestehukka ja se on paha, paha juttu. Aiemmin ortostaattinen hypotensio lähti kokonaan nimodipiinillä (lähti se etilefriinilläkin, mutta siitä ei ollut juuri muuta iloa, paitsi kesäkuumalla). Muut nimodipiinin vaikutukset säilyivät käytön lopettamisen jälkeenkin, mutta tuo ei, ei ainakaan kokonaan.

Luulisi suola-IV:tä saavan rahalla, eihän siinä ole paljoa riskejä (yleensähän laitetaan pirtti, mutta jos hoidetaan vain viikottain eikä laiteta).

Eräs vaikeaa CFS:ää sairastava ystävä kärsii erittäin alhaisesta verenpaineesta ja tolkuttomasta leposykkeestä (en muista nyt tarkkoja lukemia). Hän sai etilefriinistä vähäistä apua, mutta yllättäen sai enemmän apua beetasalpaajasta, jonka kokeilua oli vuosia vältellyt, koska pelkäsi sen laskevan verenpainetta entisestään. Hänen ongelmansa ei siis ole ortostaattinen hypotensio (hän ei kävele/seiso juuri muutenkaan) vaan yleisesti alhainen verenpaine. Beetasalpaaja ei ole siihen kai juurikaan vaikuttanut, mutta olo on yleisesti vähän parempi ja hurja syke vähän laskenut.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group