Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Mon May 20, 2019 12:45

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Sun Feb 11, 2018 05:54 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Kiitos, mmjan, vahvasta ja asiantuntevasta argumentoinnista......jälleen.

Seuraavalla videolla professori Franz Adlkofer kertoo organisoimastaan ja koordinoimastaan eurooppalaisesta Euroopan komission rahoittamasta tutkimuksesta, jossa tutkittiin ELF-EMF:n ja radiotaajuisten sähkömagneettisten kenttien vaikutuksia.

https://www.youtube.com/watch?v=B9ycyWd8GMs

Adlkofer mainitsee heti alkuun, että lähtökohtaisena ajatuksena ja hypoteesina oli, että tällä tutkimuksella he pystyvät näyttämään toteen, että näillä säteilylähteillä ei ole ihmiseen minkäännäköisiä sellaisia vaikutuksia, jotka olisivat jotenkin yhteydessä kroonisten sairauksien kehittymiseen. Mutta…….OHO! Kävikin toisin. Tulokset näyttivät, että edellämainitut säteilylähteet ovat kykeneviä vaikuttamaan ihmisen geeneihin haitallisesti. Haastattelija kysyy, mitä reaktioita tutkimus herätti. Adlkofer kertoo, että intressipiirit (raha ja valta) eivät hyväksy tällaisia tutkimustuloksia. Aluksi siis tuloksista vaiettiin, ja kun vaikeneminen ei ollut enää mahdollista, alkoi voimakas tutkimuksen kritisointi. Ja kun kritisointi ei ollut enää mahdollista, luotiin maailmanlaajuinen skandaali ja ruvettiin levittämään valheita ja painostamaan eri tahoja. Painostaminen ei kuitenkaan kaikkiin tahoihin tehonnut.

Adlkofer mainitsee, että tuohon mennessä (haastattelun ajankohtana) kolme tutkimusryhmää on vahvistanut heidän tutkimuksensa tulokset.

Tässä linkki yhteen Adlkoferin ja kumppaneiden tutkimuksesta kertovaan kuvaan:

http://www.kiirgusinfo.ee/wp-content/up ... ropped.jpg

Kuten kuvasta näkyy, Adlkoferin tutkimusryhmä havaitsi, että 24 tunnin ihmisten solujen säteilytys (in-vitro) jatkuvasignaalisella ei-pulssimaisella (huom!) säteilyllä ja SAR-arvolla 1,3 W/kg (ICNIRP/WHO suositus 2 W/kg) vastaa haittavaikutuksiltaan 1600 röntgenkuvaa rinnan alueelle. Röntgensäteily on ionisoivaa säteilyä ja aiheuttaa mm. syöpää.

Myös Adlkofer suosittelee ihmisiä olemaan varovaisia näiden sähkömagneettisten kenttien kanssa eli siis noudattamaan varovaisuusperiaatetta, erityisesti lasten tullessa kyseeseen.

Linkki Naturen vuoden 2004 juttuun tutkimuksesta:

http://www.nature.com/news/2004/041220/ ... 220-6.html

Dr. Mercola kirjoittaa sähkömagneettisten kenttien haitallisista vaikutuksista ja mainitsee myös Adlkoferin johtamasta tutkimuksesta:

https://articles.mercola.com/sites/arti ... fects.aspx

Mercola kirjoittaa, että Martin Pall:n mukaan Adlkoferin ja kumppaneiden tutkimus vähättelee huomattavasti matkapuhelinten terveyshaittoja, sillä tutkimuksessa käytettiin ei-pulssimaista jatkuvaa signaalia. Nykypäivän arkikäytössämme oleva langaton tekniikka on siis pulssimaista pommitusta.

Mercola kirjoittaa myös Pall:n havaitsemista mekanismeista, joilla EMF:t aiheuttavat vaurioita. Tähän liittyy mm. typpioksidin jatkuva lisääntynyt kasvu. CFS-potilaillahan ei onneksi ole ongelmia liiallisen typpioksidin kanssa, hehheh huono vitsi.

