Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sun May 26, 2019 09:11

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Sat Mar 18, 2017 09:38 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Onko muilla myös kokemuksia siitä, että lääkärinlausuntoihin saattaa tulla tapauksesta riippuen jopa hyvin runsaasti asiavirheitä? Oletteko yrittäneet oikaisuttaa lausuntoja ennen edelleenlähettämistä? Onko se ollut kuinka helppoa?

Itselläni on lukuisia huonoja kokemuksia asiasta. Kun pyysin ensimmäinen kerran oikaisua lääkärinlausuntoon, lääkäri vastasi minulle sähköpostilla, että se, että potilas vaatii oikaisua on "hyvin poikkeuksellista". Suostui kuitenkin oikaisemaan väärän tiedon, mutta prosessista jäi minulle todella huono maku suuhun.

Se, että lääkäri rupeaa vihjaamaan, että kyseessä olisi aivan ennen kuulumaton "vaatimus", ei ole asiallista käytöstä! Kyseessähän oli lääkärin tekemä virhe, joka hänen oli lain mukaan velvollisuus korjata. Mielestäni olisi ollut normaalien käytöstapojen mukaista, että lääkäri joko pahoittelee tekemäänsä virhettä tai tajuaa edes pitää suunsa kiinni.

Yhden psykologin kohdalla joudin vääntämään ja vääntämään. Hän korjasi vain osan virheistä ja osaan hän teki lisäksi sellaisia korjauksia, että korjatut kohdat sisälsivät edelleen virheitä. Lopulta en jaksanut enää veivata, vaan oli pakko tyytyä versioon, jossa oli edelleen virheitä, vaikkakin vähemmän kuin alkuperäisessä.

Toisen lääkärin papereita en kyennyt tarkistamaan, koska olin liian huonossa kunnossa.

Kolmas lääkäri kirjoitti viiden lauseen pituisen B-todistuksen, jonka kaikki lauseet sisälsivät perätöntä tietoa! :shock: Lausunnon hinta oli muistaakseni 150 euroa eli 30 euroa per lause. :roll: Muistelen, ettei hän suostunut oikaisemaan virheellisyyksiä, eikä lisäämään sinne oleellista ja puuttuvaa tietoa. Hän oli niin ammattitaidoton, että väitti, että Kelasta otettaisiin yhteyttä ja pyydettäisiin lisäselvityksiä, jos lausunnossa mainitut asiat eivät riittäisi sairaslomaan tai kuntoutustukeen. :lol: :lol: :lol: Väite oli aivan uskomatonta toiveajattelua, mutta en voinut tietää sitä silloin. En osannut myöskään epäillä lääkärin ammattitaitoa, koska hän oli jo keski-iän paremmalla puolella.

Neljäs lääkäri ilmoitti, että saan tarkistaa hänen kirjoittamansa lausunnon, mutta että minun pitäisi toimittaa mahdolliset korjaukset viikon sisällä siitä kun saan lausunnon, siitä huolimatta, että hän itse toimitti lausunnon vasta kuukauden kuluttua tapaamisesta. Korjausten tekemiseen kului toinen kuukausi ja korjausten myötä lausuntoon oli tullut uusia virheitä. Jouduin veivaamaan hänenkin kanssaan useampia kierroksia ja virheiden korjaamiseen kului aina yksi kuukausi lisää, vaikka olisin pyytänyt vain kahden lauseen muuttamista. :shock: Pahinta mielestäni oli, että hän kirjoitti lopulliseen lausuntoon, että potilas vaati, että lausuntoon tehdään paljon muutoksia. :shock: :shock: :shock: Minä pelästyin siitä aivan kauheasti, koska en osaa käsittää, miksi hänen mielestään oli oleellista kertoa Kelalle, että halusin lausuntoon paljon muutoksia. En tiedä, olenko vainoharhainen, mutta jotenkin tuntuu siltä, että joku saattaisi käsittää sellaisen lauseen siten, että olen lääkärin mielestä joku huijari tai että olisin halunnut jotenkin manipuloida lääkäriä. Kun minusta se, että lausuntoon on tehty korjauksia, ei yksienkertaisesti kuulu Kelalle millään lailla. Eli en vain kerta kaikkiaan tajua, mitä lääkäri halusi viestiä merkinnällään Kelalle.:?: :?:

