Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue May 21, 2019 02:41

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Sun Jan 28, 2018 04:37 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Käykäähän allekirjoittamassa ns. "aktiivimallin" purkua esittävä kansalaisaloite osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Työttömyyskorvausta on tarkoitus alentaa kaikilta niiltä, jotka eivät ole olleet töissä tai osallistuneet työvoimahallinnon toimenpiteisiin edellisen kolmen kuukauden aikana.

Törkeyden huippu tämän vuoden alusta voimaan astuneessa järjestelmässä on se, että (edit, lisäys) sekä Kelan, että työvoimahallinnon edustajien mukaan edes lääkärintodistus työkyvyttömyydestä ei poista työttömyyskorvauksen alenemista! (Poikkeuksena vain vammaistuen saajat ja ne, joiden työkyvyttömyyseläkehakemusta ei ole vielä ehditty käsitellä. Jos eläkehakemus on hylätty, korvausta leikataan, vaikka potilas olisi valittanut sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan tai vakuutusoikeuteen tai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.)

(Edit, lisäys) Kolme Kelan edustajaa vahvisti Kelan sivustolla 20.1.2018, ettei työkyvyttömyys ole peruste olla leikkaamatta työttömyyskorvausta! https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=110&t=43568 sekä https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=110&t=43668

Työvoimahallinnon edustaja kertoi asian suorassa radiolähetyksessä, jossa ihmiset saivat kysyä häneltä aktiivimalliin liittyviä kysymyksiä.


Last edited by Meikäläinen on Tue Jan 30, 2018 06:14, edited 7 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Sun Jan 28, 2018 07:16 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Tuota asiaahan ei ole vielä päätetty, että miten lääkärintodistuksella sairaiden ihmisten työttömyyskorvauksien kanssa menetellään. Työkkärin mukaan (KELAn ja työkkärin) ohjeita asiasta vasta kirjoitellaan ja helmikuun puolivälin jälkeen tiedetään miten heidän korvauksiensa kanssa käy.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Sun Jan 28, 2018 08:06 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Radiossa oli aihetta käsittelevä ohjelma, jossa oli muistaakseni työvoimahallinnon asiantuntija paikalla vastaamassa kuuntelijoiden kysymyksiin.

Hänen mukaansa lääkärintodistus työkyvyttömyydestä ei riittäisi. Mutta hyvä juttu, jos asiaa ei olekaan vielä päätetty.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Sun Jan 28, 2018 08:27 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Minulle te-toimiston täti sanoi, että miettivät siellä, miten vaikeasti sairaat sairauslomalaiset työttömät työkyvyttömät työnhakijat saataisiin pois aktiivimallin piiristä. Ainoa ehdotus on ollut eläkehakemuksen vireillepano.

Sauli Niinistö on kommentoinut aktiivimallia seuraavassa artikkelissa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240214 ... f=valinnat

"Niinistön mielestä viranomaisen olisi hyvä ensin selvittää, oliko työttömällä todella mahdollisuus täyttää aktiivisuusehto, ennen kuin työttömyysturvaa leikataan. Jos ei, silloin etuutta ei leikattaisi. Niinistön mielestä tällainen menettely ”vastaisi aika tarkkaan eduskunnan kantaa”.

–Tämä olisi minusta oikeudenmukainen, Niinistö sanoi."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Tue Jan 30, 2018 06:03 
Offline

Joined: Sat May 02, 2015 11:30
Posts: 280
Kolme Kelan edustajaa on vahvistanut Kelan sivustolla, ettei työkyvyttömyys ole peruste olla leikkaamatta työttömyyskorvausta!

https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=110&t=43568


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Tue Jan 30, 2018 06:35 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Näin ne asiat muuttuu vaan huonompaan ja rahoja leikataan enemmän vaan sairailta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Tue Jan 30, 2018 07:35 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Kannattaa laittaa asiasta viestiä tai soitella työministeri Jari Lindströmille. Yhteystiedot löytyvät linkin takaa:

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedust ... /1146.aspx


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Wed Jan 31, 2018 10:48 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Laitoinpa seuraavan kirjeen Lindströmille.

