Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue May 21, 2019 07:31

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 01:59 
Offline

Joined: Mon Jan 05, 2015 11:42
Posts: 37
Location: Espoo
Sain tänään puhelun Unestan ajanvarauksesta. Huomiselle 5.9. varaamani aika Unestaan Olli Pololle peruttiin. Syyksi kerrottiin, että Valviran lakimies oli soittanut ja kieltänyt Olli Polon toiminnan yksityisvastaanotolla ja että jatkossa Polo saisi toimia vain valvonnan alaisena (julkisessa terveydenhuollossa?).

Miten käy kliinisen lääketutkimuksen? viewtopic.php?f=2&t=2272

_________________
Elämä on ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 05:18 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
:evil: :evil: :evil: Tämä on aivan jäätävää! :evil: :evil: :evil:

Pistin tämmöistä eteenpäin:
Quote:
SEID-potilaita runsaasti hoitanut Olli Polo on nyt taas Valviran hampaissa ja häneltä on nyt ilmeisesti peruttu oikeudet yksityiseen ammatinharjoittamiseen. Olli Polo on erittäin kokenut prosessori, fysiologian dosentti ja keuhkosairauksien erikoislääkäri, jolla on vuosikymmenten kokemus alalta.

Olli Polo on yksi harvoista lääkäreistä, jotka todella tietävät SEID:in ja ovat paneutuneet näiden potilaiden hoitamiseen...vaikka parantavaa hoitoa ei ole, Polon hoidot ovat merkittävästi parantaneet potilaiden vointia ja elämänlaatua. Muodollinen syy Polon vainoamiseen on, että hän käyttää "outoja" hoitomenetelmiä. Eli menetelmiä, joita hän on itse ja ulkomailta tulleen tiedon valossa havainnut auttavan potilaita (heidän turvallisuuttaan vaarantamatta). Käytännössä missään muualla ei ole niin hyviin hoitotuloksiin päästy Suomessa SEID hoidossa, kuin mitä on Olli Polon vastaanotolla. Julkisella puolella paria poikkeusta lukuunottamatta potilaiden vointi päinvastoin heikkenee rajusti "hoidoissa", jotka perustuvat vuosikymmeniä vanhoihin perusteettomiin uskomuksiin ja sittemmin ulkomailla vaarallisiksi todettuihin hoitomenetelmiin.

Mielenkiintoista on, että mitään laillista perustetta evätä Polon toimilupia ei hoitojen vuoksi ole. LDN jota Polo käyttää, on yleisesti hyväksytty ja paljon käytetty lääke, joka on turvallinen...Norjassa 70% terveyskeskuslääkäreistä on määrännyt sitä potilailleen! Lisäksi muutenkaan Polon hoidoissa ei pitäisi olla mitään moittimista, koska, muistetaanpas tämä:
"Valvira ei hyväksy tai hylkää, tai hyväksy ja kiellä hoitomuotoja - mutta Valviran tehtävä on puuttua silloin tilanteeseen, kun potilas saa...sellaista hoitoa, joka on potilaalle selvästi vaarallisempaa kuin itse sairaus...".
- Valviran ylilääkäri Markus Henriksson (IL-DOC 8.3.2015)

Yksi syy, johon on varmasti vedottu Polon vainossa on, että "Häneltä tulee liikaa SEID-diagnooseja" ja "Ei yksi lääkäri voi koko ajan vaan kirjoittaa liukuhihnalta näitä diagnooseja". Tämä on täysin lapsellinen peruste ja jokainen selkopäinen tajuaa, että tämä on vain muodollinen syy, ei todellinen. Kaikille erikoislääkäreille tulee usein paljon samasta vaivasta kärsiviä potilaita ja he saavat samanlaisia diagnooseja, ei tässä ole mitään ihmeellistä. Vai oletteko joskus kuulleet Valviran poistavan hammaslääkärin oikeudet siksi, että "Ei potilaillanne voi kaikilla olla reikiä" tai aivokirurgin oikeudet siksi, että "Ei kaikilla potilaillanne voi olla aivoissa leikkausta vaativaa vikaa"? Niinpä. Olli Polo kirjoittaa paljon SEID-diagnooseja, koska SEID:iä sairastavat potilaat ohjautuvat hänelle, koska muualla sairautta ei tunneta!