Pelästyin niin paljon, että en uskaltanut koskaan postittaa fysioterapeutin lausuntoon tekemiäni korjauksia, vaikka olin sulkenut ne jo kirjekuoreen ja liimannut postimerkitkin siihen. Fysioterapeutin lausunto oli niin kaunisteltu, että se oli jo suorastaan valheellinen. Hän oli esim. kirjoittanut, että istuin pöydän ääressä sen jälkeen olin romahtanut kasaan, kun hän oli laittanut minut jumppaamaan. Todellisuudessa istuin kyllä tuolilla, mutta olin niin veltto, että koko ylävartaloni makasi pöydän päällä, joten minä olen edelleen sitä mieltä, että asentoani ei voida mitenkään kuvailla sanalla istua. Mutta on aika selvää, että siihen kirjaukseen en saa enää koskaan korjausta, koska en tietenkään voinut videoida tapahtunutta eikä fysioterapeutti voi enää muistaa asiaa, koska en silloin vuosia sitten uskaltanut postittaa korjausta tuoreeltaan.

Viidennen lääkärin korjauksia sain odottaa muistaakseni puoli vuotta...

Ja huom: vaadin ainoastaan paikkansapitämättömien tietojen korjaamista. Se, että monilla lääkäreillä ei vaikuttanut olevan minkäänlaista tajua siitä, mikä on oleellista potilaan työkyvyttömyyden kannalta ja mikä ei, siihen en edes yrittänyt puuttua, koska silloin olisin joutunut kirjoittamaan joissain tapauksissa lähes koko lausunnon uudestaan. :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Sat Mar 18, 2017 11:17 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Olen kerran vaatinut oikaisua decursustekstiin. Tekstissä väitettiin fysiatrin haluavan, että keuhkotautien hoitopaikka tulisi vaihtaa toiseen paikkaan. Minä se vaadin hoitopaikan vaihtoa, kun se tuli uuden lain mukaan mahdolliseksi.

Tein korjausvaatimuksen kirjallisena ja muistelen, että sitä varten oli oma lomake olemassa. Ja korjaus tehtiin, muistaakseni virheellinen teksti jäi näkymään tai johonkin tiedostoon. Minun piti ilmoittaa sanatarkasti, että missä virhe on ja ehdottaa siihen korjattua kirjoitustapaa.

Pitäiskö sinun kysyä asiaa tai menettelytapaa potilasasiamieheltä, ylilääkäriltä tai ko. lkrin esimieheltä?

Ainahan sitä voi miettiä, että jos lähettää virhellisen ja korjatun lausunnon, jolloin "virheet" ja niiden merkitys tulisi ilmi.


Last edited by Jatta on Sat Mar 18, 2017 11:28, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Sat Mar 18, 2017 11:23 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Mun psykiatrini lupasi korjata kun perustelin korjauksen tarpeet. Ravitsemusterapeutin lausunnossa lukee puutaheinää. En jaksa edes pyytää korjaamaan. Ehkei sillä ole väliä kun kyse on hänen väittämästään, että yht äkkiä kykenisinkin syömään monipuolista kotiruokaa ilman oireita. Todellisuudessa salisylaatit ja amiinit ruokavaliossa aiheuttavat minulle anafylaktisen reaktion.

Siihen aikaan kun epikriisi oli vielä vain paperilla, äitini työskenteli sairaalassa ja sanoi silloin, että lääkärit eivät saa muuttaa potilaskertomuksiin mitään vaan korjaukset oli tehtävä niin, että sekä vanha virheellinen teksti, että uusi korjattu teksti olisivat näkyvissä samaan aikaan. Ei taida enää päteä tuo.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Sat Mar 18, 2017 11:25 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Oletan, että molempien tulee olla käytettävissä, juridinen asia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Sun Mar 19, 2017 12:11 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Olen kuullut hyvin monen vaatineen korjauksia epikriiseihinsä ilman, että sellaisia on koskaan saanut. Mukana on ollut mm. tapaus, jossa papereissa luki _eri potilaan tietoja_.

