Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun May 19, 2019 04:28

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Uusien keskustelujen aloittaminen ja otsikointi
PostPosted: Mon Mar 31, 2014 06:49 
Offline

Joined: Wed Dec 18, 2013 09:53
Posts: 140
Ymmärrän hyvin, että ihmiset täällä ovat väsyneitä ja kovin kovin sairaita. Hädän hetkellä kirjoittaa asiaansa ajattelematta tarkemmin, liittyykö se otsikkoon.

Jotta nämä sivut palvelisivat myös tietyn tiedon hakijaa, niin olisi superhieno palvelus lukijoille nähdä se vaiva, että aloittaisi uudesta aiheesta uuden keskustelun.

On rankkaa kahlata sivukaupalla kaikkea muuta otsikkoon kuulumatonta, kun etsii johonkin tiettyyn asiaan vastausta ja on juuri siitä otsikon aiheesta kiinnostunut. Esim. massiiviketju LDN:stä on turhauttavaa luettavaa, kun siellä on vaikka mitä asiasta ja asian vierestä.

Ymmärrän toki senkin, että välillä on vaikea pidättäytyä tietyn otsikon alla, kun eri asiat ja oireet välttämättä tai ainakin tosinaan liittyvät myös toisiinsa. Esim. itse tuskailin asian kanssa, kun minulla oli kysymyksiä kilpparihormoneista ja muista hormoneista. En tiennyt, mihin kysymyksiäni kirjoittaa.

Mutta jos aihe on selvästi otsikoitavissa ja mitä todennäköisimmin myös muita kiinnostava, niin jaksaisimmeko aloittaa uusia otsikoita tai jopa etsiä, onko aiheesta jo olemassa keskustelu?

Onhan se niinkin, että joskus (=usein) ei vaan jaksa, mutta tällainen kaino toive kuitenkin mielessäni on pyörinyt.

Mitä mieltä on Maija? Onko vaara, että otsikoita tulee liikaa?

edit: Vai olisiko mahdollista muuttaa tai täydentää otsikoita sen mukaan, mihin keskustelu ajautuu?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Uusien keskustelujen aloittaminen ja otsikointi
PostPosted: Fri Apr 04, 2014 06:14 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Se on vähän kaksipiippuinen juttu. Esim. LDN:stä on niin paljon juttua, että jos kaikista eri jutuista olisi oma ketjunsa, Hoidot-alueesta puolet olisi varmaan pelkkää LDN:ää. Ja kun ketjuja on paljon, se taas johtaa siihen että vanhemmat ketjut jäävät kauemmaksi ja sitten perustetaan uusia ketjuja, kun vanhoja ei enää löydä. Aikoinaan syntyi esim. mykoplasmasta ja kortisonista paljon ketjuja, joilla ei ollut mitenkään aivan selvästi toisistaan eroavia aiheita.

Ja sitten taas aiheista, joista on kirjoitettu vain vähän, voisi minusta yrittää saada keskusteluun pysymään samassa ketjussa. Monet ovat aloittaneet uusia ketjuja esimerkiksi aiheesta "Hoitojen X ja Y käyttö yhdessä". Tällaisia tilanteita ei välttämättä tule kenellekään muulle ja sitten tulee helposti omat ketjunsa "X ja Y yhdessä", "X ja Z yhdessä", X ja A yhdessä" jne. Ne olisi kiva saada jompaa kumpaa ainetta käsittelevään valmiiseen ketjuun, ellei kyseessä ole joku tilanne, jossa juuri tämä kahden aineen yhdistelmä esimerkiksi edustaa jotain hoitoprotokollaa.

Ehkä tärkeintä olisi, että jos suinkin jaksaa, niin käyttää hakua ja katsoo, keskustellaanko aiheesta jo miljoonassa ketjussa. Jos löytää sopivan ketjun niin postaa sinne. Ja kaikkia palvelee kun ketjulla on fiksu nimi eikä esimerkiksi "Onko kellään muulla samaa ongelmaa?"

Muutaman kerran olen sekä yhdistänyt että jakanut viestiketjuja ja joskus olen myös editoinut ketjun otsikkoa kuvaavammaksi. Minulle saa ehdottaa jos kokee, että on tällaisia editointia kaipaavia ketjuja.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Uusien keskustelujen aloittaminen ja otsikointi
PostPosted: Thu May 15, 2014 10:55 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Nyt kun olen muodostanut uusia foorumialueita, niin selvästi isoimmaksi ja "kaoottisimmaksi" alueeksi on jäänyt Uutiset ja artikkelit, jota ei voi mitenkään fiksusti enää jakaa osiin. Mahdolliset jaot olisivat Televisio ja radio + Uutiset ja artikkelit, mutta ensinmainittu jäisi varsin pieneksi. Tai sitten Tutkimukset omaksi alueekseen, mutta sekin jäisi varsin pieneksi, usein artikkelit käsittelevät sekä uusia tutkimuksia että CFS:ää yleensä ja lisäksi se sekoittuisi helposti Testit ja tutkimukset -alueeseen. (Tai sitten voisi olla Tutkimukset ja teoriat, mutta siinäkin tulisi tosiaan overlappia.)

Fiksuin ratkaisu tuntuisi olevan yhdistää olemassaolevia viestiketjuja. CFS suomalaisessa lehdessä -aiheet ja TV/radio-ohjelmatiedotteet saisivat olla edelleen yksittäisissä ketjuissa selkeyden takia, mutta esimerkiksi mykoplasma-, borrelioosi-, "julkkiksella CFS/outo sairaus"- yms aiheet voisivat minusta olla pääpiirteissään kaikki yhdessä ketjussa per aihe. Onkohan kellään tähän vasta-argumenttia?

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: fighting23 and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group