Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Mon Feb 18, 2019 02:09

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Peroksinitriittiteoria
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 05:56 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Lupasin postata tästä ja tänään olen tainnut herätäkin, joten yritän. Sanottakoon alkuun, että en tosiaan ole opiskellut kemiaa, biokemiaa tai mitään muutakaan, joten en pysty selittämään näitä juttuja molekyylitasolla.

Lääkäri Martin Pall siis julkaisi artikkeli peroksinitriittiteoriastaan Medical Hypotheses -journalissa.[1] Hänen mukaansa peroksinitriitti johtaa noidankehään, joka aiheuttaa esimerkiksi CFS:n oireet. Pall kertoo teoriasta enemmän tässä haastattelussa: http://www.immunesupport.com/library/sh ... fm/id/8071 (tuota äärimmäisen hämmentävää kuvaa voi halutessaan verrata tähän: http://www.kaypahoito.fi/terveysportti/ ... i=fak00115) Hyvin monien muidenkin lääkäreiden hoitoprotokollat teoriaan sopivat. Cheney on ilmeisesti Pallin kanssa sekä samaa, että eri mieltä ja yhdistää peroksinitriitin osaksi kardiomyopatiateoriaansa: http://www.ei-resource.org/articles/cfs/cfs-art21.asp ja http://www.phoenix-cfs.org/Cardiovascular%20II.htm

Peroksinitriitti on yhdistetty myös MS-tautiin ja on esitetty, että LDN toimii MS-tautiin peroksinitriittiä vähentämällä[2], joka siis voi olla yksi syy, miksi se CFS:äänkin usein auttaa. On teorisoitu, että myös kannabis sieppaisi peroksinitriittiä, ja tämä voisi selittää, miksi sekin on niin hyvä hoito monille MS- (ja ilmeisesti myös CFS?) potilaille - RemedyFindissä ihmiset olivat arvostelleet selvästi tehokkaimmiksi hoidoiksi MS-tautiin LDN:n ja kannabiksen, kummatkin yli 9 keskiarvolla. Inteferonit ja Copaxone jäivät kauas taakse.

Peroksinitriittiä voi käsittääkseni vähentää jotakuinkin kaikilla antioksidanteilla. Erityisesti suositellaan lipoiinihappoa, joka tuntuu toimivan useimmille CFS- ja MS-potilaille. Pall listaa kotisivuillaan http://molecular.biosciences.wsu.edu/Fa ... l_main.htm suosituksia, mm. E-vitamiini, C-vitamiini, Q10, seleeni, ALC, B12, tauriini, omega-3-rasvahapot jne. Asetyylikysteiinistä on ristiriitaista tietoa, joidenkin tutkimusten mukaan se lisää ja toisten mielestä vähentää peroksinitriittiä.

Minusta teoria kuulostaa varsin järkevältä - osittain ehkä siksi, että minua eniten auttaneet hoidot - LDN, gingko, lipoiinihappo ja B12 - sopivat siihen erinomaisesti. Se ei välttämättä selitä kaikkia CFS-tapauksia tai kaikkia CFS:n oireita, mutta kenties hyvinkin paljon, eikä mielestäni ole ristiriidassa useimpien teorioiden kanssa - syy voi olla infektio, tai jokin muu.

1. Pall ML. Nitric oxide synthase partial uncoupling as a key switching mechanism for the NO/ONOO- cycle. Med Hypotheses. 2007 Apr 18. PMID: 17448611

2. Agrawal YP. Low dose naltrexone therapy in multiple sclerosis. Med Hypotheses. 2005;64(4):721-4. PMID: 15694688


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: raldelh026 and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group