Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sat Feb 23, 2019 04:58

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Aamuposti: Miskan Ivig hoitoa ei suostuta julkisella antamaa
PostPosted: Tue Jul 18, 2017 06:39 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Jutussa ei mainita sanallakaan, että kyseessä on de facto CFS, mutta siitä tässä on kyse.

http://www.aamuposti.fi/artikkeli/540129-miksi-miskan-hoitomenetelmaa-ei-kokeilla-julkisella-puolella-loppilaisperheen-lapsi#.WW2urDW4_bQ.facebook
Quote:
Eiran sairaalassa Miskalle Ivig-hoitoa antava anestesialääkäri Olli Erkola kertoo Valviran sallineen sen antamisen, ja että hoidosta on saatu hyviä kokemuksia useista eri maista ja ilmeisesti ainakin Hollannissa se kuuluu aivan normaaleihin hoitomenetelmiin.

Hän ei ymmärrä, että minkä takia kyseistä hoitoa ei Suomessa julkisella sektorilla suostuta edes kokeilemaan. Annetaan ymmärtää, että mahdolliset positiiviset vaikutukset saattaisivat olla lumetta.

– Ymmärrän sen, että asioista on eriäviä mielipiteitä, mutta tässä vallitseva kategorinen kieltäytyminen hämmästyttää, hän ihmettelee.

Yksi syy kieltäytymiselle saattaa Erkolan mukaan olla se, että hoidosta saatu näyttö on liian vaatimatonta. Erkolan hoitamasta kymmenestä lapsesta kuitenkin yhdeksän vointi on parantunut huomattavasti, yksi näistä on Miska.


EDIT: Piru, en saa jakokelpoista linkkiä aikaan, jolla voisi lukea koko jutun. Facebookissa ollutta linkkiä klikkaamalla se kyllä onnistui ja tuo on se linkki jonka sieltä sain, mutta ei sillä silti pääse koko juttua lukemaan.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aamuposti: Miskan Ivig hoitoa ei suostuta julkisella antamaa
PostPosted: Tue Jul 18, 2017 07:37 
Offline

Joined: Sat Aug 03, 2013 02:44
Posts: 50
Toimisiko tämä..

http://www.aamuposti.fi/artikkeli/54012 ... heen-lapsi

Edit: ei


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aamuposti: Miskan Ivig hoitoa ei suostuta julkisella antamaa
PostPosted: Tue Jul 18, 2017 10:11 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
HYKSin infektiopoliltahan sai ennen IVIG:tä CFS:ään. Kauan sitten. Muutama foorumilainen sai sitä hyvällä menestyksellä, mutta hoidot lakkautettiin yleensä kesken Kelan perseilyiden takia. Itsellenikin tarjottiin IVIG:tä olikohan se 2007, mutta ehdot olivat niin järjettömät, tyyliin "pitää palata täysipäiväisesti töihin 3 kk sisällä tai hoito lopetetaan" (vaikka tuossa ajassa ei tule edes täydet vaikutukset vielä).

Myöhemmin olen ehkä hieman katunut tuota päätöstä, silloin olin vielä aika traumatisoinut prednisonihoidon lyhyeksi jääneestä remissiosta. Enpä olisi ajatellut, että vuosia myöhemmin näitä lyhytaikaisesti toimineita hoitoja olisi takana jo monia kymmeniä.

Nigel Speightin mukaan IVIG on paras hoito erityisesti lasten CFS:ään. Hoidosta on myös ihan kohtuudella näyttöä. En ole kuullut kenestäkään, joka saisi CFS:ään IVIG:tä Hollannissa, joten tuota väitettä epäilen, olen kuitenkin monien kymmenien potilaiden ja potilaiden vanhempien kanssa tekemisissä. PANS-lapsista en tiedä, sellaisiin en ole tässä maassa törmännyt.

Monet Internet-sivustot käyttävät referrerejä (selain kertoo palvelimelle, mikä oli edellinen sivu) maksumuurin ohittamiseen. Esim. Medscapeen pääsee referrerillä (vaikka some tai Google), muuten ei. Voi olla, että tuo lehti hyväksyy FB:n referreriksi, mutta CFS-verkko on tietysti tuntematon.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: bahe7c, Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group