Mikko Ahoselta hyvä kommentti (lainattu osa kommentista) pulssimaisen ja jatkuvasignaalisen säteilytyksen eroista omassa kirjoituksessaan (http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuom ... syy-kotona):

”Pulssimaisesta radiotaajuista säteilystä:

Jo 1960-luvulla tsekkoslovakialaiset tutkijat huomasivat, että jatkuvasignaalisella (continuous wave) radiotaajuisella säteilyllä voitiin rottia säteilyttää 200mW/cm2 tehoilla 30 minuuttia ilman näkyviä vaurioita. MUTTA, kun he käyttivät samaa tehoa, mutta pulssimaista säteilyä (pulse width 1 us, repetition frequency 1000 Hz), rotat kuolivat 4 minuutissa.
Marha, K., Musil, J. & Tuha, H. (1971). Electromagnetic fields and the life environment. San Francisco Press.
Marha, K. (1963). Some experimental observation of the effects of an rf electromagnetic field in vivo and in vitro, Prac. lek. 15: 238-241.

Seuraavassa tutkimuksessa osoitettiin, että pulssimainen säteily on 4,7 kertaa tehokkaampaa aikaansaan mikroaaltokaihia kuin jatkuvasignaalinen:
Creighton, M. O., Larsen, L. E., Stewart-DeHaan, P. J., Jacobi, J. H., Sanwal, M., Baskerville, J. C., Bassen, H. E., et al. (1987). In vitro studies of microwave-induced II. Comparison of damage observed for continuous wave and pulsed microwaves. Experimental Eye Research, 45(3), 357–373. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3666062


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 07:45 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Muistuttaa kovasti "Flat Earth" uskovaisten kirjoituksia ja lähteitä nuo sinun. Uskotko siihenkin?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 10:09 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Ei sotketa uskoa ja uskontoa tähän ketjuun. Voidaan keskustella uskonasioista kyllä muussa yhteydessä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Tue Feb 13, 2018 04:26 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Säteilyallergia on uskonto, tarkemmin sanottuna kultti. Säteilyallergiset eivät havaitse (sellaisia) sähkökenttiä (joista väittävät oireita saavansa) (kunnolla tehdyissä) sokkoaltistuskokeissa. Case closed.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 02:36 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
mmjan, kun otit osa-alueen sähköallergia/-yliherkkyys esille niin......

Molekyylibiologi, FT Dariusz Leszczynski on laatinut avoimen kirjeen sähköherkkyystutkimuksen päivittämiseksi. Hänellä on sanansa sanottavana tähän ”huolellisesti” suunniteltuun tutkimukseen, josta skepot tykkäävät mölytä varsinkin silloin, kun mitään vaikutuksia ei todeta. Havaintoja on kuitenkin todellisuudessa sekä suuntaan, että toiseen. Leszczynski vaatii, että provokaatiotutkimukset on korvattava molekyylitason fysiologisia muutoksia selvittävillä menetelmillä. Epäherkkien ja epäluotettavien subjektiivisten provokaatiotutkimusten jatkaminen on hänen mukaansa niukkojen resurssien ja ajan tuhlausta. Leszczynski kohdistaa kirjeensä Maailman terveysjärjestö WHO:lle, Euroopan unionille, Australian säteilyviranomaisille (ARPANSA) ja paikalliselle tutkimusorganisaatiolle (NHMRC) sekä ICNIRP-komissiolle. Nämä organisaatiot, tai niiden edustajat joko päättävät rahoituksesta tai ovat tutkimassa sähkömagneettisten kenttien vaikutuksia.

Tässä linkki tuohon blogikirjoitukseen.

https://betweenrockandhardplace.wordpre ... -research/

Kirje pdf-tiedostona:

https://betweenrockandhardplace.files.w ... -dated.pdf

Viimeisin Leszczynskin jatkopostaus EHS-tutkimukseen liittyen:

https://betweenrockandhardplace.wordpre ... n-studies/

Postauksesta löytyy siis pdf-dokumenttina lista 77 provokaatiotutkimuksesta (TABLE of 77 EHS provocation studies) sekä pdf-dokumentti BRIEF REPORT on the EHS provocation studies.

Mainittakoon, että myös erittäin hyvin tuntemamme CFS-lääkäri on kiinnostunut sähkömagneettisten kenttien terveysvaikutusten tutkimisesta ja on antanut (ei julkisesti) sellaista hypoteesiakin asiaan liittyen, jota ainakaan minä en ole muilta alan tutkijoilta tai asiantuntijoilta kuullut. Hän on myös testannut eri lääkityksiä ja hoitomenetelmiä tähän elimelliseen biologiseen sähkösaastesairauteen.