Epikriisi ja Kelalle menevä lausunto ovat toki hieman eri asioita.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Sun Mar 19, 2017 05:43 
Offline

Joined: Mon Mar 13, 2017 03:21
Posts: 32
Itse olen tehnyt muutaman korjausvaatimuksen ja lääkärit/fysioterapeutti/psykologi ovat ne tehneet kirjallisen vaatimuksen perusteella. Aivan kamalalta kuulostaa nämä edellä kerrotut reaktiot hoitavilta tahoilta, mielestäni ovat rikkoneet henkilötietolakia.

HUSin sivuilla sanotaan näin:
"Lisäksi henkilötietolain 29 §:n mukaisesti rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan."

Lähde: http://www.hus.fi/potilaalle/potilasasi ... fault.aspx

Lisäys. Nykyään kun potilaan tekstit on koneella, voidaan ainakin sairaalamaailmassa vanhat/virheelliset merkinnät kaivaa esiin mutta normaalisti tekstejä lukiessa tai tulostaessa ne ei näy.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Mon Mar 20, 2017 06:54 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Miulla on kokemusta asiasta ja on todella hermoja vievä prosessi. Korjaukset ovat myös päin peetä yleensä ja potilas luovuttaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Mon Mar 20, 2017 09:17 
Offline

Joined: Mon Oct 07, 2013 05:51
Posts: 295
Ei ole kovin paljon omaa kokemusta, mutta jos pyytää korjauksia, kannattaa keskittyä oleelliseen tai, jos mahdollista, vaihtaa lääkäriä. Parasta olisi, että lausuntoteksti kirjoitetaan jo vastaanotolla ja käydään yhdessä läpi, mutta huomattava osa lääkäreistä ei pysty tällaiseen korkeampia henkisiä kykyjä vaativaan nopeaan toimintaan. Joka tapauksessa parasta olisi toimia proaktiivisesti eli kertoa jo etukäteen, mitä paperissa ainakin pitäisi olla.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Mon Mar 20, 2017 11:21 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Mutta kun lääkärit ovat ilmaisseet julkisuudessa, että mikään ei ärsytä heitä enemmän kuin potilas, joka alkaa neuvomaan heitä. :(


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Tue Mar 21, 2017 01:08 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Jos tulee mokia tai asiavirheitä, niin onhan se sanottava.

Aikaseni katselin "klassista" penis-allergia papereissani kunnes huonatin siitä ja vastattiin että olisit sanonut aiemmin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Wed Mar 22, 2017 01:14 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
:lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Wed Jul 12, 2017 08:42 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Kyllä sillä näköjään on merkitystä, mitä siellä papereissa lukee, kun oikeusteitä ruvetaan asioita selvittelemään:

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/35 ... eroinnista

Lääkäri voi näköjään valita kirjoittaa tai olla kirjoittamatta epikriisiin mitä tahansa haluaakin ja oikeuden mielestä se kirjoitettu tai kirjoittamatta jättäminen on sitten sana ja laki. :(


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Wed Jul 12, 2017 09:19 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Jeps olen huomannut sen karvaasti että lääkäri jättää kirjoittamatta suurimman osan diagnooseista.

Vaikka kyseiset vaivat eivät ole hävinneet vuosien varrella mutta näin ne katoavat ja näytät terveemmältä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kokemuksia lausunnoissa olevien virheiden korjaamisesta?
PostPosted: Thu Feb 28, 2019 04:42 
Offline

