Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Jun 25, 2019 03:26

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 77 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Jun 05, 2015 01:28 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 01:00
Posts: 64
Location: Oulu
Olen huolissani miehestäni ja pyytäisin teidän kokemuksiinne perustuvaa arviota siitä, mikä miestäni vaivaa ja mitä kannattaisi vielä tutkia, miten hoitaa? Väsymys on kestänyt 3 kuukautta muuttumattomana.

Kuvaus:

38-vuotias mies, joka oli ennen sairastumista ERITTÄIN energinen ja urheilullinen.

Sairastuminen tapahtui näin: taustalla erittäin kova henkinen työstressi, kova punttisalitreeni ja viimeisenä niittinä mystinen virusinfektio, joka oli lääkäreiden mukaan joko kurkunpääntulehdus tai ylähengitysteiden infektio. Ei räkätautia, ei kovaa yskää, lievät oireet lukuun ottamatta turvonnutta imusolmuketta kaulassa, palantunnetta kurkussa, lievää lämpöilyä, kaulapistoja. Voimakkain oire oli yhdessä päivässä iskenyt voimakas väsymys, joka on jatkunut 3 kuukautta.

Väsymyksen luonne: väsymys on enemmän henkistä ja kognitiivista. Mies kykenee koviin urheilusuorituksiin tahdon voimalla päivittäin, keho on toimintakykyinen, mutta palautuminen on hidastunut. Lihaksissa on voimaa, mutta mies kertoo ettei enää tunne urheilua nautinnollisena niin kuin ennen. Tuntuu kuin endorfiineja ei erity. Liikunta ja mikä tahansa fyysinen rasitus tuntuu epämukavalta, vaikka hän siihen kykeneekin.

Väsymys on kuitenkin jatkuvaa, vaihdellen lievästä voimakkaaseen henkiseen väsymykseen. Minun on vaikea ymmärtää sitä, mitä hän tuntee, koska hän näyttää ulospäin terveemmältä ja teräväpäisemmältä kuin minä! Hän kuvaa tunnetta "aivosumuksi", kuin verho olisi silmien edessä, tunteet ovat latistuneet, ennen sairastumista hän innostui pienistäkin asioista, nyt mikään ei tunnu oikein miltään. Hän haluaa liikkua ja tehdä työtä, mutta aivot väsyvät, eivät jaksa sietää sosiaalista painetta tai fyysistä rasitusta. Keho toimii mutta aivot eivät ole kirkkaat, innokkaat ja energiset.

Väsymyksellä on ajallinen sykli: heräämisen jälkeen 1.5 tuntia on "hyvää raukeaa aikaa", sitten henkinen väsymys alkaa tulla päälle, eikä sitä vastaan voi taistella. Väsymys muuttuu aivosumuksi jos mies rasittaa itseään fyysisesti tai henkisesti. Illalla kuuden jälkeen alkaa helpottaa, parhaat ja vireimmät hetket miehellä on myöhään illalla, hän on lähes normaali. Mies nukkuu hyvin, ei uniongelmia.

Masennusta tämä ei ole (vielä), hän on toiveikas, sinnikäs taistelija, puhuu jatkuvasti olostaan ja mitä voisimme tehdä.

Nyt tutkimukset:

Aivojen magneettikuvaus normaali, sisäelinultra normaali, imusolmukeultra normaali, laaja verenkuva kertoi alussa virusinfektiosta valkosolujen määrissä, mutta kaikki arvot ovat palautuneet normaaleiksi.

