Heti ensimmäisen linkin ensimmäisessä lauseessa valehdellaan törkeästi:
"Asiantuntijat ovat yksimielisiä sähköyliherkkyydestä."
Ei todellakaan pidä paikkaansa.
Huomatkaa, että sähköyliherkkyys/-allergia on vain jäävuoren huippu, kun puhutaan terveysongelmista, jota esimerkiksi langaton tekniikka aiheuttaa. Olen aiemmin linkannut tähänkin keskusteluketjuun emeritusprofessori Martin L. Pall:n (Washingtonin yliopistosta) haastattelun, joka kannattaa ehdottomasti katsoa, jos englantia osaa. Haastattelijana siinä siis lääkäri Mercola.
Professori Ville Valtonen on arvioinut, että 800 000 suomalaisesta sisäilmasairaasta 10-20 % on sähköherkkiä.
Ruotsissa muuten sähköyliherkkyys tunnustetaan toimintarajoitteeksi ja Ranskassa sähköherkillä on vammaisstatus.
Seuraavassa A-studion lähes 10 vuotta vanha (eli ei täysin nykypäivän tasalla) juttu kännyköistä suomeksi:
https://www.youtube.com/watch?v=HpDUM9WFkXohttps://www.youtube.com/watch?v=DbkrQDS0JxkJälleen lääkäri Klinghardtilta EMF-asiaa (englanniksi):
https://www.youtube.com/watch?v=b_wxM6IAF1INoin kohdasta 29:40 katsottuna jonkin matkaa eteenpäin hän kertoo, mitä muutoksia he ovat klinikallaan labratesteissä havainneet MYÖS henkilöillä, jotka väittävät, etteivät reagoi mitenkään sähkömagneettisille kentille.
Japanin lastenlääkäreiden yhdistys on kehottanut noudattamaan varovaisuutta älypuhelinten käytössä:
http://mainichi.jp/english/articles/201 ... na/004000cKypros rajoittaa langattoman teknologian käyttöä kouluissa:
http://www.sbwire.com/press-releases/cy ... aI.twitterRanskassa on vuoden 2015 alusta kielletty
lailla WLAN-reitittimet päiväkodeissa niissä tiloissa, joissa lapset oleskelevat. Koulujen ala-asteilla wlan-verkot on suljettava, kun verkkoa ei käytetä opetustarkoituksiin. Laki säätää lisäksi, että oppilaiden vanhemmille on saatettava tietoon, mikäli kouluihin asennetaan uusia teknisiä laitteita.
https://ehtrust.org/france-new-national ... ry-school/Tutkijat eri maista peräänkuuluttavat suojaustoimenpiteitä:
https://emfscientist.org/index.php/emf-scientist-appealTietokirjailija Erja Tamminen kirjoittaa Tietoa sähköherkkyydestä- tiedotteessaan mm. sähköfyysikko Lebrecht von Klitzing:n havainnoista:
"Sähköfyysikko Lebrecht von Klitzing Saksasta julkaisi 2013 Electromagnetic Biology and Medicine- tiedelehdessä sähköherkkyyden tutkimista käsittelevän hypoteesinsa. Klitzing painottaa, että kyse on autonomisen hermoston reaktioista, jotka vaihtelevat yksilöllisesti. Tutkittaessa olisi tärkeätä erottaa aidosti sähköherkät koehenkilöt heistä, joiden oireet johtuvat muista tekijöistä. Tähänastiset sähköherkillä tehdyt provokaatiotestit ovat epäonnistuneet ehkä siksi, että tutkittavien joukko on voinut olla liian pieni, oireiden kirjo vaihteleva tai reaktiomalli on puuttunut. Testeissä on keskitytty tarkkailemaan ainoastaan lyhyen aikavälin vaikutuksia, vaikka sähköherkkien oireet tulevat usein vasta viiveellä. Tämä on merkittävä puute. Klitzing on omissa aivosähkökäyrä- eli EEG- tutkimuksissaan nähnyt, että altistettaessa koehenkilöitä reaktiot ilmenevät vähitellen ja myös katoavat vähitellen. Kaikki eivät reagoi. Klitzing suosittelee tutkimusmenetelmää, jossa mitattaisiin samanaikaisesti autonomisen hermoston parametreja, kuten sydämen sykkeen vaihtelua, mikroverenkiertoa ja ihon sähköistä potentiaalia."
Oma kommenttini viimeisimmästä lainauksesta on, että kaikkien sähköherkkien oireet eivät todellakaan tule viiveellä! Lisäksi tietyissä tutkimuksissa pitäisi erottaa, mille kentille henkilöt reagoivat tuntuvin oirein. Esimerkiksi joku voi pitää tavallista pöytävalaisinta vierellään tai oleskella päällä olevan hellan vieressä 24/7 eikä koe saavansa mitään oireita, mutta esimerkiksi TV-monitori tai kännykkäpuhelu voi laukaista järkyttävät oireet samaisella henkilöllä lähes välittömästi.