Joined: Thu Feb 28, 2019 04:06
Posts: 98
prada outlet
mbt shoes
air jordan uk
cheap jordans
coach outlet
fitflops sale clearance
red bottoms
nike outlet online
coach bags
adidas wings shoes
coach outlet online
city royals jerseys
coach outlet online
nike factory store
coach factory outlet online
michael kors outlet clearance
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
mbt shoes
birkin handbags
gucci outlet online
michael kors outlet clearance
kyrie 2
diamondbacks jerseys
air jordan 3
nike outlet store
nike flip-flops
coach factory outlet
gucci outlet online
fjallraven kanken
prada handbags
pandora charms sale clearance
kate spade outlet
adidas neo shoes
louboutin outlet
air jordans
coach outlet store
canada goose
north face outlet store
true religion jeans
instyler ionic styler
uboutin shoes
pandora charms sale
coach outlet online
canada goose coats
coach outlet sale
fitflops sale clearance
coach factory outlet online
coach outlet store online
birkenstock sandals
coach factory outlet
mac makeup
ugg outlet sale
oakley sunglasses outlet
giants jerseys
marc jacobs handbags
christian louboutin shoes
mcm outlet store
coach handbags clearance
raiders jerseys
coach factory outlet online
louboutin outlet
denver broncos jersey
fitflops
true religion outlet store
louboutin outlet
cheap mlb jerseys
louboutin pas cher
kate spade outlet
mlb jerseys
nike tn
soccer jerseys
cheap air jordans
rolex watches
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
coach outlet online
air max
uggs
kate spade outlet
ralph lauren outlet
kate spade outlet online
nike shoes
cheap jordan shoes
ugg outlet clearance
cincinnati bengals jersey
coach outlet store
canada goose outlet store
rangers jersey
nike outlet
cheap jordan shoes
louis vuitton outlet online
toms shoes
toms outlet online
christian louboutin shoes
nike max
versace clothing
coach outlet store
christian louboutin outlet
hermes
ed hardy outlet
cheap air max
uggs outlet
coach outlet clearance
uggs outlet
birkenstock sandals
coach outlet online
ralph lauren outlet online
canada goose
pandora charms sale clearance
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
browns jerseys
patriots jerseys
fitflops sale clearance
pandora charms
miu miu shoes
air max 2015
coach outlet canada
coach purse
adidas shoes
gucci outlet online
christian louboutin shoes
michael kors bags
nike outlet online
fitflops
cheap jerseys
kate spade outlet online
louboutin outlet
polo outlet store
coach outlet online
coach outlet online
ugg boots women
coach outlet online
fitflops
moncler jackets
parajumpers jacket
moncler outlet online
cardinals jerseys
blue jays jerseys
ed hardy
christian louboutin outlet
moncler pas cher
true religion outlet
new balance outlet store
louis vuitton purses
cheap mbt shoes
lacoste polo shirts
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
valentino outlet
true religion jeans
coach factory outlet
pandora charms
ralph lauren polo
superdry clothing
asics shoes
ugg
louis vuitton outlet store
nike air force
true religion jeans
jordans
moncler outlet online
uggs outlet
pandora charms outlet
yeezy boost 350 v2
pandora jewelry
ralph lauren pas cher
ugg italia
coach outlet online
pandora jewelry outlet
air jordan
moncler jackets
off-white clothing
nike factory outlet
coach outlet clearance
true religion outlet store
coach outlet online
prada outlet
miu miu shoes
nobis jackets
tory burch outlet store
canada goose canada
coach factory outlet
gucci outlet store
moncler jacka
chaussure louboutin femme
ralph lauren polo
pandora canada
kate spade outlet online
jordan 12
nike outlet store online
pandora charms
pandora charms
fitflops outlet
christian louboutin shoes
true religion outlet
asics shoes
coach outlet canada
air huarache
nike shoes
jordan shoes
michael kors outlet store
adidas wings
new england patriots jersey
yeezy boost 350
valentino
manolo blahnik
coach handbags
discount oakley sunglasses
air max 97
mulberry handbags
michael kors outlet online
cheap jordans
mont blanc pen
ugg outlet
uggs outlet online
coach factory outlet online
kate spade outlet store
air jordan 14
air max shoes
minnesota vikings jersey
true religion jeans
jimmy choo shoes
valentino shoes
cowboys jerseys
pandora sale clearance
cheap mlb jerseys
adidas nmd
hermes bags
toms shoes
converse shoes
seattle seahawks jersey
the north face jackets
adidas yeezy shoes
prada outlet
cnaada goose outlet store
ed hardy
ugg outlet
nike hyperdunk