Epstein-Barr virus, IgG 467
Epstein-Barr virus, IgM <10.0

Testosteroni, vapaa 34.7 pmol/l
Testosteroni 7.6 nmol/l

Kreatiinikinaasi 88
Alaniiniaminotransferaas 24
Kortisoli 480

Borrelia, IgG vasta-aine <5.0 RU/ml
Borrelia, IgM vasta-aine 2.8 RU/ml
Tyroksiini, vapaa 16.56 pmol/l
Tyreotropiini 1.57 mIU/l

Mycoplasma pneumoniae, v Tehty
S -MypnAbG 4.3
S -MypnAbM 2.6

---------------------------------
Testeissä huomio kiinnittyy alhaiseen testosteroniin, voiko selittää oireet? Entä mitä mieltä olette mykoplasmasta, käsittääkseni testi on positiivinen, mutta lääkäri ei reagoinut mitenkään?

Olisin kiitollinen jos antaisitte jotakin mielipiteitä, olemme rampanneet eri lääkäreillä ja mistään emme saa apua miehen pahaan oloon, testosteroni kontrolloidaan muutaman kuukauden kuluttua, ei muuta kuin "odotelkaa rauhassa että mies toipuu virusinfektiosta."

_________________
40+ POTS&CFS -miehen omaishoitaja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Jun 05, 2015 01:37 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Laukaisevat oireet viittaisivat kyllä mykoplasmaan. Suomessa kroonista mykoplasmaa tunnetaan huonosti, poikkeuksena urheilulääkärit. Se lähtee yleensä antibiooteilla, mutta usein tarvitaan kuukausienkin kuureja ja harva lääkäri suostuu määräämään paria viikkoa enempää.

Testosteronin puutos voi kuitenkin olla se, joka selittää ainakin suuren osan varsinaisista oireista, eli sitä kannattaisi varmaankin lähteä hoitamaan ennen antibioottikuureja. Tällä foorumilla oli jo kerran aiemmin eräs, joka epäili sairastavansa CFS:ää, mutta parani 100 % testosteronilla. Itsekin käytän testosteronilisää, vaikka nainen olenkin. Se voi vaikuttaa tosi paljon, etenkin jos käytetään pistoksia, jotka annetaan 1-3 kk välein (lääkkeestä riippuen). Kaikilla iholle levitettävä geeli ei ole riittävän tehokasta.

Testosteroni ei vaikuta vain lihaksiin vaan paljon myös mieleen ja kognitioon. Hormoneihin erikoistunut belgialainen lääkärini kuvasi sen nimenomaan tekevän skarpiksi, nokkelaksi ja nopeaksi. Testosteroni lisää myös luovuutta.

Eli nyt kannattaisi metsästää hyvä endokrinologi, joka tätä suostuu hoitamaan, kaikki eivät suostu, mutta ei se toivottoman vaikeaakaan pitäisi olla. Netistä varmaan löytää lääkäreiden nimiä.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Jun 05, 2015 05:31 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Ensimmäinen ja tärkein homma minusta olisi, että miehen pitäisi EHDOTTOMASTI LOPETTAA LIIKUNTA ja kaikenlainen itsensä rääkkäys. Se ei auta mitään, vaan nimenomaan pahentaa oireita. Aina. Ilman poikkeuksia. En voi korostaa tätä asiaa liiaksi. Ehdoton punttisali- jne. rääkkikielto esimerkiksi puoleksi vuodeksi. Ehdoton. Mitään "hikeen saakka" aiheuttavaa liikuntaa tms. ei saisi tehdä. Ei mitään. Jos kyseessä on CFS/SEID tai sen jokin esiaste, niin liikuntaa harjoittamalla saa itsensä kaikkein varmimmin entistä pahempaan kuntoon ja jopa invalidiksi asti. Ei kannata. Liikaa on esimerkkejä tarjota niistä, jotka eivät ole tätä varoitusta kuunnelleet tai tienneet ja seuraukset ovat sen mukaisia.

Toinen juttu, että onko uniapneaa tutkittu? Voisi selittää melkoista osaa vaivoista. Luultavasti hukkaveto, mutta pitäisi kyllä poissulkea.