Suomestakin muuten löytyy kouluja, jossa sähkömagneettisiin kenttiin suhtaudutaan asiaankuuluvalla tavalla. Seuraavassa esittely Kiviojan kännykkävapaasta koulusta:

http://www.ylivieska.fi/koulutus_ja_opi ... apaa_koulu

Sattumoisin tulee näistä säteilyasioista mieleen tupakkateollisuuden ja heidän edustamien veijareiden metkut. Seuraavassa siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärven (oikeustieteen tohtori, varatuomari) väsäämässä dokumentissa on kerrottu Lasse Lehtisen touhuista:

http://www.erkkiaurejarvi.fi/LasseLehtinen.pdf

Pamfletista Aurejärven oma lyhyt kirjoitus:

http://www.erkkiaurejarvi.fi/pamfletti.html

Toinen julkaisu Aurejärveltä:

http://www.erkkiaurejarvi.fi/KA_03082013_s038.pdf


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 11:15 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Niinpäniin, ei saisi tehdä sokkotutkimuksia sähköallergiasta, kun ne perkeleet osoittavat kerta toisensa jälkeen, että oireita EI aiheuta sähkömagneettisten kenttien altistus, vaan USKOMUS altistuksesta. ROTFLOL.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 01:17 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Kirjoittelet jälleen omiasi. Kurkkasitko: TABLE of 77 EHS provocation studies.

Havaintoja on suuntaan ja toiseen. Mutu-provokaatiokokeet eivät ole missään mielessä suuntaan eikä toiseen luotettavaa ja kovaa tiedettä, vaikka äärimmäisen herkät pystyvätkin 100-0 aistimaan lähes välittömästi oireita aiheuttavat kentät.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 12:17 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
"Enemmän kuin sattumaa."

Italialainen Ramazzini-instituutti havaitsi tuoreessa laajassa tutkimuksessaan, että urosrotilla, joita altistettiin 1,8 GHz:n GSM-säteilylle, havaittiin kasvaimia Schwannin soluissa. Tutkimus oli pitkäaikainen ja käsitti 2448 koe-eläintä. Vastaavia tuloksia havaittiin juuri julkaistussa yhdysvaltalaisessa NTP-tutkimuksessa, jonka loppuraportti julkaistaan maaliskuussa.

http://microwavenews.com/news-center/more-coincidence

Tekniikka&talous uutisoi aiemmin vuonna 2016 jenkkiläisestä NTP-tutkimuksesta näin (ei liity Ramazzini-instituutin tutkimukseen mitenkään):

https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/ka ... sa-6554706

"’Koska kännyköitä käytetään kaikkialla maailmassa, hyvin pienetkin lisäykset sairauksien määrässä säteilylle altistumisesta voi olla isoja vaikutuksia yleiselle terveydelle’, torstaina julkaistu raportti toteaa. "

"’Kun ihmiset aiemmin sanoivat, ettei riskiä ole, luulen että tämä lopettaa sen lausunnon’, sanoo tutkimusta johtanut Ron Melnick lehdessä."

Kommentoitakoon tuon uutisen ilmoitusta "Eläimissä havaitut tulokset eivät tietenkään välttämättä päde suoraan ihmisiin. Aiemmissa laajoissa tutkimuksissa ei ole löytynyt yhteyksiä sairauksien ja kännykän käytön välillä." tällä linkkauksella (3 tutkimusta PubMed:sta):

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/282 ... 0,28213724

Linkkauksen tutkimuksessa numero kolme mainitaan seuraavasti:

"Studies with higher quality showed a trend towards high risk of brain tumour, while lower quality showed a trend towards lower risk/protection."

Ja kuten jo aiemmin olen tässä ketjussa maininnut tutkija Ahosen Mikon kirjoituksen:

"Tällä hetkellä, vuonna 2016, on jo riittävästi näyttöä kausaalisuutta mittaavalla Bradford-Hill-kriteerillä, että radiotaajuisen säteilyn syöpäluokitus pitäisi nostaa luokkaan ’todennäköisesti syöpää aiheuttava’. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192496"

Toki tutkijat ehdottavat tuossa IARC:n luokkaa 1, ihmisille karsinogeeninen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 09:41 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Seuraava katsausartikkeli tarkastelee ammatillisessa ja sotilaallisessa toiminnassa altistusta radiotaajuiselle säteilylle ja sen kausaalista yhteyttä syöpätapauksiin (hematolymfaattiset syövät).

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 5118300045

Loppupäätelmissä mainitaan seuraavasti:

"Our findings, combined with other studies, indicate that exposures incurred in the military settings evaluated here significantly increased the risk of HL cancers. Accordingly, the RFR military exposures in these occupations should be substantially reduced and further efforts should be undertaken to monitor and measure those exposures and to follow cohorts exposed to RFR for cancers and other health effects. Overall, the epidemiological studies on excess risk for HL and other cancers together with brain tumors in cellphone users and experimental studies on RFR and carcinogenicity make a coherent case for a cause-effect relationship and classifying RFR exposure as a human carcinogen (IARC group 1)."