Hyvä ministeri Jari Lindström,

Käyttöön otettu aktiivimalli voi olla hyvä työllistäjä mutta se kohtelee kaltoin ihmisiä, jotka ovat sairaita työnhakijoita. Kun työelämässä saa sairaslomatodistuksen, joka osoittaa, että ihminen on työkyvytön, siitähän annetaan sairaslomaa. Jostakin merkillisestä syystä näin ei toimita silloin kun kyseessä on työnhakija, joka on sairas.

Minulla on takana seitsemän vuotta työkyvyttömyyttä, johon kuuluu kolme 300 päivän sairauspäivärahajaksoa ja kaksi hylättyä kuntoutustukea. Silloin kun saa kuntoutustuesta hylätyn, laittaa työkkäri/KELA työnhakihan työkykyisten työnhakijoiden joukkoon huolimatta siitä, että hänellä on voimassa oleva sairaslomatodistus eikä hän todellisuudessa pysty töihin. KELA siis muuttaa suhtautumistaan ihmisen sairauteen kun hän on saanut hylkäyksen kuntoutustuesta.

Ihmettelen itsekseni, oletteko tulleet ajatelleeksi, että kuntoutustuen ja sairaspäivärahan myöntämisperusteet ovat erilaiset kuin työelämän sairausloman perusteet. Päivärahan hylkäyspäätös on tietyn lain ja tiettyjen kriteerien mukainen ja koskee yleensä puolen vuoden tai vuoden kuntoutustukea. Sairasulomatodistus työkkäriä varten taas haetaan lyhyemmälle ajalle ja eri lakien mukaisesti.

Lisäksi työnjakijoiden joukossa on tuhansia ihmisiä, jotka ovat kroonisesti sairaita. He eivät ole aivan niin sairaita, että he täyttäisivät lain pykälän työkyvyttömyyseläkkeestä tai kuntoutustuesta mutta silti ovat sairautensa puolesta kyvyttömiä ja monet heistä eivät pysty sairautensa puolesta edes terveyttä edistäviin tukitoimiin, kuten esimerkiksi työkokeiluihin.

Tässä aktiivimallissa mättää kolme asiaa. Ensinnäkin sairaiden epätasa-arvoinen kohtelu. Nykyinen aktiivimalli rankaisee työkyvyttömiä sairaitan ihmisiä eri tavalla. Se ei ole tasa-arvoinen. Jos sairas hakee kuukausi toisensa jälkeen hyvästä syystä sairauslomia ilman että hän hakee kuntoutustukea, hänen työttömyyskorvauksensa säilyy ennallaan kun taas kuntoutustuen hakija hylkäyksen saadessaan joutuu työmarkkinatuen leikkuriin. Kummatkin päätökset tehdään eri lain perusteella vaikka sairaus voi olla yhtä vaikea.

Toiseksi, kuntoutustuen hylkäysperusteet ovat vaativammat kuin tavallisen sairausloman myöntämisen perusteet. Työmarkkinatuen leikkaamisen perusteina ei pitäisi käyttää eri järjestelmää kuin työelämä käyttää, sillä työttömän työnhaku kuuluu aktiivisen työelämän puollelle ja kuntoutustuki eläkejärjestelmän puolelle. Kumpaakin hallitaan eri lainsäädännöllä mutta tässä tapauksessa kuitenkin aktiivimallilaki pakottaa työkkäriä/KELAaa käyttämään aktiivisen työnhaun puolella eläkejärjestelmän lainsäädäntöä.