Kolmas juttu, mikä B-vitamiinien tilanne on? Niiden imeytymishäiriö voisi selittää osaa oireista, joten se, että niitä vetää vaikka purkista, ei kerro mitään, pitäisi mitata pitoisuudet verestä, etenkin B6 ja B12.

Neljäs homma, mitenkäs EKG ja sydänjutut, onko otettu? Onko rytmihäiriöitä tms.? Entä rasitus-EKG (kliininen rasituskoe)? Sielläkin voi olla häikkää, joko infektion seurauksena tai muuten.

Viides homma, miten verenpaineet, ovatko luonnostaan alhaiset? Onko suvussa alhaisia paineita?

Kuudes homma, löytyykö lähisukulaisissa sidekudossairauksia ja/tai autismin kirjoa? Onko yliliikkuvia niveliä tms.?

Juu, voi olla mykoplasma tai vastaava, joka on aiheuttanut tuon tilanteen, selvästi jos liittyy infektioon seuraukseen, niin siinäpä se syy on.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Jun 05, 2015 10:08 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 01:00
Posts: 64
Location: Oulu
Kiitos vastauksista. Tässä tarkentavia tietoja: Rytmihäiriöitä oli kolmisen viikkoa, nyt kolme viikkoa ilman niitä. EKG normaali, lääkärin mukaan harmiton lisälyönti. Laukaiseva tekijä oli 5km juoksu äkkiseltään. Lisälyönti katosi siitä huolimatta, että mies jatkoi liikuntaa, vaihtaen pyöräilyyn.

Verenpaine on ollut korkea aina, stressitön kotimittaus tuo parhaimmillaan tuloksen: 140 yläpaine, 90 alapaine.

Vitamiiniarvot ja uniapnea tutkimatta, oireet alkoivat niin kertarysäyksellä, ettemme oikein usko siihen. Onko teidän mielestänne CFS mahdollinen, vai poissulkeeko joku seikka sen? Burnout +ylikunto + testovajaus voisi selittää, ja siten täydellinen parantuminen mahdollista?

_________________
40+ POTS&CFS -miehen omaishoitaja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Sat Jun 06, 2015 12:43 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Löytyykö lähisukulaisissa sidekudossairauksia ja/tai autismin kirjoa? Onko yliliikkuvia niveliä tms.?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Sat Jun 06, 2015 10:04 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 01:00
Posts: 64
Location: Oulu
Ei läydy sukulaisista autismia, eikä ole yliliikkuvat nivelet. Yksi temporal lobe epileptikko serkku on. Yhtenä johtolankana on että väsymys katoaa mieheltä siksi aikaa kun hän on kiihtynyt tai kiihottunut. Hormonit, välittäjäaineet? Hän pelkää liikunnan lopettamisen romauttavan hänet niin vaikea estää.

_________________
40+ POTS&CFS -miehen omaishoitaja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Sat Jun 06, 2015 12:47 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Mutu wrote:
Yhtenä johtolankana on että väsymys katoaa mieheltä siksi aikaa kun hän on kiihtynyt tai kiihottunut. Hormonit, välittäjäaineet?

No, kiihtyneenä adrenaliinit pomppaavat ja jos olisi SEID, niin silloin adrenaliiniboostaus itse asiassa väsyttäisi/uuvuttaisi. Joten kyllä vähän siltä näyttää, että kyse ei ole SEIDsta... :)

Quote:
Hän pelkää liikunnan lopettamisen romauttavan hänet niin vaikea estää.

naamapalmu.jpg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Sat Jun 06, 2015 01:48 
Offline

Joined: Wed Sep 21, 2011 08:50
Posts: 98
Täällä tohtori jo suurinpiirtein kielsi diagnoosin, mutta totean vaan että poikkeava sidekudos voi olla niin vähäisesti poikkeavaa että sitä ei itse huomaa. Eikä omassa kokemuksessani ole että sairauden kaikissa vaiheissa kiihtyminen aiheuttaisi saman tien väsymystä. Päinvastoin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 10:14 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 01:00
Posts: 64
Location: Oulu
Niin vaan on pakko palata tänne, miehen sairastumisesta väsymykseen on hilkulleen vuosi mennyt ja väsymys on päällä edelleen, koko ajan vaihdellen siitä lievästä (50% vähemmän voimia) vaikeaan (90% voimista pois).