Eli jälleen kerran tutkijat ehdottavat, että radiotaajuinen säteily tulisi luokitella ihmiselle karsinogeeniseksi eli syöpävaaralliseksi (IARC-luokka 1).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Thu Mar 15, 2018 06:21 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Tutkija Mikko Ahosen loistava avoin kirje suomalaisministereille koskien Säteilyturvakeskuksen täysin vastuutonta ja erittäin epätieteellistä toimintaa radiotaajuiseen säteilyyn liittyen:

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuom ... oiminnassa

”Jo tämä kertoo, että STUK ei hoida tehtäväänsä edes yhtä hyvin kuin Venäjän asiantuntijat, eikä ole varmistanut lasten ja koulujen säteilyturvallisuutta Suomessa. STUKin varomattomuutta osoittaa
myös se, että radiotaajuisen säteilyn enimmäisarvot ovat Suomessa 100 kertaa suuremmat kuin Venäjällä, jossa sentään huomioidaan kroonisen säteilykuormituksen vaikutukset.”

”PT: "Suomessa sovellettavat RF-säteilyn enimmäisarvot suojaavat kudosten liialliselta lämpenemiseltä."

--> Tämä STUKin pääjohtajan lausahdus jo paljastaa, että Suomen raja-arvot eivät millään tavalla suojaa väestöä krooniselta säteilykuormitukselta. Radiotaajuinen säteily aiheuttaa stressireaktion soluissa ilman kudoksen merkittävää lämpenemistä ja selkeästi alle raja-arvojen, tämä on esim. Yakymenko et al. (2016) tutkimuskatsauksessa [5] osoitettu selvästi. Radiotaajuisen säteilyn aiheuttama oksidatiivinen stressi ja tulehdustilat ovat merkittäviä syitä monen nykyisin lisääntyvän sairauden ja vaivan taustalla.”

”PT: "Merkittävin RF-säteilyn lähde väestölle on matkapuhelin. Matkapuhelin altistaa eniten, kun siihen puhutaan huonossa kentässä ja puhelin on korvalla. Altistuminen voi tällöin olla lähellä enimmäisarvoja. Muissa käyttötilanteissa altistuminen on selvästi pienempää."

---> Jälleen epätarkkuuksia ja asiavirheitä STUKin lausunnossa. Nyt matkapuhelimessa on valistamattomilla kansalaisilla jatkuvasti päällä mobiilidata (4G/3G) ja WLAN-skanneri, jolloin altistus kohdistuu erityisesti mahaan ja sukuelimiin, jopa useita tunteja päivässä aktiivikäytössä. Tämä STUKin tulisi informoida tiedotuksessaan. Suomessa hedelmällisyys on vahvassa laskussa ja jo 4 meta-analyysia osoittaa kännykkää ahkerasti käyttävien huonoa hedelmällisyyttä [11].”

”PT: "Matkapuhelinten käyttöä koskevalle kiellolle kouluissa ei ole säteilysuojelullisia perusteita."

---> Jälleen karkea asiavirhe STUKin pääjohtajalta. Huomionarvoista on nyt 2018 se, että Kalifornian terveysviranomaiset ovat varoittaneet kansalaisia kännyköiden kasvain- ja hedelmällisyysriskistä [14]. Euroopassa Ranska on kieltänyt kännykät kouluissa ja aikaisemmin tuonut esille mobiililaitteiden tuottaman radiotaajuisen säteilyn terveysriskit kouluissa [15].”

”PT: "Matkaviestintukiasemien RF-säteilyn haitallisista terveysvaikutuksista ihmisille tai eläimille ei ole tieteellistä näyttöä."
--> Jälleen valheellinen väite. Valtaosa matkapuhelintukiasemien epidemiologisista tutkimuksista osoittaa lisääntynyttä terveysriskiä (syöpää ja hermostollisia oireita)[17].”

