Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Wed Dec 12, 2018 11:00

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Taas merkittävä CFS-tutkimus - tällä kertaa enteroviruks
PostPosted: Thu Sep 13, 2007 05:08 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Enterovirukset (eli virusryhmä, johon polioviruskin kuuluu) on vahvasti yhdistetty CFS:ään (kuten kirjani lukeneet varmaan ovat huomanneetkin), mutta asiaa on tutkittu vähemmän kuin vaikkapa herpesviruksia ja viime aikoina tutkimus on hiipunut. Nyt kuitenkin julkaistiin varsin merkittävä tutkimus, eikä missään pienessä ja tuntemattomassa journalissa, vaan BMJ:n Journal of Clinical Pathologyssa. Tutkittavia CFS-potilaita oli myös kunnioitettava määrä, 165.

Tutkimuksessa tehdyissä endoskopioissa eli vatsatähystyksissä löytyi enteroviruspartikkeleita 80%:lla CFS-potilaista ja vain 7%:lla terveistä kontrolleista. Ei liene tarpeellista edes mainita, että ero on tilastollisesti hyvin merkittävä! Ainoa mikä minua jäi vaivaamaan on se, että tutkittiin vain vatsavaivoista kärsiviä CFS-potilaita. Mutta näin vakuuttava tutkimus kannustaa varmasti lisäselvityksiin ja auttanee osaltaan hälventämään psykosomaattisuusmyyttiä. Juttu on julkaistu vasta muutama tunti sitten, mutta ainakin brittilähteet BBC:tä myöten ovat jo uutisoineet aiheesta. Ehkä vielä Suomessakin? Euroviisutkin on jo voitettu niin ihmeitä todistetusti tapahtuu. ;-P

http://www.medicalnewstoday.com/articles/82329.php

Jos ajatellaan hoitoja niin enterovirusten kannalta tilanne on hieman huono. Useimmat antiviraalit on kehitetetty herpesviruksiin tai retroviruksiin (HIV). Ribaviriini kyllä tepsii enteroviruksiin, mutta en ole täysin perillä sen tehosta näihin. Toinen ehdokas on plekonariili, mutta se ei ole vielä edes markkinoilla. Interferoneilla on käsittääkseni tehoa jotakuinkin kaikkiin viruksiin. Apua voi tietysti olla myös yleisistä immunomodulaattoreista kuten LDN.

Monilla luontaistuotteilla kuten oliivinlehtiuute ja denaturoimaton heraproteiini on antiviraalista vaikutusta, mutta siitä en tiedä koskeeko se myös enteroviruksia. Yleensä tutkimukset tehdään muilla viruksilla, esim. HIV.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group