Olisiko teillä mielipiteitä tai vinkkejä ravintolisistä, jos kerron miten vuoden jälkeen sairastumisesta miehelläni menee? Häntä EI SAA enää lääkäriin, ei millään! Ainoa verikokeissa näkyvä häikkä oli siis testosteroni, jota olemme yrittäneet nostaa vain luontaistuotteilla, ilmeisesti tuloksettomasti, sillä miehen kivekset ovat pienentyneet ja muuttuneet oudon pehmoisiksi (tämän kertomista hän ei antaisi anteeksi, mutta hölmökin tajuaa, että jotain on vialla!) Erektiopuolella ei toisaalta ole mitään vikaa, eikä halujenkaan, mikä on hämmentävää. Kivesten vajaatoiminta, aivolisäkkeen häiriö, vai kutistaako väsymys kivekset? Tämä on mysteeri, olisin kiitollinen jos joku mies kertoisi omista havainnoistaan väsymyssairauden aikana, sillä naisena en itse voi tätä mekaniikkaa niin hyvin ymmärtää.

Vuoden aikana on siis tapahtunut paranemista: aamun hyvä olo on pidentynyt puolestatoista tunnista neljään tuntiin, sen jälkeen väsymys alkaa painaa enemmän, kunnes iltapäivällä 16.00-19.00 mies todennäköisesti on vuoteessa kalpeana, ei jaksa edes musiikkia kuunnella. Hänellä on korkea verenpaine, hyvät rauta-arvot ja hän syö paljon sokeria, mutta ulkoisesti hän näyttää voimakkaan väsymyksen vallassa anemiselta, sydänvikaiselta ja hypoglykemiseltä sinertävine huulineen. Sitten jostakin syystä hänen olonsa alkaa parantua yötä kohden, hän jopa käy juoksemassa päästyään ylös vuoteesta. Onko tämä vuorokausirytmi jotenkin selitettävissä kortisolilla, ja/tai testosteronilla?

Mies on siis jatkanut liikuntaa ja sanoo että ilman sitä hän olisi sairaampi/masentunut. En voi tietää mikä totuus on, tiedän vain että sairaus EI ole mennyt huonompaan suuntaan ja hidasta paranemista ON tapahtunut. Ehkä on mahdollista että levossa hän olisi toipunut nopeammin, mutta fakta on, ettei lepo sovellu hänen psyykkeelleen, näin meidän on pakko mennä eteen päin. Mies siis saa hyvänolontunteen kunnon hikilenkistä, jotakin hyvää hormonaalista tapahtuu hänelle liikunnan jälkeen, mutta lihakset raahautuvat edelleen perässä raskaina, hitaasti palautuen. Hänellä on myös lihasvärinää jaloissa ja käsissä fyysisen rasituksen jälkeen. Pahassa väsymyksessä alkaa toinen korva surista.

Vaikka kognitiivinen puoli on myös parempana (hän on palannut tahdon voimalla töihin ja pystyy ajamaan autoa uupumatta), eräs seikka on pysynyt ennallaan: kaupassa käynti uuvuttaa eniten. Hän kuvailee tilannetta niin että kirkkaissa valoissa, ihmishälinässä ärsykkeitä tulee hänen aivoihinsa liikaa. Äänet ja näkö alkaa sumentua, maailma mennä harmaaksi. Olo paranee melko pian sen jälkeen, kun mies on saatu rauhaan ja hiljaisuuteen. Olen itse sellainen "höntti" joka seilaa tilanteiden läpi omissa ajatuksissani turhia stressaamatta, mieheni ei pystynyt ennen sairauttakaan olemaan tarkkailematta yksityiskohtia, ja hän ärtyi todella vähästä (esim. leivänmuruista pöydällä), minusta siis tuntuu, että hän on geneettisesti altis tällaiselle sairaudelle, olemalla liian tarkka ja yliherkkä, jatkuvan alitajuisen stressin vallassa!