”Muistuttaisimme lisäksi STUKin edustajia Turun Ilpoisten tapauksesta, jossa kerrostalon katolla ollut 3G-matkapuhelintukiaseman antenni rikkoi säteilykuormituksellaan useaan kertaan talon asukkaan
sydämentahdistimen, aiheuttaen joka kerta hengenvaarallisen tilanteen. Paikalla mittaamassa ja asian toteamassa oli myös STUKin edustaja Tommi Toivonen. Sydämentahdistimet on EMC (Electro-Magnetic Compatibility) -testattu 3 V/m (n. 24.000 uW/m2) saakka. Tukiaseman 3G-antenni aiheutti yli tämän 3 V/m-tason olevan kentän asunnossa ja rikkoi sydämentahdistimen. Raja-arvohan sallii säteilyttää asukkaita aina 51 V/m / 10.000.000 uW/m2 saakka. Tämä esimerkki osoittaa, että laitteiden suojaksi asetetut EMC-raja-arvot suojaavat paremmin ihmisiä kuin STUKin ICNIRP-rajaarvot.

Huomionarvoista tässäkin casessa oli se, että STUK viranomaisena ei hoitanut työtään, vaan kansalaiset joutuivat itse osoittamaan sydämentahdistimen vaurion ja hengenvaarallisen terveyshaitan, jolloin operaattori lopulta pakotettiin poistamaan matkapuhelintukiaseman riskialttiilta paikalta.”

”YLLÄ OLEVAT ESIMERKIT OSOITTAVAT, ETTÄ STUK ON JÄTTÄNYT HUOMIOIMATTA SEURAAVAT SUOMEN LAIT:

- Suomen Perustuslaissa (731/1999, 20 §) ohjeistetaan:”pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.”

- Suomen Säteilylaissa (592/1991, 1§) todetaan että ”lain tarkoituksena on estää ja rajoittaa säteilystä aiheutuvia terveydellisiä ja muita haittavaikutuksia”

- Työturvallisuuslaki (738/2002) pätee myös ”oppilaan ja opiskelijan työhön koulutuksen yhteydessä”, ja vaatii että ”altistuminen turvallisuudelle tai terveydelle haittaa tai vaaraa aiheuttaville … säteilylle … on rajoitettava niin vähäiseksi, ettei näistä tekijöistä aiheudu haittaa tai vaaraa … turvallisuudelle tai terveydelle taikka lisääntymisterveydelle.” (39§)”

”Allekirjoittajat sekä vetoomuksessa mainitut tuktijaryhmät todistavat siis että Tiippana, Kännälä ja Toivonen antavat vanhentuneita, täysin vääriä tietoja joten he vaarantavat kansan hyvinvointia ja terveyttä. Toivomme että ministerit otatte piakkoin asian käsittelyyn ja vedätte oikeat johtopäätökset.”

Todella positiivista huomata, että Ylellä ja Hesarilla on herätty kirjoittamaan laajemminkin teknologiakiiman vakavista haitoista. Vielä, kun radiotaajuisen säteilyn laaja-alaiset terveyshaitat otetaan uutisointiin ja kirjoituksiin mukaan niin silloin on ison kiitoksen paikka.

https://yle.fi/uutiset/3-10112125

”Ylen aamu-tv:ssä vierailleet kasvatustieteiden tohtori ja kasvatuskonsultti Liisa Ahonen ja Helsingin suomalaisen yhteiskoulun lehtori Ville Hynönen näkevät, että sosiaalinen media ei ole hyväksi lapsen aivojen ja psyyken tasapainoiselle kehitykselle.

– Pikemminkin ne on suunniteltu siihen, että saadaan käyttäjä addiktoitumaan, sanoo Hynönen.

Puhelimen läsnäolo koululuokassa vie huomiota muualle ja saa aikaan levottomuutta, mutta vie myös aikaa lukemiselta ja liikunnalta.”

”– Meillä on valtava määrä päivittäin kroonisesta univajeesta kärsiviä lapsia ja nuoria, väittää Ahonen.”

”Sekä Ahonen että Hynönen ovat sitä mieltä, että älypuhelimet eivät kuulu perheen pienimmille eikä niitä pidä olla isompienkaan ulottuvilla yöllä.

– Asiasta eniten ymmärtävät ihmiset eivät anna lastensa toimia näiden laitteiden kanssa kovinkaan nuorena, sanoo Hynönen.

– Tarvitaan aikuisten vahvoja päätöksiä, ja sitä että me aikuiset autetaan lapsia säätelemään mielihalujansa, Ahonen jatkaa.”

Muistutuksena myös Ylen artkkeli "Kuin heroiinia lapsellesi" viime vuodelta:

https://yle.fi/uutiset/3-9972316

”Miksi maailman julkisimmat teknokraatit ovat yksityisesti myös suurimmat teknofobit?”, kyseli Adam Alter kirjassaan Vastustamaton – miksi emme pysty lopettamaan tsekkaamista, skrollaamista, klikkaamista ja seuraamista.”

”Vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan nuori sairastuu sitä todennäköisemmin masennukseen, mitä enemmän aikaa hän käyttää sosiaalisessa mediassa.”

”Jos teknologiajättien johtajat eivät anna omien lastensa käyttää rajattomasti vempeleitä, miksi me annamme?

Psykologi Ofir Turelin mukaan somen tykkäykset ja huomio vaikuttavat aivoihimme samoin kuin huumeet.”

Toinen Ylen artikkeli viime vuodelta:

https://yle.fi/uutiset/3-9842157

”BRYSSEL Vanhemmille tiedoksi:

Alle 3-vuotiaita ei pitäisi altistaa älylaitteille tai televisiolle lainkaan.
Alle 6-vuotiaan ei pitäisi antaa pelata yksin.
Alle 9-vuotiasta ei pitäisi päästää internetiin yksin.
Alle 12-vuotiasta ei pitäisi päästää sosiaalisen median pariin.

Näin kuuluu ranskalaisen psykiatrin Serge Tisseronin niin kutsuttu 3-6-9-12-sääntö vanhemmille. Ohjeistusta kannatetaan ainakin osassa Belgiaa, muun muassa Vallonian ja Brysselin alueen ennaltaehkäisevä lastensuojelutoimisto suosittaa vanhemmille Tisseronin sääntöjä.”

”Esimerkiksi ranskankielisen Belgian mediassa pantiin kesällä merkille ranskalaisselvitys, jonka mukaan pikkulasten liiallinen ruutuaika voi aiheuttaa heille autismin kaltaisia oireita: "ruutulapsi" ei opi esimerkiksi kunnolla puhumaan tai osaa pitää kynää kädessä.”

”Jos oppilas kuitenkin ottaa puhelimen repusta, se takavarikoidaan. Vain vanhemmat saavat hakea sen takaisin koulun kansliasta.

Ja jos sama oppilas tekee saman virheen uudelleen, puhelin pysyy koulun hallussa – koko lukuvuoden loppuun saakka.”

”Belgialaislapsi kävelee normaaliasennossa pään pystyssä, siinä missä suomalaisen kulkee leuka rinnassa ja puhelin kädessä.”

”Kiina oli ensimmäinen maa, joka totesi nettiriippuvuuden kliiniseksi sairaudeksi vuonna 2008.”

”Jos puhelin tai kone muuttuu ongelmaksi, hoitoa halutaan nopeasti. Nettiriippuvaisia lapsia hoitavien leirien määrä onkin kasvanut nopeasti.”

”Kännykän käyttö kouluissa on ollut kuuma puheenaihe jo vuosia. Jotkut kansanedustajat ovat jopa vaatineet lakia kännykkäkiellosta, mutta sellaista tuskin on tulossa.

Koulut saavat tällä hetkellä päättää itse, keräävätkö ne kännykät pois tuntien ajaksi. Esimerkiksi lähes kaikissa Tukholman kouluissa oppilaat joutuvat luovuttamaan puhelimensa ainakin joidenkin tuntien ajaksi tai koko päiväksi.”

Teknostressin haitoista myös Hesarin artikkeleita.

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-20000 ... f58c2ba9ad

”Digitaalisuus on tavallaan jopa pahempi asia kuin päihteet, uskoo A-klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki.”

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005575309.html

”Laitteet helpottavat elämäämme, mutta niiden käytöstä aiheutuu myös burnouteja, uniongelmia ja it-riippuvuutta, sanoo tutkija Henri Pirkkalainen.”

”Ranskassa työntekijän vapaa-aikaa on pyritty rauhoittamaan sähköposteilta jopa lainmuutoksella.”

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005477557.html

”Aikuisten tarkkaavaisuushäiriöt yleistyvät, ja niistä puhuminen on aiheellista herättelyä, sanoo aivotutkija ja kasvatustieteen professori Minna Huotilainen.”

”Jatkuvien keskeytysten kanssa eläminen tekee meistä tyhmempiä kuin olemmekaan”, Huotilainen sanoo.”


