Tervetuloa CFS-verkkoon!

Krooninen väsymysoireyhtymä (CFS eli chronic fatigue syndrome, tarkemmin ME eli myalginen enkefalomyeliitti) on yksi yleisimmistä ja silti huonoimmin tunnetuista pitkäaikaissairauksista. Nimen ja erityisesti harhaanjohtavan termin "väsymys" taakse kätkeytyy vakava ja usein invalidisoiva neurologinen infektiosairaus, jota ei Suomessa vielä osata ottaa riittävän vakavasti, vaikka siitä kärsivät maassamme kymmenet tuhannet ihmiset.

Tämä sivusto perustettiin keväällä 2006 - yli kymmenen vuotta sitten - jakamaan tietoa kroonisesta väsymysoireyhtymästä, siihen liittyvistä sairauksista ja niiden hoidoista sekä luomaan yhteyksiä sairastuneiden välille. Keskusteluja voi käydä foorumilla.

Jos haluat lähettää sivuille sisältöä, esimerkiksi oman tarinasi, artikkelin tai esseen CFS:stä tai sairauteen liittyviä runoja, tarinoita tai taidetta, ota yhteyttä!

Short summary in English.

Kirjallisuutta

CFS:n ja fibromyalgian hoito -kirjan kansi   Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjan kansi   Marian ilmestyskirja - romaani CFS:stä/borrelioosista   Makuuhaavoja - romaani CFS:stä

7.3.2018

Sivuja Luettavaa, Triggerpisteet ja CFS ja sidekudos päivitetty.

11.9.2017

Sivuja Luettavaa, Vaikea CFS, ja Linkit päivitetty.

12.5.2017

Tänään on kansainvälinen CFS-päivä ja siten CFS-verkon 11. syntymäpäivä. Sen kunniaksi sivuille on lisätty Jonnan tarina. Sivuja Luettavaa, Hoitopaikat ja Markuksen tarina päivitetty.

1.1.2017

CFS-hoitoon Suomessakin vaikuttanut, liikuntaa ja terapiaa hoidoksi suositellut brittiläinen jättitutkimus PACE on paljastettu tiedehuijaukseksi. CFS-verkon ylläpitäjän Maija Haaviston juttu on luettavissa Suomen Kuvalehden sivuilla. Juttua kannattaa jakaa laajalti terveysalan ihmisille ja instituutioille.

19.9.2016

Sivuja Luettavaa ja Markuksen tarina päivitetty.

Vanhempia päivityksiä...