Kolmanneksi, kansalaiset ja lääkärit ovat paljon kritisoineet vakuutuslääkäreiden ja terveysjäsjestelmämme lääkäreiden näkemysten vaikuttavuutta saman potilaan terveydentilasta. Vakuutuslääkärit, jotka antavat hylkäyksiä myös kuntoutustukiin, tekevät päätöksiään työekäkelakien mukaisesti yritysmailman ehdoilla. Näiden vakuutuslääkärien tarkoituksena ei ole samalla tavoin edistää yksilön terveyttä kuin omalääkärin, joka tuntee potilaansa monasti vuosienkin takaa. Lisäksi työvoimatoimistojen tehtävänä on tuottaa kokonaan eri palveluita, kuin eläkejärjestelmän niin, että lääkärien päätösten ja työvoimaviranomasten päätösten pitäisi tukea työnhakijan mahdollisimman parasta työkyvyn saavuttamista. Nyt ei näin ole, koska kuntoutustuken hylkäyspäätöksen saajan etu on eri kuin sairaan työnhakijan, koska heitä arvotetaan eri mittareilla.

Nykyinen malli ei tue kroonisesti sairaiden työnhakijoiden tervehtymistä. Jälleen aktiivimalli edistää yhdellä tavalla epätasa-arvoa kun potilasta hoitaneen asiantuntevan lääkärin, monesti jopa useiden eri alojen lääkäreiden lausunnot voidaan kumota toisessa järjestelmässä näkemättä potilasta, ja vain kirjoituspöydän ääressä päätöksiä tehden. Korostan edelleen, että nämä instanssit toimivat eri lainsäädännön ja käytäntöjen puitteissa eikä potilasta kohdella niissä edes lähtökohtaisesti samalla tavalla.

Olen joutunut kärsimään tästä tilanteesta mutta onneksi pääsin juuri sairaseläkkeelle. Minua hoitanut lääkäri oli jo seitsemän vuotta sitten sitä mieltä, että minulle pitäisi myöntää työkyvyttömyyseläke heti. Kyllä asiantunteva keskussairaalan erikoislääkäri tietää milloin joku on niin sairas, ettei kykene töihin. KELAn byrogratian takia kesti kutenkin seitsemän vuotta erilaisissa kuntoutus ja hoitokokeiluissa, kunnes työkyvyttömyyseläke minulle myönnettiin. Olin koko ajan niin sairas, etten kyennyt töihin. En edes silloinkaan kun minut kuntoutustuki hylkäyksen saaneena laitettiin takaisin aktiivikseksi työnhakijaksi.

Meitä samalla tavalla kroonisesti sairaita työkyvyttömiä väliinpudonneita on Suomessa tuhansia. Pyydän, että ryhdytte välittömästi toimeen sen asian estämiseksi, missä hylätyn eläke- tai kuntoutustukipäätöksen saanut henkilö, jolla on voimassa oleva lääkärin kirjoittama sairauslomatodistus, ajetaan aktiivimallin mukaisen tukileikkurin uhriksi vaikkei hän kykene todellisuudessa edes työhön. Pyydän teitä korjaamaan pikaisesti tämän epäkohdan ja kun se on korjattu, pyydän, että perustatte toimikunnan pohtimaan pysyvämpää ratkaisua tähän ongelmaan. Näin toimien myös työttömien määrä vähenee kun kroonisesti sairaat saadaan pois työtömien joukosta ja heille ruvetaan aktiivisemman työnhaun sijaan tarjoamaan aktiivisempaa terveydenhoitoa. Nykyinen malli ei kuulu Suomen kaltaiseen sivistysvaltioon.


Kunnioittavasti,

Xxx


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Wed Jan 31, 2018 10:50 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 02:31
Posts: 559
Kirjoituksessani oli näköjään kirjoitus- ja ajatusvirheitä. Sitä se sairaus teettää mutta pointtini lienee selvä.