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Mon Mar 19, 2018 01:27 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Kerimäkeläinen abiturientti jälleen sähköisen ylioppilaskokeen aiheuttaman migreenin vuoksi sairaalaan:

https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/2db ... d05d7b951a

"— Pystyn kirjoittamaan tekstiä vielä kohtauksen alettua, mutta keskittyä en enää voi kunnolla siinä vaiheessa.
Usean tunnin pakkosinnittely näyttöpäätteellä vie kohtauksen niin pitkälle, että sen laukaisuun on nyt tarvittu kahdesti tiputushoitoa sairaalassa."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Sat Mar 24, 2018 03:32 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Italialainen Ramazzini-instituutti on julkaissut tuloksia maailman suurimmasta eläinkokeesta (mukana 2448 eläintä), jossa on tutkittu radiotaajuisen säteilyn vaikutusta rottiin.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 5118300367

Tässä Ahosen Mikon kirjoitus aiheesta suomeksi:

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuom ... i-tutkimus

"Tulokset osoittavat, että radiotaajuiselle säteilylle (GSM 1,8 GHz) altistetut rotat saivat sydämeen schwan-solujen kasvaimia, joita altistamattomassa verrokkiryhmässä ei esiintynyt. Tutkimuksessa käytetty radiotaajuisen säteilyn taso ovat verrattavissa matkapuhelintukiaseman välittömässä läheisyydessä asuvien ihmisten säteilykuormitukseen."

"Myös aikaisemmin käsittelemässäni USA:n suuressa National Toxicology Program (NTP)-tutkimuksessa, koe-eläimille ilmeni Schwan-solujen kasvaimia sydämessä ja myös glioomaa (aivokasvaimia). NTP-tutkimuksessa tutkittiin lähikentän (near-field) säteilykuormituksen ('kännykänkäytön') vaikutuksia koe-eläimiin, kun taas Ramazzini-instituutin tutkimuksessa kiinnostuksena oli huomattavasti pienempitehoisen far-field-säteilykuormituksen vaikutukset."

"Muutamia yksityiskohtia Ramazzini-instituutin (RI)-tutkimuksesta:

- Ero syntymäpainoissa. Kontrolliryhmään verrattuna säteilytetyt naarasrotat saivat selvästi pienempiä poikasia.

- Urosrotilla ilmeni sydämen Schwan-solujen kasvaimia (tilastollisesti merkittävä), kun taas naarasrotilla ilmeni glioomaa, aivokasvainta (ei-tilastollisesti merkittävä).

- Tutkimuksen luotettavuutta lisää riittävän suuri otos: Yhteensä 2448 rottaa altistettiin 1.8 GHz GSM-säteilylle koko näiden koe-eläinten eliniän ajan. Radiotaajuisen säteilyn intensiteetti vastasi matkapuhelintukiaseman lähistöllä asuvien säteilykuormitusta, siksi tutkijat käyttivät termiä: 'similar to mobile phone base station exposure'.

- Radiotaajuisen säteilyn (mikroaaltosäteilyn) tasot antennista olivat 0, 5, 25, ja 50 V/m , 19 tuntia päivässä aina syntymästä rottien luonnolliseen kuolemaan. Tilastolliset merkitsevät tulokset ilmenivät 50 V/m koeryhmällä. Huomionarvoista näissä tasoissa on se, että Italiassa raja-arvo matkapuhelintukiasemille on 6 V/m ja Suomessa 58 V/m.

- RI:n tutkimuksessa käytettiin vain yhtä 1,8 GHz GSM-antennia altistuslähteenä, kun taas todellisuudessa matkapuhelintukiaseman lähellä asuvat/työskentelevät/opiskelevat ihmiset altistuvat jopa kymmenille antenneille.

- Se, että rotat saivat sydämen kasvaimia, pistää miettimään ihmisten lisääntyneitä sydänongelmia. Nimittäin nuorilla aikuisilla on yhä enemmän sydänongelmia, samoin kännykkää rintataskussaan pitävillä vanhemmilla miehillä. Radiotaajuisen säteilyn aiheuttamasta oksidatiivisesti stressista ja sydänongelmista on kiinnostava Bandara & Weller (2016)-tutkimuspaperi. Sydänongelmista on keskustelua myös RI:n lehdistötilaisuudessa (linkki alla).

- RI:n aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että altistus matalataajuiselle magneettikenttälle (ELF-MF) aina sikiövaiheesta vanhuuteeen saakka, vahvistaa muiden ympäristötekijöiden (esim. gammasäteilyn ja formaldehydin) karsinogeenisuutta. Samoin 3G (UMTS)-altistus yhdessä kemikaalin kanssa aiheuttaa koe-eläimille syöpää , erityisesti lymfoomaa (Tillman et al. (2010) ja Lerchl et al. (2015) -tutkimuksissa (katso aikaisempi juttuni tästä). Uusimmassa RI:n tutkimuksessa koe-eläimiä ei altistettu kuin pelkästään(!) radiotaajuiselle säteilylle yhdestä antennista ja jo siksi tutkimuksen tulokset ovat huolestuttavia.