nike outlet store
coach factory outlet
uggs outlet
toms
timberland boots
moncler
michael kors outlet online
cheap snapbacks
coach outlet
north face outlet store
adidas nmd
columbia outlet store
michael kors handbags outlet
adidas ultra boost
pandora jewelry outlet
louboutin shoes
coach outlet store online
canada goose coats
prada outlet
kevin durant shoes
ralph lauren outlet online
rolex replica watches for sale
pandora jewelry outlet
ferragamo outlet store
true religion jeans outlet
revolution 3
reds jerseys
chaussures christian louboutin
kobe shoes
kate spade outlet online
polo outlet
louboutin outlet
kobe shoes
snapback hats
adidas yeezy boost
canada goose outlet store
coach outlet store online
coach outlet
coach outlet online
coach factorty outlet store
nobis outlet
columbia outlet
nike air max schweiz
cheap jordans free shipping
red sox jerseys
marlins jerseys
pandora rings
canada goose coats
chrome hearts outlet store
malone souliers shoes
swarovski jewelry outlet
ralph lauren polo
giuseppe zanotti outlet store
coach factory outlet online
nike presto
air max outlet
kate spade handbags
coach outlet store
kate spade bags
nike blazer
air max 2017
gucci bags
pandora jewelry outlet
fitflops sale clearance
supra shoes
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
mbt shoes
clarks shoes
canada goose coats
arcteryx jackets
canada goose outlet
lebron 13
coach factory outlet
moncler outlet online
birkenstocks
coach outlet store
ed hardy
adidas outlet store
pandora jewelry canada
coach outlet online
fred perry
rolex replica watches
michael kors outlet clearance
air jordan retro
polo ralph lauren outlet online
under armour shoes
canada goose
pittsburgh steelers jersey
kate spade outlet online
cardinals jerseys
nhl jerseys
adidas superstars
moncler coats
cheap oakley sunglasses
ed hardy outlet
coach factory outlet
nike outlet store
off white clothing
pandora charms outlet
fred perry
barcelona jersey
adidas outlet store
polo ralph lauren outlet online
curry shoes
cheap snapbacks
air jordan 4
coach factory outlet online
nike roshe
angels jerseys
toms
true religion outlet
ed hardy shoes
air max pas cher
eagles jersey
celine outlet
coach outlet sale
chi flat iron
true religion outlet store
ugg boots clearance
patriots jerseys
nike air force 1
nike tn
fitflops sale clearance
adidas nmd r1
coach outlet store online
vibram fivefingers outlet
cubs jerseys
coach outlet online
san diego chargers jerseys
coach outlet store
suicoke sandals
louis vuitton
christian louboutin outlet
coach factorty outlet store
ugg
canada goose coats
cheap jordans
devil rays jerseys
coach outlet store
nike outlet store
twins jerseys
air force 1
north face jackets
fila shoes
coach canada outlet
juicy couture
true religion outlet store
adidas yeezy boost
pandora outlet
falcons jerseys
coach outlet store
ugg outlet store
nike kd 10
coach outlet online
coach factory outlet online
toms outlet store
air max
michael kors outlet clearance
nike outlet online
canada goose sale
tigers jerseys
ralph lauren uk
coach factory outlet online
coach outlet online
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren outlet online
adidas ultra boost
oakley sunglasses outlet
foamposite shoe
nike basketball shoes
coach outlet clearance
valentino outlet
ugg boots sale
vans shoes
canada goose outlet
moncler jackets
curry 5 shoes
coach outlet online
ugg boots outlet
moncler outlet online
dolce & gabbana Outlet
nike outlet store
true religion
louboutin outlet
true religion outlet
true religion outlet
coach outlet store online clearance
north face outlet online
adidas store
ray ban sunglasses
coach handbags outlet
nfl jerseys
mcm handbags
uggs outlet
ugg boots
cheap jordan shoes
ralph lauren outlet
pandora jewelry store
mlb jerseys
clarks
adidas ultra boost
cheap ugg boots
ravens jerseys
cheap jordan shoes
balenciaga triples
mac cosmetics
jimmy choo shoes
brewers jerseys
adidas uk
converse shoes
puma shoes
nike outlet
jets jersey
nike air max 90
suicoke sandals
true religion
birkenstock outlet
adidas slides
kappa clothing
nike outlet
michael kors outlet clearance
supreme clothing
nike free flyknit
air jordan shoes
canada goose outlet
ugg boots
ugg outlet
coach factory outlet store
true religion outlet store
polo ralph lauren
new balance shoes
fitflops sale clearance
ronaldo jerseys
cheap nike shoes
michael kors outlet clearance
kate spade outlet online
dodgers jerseys
miu miu handbags