Laitoin sosiaali-ja terveysministeri Pirkko Mattilalle korjatun version tuosta kirjeestä, johon lisäsin hieman tekstiä myös.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Wed Jan 31, 2018 03:43 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Hienoa, Stressiessi, että kirjoitit! Minäkin laitoin Lindströmille sähköpostia. Laittakaapa muutkin, mikäli paukkuja riittää.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Thu Feb 01, 2018 09:32 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
On tulossa myös lisää herkkua pöytään...nimittäin aktiivimalli kakkonen:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018010 ... 7_u0.shtml

http://valtioneuvosto.fi/documents/1018 ... 71005.pdf/

Eli kohta ei todennäköisesti tipu pennin hyrrää te-toimiston sairaille työkyvyttömille työnhakijoille.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Fri Feb 02, 2018 11:27 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1061
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Eipä tarvitse yrittää hakea koko etuutta. Menee liian vaikeeksi hakea työtä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Fri Feb 02, 2018 07:50 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/20 ... 2_pk.shtml

"Aktiivimallin mahdolliset byrokratialoukut ja tuloloukut työttömyysturvan saajille tulee paikata pikaisesti. Samoin työttömien läpikäynti niin, ettei työttömänä roikuteta työkykynsä menettäneitä ihmisiä. Heidän on päästävä kuntoutukseen tai eläkkeelle."

Ja mitäköhän tästä sitten seuraa....hmmm. Johonkin työkyvyttömät sairaat työnhakijat varmasti te-toimiston listoilta lempataan, mutta esimerkiksi CFS:n ollessa kyseessä sairauspäivärahaa ja eläkettä tippuu todennäköisesti jatkossakin aivan yhtä huonosti kuin nykyisin. Ei kovin valoisia mielikuvia herätä tosiaan.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kansalaisaloite siitä, ettei työttömyyskorvausta leikattaisi
PostPosted: Thu Feb 28, 2019 04:40 
Offline

