Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Thu Mar 21, 2019 09:42

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Sat Mar 11, 2017 02:55 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 294
Hikoilun määräkin vaikuttaa paljon. Minulla on järjetöntä liikahikoilua: jo 5-10 minuutin rauhallisen kävelyn jälkeen selkä on ihan märkänä. Nyt kun saatan kököttää neljän seinän sisällä monta päivää putkeen pyykkiä tulee paljon vähemmän kuin töissä ollessa. Silloin hikoilin työmatkoilla (1 km suuntaansa) niin paljon, että pahimpina aikoina otin töihin vaihtopaidankin mukaan. Ja kotia tultua taas vaatteiden vaihto, kun paita oli läpimärkä, varsinkin jos oli matkalla poikennut kaupassa hakemassa jotain. Ei puhettakaan, että olisi voinut samoissa vaatteissa kulkea kahta päivää peräkkäin. Lisäksi siihen sitten vielä ihan vain sohvalla istuessa tulleet ja yölliset hikoilukohtaukset, joita silloin tuli harva se yö, niin oli kuulkaa viikonloppuna mitä pyykätä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 10:23 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 815
Minulla ehkä oudoin oire on se, että minulla ei ole käytännössä lainkaan normaalia naisten karvankasvua, vaikka kaikki hormonitasoni ovat normaalit (myös testot jne.). Intiimialueella sentään on karvaa mutta ei kovin tuuheaa sielläkään.

En ole koskaan elämässäni ajellut säärikarvojani, koska ne eivät kasva. Kainaloihin kasvaa olematonta haituvaa niin, että max. 2 kertaa viikossa ajan ne muutamat harvat karvat sieltä höylällä. Kainaloihin tuli ylipäänsä mitään karvaa ekan kerran vasta raskauden jälkeen eli 28-vuotiaana. Ennen sitä en ollut kertaakaan ajellut kainaloitani, koska ne olivat luonnostaan ihan karvattomat.

Käsivarsissa on vähän hentoa nukkaa mutta ei todellakaan mitään "käsikarvoja". Ylähuulen päälle on tullut myös raskauden jälkeen, siis 28-vuotiaana, muutama hento karva.

Olen kuitenkin todella tumma, lähes mustatukkainen, ripseni ja kulmani ovat mustat ja ihan normaalia paksuutta, samoin hiukset. Karvani siis tosiaan näkyvät heti, jos niitä jossain kasvaa.

Tälle ilmiölle en ole koskaan löytänyt selitystä. Murrosikäni oli kuitenkin aivan normaali, kehityin varhain, menkat aina säännölliset jne. Karvat vain eivät alkaneet kasvaa. Mysteeriksi taitaa jäädä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 08:28 
Offline

Joined: Tue Feb 27, 2018 03:45
Posts: 11
Location: Sastamala
- Epilepsia tyyppiset kohtaukset, joissa monenlaisia oireita. Alkaa yleensä sillä että käsissä on ollut koko päivän sellainen särisevä tunne/pistelyä/putuumista ja päässä paineen tunne. Seuraa hajuhäiriöitä ja kouristuksia, tärinää, hikolien läpimäräksi itseni, kuume nousee, menen tiedostomattomaksi, saatan nauraa/itkeä/maiskuttaa suuta, saatan riisua vaatteet ilman syytä, silmissä sumenee ja puhun outoja /en saa puhuttua ollenkaan, ja en muista kohtauksesta mitään. Sen jälkeen minulla olo hyvin väsynyt ja unohdan usein miten puhutaan.

- Välillä tuntuu, että pää räjähtää sisältä päin tai että aivot jotenkin pullistuu ja ei enää mahdu kallon sisälle. Myös silmissä pullistumisen tunnetta. Joskus puolet päästä/naamasta puuttuu ja menee tunnottomaksi.

-Jalat lähtee alta.

- Näköhäiriöt, valot saattavat muuttua silmissä pitkiksi janoiksi tai ns. valokaariksi jotka jäävät näkökenttään. Silmien yläpuolelle sattuu, jos katson ylös päin (ajoittain todella tuskallisesti). Sumuisuus, mustien pisteiden ilmestyminen näkökenttään yms


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Wed Feb 28, 2018 02:42 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1058
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Syöttösolu oireet? Näköhäiriöt ja vaikka vasemman kämmenen puutuminen ja vasemman naaman puoliskon puutuminen. Voi puutua myös yksi sormi ja tästä laajeta koko käteen. Nielusta voi myös puutua. Sekavuus. Järkyttävä väsymys.
Suklaan, alkoholin tai vaikka ketsupin syömisen jälkeen.
Nielussa rakkuloita syömisen jälkeen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Thu Apr 19, 2018 05:51 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Nyt tuli uusi oire, mistä johtunee. En ole ennen tätä vuotta löytänyt rintalastan miekkalisäkettä itseltäni. Nyt sen kohdalla on pallukka, joka todella tuntuu painellessa ja joka myös aristaa.
Olen etsinyt siitä tietoa, kysymyksessä voisi olla miekkalisäkkeen tulehdustila. Se voi olla luutunut ja ärtynyt.
Minulla on ollut pari viikkoa ajoittain aivan kummallista oloa varsinkin illalla. Ylävatsassa on pientä tuntemusta, on ikään kuin hiukomista. Aluksi panin sen nälkä- tms. hiukomisen syyksi mahdollisen liiallisen kalkin veressä. Kun luin tuosta miekkalisäkkeestä ja sen oireista, niin ajattelin, että se varmaan painaa ja ärsyttää mahalaukkuani, jos istun kumarassa asennossa. Se lisäke on varmaan paisunut isoksi ja luutunut kovaksi. -- Että tämmöinenkin vaiva piti vielä tulla.