Todellinen syy Olli Polon vainolle on, että hän on tuonut esille tätä sairautta ja antanut hoitoa potilaille. Suomalaiset lääkärit ovat enemmän tai vähemmän kateellisia psykopaatteja, jotka eivät voi sietää sitä, että joku lääkäri oikeasti seuraa aikaansa ja tutkimuksia alaltaan, sekä uskaltaa haastaa surkeiksi osoittautuneet vanhat "viralliset" hoitomenetelmät. Lisäksi lääkärikolleegat eivät siedä sitä, että joku lääkäri menestyy ja tekee uraa uurtavaa työtä potilaidensa hyväksi paperinpyörittelyn ja uransa edistämisen sijasta. Vakuutuslääkärit ja viranomaiset taas eivät voi sietää sitä, että Olli polon työn seurauksena SEID-potilaita on ollut PAKKO alkaa diagnosoida, hoitaa ja antaa heille sosiaaliturvaa...toisin sanoen, KULUJA ja VAIVAA, jotka olisi voitu välttää jos kaikki SEID-potilaat vain olisivat ilman diagnoosia, hoitoa ja tukea...kuolisivat koteihinsa hiljaa...

HUOM!
Vai onko yksi syy Polon lupien pikaiseen perumiseen se, että Olli Polo oli nyt syksyllä aloittamassa tutkimuksia LDN:n vaikutuksista SEID-potilaiden vointiin? Eli konkreettista tutkimusta, jolla olisi voitu osoittaa LDN:n hyödyt SEID-potilaiden hoidossa! Siinäkö on syy, että luvat piti perua Pololta? Nythän ei tutkimusta ilmeisesti voida tehdä! Eikö LDN:n tehoa saa tutkia? Onko liian halpa ja hyvä lääke otettavaksi käyttöön?
HUOM!

Tämä tapahtunut kertoo karua kieltää suomalaisesta byrokraattisesta, julmasta, ihmisvihamielisestä ja ummehtuneesta terveydenhuoltojärjestelmästä ja sitä valvovista viranomaisista.

Kaiken tämän voin usean vuoden kokemuksella tästä sairaudesta, 15v työkokemuksella sairaanhoitajana ja ison vertaistukiryhmän, sekä muun nettipalautteen perusteella allekirjoittaa 100%:sti.

PS. Tekemäni tiivis tietopaketti tästä sairaudesta, jonka soisin myös Valviran lääkärien jne. lukevan huolella läpi!
http://www.markusjansson.net/SEIDTIIVIS.pdf


Kuten sanoin tuossa, yksi hyvin potentiaalinen syy tälle voi olla tuo LDN-tutkimus, joka olisi tullut nyt syksyllä. Sitä ei vissiin haluta voitavan tehdä. Liian hyvä lääke liian halpaan hintaan. Ei semmoista saa päästää markkinoille ja parhaiten se onnistuu niin, että estetään tekemästä tutkimuksia, jotka osoittaisivat sen tehon!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 05:54 
Offline

Joined: Wed Dec 13, 2006 07:13
Posts: 294
Liittyyköhän se nyt tähän, kun sieltä ei ole vastattu siitä tutkimusviestistä lähettämääni kysymykseen? Kysyin siis niistä viestistä puuttuneista liitteistä, joten ei ollut edes mikään vaativa kysymys, sen kuin olisivat lähettäneet viestin uudelleen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 05:58 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Nykyajan noitavainot päällä! Kiitos Valviralle. Pikkasen viiraa siellä jonkun päässä.
Moneltakohan ne meinaavat työt lopettaa kun onhan noita muitakin Seidiä hoitavia/diagnosoivia. Kohta ei varmaan mullakaan ole lääkkeitä eikä lääkäriä. Voihan v!
Eletäänkö 2000-luvulla vai Pohjois-Koreassa!?
Lähetäänkö Valviran rappusille sekoilemaan ilman lääkitystä!?


Last edited by Sielulintu on Mon Sep 04, 2017 08:27, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 06:49 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 247
Voi myös kyse olla ihan siitä, että Polo on viimeaikoina ollut paljon julkisuudessa niin lehdissä kuin tv-mediassakin, ja hän on tuonut esille omia teorioitaan, jotka on mielestäni kyllä tutkimuksin pystytty osoittamaan todeksi? Vakuutusyhtiöiden ja Kelan palveluksessa olevat lääkärit ovat todennäköisesti painostaneet asiassa Valviraa.

Vaikea uskoa että LDN olisi mikään (pää)syy ainakaan, sillä sitä kuitenkin määrätään niin moneen muuhunkin sairauteen, eikä se kaikkien oireisiin auta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 07:15 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
jaka wrote:
Vaikea uskoa että LDN olisi mikään (pää)syy ainakaan, sillä sitä kuitenkin määrätään niin moneen muuhunkin sairauteen, eikä se kaikkien oireisiin auta.

Ei Suomessa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 07:22 
Offline

Joined: Sun Nov 17, 2013 04:01
Posts: 247
mmjan wrote:
Ei Suomessa.

Tiedän kyllä esim. MS-tautia sairastavia, jotka ovat LDN-reseptin saaneet, mutta eivät tosiaan kunnalliselta puolelta. En tiedä onko sitä kukaan saanut kunnalliselta puolelta mihinkään sairauteen?