Näin siis mennään, edelleen etsien avainta, jolla väsymys saataisi pois. Miehen olo on parantunut jonkin verran, siitä pitää olla kiitollinen, mutta vaikutukset psyykkeeseen kasvavat, mies on väsymyksen vuoksi pysyvästi ärtynyt ja pinna on lyhyttäkin lyhyempi. Nyt käytössä ovat seuraavat lisäravinteet, ohjeiden mukaisilla annostuksilla:

L-tryptofaani
L-Tyrosiini
Karnosiini
Magnesium
Sinkki
Muira puama & shisandra (Natural testo)
D-vitamiini

Apua kaipaisin "lääkitykseen":

  • Olisiko lisäravinteiden annostuksia kasvatettava purkin suosituksista?
  • Onko mitään mikä auttaisi aivoja kestämään ärsyketulvaa, vai pitääkö tämä taito oppia?
  • Mikä auttaisi raskaisiin, hitaasti palautuviin lihaksiin?
  • Entä ärtyneisyyteen?
Kiitollisin terveisin: epätoivoinen vaimo.

_________________
40+ POTS&CFS -miehen omaishoitaja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 11:01 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Testosteronin nostamiseen parhaat lisäravinteet lienevät D-aspartaatti ja tribulus, ehkä vitex. Valitettavasti näidenkin teho on lopulta todella heikko verrattuna testosteronilisään. Riippuen testosteronin puutoksen syystä teho voi olla kaikilla 0, jos keho ei yksinkertaisesti "suostu"/osaa lisätä omaa eritystään. En tiedä, mitä asialle voi tehdä jos miestä ei saa lääkäriin, mutta tämä olisi kuitenkin tiedossa oleva, hoidettava asia, jonka hoitaminen lähes varmasti auttaisi, hyvällä tuurilla paljonkin.

Tuo uorokausirytmi on CFS:lle hyvin tyypillinen, kortisolin eritysrytmiä on esitetty syyksi.

Ärsykkeiden heikko sietokyky, joka on ollut jo ennen sairastumista, johtunee Aspergerista. Se on CFS-potilailla hyvin yleinen ja sille ei yleensä valitettavasti voi hirveästi mitään tehdä.

Hitaasti palautuviin lihaksiinkin voisi auttaa testosteroni. Kilpirauhasen vajaatoimintakin voi sitä aiheuttaa. Lisähappi voi auttaa paljon, laitteen saa tilattua netistä ilman lääkäriäkin, hinta tosin on noin 600 e. (Polo uskoo, että se voi auttaa Asperger-oireisiinkin, mutta en tiedä onko kukaan täällä sellaista havainnut.) Karnitiini, lipoiinihappo ja D-riboosi auttavat monia.

Tryptofaania, tyrosiinia ja magnesiumia (onhan muu kuin oksidi?) voi ottaa niin paljon kuin kestää ilman haittavaikutuksia. Ensimmäisestä kahdesta varmaan tulisi pahoinvointia tai päänsärkyä ensin, magnesium vetää vatsan löysäksi. Ainakin 800 mg magnesiumia yleensä menee ihan hyvin vielä. Karnosiinia ei voi käytännössä saada liikaa, mutta auttaako se siis tällä annoksella? Aika harvoja CFS-potilaita se auttaa. Sinkkiä voi ottaa max 100 mg (mielellään kyllä saisi olla kupari varmuudeksi mukana). D-vitamiinia max 150 mcg, ellei ole verikokeista tietoa, ettei tuo määrä riitä.