yeezy shoes
bape hoodie
kate spade outlet
ralph lauren outlet online
nike sneakers
ralph lauren uk
chelsea jersey
broncos jerseys
polo outlet store
nike free run
coach outlet online
nike outlet online
coach bags
reebok outlet
louis vuitton outlet online
packers jersey
le coq sportif
yankees jerseys
vikings jerseys
ralph lauren uk
michael kors outlet online
tods outlet online
seahawks jerseys
converse shoes
coach outlet store online
air max plus
polo ralph lauren outlet online
vans sneakers
air jordan shoes
ferragamo outlet
jordan 31
curry 4 shoes
timberland outlet
orioles jerseys
adidas outlet
adidas nmd runner
coach outlet online
givenchy handbags
indianapolis colts jerseys
coach outlet canada
manolo blahnik outlet
adidas outlet store
coach outlet online
titans jersey
kobe 11
jordan 3
lacoste outlet
saints jerseys
lions jerseys
air max 2017
coach factory outlet
cheap jordan shoes
cheap snapbacks
coach handbags
coach outlet
polo ralph lauren outlet
celine outlet
coach factory outlet
moncler outlet online
pandora charms
air jordan shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet online
kate spade handbags
adidas outlet online
nike factory store
mulberry bags sale
prada outlet online
oakley sunglasses outlet
air jordan shoes
ralph lauren pas cher
louboutin outlet
hermes outlet store
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
coach outlet
adidas yeezy boost 350
coach outlet online
birkenstock outlet store
ralph lauren polo
moncler outlet online
moncler jacken
hermes bags
pandora charms
christian louboutin shoes
true religion outlet
jordan 4
buffalo bills jersey
fila
pandora charms
canada goose coats
pandora jewelry
jordans
coach outlet clearance
air max
coach outlet store
oakley outlet
nike roshe run
gucci outlet online
coach factory outlet online
michael kors outlet store
pandora charms sale
cheap handbags
yeezy shoes
canada goose jackets
coach outlet store
pandora outlet
nfl jerseys
ecco outlet
canada goose coats
ugg boots
durant shoes
kate spade outlet sale
yeezy shoes
pandora charms outlet
valentino outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
kobe 12
y3 shoes
coach outlet online
adidas sneakers
coach factory outlet
ugg pas cher
pandora charms sale clearance
uggs canada
cazal outlet
adidas outlet online
louboutin outlet
michael kors outlet canada
cheap ray ban sunglasses
philipp plein outlet
moncler sito ufficiale
mcm outlet
asics running shoes
air jordan
jaguars jersey
kate spade outlet online
coach outlet online
pandora outlet
north face outlet
yeezy shoes
coach outlet online
michael kors outlet store
juicy couture
birkenstock shoes
kate spade outlet
houston texans jerseys
phillies jerseys
fitflops
jordan pas cher
lululemon outlet
ugg italia
fivefingers shoes
coach outlet online
nike outlet online
air jordan retro
mbt shoes outlet
ferragamo belts
salvatore ferragamo shoes
pandora jewelry outlet
guess clothing
fitflops outlet
dolce & gabbana sunglasses
jordan shoes for sale
coach factory outlet online
ray ban sunglasses outlet
ferragamo outlet
coach outlet online
nike blazer
coach outlet online
fitflops outlet
coach outlet online
mont blanc
jordan 12
coach factorty outlet online
nike shoes
coach outlet online
ugg boots
pandora jewelry canada
bathing ape
white sox jerseys
true religion jeans
ugg outlet
michael kors outlet
air max 2017
ubiq shoes
ralph lauren sale clearance uk
adidas outlet online
christian louboutin outlet
rockies jerseys
yeezy shoes
canada goose outlet store
nike factory store
nike air max 2018
valentino outlet store
ed hardy
nike sneakers
coach handbags
mbt shoes
michael kors factory outlet
cheap jordans for sale
moncler jackets
kate spade
michael kors purse
coach factory outlet online
coach factory outlet online
hermes belt
north face outlet
ralph lauren outlet
air max 270
coach factory outlet online
coach outlet online
camisetas futbol baratas
adidas shoes
ed hardy outlet
michael kors bags
coach handbags
balenciaga shoes
cheap soccer jerseys
salomon shoes
canada goose outlet store
nike outlet store
ysl outlet
michael kors outlet
coach outlet online
soccer shoes
true religion jeans sale
pandora jewelry outlet
coach factory outlet online
cheap air jordans
coach factory outlet
cartier bracelet
prada sunglasses
christian louboutin sale
christian louboutin
coach outlet online
air max
nba jerseys for sale
pandora charms
coach outlet online


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group