Joined: Thu Feb 28, 2019 04:06
Posts: 98
prada outlet
mbt shoes
air jordan uk
cheap jordans
coach outlet
fitflops sale clearance
red bottoms
nike outlet online
coach bags
adidas wings shoes
coach outlet online
city royals jerseys
coach outlet online
nike factory store
coach factory outlet online
michael kors outlet clearance
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
mbt shoes
birkin handbags
gucci outlet online
michael kors outlet clearance
kyrie 2
diamondbacks jerseys
air jordan 3
nike outlet store
nike flip-flops
coach factory outlet
gucci outlet online
fjallraven kanken
prada handbags
pandora charms sale clearance
kate spade outlet
adidas neo shoes
louboutin outlet
air jordans
coach outlet store
canada goose
north face outlet store
true religion jeans
instyler ionic styler
uboutin shoes
pandora charms sale
coach outlet online
canada goose coats
coach outlet sale
fitflops sale clearance
coach factory outlet online
coach outlet store online
birkenstock sandals
coach factory outlet
mac makeup
ugg outlet sale
oakley sunglasses outlet
giants jerseys
marc jacobs handbags
christian louboutin shoes
mcm outlet store
coach handbags clearance
raiders jerseys
coach factory outlet online
louboutin outlet
denver broncos jersey
fitflops
true religion outlet store
louboutin outlet
cheap mlb jerseys
louboutin pas cher
kate spade outlet
mlb jerseys
nike tn
soccer jerseys
cheap air jordans
rolex watches
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
coach outlet online
air max
uggs
kate spade outlet
ralph lauren outlet
kate spade outlet online
nike shoes
cheap jordan shoes
ugg outlet clearance
cincinnati bengals jersey
coach outlet store
canada goose outlet store
rangers jersey
nike outlet
cheap jordan shoes
louis vuitton outlet online
toms shoes
toms outlet online
christian louboutin shoes
nike max
versace clothing
coach outlet store
christian louboutin outlet
hermes
ed hardy outlet
cheap air max
uggs outlet
coach outlet clearance
uggs outlet
birkenstock sandals
coach outlet online
ralph lauren outlet online
canada goose
pandora charms sale clearance
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
browns jerseys
patriots jerseys
fitflops sale clearance
pandora charms
miu miu shoes
air max 2015
coach outlet canada
coach purse
adidas shoes
gucci outlet online
christian louboutin shoes
michael kors bags
nike outlet online
fitflops
cheap jerseys
kate spade outlet online
louboutin outlet
polo outlet store
coach outlet online
coach outlet online
ugg boots women
coach outlet online
fitflops
moncler jackets
parajumpers jacket
moncler outlet online
cardinals jerseys
blue jays jerseys
ed hardy
christian louboutin outlet
moncler pas cher
true religion outlet
new balance outlet store
louis vuitton purses
cheap mbt shoes
lacoste polo shirts
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
valentino outlet
true religion jeans
coach factory outlet
pandora charms
ralph lauren polo
superdry clothing
asics shoes
ugg
louis vuitton outlet store
nike air force
true religion jeans
jordans
moncler outlet online
uggs outlet
pandora charms outlet
yeezy boost 350 v2
pandora jewelry
ralph lauren pas cher
ugg italia
coach outlet online
pandora jewelry outlet
air jordan
moncler jackets
off-white clothing
nike factory outlet
coach outlet clearance
true religion outlet store
coach outlet online
prada outlet
miu miu shoes
nobis jackets
tory burch outlet store
canada goose canada
coach factory outlet
gucci outlet store
moncler jacka
chaussure louboutin femme
ralph lauren polo
pandora canada
kate spade outlet online
jordan 12
nike outlet store online
pandora charms
pandora charms
fitflops outlet
christian louboutin shoes
true religion outlet
asics shoes
coach outlet canada
air huarache
nike shoes
jordan shoes
michael kors outlet store
adidas wings
new england patriots jersey
yeezy boost 350
valentino
manolo blahnik
coach handbags
discount oakley sunglasses
air max 97
mulberry handbags
michael kors outlet online
cheap jordans
mont blanc pen
ugg outlet
uggs outlet online
coach factory outlet online
kate spade outlet store
air jordan 14
air max shoes
minnesota vikings jersey
true religion jeans
jimmy choo shoes
valentino shoes
cowboys jerseys
pandora sale clearance
cheap mlb jerseys
adidas nmd
hermes bags
toms shoes
converse shoes
seattle seahawks jersey
the north face jackets
adidas yeezy shoes
prada outlet
cnaada goose outlet store
ed hardy
ugg outlet
nike hyperdunk
