Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue May 21, 2019 02:57

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Homeopaattinen liikunta
PostPosted: Fri Apr 01, 2011 11:54 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Olen aina suhtautunut homeopatiaan lievästi sanottuna skeptisesti. Sokeripillereitä ja vesitinktuuroita, eihän siinä ole mitään järkeä. Tänään kuitenkin kuulin homeopaattisesta liikunnasta ja kiinnostuin heti. Siinä missä tavallinen homeopatia sotii fysiikan lakeja vastaan, homeopaattinen liikunta on täysin sopusoinnussa kinesiologian oppien kanssa. Sinänsä outoa, etteivät urheiluvalmentajat jo yleisesti harjoita tätä liikuntamuotoa!

Tavallinen liikuntahan on CFS:ssä haitaksi, mutta homeopaattinen liikunta on ilmeisesti turvallisempaa. Se harjoittaa erityisesti kakkostyypin lihassäikeitä, jotka lihasbiopsioiden perusteella CFS:ssä ovat usein poikkeavia/surkastuneita. Se ei ole sinänsä aerobista tai anaerobista, eikä kuormita mitokondrioita.

Hieman panostustahan laji kyllä vaatii. Aluksi ajattelin, että homeopaattinen liikunta olisi tosi helppoa, mutta kun luin siitä enemmän, niin ilmeisesti se vaatii kuitenkin apuvälineitä. Tärkein on tietysti millimetripaperi (tai mikä sellaisen nimi nyt suomeksi onkaan). Liikunnan tehohan heikkenee, jos liikkeet ovat liian suuria. On siis hyvin tärkeää mitata kaikki liikkeet millimetripaperin avulla.

Homeopaattiseen liikuntaan voi soveltaa myös graded exercise -menetelmää (GET), jolla CFS:ää on hoidettu. Tässä tapauksessa tietenkään liikunnan määrää ei lisätä, vaan liikkeiden kokoa päinvastoin vähennetään, jolloin ne muuttuvat tehokkaammiksi. Tämä on tietysti hieman vaikeaa varsinkin siinä vaiheessa, kun liikkeet muuttuvat alle millimetrin kokoisiksi ja niitä alkaa olla vaikea hallita. Lopputulos on kuitenkin varmasti palkitseva! Aion käydä tänään paperikaupassa etsimässä tuota millimetripaperia ja aloittaa harjoittelun, raportoin sitten tuloksia.

Aiheesta on tehty tutkimuksiakin:

Ools AF, Nutz IM. Homeopathic exercise in the treatment of functional weakness. J Paran Phenom. 1984 Apr;101(23):666-7.

Ools AF, Ycho PS, Lulz GG. 'Homeopathic' exercise improves airway resistance and tension contractibility in the human guinea pig. JOMG. 2012 Dec;112(42):123-234.

Käynnissä on lisääkin tutkimuksia, erityisesti West Texas/Floridan yliopistossa (WTF). Tuo April F. Ools on kirjoittanut aiheesta paljon artikkeleita. Kannattaa etsiä lisätietoa Googlella.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Homeopaattinen liikunta
PostPosted: Fri Apr 01, 2011 01:50 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
haha :) melkein uppos. the university of what the fuck :D

aloin jo heilutella varpaitani homeopaattisesti samalla kun luin :(


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Homeopaattinen liikunta
PostPosted: Fri Apr 01, 2011 03:57 
Offline

Joined: Sun Mar 14, 2010 06:33
Posts: 517
Location: Turku
Mä voin lahjoittaa millimetripaperia sulle osku... :P

Mutta toinen juttu mikä tästä tuli mieleen on visualisointi. Kun ei voi urheilla niin voi silti visualisoida urheilua, niinkuin monet kilpaurheilijat tekevätkin, harjoittelevat mielessään. Ja siitä on oikeasti paljon hyötyäkin. :) Minusta tuntuu että yksi ongelma mikä CFS-potilailla on, on että kun on sairastanut pitkään, niin on jatkuvasti niin kiinni siinä sairaustilassa eikä oikein muista millaista oli terveenä urheilla ja muuta. Niin silloin mieli on ohjelmoitu sairauteen, eikä terveyteen. Visualisoimalla voi ohjelmoida mielen siihen tavoitteeseensa ja koska keho ja mieli vaikuttavat toisiinsa niin sillä on vaikutusta myös fyysiseen kehoon ja parantumisprosessi tehostuu. Sen takia juuri huippu-urheilijat tekevätkin sitä. Toki heidän täytyy myös oikeasti urheilla. ;) Minusta on vaan vähän vaikea visualisoida kun on niin paljon brainfogia, teen sitä kyllä joskus meditoidessa Holosyncin kanssa. Pitäisi katsoa vaikka jotain tanssivideoita. :)

En tietenkään tarkoita että pelkästään visualisoimalla parantuisi, mutta että se voi tehostaa parantumisprosessia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Homeopaattinen liikunta
PostPosted: Fri Apr 01, 2011 04:23 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 04:55
Posts: 143
hyvä oivallus ami! mieli on vahva ase. uskon siihen täysin.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group