- RI:n tutkijaryhmä tuo esille sen, että matkapuhelintukiasemia ei tulisi asentaa koulujen, sairaaloiden ja kotien välittömään läheisyyteen."

"Yhteenvetona voi sanoa, että Ramazzini Instituutin uusin eläintutkimus vahvistaa tutkimusnäyttöä radiotaajuisen säteilyn haitallisuudesta erityisesti kasvainten ja syövän osalta.

Hyvin mahdollista on, että radiotaajuinen säteily on enabler/co-carcinogen eli muiden ympäristötekijöiden haitallisuutta lisäävä. Samoin WHO IARC:n tulisi kokoontua Ranskan Lyonissa uudestaan ja nostaa kännykkäsäteilyn/radiotaajuisen säteilyn syöpäluokitusta luokkaan 2A: todennäköisesti syöpää aiheuttava. Radiotaajuisen säteilyn raja-arvot /suositusarvot tulisi laskea murto-osaan nykyisestä.

Säteilyturvakeskuksen tulisi Suomessa ohjeistaa operaattoreita tarkemmin matkapuhelintukiasemien sijoittamisesta ja määrätä purkamaan matkapuhelintukiasemia riskialttiimmilta paikoilta, mm. kouluista (kuten esim. Ranskassa, Italiassa, Venäjällä ja Intiassa on jo toimittu)."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Tue Mar 27, 2018 11:49 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Tohtori Dariusz Leszczynskin kriittinen kirjoitus englanniksi edellä mainitusta Ramazzini-instituutin tutkimuksesta:

https://betweenrockandhardplace.wordpre ... nd-glioma/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Wed Mar 28, 2018 03:59 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Senaattori Patrick Colbeck varoittaa langattoman teknologian ja tulevan 5G-tekniikan vaaroista:

https://www.youtube.com/watch?v=hkDDQqDVsbk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kiinnostava blogi: radiotaajuinen säteily + homeet
PostPosted: Thu Mar 29, 2018 11:26 
Offline

Joined: Wed May 03, 2017 06:37
Posts: 201
Amerikkalaisen NTP (National Toxicology Program) -tutkimuksen Peer Review- tilaisuudessa vahvistettiin seuraavaa kännykkäsäteilyn karsinogeenisuusnäyttöä:

https://drive.google.com/file/d/1eAAynp ... M-Diu/view

Linkistä avautuvan dokumentin ensimmäisen sivun taulukosta poimittuna:

Male Rats --> GSM & CDMA --> Heart: Schwannoma --> Clear evidence -luokitusMale Rats -->  GSM & CDMA --> Brain: Glioma --> Some evidence -luokitus

Male Rats --> GSM --> Adrenal Medulla --> Some evidence -luokitus

Uutista asiaan liittyen…tiedemiehet löysivät ratkaisevaa linkkiä kännykkäsäteilyn syöpävaarallisuuteen NTP-eläintutkimuksessa:

http://www.newsobserver.com/news/busine ... 12454.html

”"It should most likely lead to a reduction in exposure limits," said Ronald Melnick, the National Toxicology Program scientist who designed the study before he retired nine years ago. "This matters a lot because the agencies that will receive this data will make public health decisions based on this information."

Melnick said the health risks acknowledged Wednesday could compel public officials and telecom leaders "not to promote the use of some of these radio-frequency emitting devices for kids."

”The heart tissue cancers were particularly significant because they are a rare form of cancer that rarely occurs in rats and could not be explained as random illnesses.

National Toxicology Program senior scientist John Bucher said the heart tissue cancer that developed in male rats is the same type of cancer that has been seen in some people who have used cellphones at the highest power settings for years.”

”In addition to showing an increase in cancers in rats, the study also showed that newborn rats weighed less and suffered higher death rates when living in a radio-frequency radiation chamber.”

Seuraavassa Environmental Health Trust:n juttu aiheesta:

https://ehtrust.org/clear-evidence-of-c ... -findings/

”“What should happen now is the FDA should be immediately working on developing a quantitative risk assessment from this data and in the meantime the FDA, FCC and other agencies NCI should promote precautionary measures for the population- especially for children,” stated Ronald Melnick PHD, who lead the design of the NTP study in his 28 year career as a scientist at the National Toxicology Program”


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: uokx and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group