Mittautin ionisoituneen kalsiumin ja lisäkilpirauhashormonin (PTH). PTH oli edelleen koholla 83 kun viiteyläraja on 65. Kummallista kyllä, että Caion oli normaali 1,27 (viiteyläraja 1,3). Eilen illalla oli sitä outoa hiuko-oloa, johon liittyy voimakas vaahtoisen syljen eritys ja ikään kuin vesilastissa olo. Sitten tulee pissaa paljon. Yöllä en saanut enää unta herättyäni klo 2, mutta olo oli varsin hyvä. Yöllä ei nyt poikkeuksellisesti ollut kuiva suu, kuten joskus on, joten en ollut kuivumistilassa. Siksi kalsium oli aamulla normaali, kun sekin on usein yli vitteen.

Etsin hiuko-ololle syytä myös kilpirauhashormonista. T3V oli kuitenkin ihan ok (5,5 kun yläraja on 6,5). Omituiset olot vaihtelevat minulla, mutta ei niistä tiedä, mistä milloinkin johtuvat. Nestetasapaino vaihtelee huomattavasti.

Mittautin myös perusverenkuvan, jossa diffi. Diffissä lymfosyyttiporosentti on taas vähän yli viitteen, kuten se joskus ennenkin on ollut. Se varmaan liittyy tuohon syljen valkovaahtoisuuteen ja omituiseen makuunkin. Ei ole mädän hajua, vaan muu outo maku. Lienee krooninen sylkirauhastulehdus, joka välillä ilmenee syljen vähyytenä ja välillä liikalisääntymisenä.
Nämä ovat tällaisia pohdintoja syistä, en oikein tiedä.

Niin ja aivot kai käyvät kovilla kierroksilla, vaikka kilpirauhashormonitilanne on kohdallaan.

Aiheen vierestä: Mehiläisen hinnat ovat törkeät: PTH, Caion ja T3V yhdessä maksoivat lähes 200 ja täydellinen verenkuva vähän yli 70€. Aina ne vain nousevat. Mutta ei näistä paljon Kelakorvaustakaan saisi, jos lähetekin olisi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Fri Apr 20, 2018 11:29 
Offline

Joined: Wed Apr 11, 2007 09:59
Posts: 377
pulla wrote:
Aiheen vierestä: Mehiläisen hinnat ovat törkeät: PTH, Caion ja T3V yhdessä maksoivat lähes 200 ja täydellinen verenkuva vähän yli 70€. Aina ne vain nousevat. Mutta ei näistä paljon Kelakorvaustakaan saisi, jos lähetekin olisi.

Nykyään on halvempia vaihtoehtoja esim Synlab.

_________________
Central Sensitivity Syndrome


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Fri Apr 20, 2018 04:39 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2008 04:40
Posts: 1780
Tiedän, että on halvempia, mutta niissäkin ovat hinnat nousseet ja joku koe on siellä jopa kalliimpi. Kun PTH:n vuoksi piti olla syömättä ja juomatta ja matkustaa kaupunkiin, en voi sellaisia kokeita otattaa iltapäivällä. Synlabissa loppuu näytteenotto yleensäkin klo 12, samoin perhelääkäreissä. Aamuajat ovat aikalailla varattuja, kysyin kyllä aamuaikoja. Jos täytyy tiettynä päivänä, esim oireisen päivän jälkeen, ottaa näytteet, niin ei voi odottaa monta päivää. Olin sitten toisena päivänä käymässä iltapäivällä kaupungissa ja jotta säästyin taas uudelta kaupunkireissulta, minun oli otatettava se TVK koe Mehiläisessä. Kyllä mietin moneen kertaan asiaa. Koska minulla on usein lymfosyytit koholla ja nyt oli siis oireita, halusin selvittää, että liittyykö oireiseen aikaan jotain häikkää verenkuvassa. Pistätin sinä päivänä tk:ssa punkkirokotteen. Jos olisin jättänyt verenkuvan katsomisen myöhempään pävään ,niin rokotteen aikaansaama reaktio verisoluissa olisi sekoittanut tilanteen. Mehiläisessä sentään pääsee ilman lähetettä mihin kokeeseen vain ja jonottamalla, ei välttämättä kovin pitkään.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Sun Jul 22, 2018 04:36 
Offline

Joined: Sun Jul 22, 2018 04:30
Posts: 11
Korkealaatuinen Nembutal myytävänä.


paras Nembutal (Pentobarbital Natrium), älä unohda erikoistarjouksia, tilaa
Nembutal (Pentobarbital Natrium) verkossa ja saat alennuksia ja hämmästyttävä
hintoja! Varmista verkossa Osta Nembutal (Pentobarbital Natrium).

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja infoa osoitteessa ......... serenasandra10@gmail.com

Meidän laadukkaita tuotteita on paras löytyy ympäri ja myymme pienissä / suurissa määrissä taatusti discreet toimitus. Kaikki tuotteemme ovat puhtaassa kide ja jauhe ja ovat korkein puhtaus available.We toimittaa muita tuotteita pyynnöstä asiakkaalta ja myymme kohtuuhintaan.

Edut: Pentobarbital sodium (nembutal) on reseptilääke, jota käytetään joskus lyhytaikaiseen unettomuuden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös anestesia-aineena tai kouristusten hätätapauksessa. Nembutal on barbituraatti, joka voi muuttua riippuvaksi laajennetulla tai raskaalla käytöllä.

Ota yhteyttä sähköpostitse saadaksesi lisätietoja ja info (serenasandra10@gmail.com)

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja infoa osoitteessa ......... serenasandra10@gmail.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group