Ärtyneisyyteen voisi auttaa esim. inositoli, glysiini tai L-teaniini.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 12:51 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Syö paljon sokeria? Miksi?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 01:36 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 01:00
Posts: 64
Location: Oulu
Sielulintu wrote:
Syö paljon sokeria? Miksi?


Koska saa välittömän hyvänolontunteen sokerista. Olen huomannut että vaikka hän ei olekaan painoindeksin mukaan ylipainoinen, vatsa on vuodessa kasvanut kookkaaksi kuvuksi, yllätyin myös niskaan kertyneestä rasvasta. Hormonaalista tämäkin? Sokerista päätettiin alkaa vieroittautumaan eilen, lujatahtoisena hän onnistuneekin.

Kiitos Maija vastauksesta, uusi satsi ravintolisiä on nyt tilattu, magnesium menee vaihtoon!

_________________
40+ POTS&CFS -miehen omaishoitaja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 02:28 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 01:00
Posts: 64
Location: Oulu
Piti vielä kysyä että kumpi nyt mahdollisesti aiheuttaa iltapäivän olon romahduksen: liikaa kortisolia vai liian vähän? Olisiko kyypakkauksen kokeilu järkevää vai järjetöntä siten, että kortisonia ottaisi vasta iltapäiväromahduksen tultua? Kokeilimme kyypakkausta puoli vuotta sitten, aamulla aloittaen, silloin ei ollut vaikutusta.

Kortisoli on testattu mieheltäni vain kerran, näyte otetiin klo 11:00, sillä hetkellä miehellä oli voimakas uupumus päällä ja tulos oli 480.

_________________
40+ POTS&CFS -miehen omaishoitaja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 02:58 
Offline

Joined: Sun Oct 18, 2015 09:23
Posts: 486
Kannattaa tutkia perinpohjaisesti tuo testosteronitilanne: S-Testo, Testosteroni, S-TestoV, Vapaa Testo, S-SHBG, Sukupuolihormoneja sitova globuliini, S-FSH, Follikkelia sitova hormoni, S-LH, Lutenisoiva hormoni, S-PRL, Prolaktiini sekä prostataspesifinen antigeeni.

Sekä jos miehesi on syönyt paljon sokeria, kannattaa katsoa labroista CRP sekä lasko. Minulla oli matala-asteinen tulehdus labrojen mukaan silloin, kun käytin väsymyksen lääkitsemiseen sokeria.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Apua aivosumun selättämiseen.
PostPosted: Fri Feb 12, 2016 03:42 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Kiinnitin huomiota tuohon niskan paksunemiseen. Käyttääkö miehesi paljon kofeiinia itsensä piristämiseen?

Toinen on tuo sokerinhimo, kertoo kyllä vaikeasta ylirasituksesta aivoissa, koska aivot huutavat välitöntä ravintoa itselleen (sokeria siis, se on aivojen huumetta).

Sokeri-kofeiinikierre pitkän päälle kuormittaa ja väsyttää, ei piristä.

Tuo testo on ilman muuta saatava hoidettua, koska ilman sen hoitamista on aika vaikea saada muita asioita rullaamaan. Eikö miehesi suostuisi edes urheilulääkärille? En tosin tiedä, mittaavatko he yleensä testoja, mulla on urheilulääkäri ne kyllä mitannut. Urheilulääkäri tuskin kieltää miestäsi liikkumasta, jos tämä on syy hänen lääkäripelkoonsa.

Pienet ja pehmeät kivekset viittaavat useimmiten kivesten toimintahäiriöön, joten teston puute lienee syyllinen tähän (ks. hypogonadismi)

Myös asperger-oireilu vaikuttaa aika selvältä miehelläsi ja sille nyt ei voi oikein tehdä mitään (ei ainakaan mulla ole tehty). Viitteitä on myös CFS/SEID-suuntaan mutta vaikea sanoa mitään ennen kuin teston saa kohdilleen.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 77 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group