Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Mon Jun 17, 2019 04:24

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Uusi sivu: Oireet
PostPosted: Tue Oct 16, 2007 09:54 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
http://cfs.gehennom.org/oireet.html

CFS-verkon tähän mennessä laajin sivu (jos ei lasketa kirjaa) listaa jotakuinkin kaikki CFS:n oireet ja sairauteen liittyvät löydökset ja käsittelee myös erotusdiagnoosin, kuten mitkä oireet eivät liity CFS:ään tai viittaavat muihin sairauksiin. Työstin listausta varmaan reilun vuoden, toivottavasti saatte siitä jotain irti. Mainitkaa ihmeessä mahdollisista virheistä, joita brainfog on päästänyt läpi, tai jos olette eri mieltä jostakin.

CFS-verkkoon seuraavaksi tulossa loppuvuodesta varmaankin "hoitokaavio", joka auttaa valitsemaan sopivia hoitoja kokeiltavaksi. Lisää CFS:ää sairastavien omia tarinoitakin olisi tulossa, jos te vaan jaksaisitte niitä kirjoittaa. ;-P Sivuston uuden ulkoasun piti tulla jo yli vuosi sitten, mutta sen kanssa menee varmaan reilusti ensi vuoteen kun en ala nyt säätää mitään uusia projekteja. Työskentelen nyt kirjan englanninkielisen version parissa ja sille on tulossa myös kunnianhimoinen webbisivusto. Vielä kun riittäisi energiaa harrastaa "aktivismia" jossain välissä.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 02:13 
Offline

Joined: Tue Dec 05, 2006 09:49
Posts: 14
Location: Tampere
Tuo oireet sivu näkyy mulla hieman omituisesti. Kaikki ääkköset on tosi outoja. Katsoin muita sivuja ja ne niissä ääkköset näkyy ihan oikein.

Alla esimerkki siitä miltä näyttää:

Väsymys ja uupumus
Tällä sivulla - kuten muuallakin CFS-verkossa - sana "fatigue" on käännetty termiksi "uupumus", vaikka se yleensä käännetään sanaksi "väsymys". Nämä termit viittaavat kuitenkin erilaisiin kokemuksiin. Sivuston ylläpitäjänä olen vahvasti sitä mieltä, että "väsymys" on CFS:n yhteydessä harhaanjohtava termi (CFS voi aiheuttaa myös väsymystä, mutta läheskään kaikki potilaat eivät kärsi lainkaan väsymyksestä). En suuremmin pidä myöskään kliinisemmästä termistä "fatiikki". Siksi siis termi "uupumus". Tästä käännöksestä en ole valmis neuvottelemaan, mutta kaikki muut korjaukset, lisäykset ja ehdotukset käännöksen suhteen ovat erittäin tervetulleita.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 03:10 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Hmm, jännä. Kaikissa CFS-verkon sivuissa pitäisi kyllä olla samat kieliasetukset. Tarkistin vielä ja minulla tuo sivu näkyy ihan oikein Opera-selaimessa eikä siinä pitäisi olla mitään, joka sotkisi noita skandeja. Kaikissa sivuissa on ihan sama pohja, mihin lisään sisällön.

Voisit kokeilla ko. sivulla ollessasi vaihtaa selaimessasi tekstin merkkikoodauksen UTF-8-asetukselle. En ole aivan varma miten se tehdään eri selaimissa, mutta Operassa se on Näytä/View-valikossa kohdassa Koodaus, sieltä Unicode ja edelleen UTF-8. Muistaakseni Explorerissa ja Firefoxissa se tehdään jotakuinkin samalla tavalla.

Jos tämä ei auta ja/tai muilla on samoja ongelmia, yritän valittaa palvelimen ylläpitäjälle. Hän tosiaan käyttää hieman epätavallista merkkikoodausta sivuilla, mutta tähän mennessä se on toiminut kaikilla ongelmitta.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 06:42 
Offline

Joined: Tue Dec 05, 2006 09:49
Posts: 14
Location: Tampere
Mulla on IE käytössä, mutta lopulta löysin sieltä tuon UTF-8 koodauksen. Jostain syystä sivu oli Western European (Windows).

Vika muuten ilmeisesti lienee jotenkin tässä foorumissa. Kun avaan selaimen ja menen linkkien kautta tuolle oireet-sivulle, tulevat ääkköset oikein, mutta tuolla alla olevalla linkillä ne eivät tule. Tosin kaikki muut CFS-verkon sivut näkyvät oikealla ääkköstyksellä, joten en tiedä mikä ihme-kumma tuossa oikein on. Liekö jotain Microsoftin oikkuja.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 21, 2007 04:25 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 294
Olipas tuossa oirelistassa paljon näitä minunkin oireitani. Aiemmissa lukemissani listoissa ei ole näin vähäpätöisiä taittu mainitakaan. Tuokin silmien tarkentamisongelma, mikä on tosi ärsyttävä ja jonka mainitessani lääkäri näyttää aina olevan ihan silmät ymmyrkäisinä, että mistä se puhuu. :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Kiitos!
PostPosted: Thu Oct 25, 2007 12:42 
Offline

Joined: Wed Apr 11, 2007 09:59
Posts: 377
Minusta nyt vaan on kiitoksen paikka, kun jotain näin laajaa uutta tulee. En jaksaisi itse millään väsätä noin laajaa kuvausta. Eipä ollut helppoa ilmeisesti sielläkään joten arvostettava asia.

Vaikeaa luettavaa kuitenkin jo mainituista syistä. Millään muulla sivuilla ei oikeastaan ongelmaa ole, joten suosittelen tekemään jotain asian hyväksi. On tietenkin helpompi, kun muutos tehdään yhdessä paikassa, kuin, että jokaisen IEn käyttäjän pitäisi muuttaa asetuksia.

Fibromyalgiasta kommentti: erona taitaa olla myös sukupuolijakauma, CFS on paljon tasa-arvoisempi eli ei ns naisten tauti ? vai ovatko miehet vain alidiagnosoituja fibrossa ?

_________________
Central Sensitivity Syndrome


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 25, 2007 07:38 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
CFS:n on kyllä arvioitu olevan ihan yhtä "naisten tauti" kuin fibrokin, sukupuolijakauma on samankaltainen kuin monissa autoimmuunisairauksissa. Toki on hyvin mahdollista, että etenkin fibro on miehillä alidiagnosoitu. Eihän "raavas mies" nyt pienten kolotusten takia kehtaa lääkäriin mennä.

Uskotaan, että estrogeenilla on osansa näiden sairauksien synnyssä, mutta ei tarkkaan tiedetä millainen. Ja monellahan CFS helpottaa raskauden aikana (joillain jopa pysyvästi), mutta osalla pahenee, ja osalla pysyy ennallaan.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: aprilfalse98, ilovemyself012, vy7u8i99d and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group