Olisi kyllä tärkeä tietää jatkuuko Unestan LDN-tutkimus.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 07:51 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Mitäs CFS-Yhdistys sanoo tähän asiaan?

Eiköhän tässä saada jotain tietoa että kuka on kannellut niinkuin aiemmin 2014.

"SK:n tietojen mukaan kantelut on tehty Kuopion yliopistollisen sairaalan keuhkosairauksien poliklinikalta, Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ja Kansaneläkelaitoksesta.

Kuopion yliopistollisen keskussairaalasta ilmoituksen on tehnyt erikoislääkäri Riitta Erkinjuntti-Pekkanen. Hän on sivutoiminen Kelan asiantuntijalääkäri.

Erkinjuntti-Pekkanen kieltäytyi kommentoimasta tekemäänsä kantelua.

Kelasta ilmoituksen on tehnyt Etelä-Suomen vakuutusalueen ylilääkäri Kyösti Haukipuro."
http://cfsmery.fi/linkit-ja-media/media ... inikkansa/


Last edited by Sielulintu on Mon Sep 04, 2017 09:36, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 08:48 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Tämä perustuu siis siihen aiempaan kanteluun ja siihen, että Polo ei ollut muuttanut toimintatapojaan sen seurauksena. LDN ei ilmeisesti ole syy, tai näin Valvira on aiemmin väittänyt. Kyse on ennemminkin siitä CFS-potilaisiin keskittymisestä.

Uskoisin syy-seuraussuhteen Polon useissa mediaesiintymisissä viime aikoina olevan päinvastainen.

Pololla piti olla myös plan B Unestan toiminnan jatkumiseen, mutta en ole ihan vakuuttunut onnistuuko se käytännössä.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 09:50 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Tämä se tästä puuttui, kuinka kateus sotkee kaiken. Polo ei ole pitänyt CFS-teoriaansa vakan alla,mutta muut eivät halua ymmärtää sitä.

Kun meidän "hoito pakolla lopetetaan yksityisellä", niin onkohan nyt saatu STM.ssä meidän hoitolinjaus tehtyä. Nyt kaikki joukolla vaatimaan hoitoa.....

En ole saanut uutta LDN-reseptiä vaikka kuinka olen pyytänyt.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 09:56 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2014 09:59
Posts: 261
Raivostuttavaa. Mä olen aina sanonut että Suomi ei ole mikään sivistysmaa. Toteutuukohan se tutkimus kuitenkin?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 10:09 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
Jos Suomi ei osaa arvostaa Poloa, niin jokuu muu osaa!!! Toteutuu!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 10:17 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
En tiedä mitä tutkimukselle käy, mutta Polo on niin vankasti sitä ajanut eteenpäin tietoisena Valvira-tilanteesta, että oletan, että hän pystyy sitä jatkamaan jotenkin. En tiedä, voidaanko häneltä perua tutkimusluvat jälkikäteen.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 10:38 
Offline

Joined: Tue Dec 18, 2012 10:29
Posts: 158
Ummikko-arvauksena "potilasturvallisuuden vaarantaminen" liittyy diagnoosien antamiseen, jota myös Kela on kritisoinut. Pelkona nähdään, että ei-CFS potilas saa CFS-diagnoosin, joka on ymmärrettävästi aika vakava juttu esim. syöpätapauksissa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Valvira puuttui 4.9.2017 Olli Polon ja Unestan toimintaan
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 10:53 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Väärindiagnoosit ovat iso riski lääketieteessä ylipäänsä ja niitä tapahtuu ihan jatkuvasti. Mikään taho Suomessa ei kuitenkaan ole koskaan aiemmin kiinnostunut niistä. Borrelioosia, kilpirauhasen vajaatoimintaa, muita hormonaalisia puutoksia, EDS:ää, uniapneaa, myofaskiaalisia triggerpisteitä, raudanpuutetta, B12-puutosta jne diagnosoidaan jatkuvasti väärin, joskus kohtalokkain seurauksin. Ketään ei kiinnosta.

Mummini sisko kuoli munasarjasyöpään, joka oli diagnosoitu ärtyneeksi paksusuoleksi. Hyvän ystäväni epilepsia diagnosoitiin paniikkihäiriöksi, kunnes hän sai toonis-kloonisen kohtauksen lääkärin vastaanotolla. Molemmat hengenvaarallisia tilanteita, joista ensinmainittu johti kuolemaan. Kumpikaan ei ole mikään poikkeustapaus edes näiden nimenomaisten väärindiagnoosien kanssa.

Mutta Kyösti Haukipuroa kiinnostaa ihan kaikki, mihin hän vain saa pienet kätösensä tungettua sotkemaan soppaa. TJEU: Google.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group