Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Sat Mar 24, 2018 08:43

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Sat Mar 11, 2017 02:55 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 288
Hikoilun määräkin vaikuttaa paljon. Minulla on järjetöntä liikahikoilua: jo 5-10 minuutin rauhallisen kävelyn jälkeen selkä on ihan märkänä. Nyt kun saatan kököttää neljän seinän sisällä monta päivää putkeen pyykkiä tulee paljon vähemmän kuin töissä ollessa. Silloin hikoilin työmatkoilla (1 km suuntaansa) niin paljon, että pahimpina aikoina otin töihin vaihtopaidankin mukaan. Ja kotia tultua taas vaatteiden vaihto, kun paita oli läpimärkä, varsinkin jos oli matkalla poikennut kaupassa hakemassa jotain. Ei puhettakaan, että olisi voinut samoissa vaatteissa kulkea kahta päivää peräkkäin. Lisäksi siihen sitten vielä ihan vain sohvalla istuessa tulleet ja yölliset hikoilukohtaukset, joita silloin tuli harva se yö, niin oli kuulkaa viikonloppuna mitä pyykätä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 10:23 
Offline

Joined: Mon Nov 23, 2015 06:37
Posts: 810
Minulla ehkä oudoin oire on se, että minulla ei ole käytännössä lainkaan normaalia naisten karvankasvua, vaikka kaikki hormonitasoni ovat normaalit (myös testot jne.). Intiimialueella sentään on karvaa mutta ei kovin tuuheaa sielläkään.

En ole koskaan elämässäni ajellut säärikarvojani, koska ne eivät kasva. Kainaloihin kasvaa olematonta haituvaa niin, että max. 2 kertaa viikossa ajan ne muutamat harvat karvat sieltä höylällä. Kainaloihin tuli ylipäänsä mitään karvaa ekan kerran vasta raskauden jälkeen eli 28-vuotiaana. Ennen sitä en ollut kertaakaan ajellut kainaloitani, koska ne olivat luonnostaan ihan karvattomat.

Käsivarsissa on vähän hentoa nukkaa mutta ei todellakaan mitään "käsikarvoja". Ylähuulen päälle on tullut myös raskauden jälkeen, siis 28-vuotiaana, muutama hento karva.

Olen kuitenkin todella tumma, lähes mustatukkainen, ripseni ja kulmani ovat mustat ja ihan normaalia paksuutta, samoin hiukset. Karvani siis tosiaan näkyvät heti, jos niitä jossain kasvaa.

Tälle ilmiölle en ole koskaan löytänyt selitystä. Murrosikäni oli kuitenkin aivan normaali, kehityin varhain, menkat aina säännölliset jne. Karvat vain eivät alkaneet kasvaa. Mysteeriksi taitaa jäädä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 08:28 
Offline

Joined: Tue Feb 27, 2018 03:45
Posts: 11
Location: Sastamala
- Epilepsia tyyppiset kohtaukset, joissa monenlaisia oireita. Alkaa yleensä sillä että käsissä on ollut koko päivän sellainen särisevä tunne/pistelyä/putuumista ja päässä paineen tunne. Seuraa hajuhäiriöitä ja kouristuksia, tärinää, hikolien läpimäräksi itseni, kuume nousee, menen tiedostomattomaksi, saatan nauraa/itkeä/maiskuttaa suuta, saatan riisua vaatteet ilman syytä, silmissä sumenee ja puhun outoja /en saa puhuttua ollenkaan, ja en muista kohtauksesta mitään. Sen jälkeen minulla olo hyvin väsynyt ja unohdan usein miten puhutaan.

- Välillä tuntuu, että pää räjähtää sisältä päin tai että aivot jotenkin pullistuu ja ei enää mahdu kallon sisälle. Myös silmissä pullistumisen tunnetta. Joskus puolet päästä/naamasta puuttuu ja menee tunnottomaksi.

-Jalat lähtee alta.

- Näköhäiriöt, valot saattavat muuttua silmissä pitkiksi janoiksi tai ns. valokaariksi jotka jäävät näkökenttään. Silmien yläpuolelle sattuu, jos katson ylös päin (ajoittain todella tuskallisesti). Sumuisuus, mustien pisteiden ilmestyminen näkökenttään yms


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Oudoin oireesi?
PostPosted: Wed Feb 28, 2018 02:42 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 970
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Syöttösolu oireet? Näköhäiriöt ja vaikka vasemman kämmenen puutuminen ja vasemman naaman puoliskon puutuminen. Voi puutua myös yksi sormi ja tästä laajeta koko käteen. Nielusta voi myös puutua. Sekavuus. Järkyttävä väsymys.
Suklaan, alkoholin tai vaikka ketsupin syömisen jälkeen.
Nielussa rakkuloita syömisen jälkeen.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group