nike outlet store
coach factory outlet
uggs outlet
toms
timberland boots
moncler
michael kors outlet online
cheap snapbacks
coach outlet
north face outlet store
adidas nmd
columbia outlet store
michael kors handbags outlet
adidas ultra boost
pandora jewelry outlet
louboutin shoes
coach outlet store online
canada goose coats
prada outlet
kevin durant shoes
ralph lauren outlet online
rolex replica watches for sale
pandora jewelry outlet
ferragamo outlet store
true religion jeans outlet
revolution 3
reds jerseys
chaussures christian louboutin
kobe shoes
kate spade outlet online
polo outlet
louboutin outlet
kobe shoes
snapback hats
adidas yeezy boost
canada goose outlet store
coach outlet store online
coach outlet
coach outlet online
coach factorty outlet store
nobis outlet
columbia outlet
nike air max schweiz
cheap jordans free shipping
red sox jerseys
marlins jerseys
pandora rings
canada goose coats
chrome hearts outlet store
malone souliers shoes
swarovski jewelry outlet
ralph lauren polo
giuseppe zanotti outlet store
coach factory outlet online
nike presto
air max outlet
kate spade handbags
coach outlet store
kate spade bags
nike blazer
air max 2017
gucci bags
pandora jewelry outlet
fitflops sale clearance
supra shoes
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
mbt shoes
clarks shoes
canada goose coats
arcteryx jackets
canada goose outlet
lebron 13
coach factory outlet
moncler outlet online
birkenstocks
coach outlet store
ed hardy
adidas outlet store
pandora jewelry canada
coach outlet online
fred perry
rolex replica watches
michael kors outlet clearance
air jordan retro
polo ralph lauren outlet online
under armour shoes
canada goose
pittsburgh steelers jersey
kate spade outlet online
cardinals jerseys
nhl jerseys
adidas superstars
moncler coats
cheap oakley sunglasses
ed hardy outlet
coach factory outlet
nike outlet store
off white clothing
pandora charms outlet
fred perry
barcelona jersey
adidas outlet store
polo ralph lauren outlet online
curry shoes
cheap snapbacks
air jordan 4
coach factory outlet online
nike roshe
angels jerseys
toms
true religion outlet
ed hardy shoes
air max pas cher
eagles jersey
celine outlet
coach outlet sale
chi flat iron
true religion outlet store
ugg boots clearance
patriots jerseys
nike air force 1
nike tn
fitflops sale clearance
adidas nmd r1
coach outlet store online
vibram fivefingers outlet
cubs jerseys
coach outlet online
san diego chargers jerseys
coach outlet store
suicoke sandals
louis vuitton
christian louboutin outlet
coach factorty outlet store
ugg
canada goose coats
cheap jordans
devil rays jerseys
coach outlet store
nike outlet store
twins jerseys
air force 1
north face jackets
fila shoes
coach canada outlet
juicy couture
true religion outlet store
adidas yeezy boost
pandora outlet
falcons jerseys
coach outlet store
ugg outlet store
nike kd 10
coach outlet online
coach factory outlet online
toms outlet store
air max
michael kors outlet clearance
nike outlet online
canada goose sale
tigers jerseys
ralph lauren uk
coach factory outlet online
coach outlet online
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren outlet online
adidas ultra boost
oakley sunglasses outlet
foamposite shoe
nike basketball shoes
coach outlet clearance
valentino outlet
ugg boots sale
vans shoes
canada goose outlet
moncler jackets
curry 5 shoes
coach outlet online
ugg boots outlet
moncler outlet online
dolce & gabbana Outlet
nike outlet store
true religion
louboutin outlet
true religion outlet
true religion outlet
coach outlet store online clearance
north face outlet online
adidas store
ray ban sunglasses
coach handbags outlet
nfl jerseys
mcm handbags
uggs outlet
ugg boots
cheap jordan shoes
ralph lauren outlet
pandora jewelry store
mlb jerseys
clarks
adidas ultra boost
cheap ugg boots
ravens jerseys
cheap jordan shoes
balenciaga triples
mac cosmetics
jimmy choo shoes
brewers jerseys
adidas uk
converse shoes
puma shoes
nike outlet
jets jersey
nike air max 90
suicoke sandals
true religion
birkenstock outlet
adidas slides
kappa clothing
nike outlet
michael kors outlet clearance
supreme clothing
nike free flyknit
air jordan shoes
canada goose outlet
ugg boots
ugg outlet
coach factory outlet store
true religion outlet store
polo ralph lauren
new balance shoes
fitflops sale clearance
ronaldo jerseys
cheap nike shoes
michael kors outlet clearance
kate spade outlet online
dodgers jerseys
miu miu handbags
