Krooninen väsymysoireyhtymä

Keskustelua kroonisesta väsymysoireyhtymästä ja siihen liittyvistä aiheista
It is currently Tue Mar 26, 2019 04:14

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Opiaatit piristävät?
PostPosted: Tue Jun 16, 2015 12:19 
Offline

Joined: Fri Apr 03, 2015 03:10
Posts: 817
Tuli puhetta erään SEID-epäillyn kanssa, että meitä molempia opiaatit piristävät melkoisesti (Panacod, Tramal, etenkin Tramadol Retard). Suorastaan käsittämättömän paljon!

Huomionarvoista on, että piristävä vaikutus kestää selvästi pidempään kuin itse opioidi pysyy kropassa aktiivisena. Esim. kodeiini pysyy oikeastaan tehokkaana vain 6-8h maksimissaan, mutta sen piristävä vaikutus kestää miltei vuorokauden. Tramal Retard pysyy tehokkaana vuorokauden, mutta sen piristävä vaikutus pysyy miltei pari vuorokautta.

Annoskoko ei ole ratkaiseva. Pienikin annos tepsii piristävänä yhtä hyvin ja pitkään kuin suurempi annos (esim. 100mg Tramal Retardia on aivan yhtä tehokas kuin 300mg).

Liittyyköhän tämä mainitsemaani vaikutukseen, joka ilokaasulla on myös minuun (eli sama vaikutus)? Samoja reseptoreita ne kutittavat nupissa kaikki.

Kun opiaatin vaikutus lakkaa, seuraa kuitenkin uupumusta. Onkohan tämä vaan joku vippaskonsti siis tehojen hetkittäiseen parantamiseen? Kuitenkaan uupumusta ei seuraa, kun ilokaasun vaikutus lakkaa, mikä on aika mielenkiintoista.

Mikäs tässä on niksinä? Liittyykö samaan kuin LDN? Käytetäänkö opiaatteja jollakin SEID-potilaalla hoitomuotona? Luulisi siinä olevan ideaa, esim. Ardinex 1 tbl 2x/vrk tai Tramadol Retard 100mg 1 tbl joka 2. päivä tms.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Opiaatit piristävät?
PostPosted: Wed Jun 17, 2015 11:03 
Offline

Joined: Tue Jun 03, 2014 11:03
Posts: 1562
En ole huomannut opiaattien piristävää tai väsyttävää vaikutusta päiväsaikaan, sen sijaan norflex piristää. Illalla ottamani LDN piristää tai vaikuttaa uneen, en huomaa sen päivällä piristävän. Ilmeisesti lihasrelaksantti laukaisee lihasjännitystä sen verran, että verenkierto toimii hieman paremmin ja täten aivot saavat paremmin verta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Opiaatit piristävät?
PostPosted: Fri Apr 21, 2017 03:06 
Offline

Joined: Wed Apr 03, 2013 05:07
Posts: 28
Juu, sama täällä!

Mulla meni niin , että otin joskus yskään codesan yskänlääkettä(kunnon annos) ja siitä tuli aivan järkyttävän huono olo noin 4h ajaksi, tämän jälkeen väsymys katosi ja oli loppupäivän aivan kuin normaali olo.

Vasta noin vuotta myöhemmin tajusin kokeilla Panacodia ja se toimi samalla tavalla. Tästä innostuneena kokeilin ottaa toisen tabletin noin 8h jälkeen ensimmäisestä, ja nyt tuota pahaa oloa ei tullut. Vain väsymys oli poissa. Jännää tosiaan, että vaikutus kestää todella pitkään pienelläkin annostuksella. Kokeilin myös syödä 2kk putkeen puolikas aamulla ja puolikas illalla. Tämä toimi todella hyvin n.1,5kk, sitten tuli pahoinvointia sen verran(ilmeisesti sivuvaikutus), että piti lopettaa hetkeksi. Lopettamisen jälkeen vaikutus kesti vielä noin 5vrk.

mmjan, ihan mielenkiinnosta, viitsisitkö testata Celebraa, auttako se myös sinulla? Itse söin kuurina 400mg aamulla ja toinen 400mg illalla ja oikeastaan kaikki oireeni hävisivät viikon kuluessa. Toi annos oli vähän overkill, enkä tietenkään suosittele kuin tuoteselosteen maximi 2x200mg. Minulla kuitenkin kävi huono tuuri, ja tulin melko pahasti allergiseksi celebralle. Luin jostain, että sulfa-allergikot ei voi syödä celecoxibia, on ilmeisesti jotenkin samanlaista kamaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Opiaatit piristävät?
PostPosted: Fri Apr 21, 2017 06:22 
Offline

Joined: Mon Apr 08, 2013 05:54
Posts: 1058
Location: Etelä-Savo/Uusimaa
Mulla seisoo nuo celebrat kaapissa kun on kovat sivuvaikutukset lisätty listaan; Yleiset 1 kymmenestä sydänkohtaus ja 1 sadasta aivohalvaus!

Ai penisiliini allergiset eivät saa käyttää Celebraa?
Miulla nimittäin on penisiliiniyliherkkyys!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Opiaatit piristävät?
PostPosted: Sat Apr 22, 2017 01:23 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 08:54
Posts: 6152
Location: Amsterdam, Hollanti
Heh, viestittelimme juuri Polon kanssa opioidien vaikutuksesta CFS:ssä muutama päivä sitten ja Polon mukaan osa potilaista simahtaa niistä. Siis kyllähän opioidit voivat terveelläkin väsyttää, mutta osalla CFS-potilaista niillä on ihan "koomaava" vaikutus mekanismeilla, joita terveillä ei ole. Joitain kyllä tosiaan piristää. En ole varma miksi. Opioidithan stimuloivat TLR-4-reseptoria, jota naltreksoni salpaa, ja sitä kautta opioideista tulee tulehdusta ja LDN vähentää sitä.

Selekoksibi on tulehduskipulääkkeen lisäksi hiilihappoanhydraasin estäjä. Jos selekoksibi auttaa selvästi enemmän kuin muut tulehduskipulääkkeet, silloin voisi auttaa asetatsoliamidi, jolla saa nimenomaan tuota spesifiä vaikutusta. Se on valitettavasti sulfalääke myös. Itse käytän selekoksibia migreeniin, mutta en saa sillä mitään spesiaalivaikutuksia.

Sulfa-allergia ja penisilliiniallergia ovat täysin eri asioita.

_________________
CFS 8/2000, LDN 3/2007, panhypopit 11/2011, hypoglykemia, gastropareesi. Pirasetaami, nimodipiini, Medrol, T3/T4, EST/PROG, staph vax, koukkumadot, Q10, ALA, bromelaiini, I3C, GTF, D/E/K2, Mg, Zn, M-B12, MTHF... Blogi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Opiaatit piristävät?
PostPosted: Fri Apr 28, 2017 01:29 
Offline

Joined: Wed Apr 03, 2013 05:07
Posts: 28
Jännä toi asetatsoliamidi, " is a medication used to treat glaucoma, epilepsy, altitude sickness"

Mulla on vasen pupilli aika usein suurempi kuin oikea, ja samoin vintti meinaa mennä pimeeks lentokoneessa, kun matkustamo alipaineistetaan.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group