yeezy shoes
bape hoodie
kate spade outlet
ralph lauren outlet online
nike sneakers
ralph lauren uk
chelsea jersey
broncos jerseys
polo outlet store
nike free run
coach outlet online
nike outlet online
coach bags
reebok outlet
louis vuitton outlet online
packers jersey
le coq sportif
yankees jerseys
vikings jerseys
ralph lauren uk
michael kors outlet online
tods outlet online
seahawks jerseys
converse shoes
coach outlet store online
air max plus
polo ralph lauren outlet online
vans sneakers
air jordan shoes
ferragamo outlet
jordan 31
curry 4 shoes
timberland outlet
orioles jerseys
adidas outlet
adidas nmd runner
coach outlet online
givenchy handbags
indianapolis colts jerseys
coach outlet canada
manolo blahnik outlet
adidas outlet store
coach outlet online
titans jersey
kobe 11
jordan 3
lacoste outlet
saints jerseys
lions jerseys
air max 2017
coach factory outlet
cheap jordan shoes
cheap snapbacks
coach handbags
coach outlet
polo ralph lauren outlet
celine outlet
coach factory outlet
moncler outlet online
pandora charms
air jordan shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet online
kate spade handbags
adidas outlet online
nike factory store
mulberry bags sale
prada outlet online
oakley sunglasses outlet
air jordan shoes
ralph lauren pas cher
louboutin outlet
hermes outlet store
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
coach outlet
adidas yeezy boost 350
coach outlet online
birkenstock outlet store
ralph lauren polo
moncler outlet online
moncler jacken
hermes bags
pandora charms
christian louboutin shoes
true religion outlet
jordan 4
buffalo bills jersey
fila
pandora charms
canada goose coats
pandora jewelry
jordans
coach outlet clearance
air max
coach outlet store
oakley outlet
nike roshe run
gucci outlet online
coach factory outlet online
michael kors outlet store
pandora charms sale
cheap handbags
yeezy shoes
canada goose jackets
coach outlet store
pandora outlet
nfl jerseys
ecco outlet
canada goose coats
ugg boots
durant shoes
kate spade outlet sale
yeezy shoes
pandora charms outlet
valentino outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
kobe 12
y3 shoes
coach outlet online
adidas sneakers
coach factory outlet
ugg pas cher
pandora charms sale clearance
uggs canada
cazal outlet
adidas outlet online
louboutin outlet
michael kors outlet canada
cheap ray ban sunglasses
philipp plein outlet
moncler sito ufficiale
mcm outlet
asics running shoes
air jordan
jaguars jersey
kate spade outlet online
coach outlet online
pandora outlet
north face outlet
yeezy shoes
coach outlet online
michael kors outlet store
juicy couture
birkenstock shoes
kate spade outlet
houston texans jerseys
phillies jerseys
fitflops
jordan pas cher
lululemon outlet
ugg italia
fivefingers shoes
coach outlet online
nike outlet online
air jordan retro
mbt shoes outlet
ferragamo belts
salvatore ferragamo shoes
pandora jewelry outlet
guess clothing
fitflops outlet
dolce & gabbana sunglasses
jordan shoes for sale
coach factory outlet online
ray ban sunglasses outlet
ferragamo outlet
coach outlet online
nike blazer
coach outlet online
fitflops outlet
coach outlet online
mont blanc
jordan 12
coach factorty outlet online
nike shoes
coach outlet online
ugg boots
pandora jewelry canada
bathing ape
white sox jerseys
true religion jeans
ugg outlet
michael kors outlet
air max 2017
ubiq shoes
ralph lauren sale clearance uk
adidas outlet online
christian louboutin outlet
rockies jerseys
yeezy shoes
canada goose outlet store
nike factory store
nike air max 2018
valentino outlet store
ed hardy
nike sneakers
coach handbags
mbt shoes
michael kors factory outlet
cheap jordans for sale
moncler jackets
kate spade
michael kors purse
coach factory outlet online
coach factory outlet online
hermes belt
north face outlet
ralph lauren outlet
air max 270
coach factory outlet online
coach outlet online
camisetas futbol baratas
adidas shoes
ed hardy outlet
michael kors bags
coach handbags
balenciaga shoes
cheap soccer jerseys
salomon shoes
canada goose outlet store
nike outlet store
ysl outlet
michael kors outlet
coach outlet online
soccer shoes
true religion jeans sale
pandora jewelry outlet
coach factory outlet online
cheap air jordans
coach factory outlet
cartier bracelet
prada sunglasses
christian louboutin sale
christian louboutin
coach outlet online
air max
nba jerseys for sale
pandora charms
coach outlet online


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group